Здравей Гост

ГОЛЕМИТЕ КЪСМЕТЛИИ

• 232 Отговора
  • 35518 Прегледи
*

Skarlet

Re: ГОЛЕМИТЕ КЪСМЕТЛИИ
« Отговор #80 -: Януари 19, 2009, 12:48:19 pm »
Бури винаги има периодично,по-важното е да съумееш навреме да се въздържиш от тежки думи,защото връщане назад после няма.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #81 -: Януари 19, 2009, 01:02:34 pm »
За съжаление е така.
А най-неадекватни думи, за които впоследствие съжаляваме, често се 'изстрелват' по ретро Меркурий. В крайна сметка думите са отражение на вътрешното ни състояние. Преди да започне човек да се занимава с астрология, добре е да си помисли дали е дорасъл духовно да се нарича "астролог". В езотеричните школи първото, което се научава, е контрол над чувствата, желанията, над мисълта. Мисълта твори. Докато не се осъзнае тази простичка реалност, в България няма да има астрология.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Skarlet

« Отговор #82 -: Януари 19, 2009, 01:57:23 pm »
Виж сега,живи хора сме,понякога грешим.А и вече добре се познаваме,знаем кой как би реагирал.По-важното е да имаш доблестта,когато сбъркаш и изпуснеш нервите си,да кажеш:"Извинявай,сбърках!" А пък той-човекът,цял живот се развива.Някои вървят нагоре към духовното развитие и извисяване,други-надолу....никой не се е родил научен и извисен.Тя-астрологията сама си отсява качественото от плявата.Който "порасне",той получава още познания и прозрения.Нищо случайно не се случва на този свят.Затова и толкова ми харесва подписа на Небесна.  ;D

*

veshti4ka

« Отговор #83 -: Януари 31, 2009, 12:02:57 pm »
след всичко изчетено до тук, според вашите приказки аз трябва да съм най-голямата късметлийка с 5 големи въздушни тригона или 3 /на единия върха му е малко мокър  ;) / - не зная как да ги броя, имам 2 двойки планети в съвпади /разлика от 1-2 градуса/ та по отделно ли да ги минавам или общо  :( ... но всъщност любимия ми лаф е, че като си намерих късмета две кученца пишкаха отгоре му  ;D то с толкова тригони си е нормално да са замесени всички планети - кои от кои по-големи убавци  :P  но уви, всичко става по трудния начин ако стане нещо изобщо де...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #84 -: Януари 31, 2009, 12:16:38 pm »
Казват, че големите тригони са кармичен дар, дават известна лекота, но без по-напрегнати аспекти и конфигурации трудно се задвижват, т.е. един вид са си самодостатъчни. Тази плавност и лекота може да се усеща на вътрешно ниво, без напрегнати аспекти може да доведе дори до инерция и апатия, да се следва линията на най-ниското съпротивление.

Класическите планети на късмета са Венера и Юпитер, наред със знаците Стрелец, Везни, Лъв...  Но без поне един квадрат в картата роденият потъва в самодоволство, много често дори без да го осъзнава. Понякога и опозициите вършат работа, но много зависи кои планети са включени. Опозицията винаги ни изправя пред избор и, ако имаме да научаваме уроци, това често става посредством други хора или "външни" обстоятелства.

Аз самата имам два големи тригона - огнен и воден, но че съм голяма късметлийка не бих казала, дори напротив. Макар че в интерес на истината, ако се замисля, нерядко на странични наблюдатели им се струва, че постигам всичко с лекота. Привидно така изглежда, заради силното присъствие на Нептун - планетата на заблудите. Но имам кардинален тау-квадрат и то не с кой да е, а самият Плутон, и това всъщност е драйвъра в моя живот. Без него и трудностите, пред които ме изправя, отдавна щях да съм потънала в нептунови бездни...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

veshti4ka

« Отговор #85 -: Януари 31, 2009, 12:28:50 pm »
Казват, че големите тригони са кармичен дар, дават известна лекота, но без по-напрегнати аспекти и конфигурации трудно се задвижват, т.е. един вид са си самодостатъчни. Тази плавност и лекота може да се усеща на вътрешно ниво, без напрегнати аспекти може да доведе дори до инерция и апатия, да се следва линията на най-ниското съпротивление.

