Здравей Гост

Депресията и волята за живот

• 45 Отговора
  • 7166 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Депресията и волята за живот
« Отговор #20 -: Май 02, 2011, 01:54:49 am »
Луна в комбинация със Сатурн и Раху или Сатурн и Кету може да даде предразположеност към депресивни състояния, меланхолия, изолация, но наред с това дава интуиция и вглъбеност. Но понеже тук има силна предразположеност към внушения и самовнушения, при определени обстоятелства интуицията може и да ни подведе. Влиянието на тази планетна комбинация зависи от мястото й в хороскопа - по знак, дом, дали Луната е намаляваща или растяща, дали получава други аспекти...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #21 -: Май 02, 2011, 02:03:25 am »
Луна в комбинация със Сатурн и Раху или Сатурн и Кету може да даде предразположеност към депресивни състояния, меланхолия, изолация, но наред с това дава интуиция и вглъбеност.

Много точно - не знам как да извадя синът ми от тази " ситуация "
и меланхолия - има съвпад на Луна/ Сатурн в Скорпи   :'(
Естествени минерали и амулети

« Отговор #22 -: Май 02, 2011, 02:08:18 am »
Луна в комбинация със Сатурн и Раху или Сатурн и Кету може да даде предразположеност към депресивни състояния, меланхолия, изолация, но наред с това дава интуиция и вглъбеност.

Аз имам  :moo:+ :sat:+ :nlu: в Рак, в 11ти. Луната прави широк тригон с Меркурий, в Скорпион, който не е аспектиран от нищо друго. При мен е по-скоро изявена дистанцираността. Не съм била в някаква изявена клинична депресия, но съм имала периоди на подтиснатост, несъмнено. Предполам, че ако Луната и/или Мерка бяха управлявали някой от "здраволсловните" домове или ако Мерка беше ранен, щеше да се прояви депресивност. Но аз съм от този тип - завъртам се около тока си кръгом и продължавам.....поне до сега е било така. Предполагам помага и това, че съм въздушен знак.

До сега не съм търсила в хороскоп определени показатели за депресивност, но съм попадала да доста "мрънкала". Моя приятелка Рак наскоро отново ме увери в това - слънце Рак, Луна Скорпион  :opo: :mar: :kva: :sat:. Тъй като аз на 8-мия месец от мрънкането реших да бъда по-строга с нея, тя реши, че било много лошо "да няма кой да те утеши". Е, до кога бе, момиче? :-[ Даже наскоро нещо ми беше станало мъчно за един човек и тя ме избъзика, че сме се разбрали вече с нея - от нас двете тя е тази, която реве! ;D
Явно е много тежко лошо поставена Луна по знак/дом +лошо аспектирана от малефици.

Не знам този човек, който се самоуби пред няколко дни на Раковска дали за него има информация в медиите за дата на раждане поне. Така и не разбрах името му.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

tara

• *
  • 85
  • няма такава
« Отговор #23 -: Май 02, 2011, 02:18:28 am »

Не знам този човек, който се самоуби пред няколко дни на Раковска дали за него има информация в медиите за дата на раждане поне. Така и не разбрах името му.

А колко още такива има за които нищо не се знае.

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #24 -: Май 02, 2011, 02:41:43 am »
Луна съвпад с ЮЛВ също дава склонност към депресия.
Аз лично съм забелязала този аспект да работи в знак Скорпион, като в хороскопа на личността има квадратура между Слънце и Сатурн, като Луната, която също е в знак Скорпион е в съвпад със Сатурн и южен възел едновременно, плюс това имаме налице ретрограден Плутон в Скорпион.

Сам по себе си този аспект не е индикация за депресия.
Според мен този аспект :moo: :soe: :nlu:дава такава предразположеност. Може също и лесна (само)внушаемост.

« Последна редакция: Август 24, 2011, 01:47:45 am от Shreya »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #25 -: Май 02, 2011, 02:45:05 am »
Аз имам  :moo:+ :sat:+ :nlu: в Рак, в 11ти. Луната прави широк тригон с Меркурий, в Скорпион, който не е аспектиран от нищо друго. При мен е по-скоро изявена дистанцираността.

Много е важно в кой дом и знак попада тази комбинация спрямо АС.
Това, което споделяш за себе си, потвърждава предлопожението ми, че Асцендентът ти трябва да е след 23,5 градуса на знака, точно на границата. Защото ако си родена малко по-рано, Луна в съвпад с Кету и Сатурн в 12 дом (от Лагна) би предположила много по-силно изразена склонност към депресивни състояния и към изолация, като цяло е доста по-проблематична позиция (особено ако управлява изгряващия знак - Лагна в Рак). Най-вероятно при теб АС по сидерал остава в първия градус на Лъв, така Луната заедно с останалите другарчета отива в 11 дом.

Луна в съчетание с Раху и Сатурн е доста по-неприятна комбинация, особено ако попада в марсов или сатурнов знак (по сидерал). А ако има връзка с Меркурий и Марс, може да даде и ментални проблеми, мании. Разбира се, няма готови формули, една и съща комбинация може да действа по различен начин в различните карти.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #26 -: Май 02, 2011, 03:03:15 am »
Това, което споделяш за себе си, потвърждава предлопожението ми, че Асцендентът ти трябва да е след 23,5

Да, но има събития, към ъглите, които се разминават с около година-две. Аз политически реших, че 23тия градус е поносим за прогноза и за сега нямам допълнителни събития за ректификация. :confuse3: Ако е след 23,5 значи принца е по-близо  ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #27 -: Май 02, 2011, 03:11:38 am »
И при мен МС-то се измести с градус напред след направена ректификация, така че гръм сред ясно небе трябва да дойде година по-рано (дир. МС в съвпад с нат. Плутон).  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #28 -: Май 02, 2011, 05:21:57 am »
стигнах дъното, сега се оттласквам с плахи опити, но все още съм твърде слаба и наранена, за да мога да повярвам отново в себе си, както преди.
по природа съм чувствителен и раним човек, трудно понасям неуспехите, упреквам себе си и се наказвам, затова че не съм достатъчно добра.
Знам, че ми трябва много сила и вяра, за да стъпя здраво на краката и знам, че трябва да разчитам само на себе си, защото няма кой да ми помогне, а досега винаги съм се оповавала на друг човек.

