Здравей Гост

Въпрос свързан с работа

• 12 Отговора
  • 3776 Прегледи
*

*Lina*

• *
  • 456
Въпрос свързан с работа
« -: Февруари 03, 2009, 04:09:44 pm »
Здравейте  :)

откакто открих този форум той стана неразделна част от ежедневието ми.Заинтригувах  се от астрология  може би преди 10 години ,но  познанията ми засега са само любителски така ,че не мога да си помогна сама.

За какво става въпрос - последните 4 години се случи така ,че не съм работила сериозно на постоянна работа ,защото се налагаше да гледам детето/ имала съм  някакви временни ангажименти,но не го броя/.Имаме планове за бизнес с партньора ми ,но те касаят само летния сезон .Същевременно аз мога вече да работя на пълен работен ден.
Голямата ми дилема е дали да си търся целогодишна работа или да се захвана с това,което той предлага ,смятам ,че е обещаващо ,но и времената сега са такива ,че ...малко ме е страх от риска и най-вече от това ,че не съм на 20+ години и все по-трудно ще става да си намеря хубава работа и да се утвърждавам при положение,че почти целия ми стаж е  навъртян в сезонна работа.И за второ дете трябва да мисля ,но ми се иска по някакъв начин да се върна в "играта" преди това .

Надявам се да имате  желание да погледне как се очертават нещата  ! Много ме тормози въпроса какво да правя . Собствен бизнес ,макар и само за летния сезон или постоянна целегодишна работа?   ???

РД 20.05.1976 ,02 :55 , Бургас

*

*Lina*

• *
  • 456
Re: Въпрос свързан с работа
« Отговор #1 -: Февруари 04, 2009, 12:59:28 pm »
Неправилно ли ми е зададен въпроса ?  ??? Кажете ако нещо бъркам.

Много ме интересува дали се очертават добри предпоставки за бизнес лятото!

« Отговор #2 -: Февруари 04, 2009, 01:13:33 pm »
Ще ни отвориш доста работа с тоя въпрос , но ако почакаш малко с гаранция ще ти отговорим.Повечето от пишещите тук или сме на работа и крадем от професионалното си или от личното си време да даваме отговори ,които ни отнемат най-малко по час, да разгледаме информацията ,която ни залива от даден хороскоп ,да прочетем колегите какво са написали преди това и да допълним ,това ,което сме преценили ,че трябва да бъде казано в допълнение.
Това ,не го пиша като критика ,не го приемай навътре , а го пиша като обяснение ,защо понякога се бавим да даваме отговори на зададените въпроси.
Разбрах ,че ще си с партньор и не е зле да дадеш неговите данни, после се пита задачата; ако имате ргистрирана фирма на ваше име какви са нейните данни ,дата на регистрация ,година и по възможност ориентировачен час .

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #3 -: Февруари 04, 2009, 02:18:40 pm »
Благодаря ти много за обяснението, ще почакам колкото трябва  :)

Всъщност под партньор имам предвид човека, с когото живея т.к нямаме брак.Той има фирма и засега мислим да не правим на мое име. С това ,което планираме /търговия с храни / ще се занимавам  само аз ,но началния капитал идва от него и евентуално от родителите ми.За да обясня от къде идва раздвояването ми ще кажа ,че в момента неговия бизнес е в застой и сме притеснени финансово , а аз трябва да чакам до лятото / юни ,юли и август основно/.Притеснява ме дали ще ги намерим тези пари ,не ,че са толкова много ,но в тази криза ... и дали това ,което си мислим,че ще имаме  като доход е реалистично.

Неговите данни са 13.03.1976  01:40  Бургас.Ако за неговата фирма е необходимо ще ги дам по-късно.

« Отговор #4 -: Февруари 05, 2009, 04:08:47 pm »
Каквото и решение да вземеш ,определено ще имаш късмет с печалбите :)
Предполагам ,че имаш съмнения относно партньорството с въпросния господин ,това само по отношения на бизнес.
На теб в живота определено ще ти върви с печелене на финансии ,но съм на мнение ,че партньор би те спъвал.
« Последна редакция: Февруари 05, 2009, 04:22:56 pm от ЗЪБОЛЕКАР »

*

Инти

• 2068
« Отговор #5 -: Февруари 05, 2009, 06:16:06 pm »
Здравей Алина,

Колегите ще ме коригират ако съм написала нещо невярно, тъй като съм начинаеща в астрологията. Наистина Зъболекар е прав, повечето крадем от раб. време си за да направим астро констатации по даден въпрос.

Принципно в Солара ти за 2008  има потенциал за стартиране на бизнес с партньора ти, тъй като Меркурий, който управлява търговият попада в твоя седми дом, а ти отделно имаш й Слънце съвпад Меркурий натално.