Класическите планети на късмета са Венера и Юпитер, наред със знаците Стрелец, Везни, Лъв...  Но без поне един квадрат в картата роденият потъва в самодоволство, много често дори без да го осъзнава. Понякога и опозициите вършат работа, но много зависи кои планети са включени. Опозицията винаги ни изправя пред избор и, ако имаме да научаваме уроци, това често става посредством други хора или "външни" обстоятелства.

Аз самата имам два големи тригона - огнен и воден, но че съм голяма късметлийка не бих казала, дори напротив. Макар че в интерес на истината, ако се замисля, нерядко на странични наблюдатели им се струва, че постигам всичко с лекота. Привидно така изглежда, заради силното присъствие на Нептун - планетата на заблудите. Но имам кардинален тау-квадрат и то не с кой да е, а самият Плутон, и това всъщност е драйвъра в моя живот. Без него и трудностите, пред които ме изправя, отдавна щях да съм потънала в нептунови бездни...

ами аз си имам и квадратури и опозиции - дал Бог  ;D ;D ;D но някак ми се струва, че късметът все ме заобикаля  :-[ то така съм леко завеяна и мързелива, пък да не говорим ако ги нямаше квадратурите и опозетата  ;D  опозиция на Нептун с Марс, Уран с Хирон и СЛВ със Сатурн .... уф ама сега ми е и по-трудна диагностиката, че от 2 дни съм с нова рождена карта  ;D - оказа се, че мама ме прекарала с 3 часа и оттам се промени всичко  :( ... има още да я чепкам занапред  :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #86 -: Януари 31, 2009, 01:13:04 pm »
уф ама сега ми е и по-трудна диагностиката, че от 2 дни съм с нова рождена карта  ;D - оказа се, че мама ме прекарала с 3 часа и оттам се промени всичко  :( ... има още да я чепкам занапред  :P

Такъв случай наскоро имаше и при Небесна. Ще имате сега да се самоопознавате с новите си карти... Асцендентът ти в предишния знак ли се измества или в следващия? ::)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

veshti4ka

« Отговор #87 -: Януари 31, 2009, 01:37:38 pm »
ами с 1 знак - с цели 2 знака се измести. от 28 и нещо градуса в овена отиде на 26,34 градуса във водолей  ;D - абе тюрлю гювеч стана сега  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #88 -: Януари 31, 2009, 01:57:21 pm »
Дали ще си изгряващ Овен или Водолей... и двата знака се отличават със силно изявена независимост. Но мисля, че и изгряващ Водолей ти пасва - те рядко се сливат с тълпата, мнението им е винаги в опозиция на мнозинството.  :P
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #89 -: Януари 31, 2009, 02:23:17 pm »
Ти имаш много комплексна личност - ретро Меркурий и Юпитер в съвпад с Асцендента (Водолей), освен това  интерсептираните Риби в 1-ви дом също се явяват като твоя допълнителна самоличност, особено щом и рожденото Слънце е тук.

Понеже темата е за късмета, смея да твърдя, че ти имаш една щастлива самоличност, винаги запазваш добър Аз-образ, колкото и да изглеждаш опърничава отстрани. Мисля, че това се дължи на Юпитер в съвпад с твоя Асц. Освен това имаш Стрелец на МЦ, а това говори за добро име в обществото, престиж и уважение.

Що не сложи онази снимка с буйната коса, че много те харесвам на нея!

