Здравей Гост

ГОЛЕМИТЕ КЪСМЕТЛИИ

• 232 Отговора
  • 35429 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: ГОЛЕМИТЕ КЪСМЕТЛИИ
« Отговор #60 -: Януари 17, 2009, 05:44:26 am »
ако позволите, :) искам да ви кажа нещичко,в което съм сигурна.няма лоша и добра планета.всяка си има своето място.ако приемем,че слънцето е собственик на една фирма,луната е нейният изп.директор,марс е нейният тех.директор,юпитер е финансовият и т.н и т.н. да,марс принципно е агресивена и действена планета-не понася флегмите,но може ли да бъде лош? особенно в  случай,че е на трон или екзалтира.никога!плутон-той трансформира и е свързан както със смърта,така и с раждането.уран,той ми е любимец и не ми се приказва за него сега.ГОЛЕМИЯТ КОСМИЧЕСКИ ТРИГОН-без значение кои домове заема,кои планети са включени -той носи късмета,както и юпитер в 12-ти дом.друг е въпроса,както казва лили,какво разбираме под късмет.аз съм невероятна късметлийка.в последния момент мога да си купя например билет за самолета,защото минута преди мен,някой си е върнал билета.в заведение например във варна има едно любимо заведение,в което се предлагат миди,последната порция се случва на мен.билети за културни мероприятия.покупки ..... :)за мен това е късмета и в този ред на мисли смятам селбе си за късметлийка.що се отнася до обекта на темата /ЩАСТЛИВАТА ЖЕНА/ сигурна съм,че тя не е щастлива,защото не знае какво е щастие.сигурна съм,че не е късметлийка,а просто съдбата и е дала мъж,за да и даде урок.корелация м/у късмет и щастие не,че е невъзможно,но е клиширано понятие.човек цял живот работи за щастието си.сиреч и за късмета.и за него трябва да се работи.. :)

« Последна редакция: Януари 17, 2009, 05:50:18 am от maraj »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #61 -: Януари 17, 2009, 06:12:53 am »
Колкото и да е клиширано,късмета в чистия си вид е или положителна карма,или излъчвани положителни вибрации,които преминават определена точка на "пречупване" (подреждане) на реалността.По отношение на 1вото тригоните и други хармонични аспекти и фигури в картата,може да са индикация за значителен натрупан капитал от тях,без значение каква е точно сега личността.Това често и обяснява късмета на много престъпници,серийни убийци или други всякакви хора (лицемери,играчи и прочие),които много често се изплъзват,привидно им се дават много шансове още...е в крайна сметка и това се изчерпва в един момент,ама този момент може и да дойде доста "късно" според земните ни представи (примерно може като нищо да минат 50 години преди да се изчерпа "късмета" ),не че баланс все някога няма да се установи.Maraj е права-за късмета трябва и да се работи,в смисъл има и такъв който сега  се разработва,така както е като цяло настоящата ни карма(тази която текущо творим),работата по дхармата пък вече може да измени натрупан "лош" късмет,дори да измени (хода)съдбата.

*

mamma_mia

« Отговор #62 -: Януари 17, 2009, 09:05:21 am »
Маркирах но не се изписа аспекта.Здраве да е ;D

Ще ти кажа как да изчисляваш. Овен и Лъв са знаци в тригон. Точният аспект за тригон е 120 градуса.
Изваждаш от по-голямата стойност по-малката и получената разлика (орбиса) я изваждаш от 120.

В случая: МЦ  на 20,47 - Асц на 5,18 = 15,29 (това е получената орбиса - отклонението от  точния аспект)

120 - 15,29 = 104,71 е ъгълът между Асц и МЦ.

за квадратурата вадиш от 90 градуса : 90-(N-n)
за секстила от 60 : 60 -(N-n)
за куинсконса от 150 : 150-(N-n)
за опозицията от 180 : 180-(N-n)
Много ти благодаря Небесна :-*
Понеже съм скарана с математиката,единствено което разбрах е цифрата 104,71 ;D
Кое от кое трябва да извадя за да получа дали имам тригон или квадрат между АС и МС? :-[
Мерси ???

*

Uran

• 6041
« Отговор #63 -: Януари 17, 2009, 09:49:17 am »

Ще ти кажа как да изчисляваш. Овен и Лъв са знаци в тригон. Точният аспект за тригон е 120 градуса.
Изваждаш от по-голямата стойност по-малката и получената разлика (орбиса) я изваждаш от 120.

В случая: МЦ  на 20,47 - Асц на 5,18 = 15,29 (това е получената орбиса - отклонението от  точния аспект)

Кое от кое трябва да извадя за да получа дали имам тригон или квадрат между АС и МС? :-[
Мерси ???
Нямаш точен аспект, което незнам какво трябва да значи?!
И при мен асц-мц сключват приблизително 106 градуса.

