Задълбочена интерпретация на целия хороскоп за 30-40 мин. не може да се направи. Ако, обаче астроложката е имала компютърна програма пред себе, възможно е да е наблегнала на по-важните транзити и върху това да е построила своята прогноза, без да претендира за изчерпателност. Аз съм имала случаи, в които мои познати идват при мен без конкретизиран въпрос и ми казват: "Кажи ми по-важните неща". Когато няма целенасочено питане, обръщам внимание на аспектите на тежките планети към наталните планети. Да вземем само цикъла на Сатурн, който на всеки 2,5 години сменя позицията си по знак. За приблизително 5 години Сатурн ще смени 2 знака. Плутон, Нептун и Уран се движат много бавно и ако за предстоящите 5 години напуснат дом или знак, или сключат някакъв аспект, това веднага се набива на очи. При своите интерпретации, аз винаги започвам от далечните планети, а аспектите на близките разглеждам в техния контекст. Аспектите на близките планети са бързопреходни и не бележат продължителни изпитания, но се оказват важни в краткосрочен план.