Здравей Гост

честито на българите и България!

• 45 Отговора
  • 7017 Прегледи
Re: честито на българите и България!
« Отговор #20 -: Февруари 16, 2009, 04:25:42 pm »
АСЦ на България е Козирог ,Слънце Телец .

а за тези ,които се срамят с България и подгъзицват на чужди култури им препоръчвам да разгледат този сайт .Да вземат да прочетат например за Побитите камъни  ;)
http://landmarks.ehhaa.com/bg/view/alphabet/1/%D0%90.html

*

Lillie

• 30532
« Отговор #21 -: Февруари 16, 2009, 04:33:03 pm »
Абе всички сме най-велики тука, така че не се чуди, Порто!  :P
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #22 -: Февруари 16, 2009, 04:39:37 pm »
Въобще какво се палите,една страна и нация/без значение коя/ какво общо има с дело на природата?  ??? 

« Отговор #23 -: Февруари 16, 2009, 04:43:53 pm »
Абе всички сме най-велики тука, така че не се чуди, Порто!  :P
Хей, синя каска такава  :P ;D .Отново се стремиш да потушаваш споровете във форума , а?

« Отговор #24 -: Февруари 16, 2009, 04:45:54 pm »
Въобще какво се палите,една страна и нация/без значение коя/ какво общо има с дело на природата?  ??? 
За манипулацията на вота иде реч и от там ...............нация ,страна и т.н.

*

porto_kalka

« Отговор #25 -: Февруари 16, 2009, 05:11:04 pm »
Зъболекар, добре е понякога да можеш да погледнеш малко по-далече от собствения си нос!  8) ;D

Вярно си се впрегнал, както казва Кали, ама с грубиянщина няма да направиш скаличките, заслужаващи да са начело в класацията!
Не ми отговаряй - това беше последния ми коментар по темата.   :)

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #26 -: Февруари 16, 2009, 05:40:38 pm »
От цялата тема най-много ми хареса новия ник на Синухе - Синя каска, много се смях. ;D
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #27 -: Февруари 16, 2009, 05:49:51 pm »
Кали и аз се посмях като се обърках като теб ,но ставаше въпрос за Lillie "полицайката"  ;D

« Отговор #28 -: Февруари 16, 2009, 06:12:48 pm »
Зъболекар, добре е понякога да можеш да погледнеш малко по-далече от собствения си нос!  8) ;D

Вярно си се впрегнал, както казва Кали, ама с грубиянщина няма да направиш скаличките, заслужаващи да са начело в класацията!
Не ми отговаряй - това беше последния ми коментар по темата.   :)

Аз и по-далеч от носа си виждам ,но и собствения си нос оценявам по достойнство  ;) ;D.

Не отричам ,че съм много впрегнат на тема България,но не съм кьорав.
Разгледах кандидатурите за чудеса и на другите държави  и има какво да се види освен Големия каньон. Например Jeita Grotto или Sumidero Canyon ,които са на по-задни позиции в същата група  ми харесват ,но съм Българин и ако това ще помогне за популяризирането на България пред света не виждам нищо нередно да  си гласувам за родните прелести .  

« Отговор #29 -: Февруари 16, 2009, 06:14:09 pm »
Така, така не знам какво Ви става мили хора,  но винаги когато
страната ни е забелязана и е във нещо на първи позиции това е
хубав повод българите да се скараме, вместо да се съберем и да
празнуваме, природата е била -е - и ще бъде и след нас, тя е част от
нас и ние сме част от нея- вечният кръговрат и затова дали пък не трябва да се замислим, че винаги когато отричаме нещо свързано с България, е равносилно да  отречеш самият себе си като българин ,кому е нужно ::)
Настоящите ни мисли, определят нашето бъдеще, скъсваме се да говорим, че е необходима промяна, но с подобен песимизъм какво ни очаква  е предизвестено....
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #30 -: Февруари 16, 2009, 06:15:33 pm »
Прав си, свързах го със синия ти аватар.  :) Сега на кой ще казваме синя каска?

*

Синухе

• 4978
« Отговор #31 -: Февруари 16, 2009, 06:39:47 pm »
Сега на кой ще казваме синя каска?