Промяната в личността ти изява е продиктувана от ретро Плутон в първи соларен дом, но Луната в Солара е в знак Скорпион (падение)  и попада в твоя осми натален  и 12 соларен дом, като според мен изминаващата соларна година говори че нямаш възможност да се изявяваш като майка на второ дете, била си в сянка и че търсиш по-скоро професионална реализация,а Луната попадайки в осми натален дом е също индикация,че родителите ти могат да ви услужат със заем на парични средства. Марс в осми соларен дом се стреми да те активизира да се изявиш като лидер сред по-голямата маса и с квадратура към натален Уран изисква да имаш водещата роля във вашето бизнес партньрство.

За бизнес в сферата на хранителните стоки, трябва да обърнем внимание на Луната и знак Телец, които символизират храненето и изхранването на семейството, но ако все пак решиш да инвестирате в тази дейност в дългосрочен план ,трябва да преосмислиш всичко детайлно, тъй като имаш рожденен ретро Меркурий , при това изгорен и в критичен градус, тъй като вариантите са два или имаш много силен нюх към търговията или никакъв. Соларния Меркурий прави тригон към наталната Луна в 11 дом, и попада върху куспидата на трети соларен дом при 2 гр. орбис, като засилва желанието ти да създадеш някакви бизнес основи. Венера също попада върху куспидата на натален втори дом и е в съвпад с наталната ти Венера, което те провокира да търсиш възможност за придобиване на стабилни финанси, но в случая и соларната и наталната Венера са в квадратура с Нептун и Хирон, а те съответно са в съвпад с натална Луна, което може да се прояви като неяснота или нестабилност във финансов аспект.

След рожденния ти ден 20.05.2009 мисля че се очертава добра възможност да стартираш съвместен бизнес с твоя партньор, макар нямам възможност да погледна и неговата карта.

Може би тук е по-добре колегите, които се занимават с елективна астрология да ти помогнат , защото в  случая ти се налага да вземеш важно решение в живота си, което би определило насоката  за дълго време, а моята интерпретация е далеч от професионална и е неизчерпателна.

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #6 -: Февруари 06, 2009, 11:30:50 am »
Наистина много съм ви благодарна ,че отделяте от времето си !  :-*

Каквото и решение да вземеш ,определено ще имаш късмет с печалбите :)

Факт е ,че наистина никога не съм се  оставала без "пукнат" лев и когато съм работила съм печелила  добре.

Предполагам ,че имаш съмнения относно партньорството с въпросния господин ,това само по отношения на бизнес.
На теб в живота определено ще ти върви с печелене на финансии ,но съм на мнение ,че партньор би те спъвал.

Прав си,наистина никога не съм се стремяла към партньорство за бизнес,точно такова усещане имам.
В случая нямам този тип съмнения към него,защото сме заедно много време и мога да разчитам в чисто физически и материален смисъл ,по-скоро в емоционален план имаме разминавания и това ме кара да се чувствам несигурно.
Идеята е негова и в този смисъл Asaia е права  аз по-скоро нямам нюх за идеи ,но пък съм по работата и тъй като той си има друго занимание  ,аз ще се занимавам с това.Друг е въпроса ,че предвид този финансов застой не знам дали той ще успее да осигури парите. Партньори сме,но няма да работим заедно.

------------------------

била си в сянка и че търсиш по-скоро професионална реализация

Да така е ,последните две години са тежките за мен в емоционален план и това ,че нямам сериозни ангажименти извън дома направо ме съсипа  и мисля,че има нещо общо със сатурновото възвръщане за ,което пишете тук.Родих детето си почти на 29 г и то има Сатурн като мен в края на Рак.Но от друга страна придобих някаква зрялост,нещо ,което осъзнавам сега.

,а Луната попадайки в осми натален дом е също индикация,че родителите ти могат да ви услужат със заем на парични средства. Марс в осми соларен дом се стреми да те активизира да се изявиш като лидер сред по-голямата маса и с квадратура към натален Уран изисква да имаш водещата роля във вашето бизнес партньрство.

Този бизнес наистина е пряко свързан с роднините ми ,мястото е тяхно и от тях зависи дали ще се съгласят ,а и много вероятно е и с пари да се наложи да помогнат, и което е странното трима от четиримата са Скорпиони.

Венера също попада върху куспидата на натален втори дом и е в съвпад с наталната ти Венера, което те провокира да търсиш възможност за придобиване на стабилни финанси, но в случая и соларната и наталната Венера са в квадратура с Нептун и Хирон, а те съответно са в съвпад с натална Луна, което може да се прояви като неяснота или нестабилност във финансов аспект.

Това е така и то от известно време.

След рожденния ти ден 20.05.2009 мисля че се очертава добра възможност да стартираш съвместен бизнес с твоя партньор, макар нямам възможност да погледна и неговата карта.

