Луна в комбинация със Сатурн и Раху или Сатурн и Кету може да даде предразположеност към депресивни състояния, меланхолия, изолация, но наред с това дава интуиция и вглъбеност.
Аз имам :moo:+ :sat:+ :nlu: в Рак, в 11ти. Луната прави широк тригон с Меркурий, в Скорпион, който не е аспектиран от нищо друго. При мен е по-скоро изявена дистанцираността. Не съм била в някаква изявена клинична депресия, но съм имала периоди на подтиснатост, несъмнено. Предполам, че ако Луната и/или Мерка бяха управлявали някой от "здраволсловните" домове или ако Мерка беше ранен, щеше да се прояви депресивност. Но аз съм от този тип - завъртам се около тока си кръгом и продължавам.....поне до сега е било така. Предполагам помага и това, че съм въздушен знак.
До сега не съм търсила в хороскоп определени показатели за депресивност, но съм попадала да доста "мрънкала". Моя приятелка Рак наскоро отново ме увери в това -
слънце Рак, Луна Скорпион :opo: :mar: :kva: :sat:. Тъй като аз на 8-мия месец от мрънкането реших да бъда по-строга с нея, тя реши, че било много лошо "да няма кой да те утеши". Е, до кога бе, момиче?

Даже наскоро нещо ми беше станало мъчно за един човек и тя ме избъзика, че сме се разбрали вече с нея - от нас двете тя е тази, която реве!
Явно е много тежко лошо поставена Луна по знак/дом +лошо аспектирана от малефици.
Не знам този човек, който се самоуби пред няколко дни на Раковска дали за него има информация в медиите за дата на раждане поне. Така и не разбрах името му.