Здравей Гост

ГОЛЕМИТЕ КЪСМЕТЛИИ

• 232 Отговора
  • 35505 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: ГОЛЕМИТЕ КЪСМЕТЛИИ
« Отговор #120 -: Февруари 01, 2009, 12:05:54 am »
Според мен часът на раждане около 6 сутринта е възможен.
При час на раждане около 6.05 през 1992 г. има дирекция на Асц към Слънцето. Има отношение към жизнеността, виталността, самочувствието, здравето, физическото тяло. Може да засегне по някакъв начин бащата, съпруга или друга важна мъжка фигура в живота на родения. В женска карта това може да означава и годеж, брак, зачеване/раждане на дете (от мъжки пол). Слънцето прави ингрес в Овен по прогресия и дирекция. Ако часът на раждане е този, в годината на брака прогресивната Луна минава през АС и по-нататък през първи дом. Прогресивният Марс прави аспект с радикално Слънце, прогр. Меркурий/Юпитер - аспект с радикалния Марс.
При този час на раждане през следващата 1993 г. има дирекция на МС към радикална Луна, която се намира на върха на 5 дом. Потвърждава раждане на дете.

1995 г. - раждане на второ дете:
- Прогресивно новолуние в Овен
- Дирекционен Нептун в опозиция към Луна на К.5
- Дир. Венера е близо до съвпад с АС, а дир. Марс - тригон към АС. За да бъде аспектът точен, трябва да изместим часа на раждане с около 5 минути назад, т.е. около 6 ч. Да приемем все пак, че дирекционните аспекти действат в рамките на определен орбис. Така че часът може да варира между 6.00 и 6.05 сутрин.

През годината, когато има загуба на родител, не виждам дирекции към ъгли, но вероятно нещо ми убягва... Сигурно тази загуба те е сварила неподготвена. Ако това е часът ти на раждане, през същата година има транзит на Уран през първи дом, в съвпад с Меркурий и Юпитер. Ти всъщност откога се занимаваш с астрология, какво отключи интересът ти към езотериката? Също така считам, че повтарният момент е бил към средата на м. юни 2002 година. Тогава изживяваш обрат на Лунни възли. Освен това, погледни, на 11.06.2002 г. има слънчево затъмнение в знака Близнаци в съвпад със Сатурн и опозиция с Плутон, в квадрат към радикалното ти Слънце. Ако това е часът, пада се по оста 4-10 дом. И логично е да засегне някой от родителите. Или може би това е бил моментът, който е отключил това събитие.

За операция от апандисит през същата година - дирекционен Марс в съвпад с радикална Луна, някъде към средата на годината той прави ингрес от Близнаци в Рак.

Разбира се, това е само ориентир. Не е прецизна ректификация, а само търсене на потвърждение, че даденият ти в Общината час може да се приеме за сравнително реален.
Не съм разглеждала подробно слънчевите революции и други методи. Така се приеми, че има вероятност да има неточност в предположението ми.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Skarlet

« Отговор #121 -: Февруари 01, 2009, 06:48:44 am »
Skarlet, искаш да кажеш, че не може да е родена толкова рано, ако е било със секцио?
В интерес на истината и аз не знаех, че не се правят толкова рано.
Но ако бебето е тръгнало на път и се е наложила спешна оперативна намеса, бих приела този час за възможен.
  Радвам се,че така се е развихрила темата.Аз имах предвид,че планирано секцио не се прави толкова рано,не по спешност.При второто ми раждане се получи същото.Тръгнах да раждам нормално,но нещата се усложниха и събраха екипа за секцио.Но бебо изведнъж реши,че ще излиза и го родих по нормален път.

*

veshti4ka

« Отговор #122 -: Февруари 01, 2009, 07:44:50 am »
Според мен часът на раждане около 6 сутринта е възможен.

През годината, когато има загуба на родител, не виждам дирекции към ъгли, но вероятно нещо ми убягва... Сигурно тази загуба те е сварила неподготвена. Ако това е часът ти на раждане, през същата година има транзит на Уран през първи дом, в съвпад с Меркурий и Юпитер. Ти всъщност откога се занимаваш с астрология, какво отключи интересът ти към езотериката? Също така считам, че повтарният момент е бил към средата на м. юни 2002 година. Тогава изживяваш обрат на Лунни възли. Освен това, погледни, на 11.06.2002 г. има слънчево затъмнение в знака Близнаци в съвпад със Сатурн и опозиция с Плутон, в квадрат към радикалното ти Слънце. Ако това е часът, пада се по оста 4-10 дом. И логично е да засегне някой от родителите. Или може би това е бил моментът, който е отключил това събитие.

