Здравей Гост

честит празник БЪЛГАРИ !

• 13 Отговора
  • 2549 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
честит празник БЪЛГАРИ !
« -: Март 03, 2009, 01:01:06 am »
Честит Национален Празник на всички Българи навсякъде по света!
с пожелание никога да не забравяме думите на поета:
пет века били сме поробени-роби никога не сме били!
иска ми се и пожелавам на всички да възвърнем националното си самочувствие , да придобием чувството си за отговорност към другия и обществото , да не забравяме за великите личности на майка БЪЛГАРИЯ!да бъдем силни , смели ,мъдри и здрави ,за да ги има децата ни ,за да бъдем такива каквито сме нужни на света!
да бъдат живи и здрави и астролозите !нека работят в името на бъдещето!нека предадат посланието на космоса , да разчетат написаното от звездите,да помогнат за бъдещето на държавата ни!
честит празник!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Skarlet

Re: честит празник БЪЛГАРИ !
« Отговор #1 -: Март 03, 2009, 08:29:05 am »
МОЯТА МОЛИТВА
Христо Ботев

"Благословен Бог наш..."

О, мой боже, правий боже!
Не ти, що си в небесата,
а ти, що си в мене, боже -
мен в сърцето и в душата...

Не ти, комуто се кланят
калугери и попове
и комуто свещи палят
православните скотове;

не ти, който си направил
от кал мъжът и жената,
а човекът си оставил
роб да бъде на земята;

не ти, който си помазал
царе, папи, патриарси,
а в неволя си зарязал
мойте братя сиромаси;

не ти, който учиш робът
да търпи и да се моли
и храниш го дор до гробът
само със надежди голи;

не ти, боже, на лъжците,
на безчестните тирани,
не ти, идол на глупците,
на човешките душмани!

А ти, боже, на разумът,
защитниче на робите,
на когото щат празнуват
денят скоро народите!

Вдъхни секиму, о, боже!
любов жива за свобода -
да се бори кой как може
с душманите на народа.

Подкрепи и мен ръката,
та кога въстане робът,
в редовете на борбата
да си найда и аз гробът!

Не оставай да изстине
буйно сърце на чужбина,
и гласът ми да премине
тихо като през пустиня!...

Марайче,ние винаги сме били и ще бъдем родолюбци.Честит празник на всички българи!  :) :)

« Отговор #2 -: Март 03, 2009, 09:08:49 am »
Честит празник на всички българи , където и да сте по света !

Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #3 -: Март 03, 2009, 09:31:07 am »
Ами аз малко нахално се нанесох във форума, :) но не мога да не се включа в тази тема.

Честито!

Б-я за мен си остава най-странната държава - на границата между рационалния западен свят и мистичния източен с всичките си последствия....

Бог да пази всички българи и даде малко повече разум на държавниците ни.

« Отговор #4 -: Март 03, 2009, 11:04:22 am »
Честит празик!
И не забравяйте, че "свободата е на върха на копието!"

« Последна редакция: Март 03, 2009, 11:14:11 am от Aurora Borealis »
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

veshti4ka

« Отговор #5 -: Март 03, 2009, 11:23:34 am »
Честит празник на всички и от мен! Свободата е най-великото нещо на този свят, а родината е най-свидното! ЧЕСТИТО БЪЛГАРИ!!!

*

Uran

• 6041
« Отговор #6 -: Март 03, 2009, 02:42:13 pm »
Честит празник!

*

Марая

• 28287
« Отговор #7 -: Март 03, 2009, 07:19:18 pm »
вечерната проверка е направена!присъстват всички с изключение на геройски загиналите в борбата за освобождението на БЪЛГАРИЯ!в момента БНТ , предава пряко от площад народно събрание.отсреща е българския парламент :'( няма ли ,кой да им каже , че коалиция с паметта на загиналите значи ценизъм!много е тържественно , а и аз май съм повече отколкото е нужно родолюбка.сълзите ми се стичат от хиляди и различни чувства ,гордост към предците , уважение и почит към тези ,заради които ни има днес , гняв заради това , че няма национални интереси , че милата ни държавица е оценена на 10 или 40% от стойността на проектите.
БЪЛГАРИО , ЗА ТЕБЕ ТЕ УМРЯХА ,
 ЕДНА БЕ ТИ ДОСТОЙНА ЗАРАД ТЯХ
И ТЕ ЗА ТЕБ ДОСТОЙНИ МАЙКО БЯХА
И ТВОЙТО ИМЕ С ТРЕПЕТ КАТ МЪЛВЯХА
УМИРАХА БЕЗ СТРАХ!

