Здравей Гост

Сатурн и венера в 5ти дом в солара

• 97 Отговора
  • 16050 Прегледи
*

lolitta

Сатурн и венера в 5ти дом в солара
« -: Февруари 12, 2009, 10:47:17 pm »
Здравейте!

Може ви някой да ми помогне - тази соларна гсдина венера и сатурн са ми в пети домр а плутон в 7ми в козирог.... Значи ли това предпоставка за връзка ( така чакана от мен!!)??

Благодаря предварително за support-a :))

8)

*

Skarlet

Re: Сатурн и венера в 5ти дом в солара
« Отговор #1 -: Февруари 12, 2009, 10:51:16 pm »
Може и да значи,а може и да не значи.Всичко зависи от цялостното разпределение на соларните към рождените домове,аспектите на планетите от солара към натала.Дълга история.  ;D

*

lolitta

« Отговор #2 -: Февруари 12, 2009, 10:59:14 pm »
Мерси, Скарлет, за бързия отговор  ;D 

Наистина е дълга история, а солара ми тази година е доста интересен..

Ето пи данните, с очакване за малко помощ  :-[

28. 10. 1985, 23:50, София   жена

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #3 -: Февруари 13, 2009, 01:05:14 pm »
плутон в 7-ми дом на солара носи шанс за обогатяване или обновяване на емоционалния живот.както и временни проблеми.венера в 5-ти дом на солара-при положителен аспект с уран дава успешни спекулации, с юпитер връзка с възможност за узаконяване.със слънце -емоционална или страстна любов.
сатурн влияе лошо на емоционалния живот.в меркурийевите знаци показва тенденция към егоизъм или неудовлетвореност.в огнените нараства амбицията.при добри аспекти нараства отговорноста.при лоши аспекти -самота,която човек приема или страда,ограничава връзките. :D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Февруари 13, 2009, 02:22:33 pm »
Може ви някой да ми помогне - тази соларна гсдина венера и сатурн са ми в пети домр а плутон в 7ми в козирог.... Значи ли това предпоставка за връзка ( така чакана от мен!!)??

Преди да видя солара помислих, че говориш за съвпад на Венера и Сатурн в 5 дом, който наистина подлага на сериозен тест трайността на взаимоотношенията.
Но както вече ти казаха други съфорумци, факторите, които следва да се разгледат в търсене на отговор на зададения от теб въпрос, са комплексни.
Предпоставки за това доколко човек е склонен да се обвързва трайно се търсят най-напред в наталната карта. Дирекции, прогресии и транзити само отключват и разгръщат потенциала, заложен в радикса.
От една страна, имаш акцент върху двойката "себични" знаци Скорпион и Телец, при това със силно поставен Плутон. От друга страна обаче върху партньорските ти взаимоотношения силно влияние оказват Юпитер и Уран, които са във взаимна рецепция при това.
АС Лъв в съчетание с акцентирани Телец/Скорпион и Плутон има високи очаквания за лоялност. Но пък Юпитер в съвпад с Десцендента, особено в независимия Водолей, дава по-скоро либерално отношение към брака и взаимоотношенията. В случай обаче, ако не си готова да интегрираш тази тема в хороскопа си, ще я посрещаш най-вероятно в лицето на партньорите. Възможно е връзките да започват спонтанно, но в момент, в който се стигне до големи дълбочини и нажежени страсти, да имаш чувството, че партньорът сякаш ти 'бяга', т.е. че нагласата му в отношенията няма същия интензитет като твоята.