Казваш точно това,което искам да чуя  ;) Края на май е евентулното планирано начало.Засега идеята е само за сезона ,но живот и здраве не изключваме идеята и целогодишно да се развие.

*

Инти

• 2068
« Отговор #7 -: Февруари 06, 2009, 02:43:27 pm »
Alina, можеш ли да потвърдиш часа си на раждане, тъй като има голяма вероятност да си родена с интерсептирани знаци по оста Дева/Риби, ако това е така, то новия ти Солар за 2009 се припокрива с натала ти?

Управител на шести дом се явява Слънцето , тъй като ще бъде в знак Лъв, при интерсептиран знак Дева в шести дом и Сатурн в Дева транзитно/соларно/дирекционно , ще положиш много усилия и ще се занимаваш повече със рутинна работа, която дори може да ти се вижда тежка и изтощителна. Транзитния Сатурн , който попада в твоя шести дом на работата е ретрограден и това създава трудности да си намериш постоянна и доходна работа, а от 20 Януари сключва тригон към Венера, но ретроградността му не е благоприятства стабилизаренето на финансовото ти състояние. 

Август месец 2009 Сатурн отново ще сключи тригон с Венера ( 1ви натален дом/куспида на 2ри) , вече ДИРЕКТЕН, и вероятно през летния сезон ще се усети подобрение във бюджета.

« Последна редакция: Февруари 06, 2009, 03:02:59 pm от Asaia »

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #8 -: Февруари 06, 2009, 06:28:06 pm »
Звъннах на майка ми пак да я питам ,макар ,че "сто пъти" съм я питала досега и бях останала с впечатлението ,че съм м/у 02,50 и 03,00  и затова си го усредних ,но тя сега твърди ,че е 02,50 и наистина и на мен излизат да са интерсептирани Дева и Риби ,така беше и когато си бях смятала ръчно преди години.

"ще положиш много усилия и ще се занимаваш повече със рутинна работа, която дори може да ти се вижда тежка и изтощителна."

Такива са ми и  очакванията свързани с този бизнес,при сезонна работа  е така,само,че и детето ще бъде с мен и това ще ме затрудни доста.Всъщност досега все е било така при мен - била съм на постоянна работа в града точно 2 пъти ,но за непостоянно - няколко месеца само.Може и да е заложено по някакъв начин при мен,както и това да работя на разстояние от дома. Но преди съм нямала семейство ,а сега все ми се иска като,че ли нещо постоянно и да съм наблизо , а ето чак пак виждам перспектива в такъв тип работа.

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #9 -: Февруари 06, 2009, 06:39:13 pm »
Току що  осъзнах ,че тези 2 пъти на постоянна работа съм получавала нищожно заплащане   ::)

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #10 -: Февруари 24, 2009, 12:23:11 pm »
Много се надявах да получа още отговори  :)

През това време прочетох за соларите и си разгледах този за 2009 ,но това ,което ми показва астро.ком не се покриват съвсем с наталните.Гледам голяма навалица в 12 дом,но Луната е на  Асц и Уран е близко . Плутон  пък е до МС.

Това добри знаци ли са промяна ? Имам чувството ,че съм попаднала в някакво безвремие   >:(

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=l4rfileoWarWW-u1229452766&lang=e&gm=a1&nhor=1&nho2=2&btyp=31&mth=gw&sday=20&smon=5&syr=2009&hsy=-1&zod=&orbp=&rs=0&ast=

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #11 -: Февруари 24, 2009, 01:08:47 pm »
Имам чувството ,че съм попаднала в някакво безвремие   >:(

Сатурн е ретрограден до 17.5.-до тогава не е желателно като цяло да се подхваща нов бизнес,често и обстоятелствата ограничават или забавят тези възможности.Това е общо за всички и е добре да се има предвид,макар че индивидуалните ти транзити могат да ускорят нещата.И все пак лично аз никога не препоръчвам захващането с нов бизнес по време на ретро периода на Сатурн,даже съветвам човек да се огледа хубаво по време на този период-често излизат допълнителни елементи,които преди това човек не вижда(или изникват от "нищото"),а в последствие тяхното решаване се оказва жизнено важно и често има изменение в схеми,планове,организация и т.н.
В периода 6-30.5. отделно е ретрограден Меркурий-точно тогава не са подходящи регистрации,сделки, преговори и оформяне на документи.
« Последна редакция: Февруари 24, 2009, 01:13:30 pm от Sinyhe »

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #12 -: Февруари 26, 2009, 10:41:34 am »
Sinyhe ,благодаря ти .

Мисля ,че мога да се съобразя с тези периоди като оправя документите преди ретрогр.Меркурий ,а отворя след ретрограден Сатурн  :)