НЕМА ЛИ ДА ИМ СВЕТНЕ  ЛАМПАТА НА ТЕЯ НЕКАДЪРНИ УПРАВНИЦИ??????!!!!!!!!!!!!!!!
« Последна редакция: Март 03, 2009, 07:28:30 pm от maraj »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #8 -: Март 03, 2009, 07:46:39 pm »
Честит празник !

Иван Вазов - Опълченците на Шипка

11 август 1877

И днес йощ Нека носим йоще срама по челото,

синила от бича, следи от теглото;
нека спомен люти от дни на позор
да висне кат облак в наший кръгозор;
нека ни отрича исторйята, века,
нека е трагично името ни; нека
Беласица стара и новий Батак
в миналото наше фърлят своя мрак;
нека да ни сочат с присмехи обидни
счупенте окови и дирите стидни
по врата ни още от хомота стар;
нека таз свобода да ни бъде дар!
Нека. Но ний знаем, че в нашто недавно
свети нещо ново, има нещо славно,
що гордо разтупва нашите гърди
и в нас чувства силни, големи плоди;
защото там нейде на връх планината,
що небето синьо крепи с рамената,
издига се някой див, чутовен връх,
покрит с бели кости и със кървав мъх
на безсмъртен подвиг паметник огромен;
защото в Балкана има един спомен,
има едно име, що вечно живей
и в нашта исторйя кат легенда грей,
едно име ново, голямо антично,
като Термопили славно, безгранично,
що отговор дава и смива срамът,
и на клеветата строшава зъбът.

О, Шипка!

Три деня младите дружини
как прохода бранят. Горските долини
трепетно повтарят на боя ревът.
Пристъпи ужасни! Дванайсетий път
гъсти орди лазят по урвата дива
и тела я стелят, и кръв я залива.
...........................................................
.............................................................
............................................................
 Балканът, щом буря зафаща,
спомня тоз ден бурен, шуми и препраща
славата му дивна като някой ек
от урва на урва и от век на век!

Поклон пред хилядите,дали живота си за свободата на родината !
« Последна редакция: Март 03, 2009, 08:14:55 pm от Lina_re »

« Отговор #9 -: Март 03, 2009, 09:01:59 pm »
На този дан си припомням истината,че свободата е състояние на духа.За какво освобождение става въпрос,ако човеците не се чувстват роби в душата си?!И друго си спомням-Гео Милев хубаво е задал въпроса:"Прекрасно....,но ЩО Е Отечество...."Където е добре,там била родината,твърдят римляните.Аз вече не знам какво да мисля за моята родина,държава,отечество... Всички знаем,че това са различни понятия.

*

Nebesna

« Отговор #10 -: Март 07, 2009, 01:15:35 am »
Бях впечатлена от последното писмо на Дякона Левски, което Слави прочете в шоуто си. Днес го издирих в Интернет и искам да го поставя в сайта. Този човек е роден социален стратег. Какво ще кажете да разгледаме рождената карта на Левски, макар и без точен час на раждане?

Байовци,

Ето, че паднах в ръцете на враговете и ще напусна пътя на борбата преди да сме видели края на нашите въжделения. Но с моята кончина не свървшва пътят, който трябва да извървите, така щото да не изгубят смисъл усилията ни. Моята смърт не ще да спре бъдещето ни освобождение, нито трябва да скове сърцата и душите ви. Знайте, че борбата за освобождението ни ще погълне в жертвения си олтар много от вас, но още повече ще погълне борбата след освобождението ни. Аз не веднъж съм ви казвал: ” Тоз който ни освободи той ще да ни и пороби”.

Внимавайте, в народната работа няма шега, освобождението ни трябва да бъде плод на нашите задружни усилия. Вие, които ви грабят, безчестят и лъжат, днешните ни управници, не мислете, че работата ни свършва с едното освобождение. Не тя с това започва. Нашето драгоценно отечество, ще се нуждае от достойни хора, които да го водят по пътя на благоденствието, така щото да бъдем равни на другите европейски народи.

Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана. Вярно е, че ние нямаме хора подготвени, но поне имаме хора честни и родолюбиви, които няма да се поколебаят да положат живота си за въздигането на държавата ни.