*

veshti4ka

« Отговор #90 -: Януари 31, 2009, 02:33:57 pm »
хахааааааа Небесна, направо уби коня с мотиката  ;D добро име в обществото  ;D ;D ;D - ако под това разбираш  - крива, опърничава, чепата, винаги на опозиращата страна + нестандартно мислене и много черно чувство за хумор  ::) ... много трудно, да не кажа и никога не се вписвам никъде. обикновено това ми харесва, но понякога ми тежи... "престижа" ми се дължи обикновено на объркания ми личен и професионален живот :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #91 -: Януари 31, 2009, 02:43:26 pm »
Майка ми е Риби с АС и Меркурий във Водолей и МС в Стрелец.
Не бих казала, че има голям късмет в професионалния живот, по-скоро липса на такъв... Но има Луна и Сатурн в Стрелец около МС, в квадрат с интерсептирано в 1 дом Слънце. Все трябва да е "наопаки" на някой или нещо, все е в "контра".
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #92 -: Януари 31, 2009, 03:39:06 pm »
хахааааааа Небесна, направо уби коня с мотиката  ;D добро име в обществото  ;D ;D ;D - ако под това разбираш  - крива, опърничава, чепата, винаги на опозиращата страна + нестандартно мислене и много черно чувство за хумор  ::) ... много трудно, да не кажа и никога не се вписвам никъде. обикновено това ми харесва, но понякога ми тежи... "престижа" ми се дължи обикновено на объркания ми личен и професионален живот :-\

Объркан личен и професионален живот? Слънце - управител на Десц. е в първи дом в квадрат с Нептун, който пък е в съвпад с МЦ. От квадрата на Слънцето с Нептун идва объркването. А това, че си чепата те разрибам - и аз имам Юпитер в квадрат с Марс, но при мен не е толкова изявено, защото не е директно на Асцендента (въпреки, че Юпитер ми управлява Асц.) При теб Юпитер е на самия Асц и в квадрат с Марс.
Това не ни пречи да те харесваме, обаче. Това имам предвид.  ;)

*

Nebesna

« Отговор #93 -: Януари 31, 2009, 03:54:16 pm »
Като ти гледам прогресията прогресивните Венера и Юпитер са се запътили към съвпад с твоето Слънце - какво по-хубаво от това. Може да срещнеш богат мъж.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #94 -: Януари 31, 2009, 04:01:46 pm »
Слънце - управител на Десц. е в първи дом в квадрат с Нептун, който пък е в съвпад с МЦ.

Слънцето не само е интерсептирано в първи дом, това е планетата с най-малко аспекти в картата. Е, ако разширим леко орбисите, можем да приемем, че Слънцето е на върха на Т-квадрат с Марс и Нептун и тогава вече картинката доста се променя.
Наистина много интересна карта...
А за острия език квадратът на Марс към Меркурий и Юпитер в 1 дом е достатъчен - прави човека доста прям, меко казано. Меркурий във Водолей, Овен и Стрелец не цепи басма никому, особено ако има твърд аспект с Марс. Силата на Марс в Близнаци е в словото. Освен това Меркурий и Марс са във взаимна рецепция по дом.
Въздухът се усеща отдалеч, много по-силно от огъня. Не се и учудвам предвид това, че в картата има два големи въздушни тригона. Асцендентът във въздушен знак и Меркурий в 1 дом още повече подсилват въздушното влияние.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #95 -: Януари 31, 2009, 04:31:28 pm »
А що се отнася до "объркания професионален живот"...
Достатъчно е да видиш, че земята е най-слабо застъпена в картата. Нептун в съвпад с МС и квадрат към Слънце в Риби 'размива' усещането за цел и посока... Това не означава, че го няма, просто на човек му е по-трудно да дефинира конкретни цели. Липсва усет към практичната страна на живота... Цели в живота не липсват, по-скоро изобилието и разнопосочността им не допринасят за успешната реализация на голяма част от тях поради това, че човек не подхожда приоритетно, липса концентрация. В тази карта съвпадът на Луната със Сатурн има по-скоро стабилизираща роля, макар че позицията им в два различни знака поражда известни вътрешни противоречия - в редица ситуации човек може да се колебае дали да слуша ума си или емоциите... Изборът е доста труден.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #96 -: Януари 31, 2009, 06:25:01 pm »
5 големи въздушни тригона или 3 /на единия върха му е малко мокър  ;) / - не зная как да ги броя, имам 2 двойки планети в съвпади /разлика от 1-2 градуса/ та по отделно ли да ги минавам или общо  :(