Общо взето и соларната карта за предстоящата 2009/2010 година не показва сериозна нагласа към трайно партньорство. Завръщането на Юпитер и преминаването му през 7 дом може и да донесе нов полъх в партньорските взаимоотношения, но нека не забравяме за това, че Юпитер сега преминава през знака Водолей, имащ афинитет към независимостта и свободата. Освен това Асцендентът в солара попада в знака Близнаци, в 11 дом, респ. Десцендентът в картата съвпада с Уран, разположен в наталния 5 дом. Интересното е, че соларната революция почти съвпада с венерино завръщане. Определено, раздвижване в сферата на отношенията може да има, но за трайна/стабилна връзка трябва да се търсят други показатели. Квадратът на Плутон от соларния 7 дом към нат. Марс в сол. пети загатва за преобладаващ магнетичен (сексуален) заряд в отношенията с противоположния пол; тази тенденция е подчертана и от предстоящия съвпад на транз. Сатурн с нат. Марс, който е активен и в солара. Същевременно има и аспект на транз. Марс в солара към наталните Слънце/Плутон. Препоръчително е плътските нужди да не се отъждествяват с емоционалните. Според мен от самота няма да страдаш, но е хубаво сама за себе си да изясниш първо какво търсиш/искаш в една връзка, какви са приоритетите ти в междуличностните взамимоотношения на този етап. За интензификация в сферата на интимния живот и отношенията със срещуположния пол загатва и съвпадът на прогресивния Марс с натална Венера. Венера по дирекция преминава в съвпад с нодалната ос, което може да сочи и повратен момент в сферата на партньорските връзки. Съвсем скоро предстои и Слънцето да премине от Скорпион в Стрелец по прогресия и да направи съвпад с прогр. Сатурн, прогресивната Луна също минава от Риби в огнения Овен. Предстои промяна в цялостната житейска нагласа. Какви са тенденциите на развитие в перспектива, ще покажат по-важните транзити през наталния хороскоп.  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

lolitta

« Отговор #5 -: Февруари 13, 2009, 02:36:40 pm »
  ;D   

леле хора,  вие сте супер!!

Благодаря ви за отговорите по темата!  :-[
Начинът ви на интерпретация е много задълбочен, нещо, на което аз още се уча, а
много искам да започна да го правя като вас!

*

lolitta

« Отговор #6 -: Февруари 13, 2009, 02:54:16 pm »
Ооор обещьвьм да пиша относно "раздвижването" в личния живот, когато то настъпи, защото е в застой ст години ...  :'(

А сатурн в 5ти дом в солара убива желанито ми да излизам и да се виждам с хора, прекъснах доброволно контактите си с приятелите и нямам желание да ги поддържам,  щастието намирам сама със себе си вкъщи....не знам докога ще продължава това, но дано възвърна някога духа си, а като си спомня каква купонджийка бях...все едно бях друг чвек... :(

*

Марая

• 28287
« Отговор #7 -: Февруари 13, 2009, 03:25:10 pm »
А сатурн в 5ти дом в солара убива желанито ми да излизам и да се виждам с хора, прекъснах доброволно контактите си с приятелите и нямам желание да ги поддържам,  щастието намирам сама със себе си вкъщи....не знам докога ще продължава това, но дано възвърна някога духа си, а като си спомня каква купонджийка бях...все едно бях друг чвек... :(
[/quote]
хубавото е , че сама си го направила....,за да няма страдание..... :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

lolitta

« Отговор #8 -: Февруари 13, 2009, 03:34:20 pm »
мдам, отвътре ми идва да се изолирам, но пък така имам възможността да преосмисля много неща и започна "начисто"

П. С. Плутон според мен е основният "виновник" за "разчистването" на стари сметки - пиналата  соларна година в 11ти дом - прекратих много приятелски връзки, които се оказаха безперспективни, а тази година какво ли ми е подготвил в 7ми дом... ::)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Февруари 13, 2009, 06:52:04 pm »
П. С. Плутон според мен е основният "виновник" за "разчистването" на стари сметки - пиналата  соларна година в 11ти дом - прекратих много приятелски връзки, които се оказаха безперспективни, а тази година какво ли ми е подготвил в 7ми дом...