За операция от апандисит през същата година - дирекционен Марс в съвпад с радикална Луна, някъде към средата на годината той прави ингрес от Близнаци в Рак.

Разбира се, това е само ориентир. Не е прецизна ректификация, а само търсене на потвърждение, че даденият ти в Общината час може да се приеме за сравнително реален.
Не съм разглеждала подробно слънчевите революции и други методи. Така се приеми, че има вероятност да има неточност в предположението ми.

Лили, татко почина изневиделица за всички ни, а 3 дни след смъртта му мен ме приеха по спешност за операция на 21.10.2002. астрологията винаги ми е била много интересна. но започнах да я изучавам в началото на 2007 година, а после понеже астрологията ми даваше само част от отговорите и започнах да чета много езотерика  ::)
много ти благодаря за всичко  :-[ винаги съм бягала от ректификациите като дявол от тамян - ей така несъзнателно го правех ;D  пък никога не съм имала толкова много знания да го направя. аз се уча самичка от книгите, но понякога ретро Мерка като зацикли и хвърлям всичко и чак след седмици го хващам отново  ;D

*

veshti4ka

« Отговор #123 -: Февруари 01, 2009, 07:50:54 am »
  Радвам се,че така се е развихрила темата.Аз имах предвид,че планирано секцио не се прави толкова рано,не по спешност.При второто ми раждане се получи същото.Тръгнах да раждам нормално,но нещата се усложниха и събраха екипа за секцио.Но бебо изведнъж реши,че ще излиза и го родих по нормален път.

Скарлетка, душо, ми че то преди сто години кви планирани операционни раждания бре  ;D всичко е тръгнало нормално и в един момент нещата са станали батак :( и се налага операция... някак си не мога да си представя някоя мама през 1974 година да иде и да каже на доктора "докторе, искам секцио!!!", тази дума едва ли е била толкова разпространена по него време  ;D ;D ;D и аз се радвам, че се развихри, защото виждам стъпка по стъпка какво и защо се прави и ми е много интересно.

*

Skarlet

« Отговор #124 -: Февруари 01, 2009, 08:36:06 am »
Абе,отде толкоз мислене сутрин рано преди кафе?  :) Но ти ме замисли дълбоко.Като те познавам,повече ми мязаш на човек с асцендент Овен и туй то.Прочети характеристиките,че сега ще излизам,за двата асцендента.И прецени пак нещата.Вярно,че и Водолея е ексцентричен и непредсказуем,но чертите на лицето на хората с Водолей на асц. са някак "по-квадратни",докато при теб не е така.Не знам.... :-*
« Последна редакция: Февруари 01, 2009, 06:38:28 pm от Skarlet »

*

veshti4ka

« Отговор #125 -: Февруари 01, 2009, 09:50:25 am »
Душко, ами с тази новата карта сега дирекционното Слънце на 16 градуса в овен, а дирекционния Ас е на 2 градуса в овен  ;D ;D ;D ;D ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #126 -: Февруари 01, 2009, 12:54:23 pm »
И, така Вещичке, ако приемем новия ти час за верен, картата ти откликва на дирекции като по учебник, направо се изумих:
- Дир. АС в съвпад с нат. Слънце за брак и зачеване на първото ти дете /момченце/;
- Дир. МС в опозиция към нат. Луна за първо раждане;
- Дир. Венера в съвпад с нат. АС за второ раждане /момиченце/.

При стомашни проблеми често има връзка между Луната и Марс. Разбира се, тази вероятност трябва да бъде заложена и в радикса. При мен снъщо има такава по натал (със "злобна" Луна в Рак съм също :P), а като малка бях оперирана по спешност от гноен апандисит.

Освен това, ако да речем се беше родила малко по-рано, съмнявам се Луна в последните градуси на Близнаци в съвпад със Сатурн да те дари с тази плодовитост.  :-[

А физическата раздяла със съпруга ти от какви транзити бе провокирана? Уран през Слънце? Вероятно в съчетание с транз. Сатурн в Лъв през 7 дом, по-нататък в опозиция към Меркурий/Юпитер.

И това е само по груби мои сметки, без да гарантирам да съм много прецизна.
За да определим обаче точния час, трябва да се използват повече и по-прецизни методи. Защото ако си родена в 6.00 или няколко минутки преди 6, знакът на Лагна в индийската карта минава от Водолей в сидералния Козирог и доста неща се променят. Венера от 12 дом минава в знака на Лагна, а планетите от първи - Меркурий/Юпитер и Слънце - минават във втори дом. Та такива ми ти работи...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #127 -: Февруари 01, 2009, 01:13:20 pm »
Лили, татко почина изневиделица за всички ни, а 3 дни след смъртта му мен ме приеха по спешност за операция на 21.10.2002.