« Отговор #64 -: Януари 17, 2009, 11:18:59 am »
ако щастието за човек е да ДАВА от своята енергия, сили, средства, време и позитив.емоций и това го прави удоволетворен и му носи пълнота за него късмета е без
особено значение....
късмета е за тези, които разчитат на това постоянно да ПОЛУЧАВАТ, независимо какво
те не създават , потребяват чужди блага и късмет е да ги получат просто ей така....
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #65 -: Януари 17, 2009, 11:31:38 am »
Хм, странно, с два големи тригона съм, а животът ми е борба. Не бих казала, че протича мирно и кротко или че почивам върху нечии лаври. Никаква външна подкрепа, разчитам само на себе си.
Плутон ти атакува двама  от участниците в единия голям тригон , а сътъра шмули по другия ,какво очакваш ;D

Да де, точно това исках да кажа, че двата големи тригона при мен не дават лекотата, за която се споменава. Заради плутоновия тао-квадрат ще да е това, плюс конфигурация Хвърчило, в основата на която стои опозиция на Плутон с овнешкия стелиум.  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #66 -: Януари 17, 2009, 11:34:04 am »
Така мисля. Представям си един майчински и грижовен Рак на Асцендента и Козирог на върха на МЦ, независимо от орбисите.

Козирог няма как да бъде на МС при изгряващ Рак. По-скоро ще са в опозиция.  ::)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #67 -: Януари 17, 2009, 11:53:59 am »
Преди години имаше една голяма патаклама в едни други форуми. В резултат аз победих, в което няма нищо чудно.  ;D
Но единият враг тогава ми рече: "Ама имаше голям късмет".
На което една мъдра последователка на Кастанеда подшушна: "Той е прав. Ти имаше голям късмет. Обаче късметът е въпрос на лична сила".

Аз явно не съм родена априори с късмет, обаче цял живот съм се стремила да натрупвам лична сила и да я обработвам, както и себе си, така, че да се сдобия именно с късмет. На много млади години ми хрумна великата идея-добре де, козирозите са всепознати с умението си нещата да им стават трудно. Демек - нещо като липса на късмет. Обаче аз тогава ще се заема със задачата с големи трудности да направя така, че нещата да почнат да ми се случват лесно. Чат ли сте? Писано ми било да ми е трудно, ок, ама тогава така ще извъртя нещата, че трудно да се науча да правя лесното. Ма после пей сърце. Като го казах на една приятелка навремето, тя ми отвърна, че това само в моята глава може да щукне.  ;D

Та от моя страна късметът е въпрос на натрупване на лична сила и натрупване на умения как се борави с тънките енергии и светове, за да можеш в един момент просто да започнеш да случваш нещата ... лесно.
Преди 15 години и си спомням точно физическото място в София, където на улицата прозрях, че нещата стават с неправене. Не го прочетох, удари ме гръм. После с времето се понаучих туй онуй от Кастанеда, Ошо и прочее. Напоследък Вадим Зеланд.
Тогава на софийската улица от веднъж ми стана ясно защо играеш на тото и 100 пъти нищо не уцелваш, а един път уцелваш. Останалите наричат това късмет, обаче аз тогава вденах, че всъщност в този единствен случай си приложил неправене. Несъзнателно.

Правиш, щото трябва да се въртиш из физическата вселена, обаче единственото случване се прави от неправенето. И това се нарича късмет. Обаче той може да се управлява....само, както упоменах в началото, да се научиш да го управляваш е трудно.  :-[

*

mamma_mia

« Отговор #68 -: Януари 17, 2009, 07:37:28 pm »

Мерси ???

И какво значи като нямаме точен аспект?
И изобщо важен ли е този аспект между АС МС?
Това само за мястото ти в кариерата ли е важно,как се вписваш в тези дела,и дали ще намериш подходящото си място в кариерата?

*

kaily

• 5145
« Отговор #69 -: Януари 17, 2009, 07:44:09 pm »

Предполагам значи същото като нямаме точен аспект между планетите.
Демек нищо не значи.

*

mamma_mia

« Отговор #70 -: Януари 17, 2009, 10:18:17 pm »

Предполагам значи същото като нямаме точен аспект между планетите.
Демек нищо не значи.
Тенкс :-*

« Отговор #71 -: Януари 18, 2009, 09:18:09 am »
прозрях, че нещата стават с неправене. Не го прочетох, удари ме гръм.