Така е наистина...
Нали знаеш, че Плутон си пада по крайностите, а в твоя хороскоп плутоновият архетип е подчертан.
А що се отнася до позицията му в 7 дом, според мен може да донесе както дългоочаквана връзка, ако досега си нямал/а такава, така и раздяла, ако настоящата връзка се е изчерпала напълно, създава блокади или поражда фрустрация за единия и/или за другия партньор.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #10 -: Февруари 13, 2009, 06:59:03 pm »
мдам, отвътре ми идва да се изолирам, но пък така имам възможността да преосмисля много неща и започна "начисто"

П. С. Плутон според мен е основният "виновник" за "разчистването" на стари сметки - пиналата  соларна година в 11ти дом - прекратих много приятелски връзки, които се оказаха безперспективни, а тази година какво ли ми е подготвил в 7ми дом... ::)
плутон е преса-това ,което е прекратено и унищожено по плутон няма връщане.но аз имам една максима до която съм стигнала благодарение на тежките кризи в живота си.и тя е: сатурн определя присъдата-той е инкасатор на съдбата.плутон я изпълнява! :)
в седми дом в солара не е толкова страшен.знаеш ли,възможно е да се появи плутонов мъж в живота ти.някой скорпион или някой със силен плутон и ангажиран скорпион в натала. :)

*

lolitta

« Отговор #11 -: Февруари 13, 2009, 07:20:33 pm »
ами нямам си сериозна връзка, а и досега не съм имала....може това да е повратният момент... ;)

*

lolitta

« Отговор #12 -: Февруари 13, 2009, 07:35:30 pm »
знаеш ли,възможно е да се появи плутонов мъж в живота ти.някой скорпион или някой със силен плутон и ангажиран скорпион в натала. 

.....комбинацията между мене и него би била взривоопасна  ;D   ::)

*

Марая

• 28287
« Отговор #13 -: Февруари 13, 2009, 08:46:14 pm »
знаеш ли,възможно е да се появи плутонов мъж в живота ти.някой скорпион или някой със силен плутон и ангажиран скорпион в натала. 

.....комбинацията между мене и него би била взривоопасна  ;D   ::)
:)а нима любовта не е взрив?пожелавам ти един плутонов мъж!според мен всяка жена трябва да има в колекцията си един такъв ;D!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #14 -: Февруари 13, 2009, 08:53:03 pm »
пожелавам ти един плутонов мъж!според мен всяка жена трябва да има в колекцията си един такъв ;D!

С едно уточненийце обаче.  :-[
Плутоновите мъже не обичат да бъдат част от колекция. Те държат да бъдат всичко.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #15 -: Февруари 13, 2009, 08:57:57 pm »
Плутоновите мъже не обичат да бъдат част от колекция. Те държат да бъдат всичко.

Плутон квадрат Слънце става ли?  ::) ;D /отговарям на последната максима/

*

lolitta

« Отговор #16 -: Февруари 13, 2009, 09:00:54 pm »
 ::)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #17 -: Февруари 13, 2009, 09:03:10 pm »
Абе без да се обиждаш, Sinyhe, но много си ми въздушен. Слънцето в Козирог почти не го усещам, да не говорим пък за плутонски истории... Предполагам, че витруалната форма на общуване доста изкривява представата ни за отсрещния човек...  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #18 -: Февруари 13, 2009, 09:15:17 pm »
Абе  Плутоновите истории определено не са ми в стила,но...нещо Плутоново имам определено, няколко пъти са ме бъркали за Скорпион (това е само заради погледа ми),дори след като съм казвал че не съм (Слънце в Скорпионска дуода).В определени прояви мога да съм много по-стряскащ и опасен от Слънце в Скорпион,във вербалното ми общуване отделно се намесва знак Скорпион чрез К3 и не ми трябва много много за да "ухапя",но определено не излъчвам Плутонова тежест( като някои Скорпиони или с изгр Плутон),по скоро магнетизъм ( :-[ ).Веселото да става!  ;D

*

lolitta

« Отговор #19 -: Февруари 13, 2009, 09:39:51 pm »
какъв ти е натала на тебе, за да видя какъв плутониански потенциал има.... 8)