Здравей Гост

кармата в хороскопа-избор ,причина , следствие и бъдеще

• 208 Отговора
  • 33875 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Възможна е корекция на някои негативни влияния, с каквато цел се правят специални ритуали (в Индия), но не може да се заличи причинно-следствената връзка.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Благодаря за отговорите, Стела и Лили  :blink: :blink:

*

Lillie

• 30532
Романтика,
минерали, кристали и скъпоценни камъни се използват за т.нар. remedies (на англ.) - смекчаване на негативните влияния и привличане на позитивни енергии в живота. Но не са средство за корекция на кармата, камо ли за нейното заличаване.
Между другото, може да ти прозвучи налудничаво, но си вземи бижу с розов кварц (ако още нямаш) - най-добре гривничка или гердан с камъни без обков, да има допир с кожата. Веднъж като си мислех за теб, получих тази информация.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Романтика,
минерали, кристали и скъпоценни камъни се използват за т.нар. remedies (на англ.) - смекчаване на негативните влияния и привличане на позитивни енергии в живота. Но не са средство за корекция на кармата, камо ли за нейното заличаване.
Между другото, може да ти прозвучи налудничаво, но си вземи бижу с розов кварц (ако още нямаш) - най-добре гривничка или гердан с камъни без обков, да има допир с кожата. Веднъж като си мислех за теб, получих тази информация.  :blink:

Лили, много мерси  :wub:
Някъде тези дни прочетох, че с подреждането на минерали върху картата се компенсира липсата или се смекчават неприятностите. Имаше снимка на картата с наредени минерали и доколкото си спомням това го споделяше тибетски астролог. Уфф, но не мога да намеря къде е  :angry: :angry: :angry:
Не е налудничаво изобщо :blink: Интересно, нямам розов кварц все още. Засега имам само Лунен камък на верижка, Аметист и Тигрово око (последните два са от поредицата, която в момента се продава по реповете ;D Тези ще използвам, докато успея да си намеря истински или на по-стилни бижута.

*

Lillie

• 30532
Не съм чувала да се подреждат директно върху наталната карта, разпечатана на хартия, малко кьорфишек ми се струва тая работа, но знае ли човек - толкова неща все още остават скрити и непостижими за нас...
Но силата на кристалите се използва за корекция или подсилване на планетните влияния в хороскопа от Джйотиш астролозите, а също в Аюрведа за възстановяване на енергийния баланс и хармонизиране на трите доши в тялото.

Тигрово око, доколкото се сещам, беше един от камъните на Раху (котешко око е на Кету), сигурна ли си, че е нужно да го подсилваш? Нямам спомен как са ти поставени възлите в картата...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Тигрово око, доколкото се сещам, беше един от камъните на Раху (котешко око е на Кету), сигурна ли си, че е нужно да го подсилваш? Нямам спомен как са ти поставени възлите в картата...

Дали би могло да ми повлияе отрицателно според теб, Лили?
Не разбирам от ведическа астрология  :-[
Аз съм решила цяла колекция да правя, ама накрая преждевременно да не се изстрелям към небето  :unsure: :-\ ;D

*

Stella

• 7765

Дали би могло да ми повлияе отрицателно според теб, Лили?
Не разбирам от ведическа астрология  :-[
Аз съм решила цяла колекция да правя, ама накрая преждевременно да не се изстрелям към небето  :unsure: :-\ ;D

Камъните се използват да подсилване на някои планети в картата или за смегчаване на някои аспекти. например аз ползвам авантюрин за подсилване на нерешителния си Марс във Везни, но на един силен Марс (в Овен или в Козирог) той е абсолютно противопоказен. Камъкът го носиш на себе си, не го поставяш върху картата.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
Камъни на Раху и Кету трябва да се ползват внимателно и с мярка, както и на Сатурн.
Между другото, аметистът също е сатурнов камък.
При теб Раху май се падаше в един знак със Слънцето, но камъни на Венера, Меркурий и Луна биха ти паснали, най-добре тези на Венера (розовият кварц се оказа един от тях, виж как усетът ме е насочил, без да знам).  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Благодаря ви, момичета  :blink: :blink:
Добре Лили, ще внимавам повече, мерси ;)

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
Re:кармата в хороскопа-избор ,причина , следст
« Отговор #189 -: Март 31, 2011, 04:05:07 pm »
От няколко дни чета материали свързани с кармата и съдбата на човек. Срещнах противоречиви мнения и реших да ви попитам. Може ли според вас човек да промени кармата си? Чрез някакви ритуали или чрез различни минерали поставяни върху наталната си карта?
Благодаря  :blink:

можеш да промениш кармата си като я изкупиш  :P  или най-малкото като поемеш по пътя към себе си. с камъни нищо нема да направиш. камъните лекуват енергийно, но карма не изкупуват...
единственият ритуал е да навлезеш вътре в себе си и да се свържеш с Висшият си Аз - той ще те напътства  ;)

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

vanilla

• **
  • 1578

Камъните се използват да подсилване на някои планети в картата или за смегчаване на някои аспекти. например аз ползвам авантюрин за подсилване на нерешителния си Марс във Везни, но на един силен Марс (в Овен или в Козирог) той е абсолютно противопоказен. Камъкът го носиш на себе си, не го поставяш върху картата.