това звучи много ураново
а неправене добре, но да не правиш нещо, значи събитието е факт и ти си по течението, оставаш
развитието на някои друг, съдбата или ....
все си мисля, че късмета е смес от щипка уран+юпитер - неочаквано бъдещето да ти се случи днес
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

kaily

• 5145
« Отговор #72 -: Януари 18, 2009, 11:45:52 am »
За неправенето има много книги изписани и мноло думи изговорени. Най-вече от Ошо и Кастанеда. При Кастанеда цялото му учение лежи върху неправенето.
И все пак най-съществено казано какво е неправене и с най-малко думи е при Вадим Зеланд.

Намерението се дели на вътрешно и външно. Вътрешното намерение подразбира активно въздействие на външния свят – това е решимостта да се действа. Външното намерение подразбира подчиняване на света на волята на намерението – това е решимостта да имаш.
Вътрешното намерение е концентрация на вниманието върху процеса на придвижването към целта. Външното намерение е концентриране на вниманието върху това как целта се реализира сама. Външното намерение просто позволява на целта да се реализира сама.Чрез вътрешното намерение целта се достига, а чрез външното тя се избира. Всичко, свързано с външното намерение, е свързано с магия и паранормални явления. Всичко, което може да бъде достигнато в рамките на обикновения свят, се постига със силата на вътрешното намерение.

*

Nebesna

« Отговор #73 -: Януари 18, 2009, 01:27:55 pm »

Мерси ???

Не зная какво да ти кажа, мила. Освен, че ти липсват основни познания. Много ясно съм ти казала, че от по-голямото число се изважда по-малкото. Предварително трябва да си наясно кои знаци биха образували тригон, квадрат и т.н. и какви са точните аспекти. Аз съм ти сдъфкала всичко и съм ти го поднесла наготово. И сега ако не разбираш, вече нищо не мога да направя. Ние не сме частни учители, все пак.
« Последна редакция: Януари 18, 2009, 01:33:24 pm от Nebesna »

*

Skarlet

« Отговор #74 -: Януари 18, 2009, 10:56:57 pm »
Аз съм ти сдъфкала всичко и съм ти го поднесла наготово. И сега ако не разбираш, вече нищо не мога да направя.
Не се ядосвай,Небесна.  ;D Мисли малко повече за себе си/кой пък го казва  ;D/ Аз го направих скоро и се чувствам нов човек.  ;)

*

mamma_mia

« Отговор #75 -: Януари 18, 2009, 11:04:04 pm »

Мерси ???

Не зная какво да ти кажа, мила. Освен, че ти липсват основни познания. Много ясно съм ти казала, че от по-голямото число се изважда по-малкото. Предварително трябва да си наясно кои знаци биха образували тригон, квадрат и т.н. и какви са точните аспекти. Аз съм ти сдъфкала всичко и съм ти го поднесла наготово. И сега ако не разбираш, вече нищо не мога да направя. Ние не сме частни учители, все пак.

Благодаря Небесна,
знам какво е тригон и квадрат :)
Не се натоварвай психически да ми отговаряш.
Поздрави .

*

Nebesna

« Отговор #76 -: Януари 18, 2009, 11:07:57 pm »
Аз съм ти сдъфкала всичко и съм ти го поднесла наготово. И сега ако не разбираш, вече нищо не мога да направя.
Не се ядосвай,Небесна.  ;D Мисли малко повече за себе си/кой пък го казва  ;D/ Аз го направих скоро и се чувствам нов човек.  ;)

:) :) :)

Не съм ядосана, бе мацко.Ти изтърва горещата тема, дето я заключиха, заради обиди. Без малко Клубастрология да се прехвърли в този форум. Имаше много ядосани. Ама ти днес май пак си обикаляла планините, а?

*

Nebesna

« Отговор #77 -: Януари 18, 2009, 11:08:50 pm »

Мерси ???

Благодаря Небесна,
знам какво е тригон и квадрат :)
Не се натоварвай психически да ми отговаряш.
Поздрави .

Няма проблем. Направих каквото можах. Радвам се да помогна.

*

Skarlet

« Отговор #78 -: Януари 19, 2009, 07:51:14 am »

Не съм ядосана, бе мацко.Ти изтърва горещата тема, дето я заключиха, заради обиди. Без малко Клубастрология да се прехвърли в този форум. Имаше много ядосани. Ама ти днес май пак си обикаляла планините, а?

Въйййй,че как съм изпуснала купона на ретро Меркурий? Позна,бях както винаги в неделя из горите тилилейски.  ;D Направихме преход от 15 км.Направо ми се разби красивото и хармонично тяло от ходене.  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #79 -: Януари 19, 2009, 10:19:10 am »
Въйййй,че как съм изпуснала купона на ретро Меркурий?

Буря в чаша вода.
Споко, тук кокошарник няма да става.
Поне докато съм тук, а още не съм решила да си ходя.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.