Не се полъгвайте, че тези които държат парите държат и бъдещето ви, защото тези пари те са ги взели от вас, а вие им се кланяте и ги въздигате, като слънце пред очите си. Те няма да се поколебаят да посегнат към властта, а вие ще трябва да ги възпрете и да им поискате сметка, кой с какво е помогнал за освобождението ни, и давал ли е пари или казвал нека да стане па тогава. На такива аз съм им писал и преди” Днес е момента да си купите живот, които сега се продава, утре не и милиони да давате” Та тези, които покажат разписките с печата на Централния комитет, те нека живеят свободно в отечествното ни, а другите презрете и отсечете алчните им ръце желаещи властта само за да ви грабят.

За такива злоупотребяващи с народни пари, наказанието е само едно Смърт , смърт и пак смърт, както гласи и уставът ни.

За тези, които петнят името на отечеството ни наказанието е Смърт, смърт и пак смърт.

За тези, които се възползват от непросветеността на народа ни и го грабят, уж били по-умни и учени, а всъщност лукави и хитри наказанието е Смърт, смърт и пак смърт.

а тези, които насаждат омраза между хората живеещи в нашето мило Отечество, било на етническа или верска основа, с цел докато се избивате по-между си, те да трупат богатства, наказанието е Смърт, смърт и пак смърт.

За тези, които обещават много, само и само да ги изберете да ви управляват, а после се отметнат от думите си, като кажат, че времената били трудни и те видите ли не предполагали че такова е положението, наказанието е конфискуване на имуществото и изгнание извън пределите на Отечеството ни.

За тези, които под булото на родолюбието, градят закони, а самите те не ги спазват или пък ги използват с цел своето облагодетелстване, наказанието е Смърт, смърт и пак смърт.

Това е което исках да ви кажа, надявайки се, че ще доведете борбата до край. Бъдете силни братя и не щадете силите , нито кръвта си, защото Отечеството ни няма да припише заслугите ви други му, нито пък ще позволи да потънат в забвение. И не забравяйте - Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме.

*

Марая

• 28287
« Отговор #11 -: Март 07, 2009, 05:35:29 am »
аз въобще не съм впечатлена ,аз съм ИЗУМЕНА!
то коренспондира с днешния ден и с всичко онова което ни обкръжава...
боже господи -нищо не се е променило с изключение на това , че милата ни родина няма СВОЯ ПОСЛЕДОВАТЕЛ НА ЛЕВСКИ! а дори и да има такъв ще бъде убит ,задържан ще му образуват дело ,ще посегнат на децата му на родителите му.... :'(
не мога да бъда аполитична ,колкото и каквото да ми струва.
винаги съм знаела ,че една птичка пролет не прави ,но...едно ято прави една пролет красива и въобще къде е пражката пролет?

небесна , нямаш идея колко съм щастлива ,че мога да имам това писмо...
в понеделник ще дам текста на калиграф и ще го рамкирам , а след това ще си го сложа зад гърба в моя кабинет ,за да ме пази и ми напомня , че винаги трябва да се чувствам горда , от факта ,че съм сънародничка на един велик българин!

о, майко моя,
родино мила,защо тъй............

« Отговор #12 -: Март 07, 2009, 08:39:53 am »
За тези, които обещават много, само и само да ги изберете да ви управляват, а после се отметнат от думите си, като кажат, че времената били трудни и те видите ли не предполагали че такова е положението, наказанието е конфискуване на имуществото и изгнание извън пределите на Отечеството ни.

За тези, които под булото на родолюбието, градят закони, а самите те не ги спазват или пък ги използват с цел своето облагодетелстване, наказанието е Смърт, смърт и пак смърт.

Прав е бил да е толкова краен, днешното време го доказва в Китай
там корупция няма, защото се наказва със смърт  :-X
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Ivanco

• *
  • 148
« Отговор #13 -: Март 08, 2009, 05:30:01 pm »
И аз да се включа към темата, макар със закъснение.
Значи, понеже ние Раците сме върли патриоти, а и си браним правата до дупка тържествено заявявам: България е прекрасна откъм природа, климат, жени и други ресурси, уникална откъм рози и кисело мляко, но има едни хора, които са на върха на държавата и народа - казват се политици. Та последните не са виновни за туй що става в родината ни - ние сме си виновни с нашата робска психика и преклонена главица. Може би сме били прекалено дълго под робство - цели седем века под Турско и Византийско и сме оцелели, но сме забравили да се борим. Всеки ден се учудвам на манталитета и на разни българи и май всеки оцелява поединично, затуй не успяваме. А политиците това и чакат - "разделяй и владей". И не си ценим историята и героите - бързо ги забравяме. Туй исках да Ви кажа българи и българки. Да живей България!