Извинявай, че повдигам тази болезнена за теб тема.
Сега погледнах картата ти за въпросната дата.
Всичко се случва по време на сатурново завръщане. И, забележи, транзитните Лунни възли са в точен съвпад с оста MC-IC в хороскопа ти.
Острият апандисит се отключва от транз. Марс в квадрат към радикалната ти Луна. Предполагам, че от изживения стрес и шок. Няколко дни по-късно, както казваш, те оперират по спешност. В деня, в който влизаш в болница за неотложна операция, има лунация /пълнолуние/ в съвпад с радикалния ти Уран, разходящ квадрат на Марс към нат. Луна и сходящ съвпад на същия с нат. Плутон (в радикса Луната и Плутон са в квадрат).
Според мен новият ти час на раждане може да се приеме за точен.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #128 -: Февруари 01, 2009, 01:19:14 pm »
Абе,отде толкоз мислене сутрин рано преди кафе!  :) Но ти ме замисли дълбоко.Като те познавам,повече ми мязаш на човек с асцендент Овен и туй то.

Скарлет, това може да е и от Слънцето в първи дом. Да не подценяваме и квадрата му с Марс, макар и разходящ.
Повярвай ми, майка ми също е с интерсептирано рибешко Слънце в 1 дом и е много "по- Овен" от мен! При все това, че имам цял овнешки стелиум!  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Skarlet

« Отговор #129 -: Февруари 01, 2009, 02:16:36 pm »
Абе,аз само си разсъждавам,нищо не оспорвам.Пък и вие като гледам как сте се развихлили....На мен днес ми е ден за релаксация и това-онова.....по едно питие.  :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #130 -: Февруари 01, 2009, 02:18:07 pm »
На мен пък ми е ден за чистене...  :(
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

veshti4ka

« Отговор #131 -: Февруари 01, 2009, 03:43:53 pm »
ако приемем новия ти час за верен, картата ти откликва на дирекции като по учебник,
физическата раздяла със съпруга ти от какви транзити бе провокирана? Уран през Слънце? Вероятно в съчетание с транз. Сатурн в Лъв през 7 дом, по-нататък в опозиция към Меркурий/Юпитер.

И това е само по груби мои сметки, без да гарантирам да съм много прецизна.
За да определим обаче точния час, трябва да се използват повече и по-прецизни методи. Защото ако си родена в 6.00 или няколко минутки преди 6, знакът на Лагна в индийската карта минава от Водолей в сидералния Козирог и доста неща се променят. Венера от 12 дом минава в знака на Лагна, а планетите от първи - Меркурий/Юпитер и Слънце - минават във втори дом. Та такива ми ти работи...
Според мен новият ти час на раждане може да се приеме за точен.

Лили, до сега разглеждах всичко, което си описала. Все си мислех, че картата ми /старата/ е затъмнена винаги от Нептун ;D , а то какво се оказа  ::) Права си, вече на 100% мога да се закълна във всички астрологични книги под носа ми ;D  А всички тъмни, знайни и незнайни събития в живота ми започнаха да се случват след завръщането на Сатурн. Той провокира всичко. Преди време Алдебаран ми даде точният час на сатурновото ми възвръщане и ми каза, че мога да ползвам нея като рождената си - тя ще работи по същия начин. Досега не съм я ползвала, но я налагам върху моята сега /синастрия/ и виждам, че Уран от СВ е в абсолютно точен съвпад с АС, а слънцата са в опозиция  ;D ... всъщност доста интересна картинка се получава  :-[  ... но е факт, че съм адски много променена оттогава... 
успокоих се вече и наистина вярвам, че това е точният час  :-*

и аз изчезвам да наготвя на "домашните любимци"  ;D ;D ;D

« Отговор #132 -: Февруари 01, 2009, 06:28:46 pm »
Привет на всички в този форум. Прочетох интересни неща, аз съм пълен лайк в астрологията, но имам желание да ми кажете все пак аз от кой късметлии съм. Предстой ми важна година , завършвам средното си образование  имам желание да уча извън страната дали това ми желание ще се сбъдне. Ето мойте данни 14.02.1990г 13.25ч Сливен. Благодаря ви прадварително.
« Последна редакция: Февруари 02, 2009, 12:06:44 pm от bela »

*

Skarlet

« Отговор #133 -: Февруари 01, 2009, 06:44:26 pm »
Душко, ами с тази новата карта сега дирекционното Слънце на 16 градуса в овен, а дирекционния Ас е на 2 градуса в овен  ;D ;D ;D ;D ;D

Дирекционното или прогресивното имаш предвид?Аз като съм с прогресивно Слънце в Дева ама хич не приличам на Дева.Само дето съм станала малко работохоличка и когато имам среща,ме вземат на майтап с мойта точност.Чак се дразня на себе си,но много обичам точността.