Аз лично съм против да се разглеждат като няколко отделни конфигурации, тъй като в крайна сметка при съвпад между две /и повече/ планети това не изглежда много резонно. Съвпада не можеш да го разкъсаш, той е едно свързано цяло, енергиите на участващите планети се вливат една в друга. Доколко усещането от тяхното "сливане" е хармонично зависи от природата и естествето на участващите планети.
Така че според мен можеш да приемеш, че имаш Голям въздушен тригон с участници Меркурий/Юпитер, Сатурн/Луна и Уран, като не забравяме, че Луната се намира във воден знак, на трон и влияе силно. И още един Голям въздушен тригон между Венера, Марс и Плутон - oh, yeah! - звучи... хм, много обещаващо.  :-[
Всъщност първият е част от конфигурация Хвърчило, в която Луната и Сатурн се намират в съвпад с нодалната ос.
Квадратите на Слънцето с Марс и Нептун са разходящи, но това не означава, че не следва да се вземат под внимание. Сега, предвид новия Асцендент, може да се каже, че влиянието на Нептун е доста силно в твоята карта.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

veshti4ka

« Отговор #97 -: Януари 31, 2009, 06:55:49 pm »
малииииии благодаря ви ;D  направо ми разплетохте чорапите  :P  доста отдавна не бях си разглеждала аспектите по този начин. навремето като започнах да уча от А и Б ги разнищих до последно и после вече ми беше безинтересно, защото нямаше какво повече да изкопча от едни стационарни аспекти... но сега като се промениха нещата отново ми стана интересно, защото цялата домификация се промени... влиянието на Нептун е винаги било много силно върху мен, впредвид нерешителността ми понякога и търсенето на съдействие и потвърждение у другите /както и в случая/...
Лили, знаеш ли че в предната карта земята присъстваше само като връх на 6 дом - дева и връх на 10 дом - козирог  ??? ... сега нещата сякаш са по-добре  8)

знаете ли, замислих се над факта за случайностите. случайни неща на този свят НЯМА!!! преди време се опитвах да докажа, че нещата могат да се променят ако човек го иска наистина, но въпреки богатия си речников запас и изобилието от книги някак не можах да го направя по подходящия начин. сега вече съм убедена в това. самият факт, че си приемал безрезервно собствената си карта и факта, че е действала почти 80-90% транзити, прогресии и солари и факта, че си се опитвал да си промениш живота, не само с положително мислене и в един момент хоп и отново по "случайност" си намираш "истинският" час на раждане и ето ти! нова съдба, нов живот! не мислите ли, че понякога съдбата прави подаръци на тези, които вярват в нея!?!?!?!  ::) обаче съвсем друг е въпроса дали ти харесва новият начин  8)
Внимавай какво си пожелаваш, защото може да се случи!
« Последна редакция: Януари 31, 2009, 07:01:57 pm от veshti4ka »

*

veshti4ka

« Отговор #98 -: Януари 31, 2009, 07:02:46 pm »
Като ти гледам прогресията прогресивните Венера и Юпитер са се запътили към съвпад с твоето Слънце - какво по-хубаво от това. Може да срещнеш богат мъж.

ууууу златна ти устица  ;) ;D ;D ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #99 -: Януари 31, 2009, 07:06:24 pm »
Лили, знаеш ли че в предната карта земята присъстваше само като връх на 6 дом - дева и връх на 10 дом - козирог  ??? ... сега нещата сякаш са по-добре  8)

Ето виждаш ли! Сега можеш да направиш логическа връзка доколко това се връзва със служебното ти поприще. Козирог на МС си поставя много по-реалистични цели от Нептун на същото място...
Освен това картата, разгледана с досегашния ти час, предполага реализация в хуманиртарната сфера или на пъблик рилейшънз. Дори тук-там могат да се открият показатели за научна дейност или в сферата на образованието. Това го казвам съвсем на прима виста, просто промених в програмата часа на по-късен и това е първото, което се набива на очи.
« Последна редакция: Януари 31, 2009, 07:11:22 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.