На тебе-след като толкова ти е харесала !  :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #32 -: Февруари 16, 2009, 06:45:39 pm »
Хей, синя каска такава  :P ;D .Отново се стремиш да потушаваш споровете във форума , а?

Пак не си разбрал иронията ми, ама нейсе...
Не считам за уместно да изнасям в тази тема тезата си по въпроса за това що е национално самосъзнание и патриотизъм. Мисля, че българският народ има с какво да се гордее, но без да се самозабравяме. 
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #33 -: Февруари 16, 2009, 07:16:33 pm »

Пак не си разбрал иронията ми, ама нейсе...
Не считам за уместно да изнасям в тази тема тезата си по въпроса за това що е национално самосъзнание и патриотизъм. Мисля, че българският народ има с какво да се гордее, но без да се самозабравяме. 
Мислиш ли ,че в случая се самозабравяме и какво влагаш под самозабравяне(за уточнение ,че може аз нещо криво да разбера отново )?

*

Uran

• 6041
« Отговор #34 -: Февруари 16, 2009, 07:22:27 pm »
По-добре да проявяваме нац. солидарност за по-значими каузи, другите напъни леко провинциални ми идват.
п.п.Извинявам се, защото аз донякъде зададах лошият тон.

« Отговор #35 -: Февруари 16, 2009, 07:26:29 pm »
По-добре да проявяваме нац. солидарност за по-значими каузи, другите напъни леко провинциални ми идват.
п.п.Извинявам се, защото аз донякъде зададах лошият тон.
Сега аз ли криво разбирам или наистина не мислиш ,че това е значима кауза? ???

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #36 -: Февруари 16, 2009, 07:45:32 pm »
Сега на кой ще казваме синя каска?

На тебе-след като толкова ти е харесала !  :P

Съгласна съм, но нямам нищо общо.  :)

Темата е много подходяща да си поговорим за национално самосъзнание и патриотизъм, кой как го приема и разбира. Кой според вас определя кое е значима кауза? Хората  от нищо правят туристическа забележителност, а други смятат, че нещо си не е кой знае какво.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #37 -: Февруари 16, 2009, 08:24:34 pm »
Зъболекар, за мен самозабравяне е да се мислиш за най-велик или единственият велик, подценявайки всички останали. Между другото, това един от признаците за ниска самооценка. Не визирам случая с Белоградчишките скали - за мен те са красиви и истинско чудо на природата.
Винаги съм се чудила какво мотивира отделни хора и цели народи да се стремят да бъдат винаги най-горе в "топ класацията". Защо задължително трябва да се прочуеш с нещо, за да си кажеш "Имам с какво да се гордея"? Защо трябва да го чуе целият свят? Въпросът ми е риторичен и няма /почти/ нищо общо с темата. Можете да не ми отговаряте.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #38 -: Февруари 16, 2009, 08:36:19 pm »
Аз съм горда. Всяка страна и нация си имат своята самобитност. Въпросът се състои в това доколко ценим нашите природни и исторически дадености. Мисля, че ще се повторя, но бях вбесена, когато прочетох една реклама на гръцка туристическа фирма: "Заповядайте в страната на Орфей!" Ние не само, че не ценим историята си, но и позволяваме да ни я ограбват. Страната ни има огромен потенциал за развитието на туризма. Италианците продават история, гърците продават история. Таксите от туристическите услуги отиват за поддържането и реставрацията на същите тези забележителности. А ние...нима нямаме право да се гордеем с родното? Колкото повече се популяризират нашите природни забележителности, толкова е по-добре за развитието на туризма ни.

« Отговор #39 -: Февруари 16, 2009, 09:40:08 pm »
Щях да дръпна едно дълго словоизлияние ,но прочетох какво е написала Небесна и това препокрива в основи мнението ми .
На мен бяса ми се породи ,когато прочетох  в един сайт как нашите съседи Македонците ни крадат историята .Бясен съм и от факта ,че нашенци вместо да защитят своята история и Български ценности се стремяха да покажат кой е по-културен от другия .
Половината пишеха на маймуница ,а другите на английски . Спирам да пиша ,че отново завирам ,а никой не ми е виновен в случая.
Съжалявам ако съм засегнал някой !