*

veshti4ka

« Отговор #134 -: Февруари 01, 2009, 07:27:01 pm »
дирекционно бре - градус година /зверих се на монитора да ги броя  ;D / ... при прогресиите в астрокома Ас-то хвърчи напред към едрият рогат добитък вече  ;D

*

Nebesna

« Отговор #135 -: Февруари 01, 2009, 07:53:27 pm »
Абе,отде толкоз мислене сутрин рано преди кафе?  :) Но ти ме замисли дълбоко.Като те познавам,повече ми мязаш на човек с асцендент Овен и туй то.Прочети характеристиките,че сега ще излизам,за двата асцендента.И прецени пак нещата.Вярно,че и Водолея е ексцентричен и непредсказуем,но чертите на лицето на хората с Водолей на асц. са някак "по-квадратни",докато при теб не е така.Не знам.... :-*

Струва ми се, че при нея има многопосочно влияние върху външността на много планети в първи дом и доста аспекти към тях. Самото присъствие на Юпитер, който чрез съвпада си обуславя най-силния аспект, предполага закръглени черти на лицето.  Интерсептираните Риби със Слънце тук, от своя страна предполага пухкави бузки и влажен поглед, допълнително подкрепено от квадрата на Слънцето с Нептун. Квадратът на Марс дава къдравата коса, характерна за Овена. Да не забравяме, че Юпитер е и втори управител на Рибите и подчертава и влиянието на този знак върху външността.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #136 -: Февруари 01, 2009, 08:49:34 pm »
И да добавя, че Луна в Рак често омекотява чертите на лицето, прави ги по-детски, независимо какъв знак е на Асцендента. И при двата пола Луна в Рак придава особена мекота на погледа, особено ако има и силно влияние на Нептун. Фиксиран знак на АС понякога прави лицето по-квадратно или скулесто, но има и много изключения. Някои от тях могат да имат и издължени, заоблени лица, правилни черти. Познавам няколко такива.
Няма унифициран, еднакъв за всички модел според знака на Асцендента. Все едно, че да кажеш, че всеки с Венера в първи дом ще има трапчинки, леко разстояние между зъбите или пък винаги хармонични черти.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #137 -: Февруари 02, 2009, 10:15:33 pm »
А според вас възможно ли е да се преодолее влиянието на планетите и човек да постигне нещо ВЪПРЕКИ влиянието на планетите?

Ако е вярно това, че силата на мисълта може да промени много неща в живота, то дали тя би могла да преодолее влиянието на планетите? Иначе и аз вярвам, че каквото е писано, това ще стане, но...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #138 -: Февруари 02, 2009, 10:35:29 pm »
Да "преодолееш" не е точната дума.
Вселената не е спряла да съществува нито за миг. Не е и спряла да ни въздейства.
Но да приемеш, да модифицираш влиянието на "звездите" по свой собствен избор можеш, да. Всичко се случва в съзнанието ни.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #139 -: Февруари 02, 2009, 10:38:01 pm »
А според вас възможно ли е да се преодолее влиянието на планетите и човек да постигне нещо ВЪПРЕКИ влиянието на планетите?

Ако е вярно това, че силата на мисълта може да промени много неща в живота, то дали тя би могла да преодолее влиянието на планетите? Иначе и аз вярвам, че каквото е писано, това ще стане, но...

О, даааааааа! Преодолявам го всеки ден. Преодолявам го всеки път, когато падам и се изправям отново. И когато осъзнавам, че от всяко лошо нещо може да има друго по-лошо. Чувала ли си онази притча за човека, който страдал, че няма нови обувки и проклинал бога за това, че не можел да си ги позволи, и продължавал да страда до момента, в който не видял човек без крака. Вярвам, че всичко, което ни се случва, ние го преживяваме толкова силно, защото постоянно се сравняваме с другите. желаем това което другите имат, искаме и на нас да ни се случи, но то не идва и не идва. Искаме да живеем нечий чужд живот, а пропускаме да изживеем нашия собствен, такъв какъвто ни е предоставен. Защото всяка карта има потенциал, важното е да се възползваме от силните си страни и да го развием този потенциал. А това може да стане единствено като преминем през пътя на себепозанието и себеприемането. Съдбата ни подлага непрекъснато на изпитания. И ние смятаме, че сме длъжни да се борим и да противостоим. Не е така. Трябва просто да се приемем такива, каквито сме и да се заобичаме. тогава и другите ще ни обикнат и ще ни се доверят. Важна е ценностната ни система, както и това да подхождаме към себе си като към личности, заслужаващи любов и уважение. Ако ценностите не са на ниво, човек е способен да окепази всички позитивни аспекти на своята натална карта.