Имам и квадрат на Венера-Сатурн и съвпад на Марс-Плутон, а в момента транзитен Сатурн ми е върху Плутон.
Хубаво е, че Уран влезе в Овен.

« Отговор #29 -: Май 02, 2011, 05:26:16 am »
Успех, Рая!!! По начина, по който пишеш, си личи, колко си силна, дори и да ти се струва, че не е така. :wub:... И аз имам като твоите натални аспекти, за които споменаваш. Трудно е. Въпреки че тр. Сатурн още е далече от Плутона ми.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #30 -: Май 02, 2011, 05:37:15 am »
Благодаря, Мирабела!!!
Старая се да погледна на събитията от положителната страна, но има и моменти , в които просто рухвам и се самоупреквам.

« Отговор #31 -: Май 02, 2011, 05:50:59 am »
Някъде четох, че човек с дисхармоничен аспект между Венера и Сатурн е вечно недоволен от себе си, че не умее да се наслаждава на успехите си, че му е трудно да приема комплименти и дори заслужени похвали. По себе си съдя, че е вярно. Така че дай си заслужената награда за труда си, или позволи на другите да ти я дадат. Искай от себе си повече - това е стимул, за да вървиш напред, но се радвай на всеки мъничък успех, колкото и незначителен да ти се струва в сравнение с целите ти. Аз се опитвам да правя така, но все не мога да спра да се страхувам, че ако се отпусна, ще спра да се движа напред.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #32 -: Май 02, 2011, 06:20:23 am »
Някъде четох, че човек с дисхармоничен аспект между Венера и Сатурн е вечно недоволен от себе си, че не умее да се наслаждава на успехите си, че му е трудно да приема комплименти и дори заслужени похвали.

Без да имам никакъв аспект между Венера и Сатурн в хороскопа (нито между Луна и Сатурн) мога да кажа, че и аз съм същата. Поставям си доста високи изисвания и се чувствам неудобно, когато получавам комплименти.  :confuse3:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #33 -: Май 02, 2011, 06:29:48 am »
Ми и аз съм така  :thinking:

« Отговор #34 -: Май 02, 2011, 06:40:47 am »
Добре дошли в клуба! Значи има и други аспекти със същото (подобно) действие.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #35 -: Май 02, 2011, 08:57:32 pm »
Аз бих добавила и Плутон в опозиция на Луна също
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #36 -: Май 15, 2011, 04:23:05 pm »
стигнах дъното, сега се оттласквам с плахи опити, но все още съм твърде слаба и наранена, за да мога да повярвам отново в себе си, както преди.
по природа съм чувствителен и раним човек, трудно понасям неуспехите, упреквам себе си и се наказвам, затова че не съм достатъчно добра.
Знам, че ми трябва много сила и вяра, за да стъпя здраво на краката и знам, че трябва да разчитам само на себе си, защото няма кой да ми помогне, а досега винаги съм се оповавала на друг човек.

Имам и квадрат на Венера-Сатурн и съвпад на Марс-Плутон, а в момента транзитен Сатурн ми е върху Плутон.
Хубаво е, че Уран влезе в Овен.
На мене ми предстои последен от трите съвпада на транз Сатурн с Плутон.При тебе кво се случва?
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Мерк Скорпион съвпад Уран секст. Сатурн
Асц Лъв
http://www.youtube.com/watch?v=hk65zzUjI9A
Baraka.1992.BRRip.XviD.AC3-CaLLioPE_MoNTEDiaZ.torrent

*

Uran

• 6041
« Отговор #37 -: Май 15, 2011, 07:58:54 pm »
 Някои самоубийства според мен не са следствие на депресивни състояния, а на здраво изградена ценностна система, която по някакви причини търпи крах. Човекът може да е изградил авторитет, стоял е зад думите си и когато събитията са вече извън негов контрол... може да разочарова себе си и другите....да избере този изход от житейската криза.
 Не е депресия според мен, а гордост. (Аз лично не я приемам за голям грях.)

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #38 -: Май 15, 2011, 08:12:09 pm »
Модерна болест...Цялото общество в световен мащаб е в депресия... :(

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Vision

• 3523
« Отговор #39 -: Май 16, 2011, 12:04:30 am »
Някои самоубийства според мен не са следствие на депресивни състояния, а на здраво изградена ценностна система, която по някакви причини търпи крах. Човекът може да е изградил авторитет, стоял е зад думите си и когато събитията са вече извън негов контрол... може да разочарова себе си и другите....да избере този изход от житейската криза.
 Не е депресия според мен, а гордост. (Аз лично не я приемам за голям грях.)

гордостта е най- големия грях..ако някой не може да преодолее факта, че се е провалил в нещо и се самоубие от срам, после ще се връща, докато реагира правилно в тази ситуация..а правилно може би е- да остави всичко, /което не е свързано пряко с живота му/ зад себе си и да се наслаждава на изгрева на слънцето и песента на птиците..

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..