много интересно и навярно е така...майка ми има силен Марс в Козирог и Слънце и Меркурий в Овен....
има авантюрин и винаги много й е  харесвал, но тя казва, че като го сложи й се случва по нещо неприятно и не толкова хубаво....

*

Lillie

• 30532
Романтика, да допълня още нещо.
От гледна точка на ведическата астрология най-добре е да използваш камъни на Венера, да я подсилиш още - тя ти е т.нар. Раджа йога карака (силно благотворна планета) в хороскопа, т.к. управлява кендра и трикона дом (4ти и 9ти) и се намира в съвпад с АС, в знак на приятел при това (Сатурн/Водолей), който управлява АС в сидералната карта, и получава аспект от него.
Може да носиш и камъни на Меркурий, от време на време на Луна, но не постоянно, а само когато искаш да подсилиш въображението, интуитивността.
Камъни на Марс и Сатурн не се препоръчват, да ги подсилваш допълнително в хороскопа си.
Още повече не се препоръчват камъни на Раху (хесонит, тигрово око, оранжев циркон), защото той се намира в съвпад със Слънцето и Юпитер при теб във 2 дом (Слънцето управлява 7 дом, а Юпитер - 2ри и 11ти), тези домове имат по-специфично значение и при определени обстоятелства техните управители и разположените там планети могат да действат неблагоприятно върху здравето и жизнеността на тялото.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
Как точно се определя какъв камък е подходящ? Слаба планета ли да подсилва или по-благоприятна, или управителя на асц? Какво да избера?  :-[
Преди години съм носила камъчета свързани със зодията  :-\
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
Лили, ти хубо и казваш за камъните от гледна точка на астрологията, но аз искам да направя една малка вметка за розовият кварц.

розовият кварц има свойството да усилва нещата - и положителни, и негативни. тоест ако например те боли глава и ти си сложиш бижу от розов кварц, или пък си си легнала и до леглото имаш розов кварц, то главоболието ще се усили.  ако пък в даден момент си повишиш вибрациите и решиш да си ги запазиш за по-дълго време и си сложиш бижу от розов кварц, то те ще поусилят още.

това го споменавам, защото лично съм го изпитала като усещания за розовият кварц и затова внимавайте какво правите  ;)

*

Lillie

• 30532
Как точно се определя какъв камък е подходящ? Слаба планета ли да подсилва или по-благоприятна, или управителя на асц?

По хороскоп се определя, но се гледа индийският вариант, с отчетена прецесия и равни домови (дом = знак). Имат си система за определяне силата и слабостта на планетите, както и тяхното влияние (благоприятно/неблагоприятно/неутрално).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
ако пък в даден момент си повишиш вибрациите и решиш да си ги запазиш за по-дълго време и си сложиш бижу от розов кварц, то те ще поусилят още.

това го споменавам, защото лично съм го изпитала като усещания за розовият кварц и затова внимавайте какво правите  ;)

Вещичке, тук не говорим за вибрации.
С аметиста също трябва да се внимава, между другото. Това е камък на Сатурн и много зависи в каква конфигурация участва Сатурн в картата, понякога не е нужно допълнително да се привлича неговата енергия.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
ако пък в даден момент си повишиш вибрациите и решиш да си ги запазиш за по-дълго време и си сложиш бижу от розов кварц, то те ще поусилят още.

Вещичке, тук не говорим за вибрации.
С аметиста също трябва да се внимава, между другото. Това е камък на Сатурн и много зависи в каква конфигурация участва Сатурн в картата.

бе няма значение за какво се говори. ясно ми е за какво говорите. просто предупреждавам за свойството на розовия кварц. може да ти усили някоя планета, но същевременно може да ти активира някакво затихващо заболяване. затова да се ползва по-умерено...

па ако не щете - не ми обръщайте внимание и точка  ;)

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
da, da, da.. аз съм носила аметист

оо, стана доста сложно, щом е намесена и Индия  :-[
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

Lillie

• 30532
Предразположеността към определени заболявания също е свързана с позицията, силата и слабостта на планетите в картата, като и с баланса на елементите. В Аюрведа всяка планета се свързва с определена доша, а с използване на подходящ режим и помощни средства, каквите са кристалите, дисбалансът може да се коригира. Поназнайвам някои неща от Аюрведа, иначе не бих тръгнала да раздавам съвети, чиято полезност е под въпрос.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
Предразположеността към определени заболявания също е свързана с позицията, силата и слабостта на планетите в картата, като и с баланса на елементите. В Аюрведа всяка планета се свързва с определена доша, а с използване на подходящ режим и помощни средства, каквите са кристалите, дисбалансът може да се коригира. Поназнайвам някои неща от Аюрведа, иначе не бих тръгнала да раздавам съвети, чиято полезност е под въпрос.

добре  ;)