Здравей Гост

Астрологията и астролозите

• 115 Отговора
  • 19489 Прегледи
*

Nebesna

Re: Астрологията и астролозите
« Отговор #80 -: Март 11, 2009, 12:14:08 am »
Във всяка нормална държава една научна специалност се акредитира. А, за да се признае една книга за научно издание, трябва да има редакционна колегия от доказани специалисти в съответната област. Но това важи за традиционните науки. Астрологията никой не я признава за наука и, следователно тези правила не важат. Книжките се отнасят към поредицата на популярните четива, където е и езотериката. И точно тук е парадокса, понеже това си е специализирана литература.

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #81 -: Март 11, 2009, 12:17:54 am »
За мен астрологията е призвание, не може да си "добър" астролог, само защото имаш диплома, абсурд. И много се радвам, че все още няма "озаконени" ВУЗ-ове за астрология. Хич и не съм доволна, от образованието по света, западния модел, не те учат да мислиш, а само да се подчиняваш. А за астрологията трябва мислене и интуиция и много желание и усещане за съвършенството на вселената, че всичко е единно, че няма нищо случайно. Според мен астрология може да се преподава само по източния модел - от "твоя" учител, за всеки индивидуално, не по учебници, защото писаното слово убива мисленето или там каквото казваше Сократ... затова и окултното знание не се предава с писан текст, а със метафорични притчи, като библията....
И в древен Египет има 3 свещенни професии (и Хермес трисмегист пази ключовете за 3-те, неслучайно) - медицина, астрология и архитектура... и те се преподават само на посветени....минали изпитанията....не са за обща употреба. В Европа в днешно време 3 урегулирани професии (нужда от правоспособност издадена от държавата) - медицина, архитектура и право. Добре, че астрологията се е измъкнала....иначе кой знае какво би станало.
А аз все си мисля, че като се пенсионирам ще напиша 1-2 книга за астрологията, нещо холистично "философия на астрологията " :):):)

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #82 -: Март 11, 2009, 12:25:54 am »
Абе лошото е, че образованието в днешния му вид е измислено от мъжете....логично е, за тяхна употреба. А жените имат съвсем друг начин на мислене, за мен лично по съвършен (никви обиди, лично мнение, пък и нямаше ние да раждаме, ако не сме по -"оправните"). Жените чувстват, имат интуиция, не им трябва логика, за да се оправят, могат и без учители,само доверявайки се на усещанията да разберат кое е правилно и кое не. Мъжете не могат, затова си измислят помощни системи като социалната, затова светът сега е на това ниво. Защото повече от 5000 г. ние бяхметотално изолирани....а и сегашния феминизъм до никъде не води, освен до война между половете, нещо дори почнахме да комплексираме мъжете...и сега и мъже вече няма,има метросексуални....:):):)

*

Nebesna

« Отговор #83 -: Март 11, 2009, 12:40:02 am »
Цитат
и те се преподават само на посветени....минали изпитанията....не са за обща употреба.

Това много си прилича на задругата на майсторите. Във всяка една професия си има етичен кодекс, има регламентирани правила. Така е при всички професионални сдружения или съсловни организации. Организацията въвежда правилата, организацията приема и изключва членове и има правото да им отнема правоспособността да упражняват дадена професия. Докато няма правила, ще се подвизават самозванци, ще се петни името на астрологията и много хора ще остават разочаровани.

Нима  кралските астролози не са страдали от щтестлавие или не са се стремели да си спасят кожата, от страх да не си навлекат гнева на императора? Нима жреците не са използвали непросветеността на нещастния народ, за да го държат в подчинение. Само погледете какви зловещи качества се приписват в древните тълкувания на повечето от неподвижните звезди.

*

Nebesna

« Отговор #84 -: Март 11, 2009, 12:41:42 am »
Цитат
За мен астрологията е призвание, не може да си "добър" астролог, само защото имаш диплома, абсурд.

Това важи и за всички останали професии - и за учителската и за актьорската и т.н.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #85 -: Март 11, 2009, 05:11:32 pm »
Цитат
За мен астрологията е призвание, не може да си "добър" астролог, само защото имаш диплома, абсурд.

Това важи и за всички останали професии - и за учителската и за актьорската и т.н.
доколко са лицензирани и имат ли права да издават удостоверения тези,които ги издават?
това е важното!другото ,което си мисля , че тези курсове не могат да дадът това,което дава индивидуалното обучение.....всяка школа ,работи по различен начин ???,което пък съвсем ме кара да си мисля глупости.
по моему дистанционното обучение от чужбина ,дори и по интернет е за предпочитане.....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #86 -: Март 11, 2009, 08:55:49 pm »
Просто умирам от смях като чуя за дипломиран астролог. Но хората са суетни и е хубаво да си ковнеш дипломата на стената, та като идват клиентите да я четат. Как иначе ще им вземеш 150 кинта на 1 час.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Skarlet

« Отговор #87 -: Март 11, 2009, 10:40:23 pm »
Цитат

Това важи за всички професии.Независимо дали ти е призвание или не,искат ти диплома за завършено образование,за да работиш,нали? Я си представете един лекар по призвание,но без да е завършил медицински университет.  ;D ;D Голямо лечение ще падне и голям смях....в гробището.  :P Който може да взима и по 200 лв. на час,щом има кой да му ги дава.Важното е клиента да е доволен.И това не е наша или на когото и да било работа.Нали знаете,че злобата и завистта не са чувства за имащите себе си за извисени духовно хора?Или астрологията не учеше на това?

« Отговор #88 -: Март 11, 2009, 11:22:51 pm »
Може би е прието лекарите да получават дипломи, защото един лекар може да те убие по-бързо от един астролог  ;D  ;D  ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Ivanco

• *
  • 148
« Отговор #89 -: Март 12, 2009, 12:07:20 am »
Ще ме уморите от смях астроложки ;D с тия дипломирани доктори и астролози.
Естествено е, че трябва да има организации, регулиращи дейността на дадени специалисти в дадена област, независимо дали са лекари, астролози, маркетолози /като в моя случай/ или други ........лози. Така не само има контрол от съответната организация, а и между самите колеги от бранша. Така и трябва да бъде, защото България е страната на "всезнайковците" и "всичкоможещите". Разбирам ги някой астролози, които вземат по 150, че и повече на час след като има богати лелки и чичковци, които си умират да разберат интересин неща за себе си. Не ги оправдавам, но ги разбирам. Само не азбирам тези с тарифи от рода на 2000-3000 лв като Алена. Просто при тях е много грозно, алчно и така само развалят професията и остават у хората чувството за печалбарство и астрологията.......олеква.
А и аз съм пред голяма дилема - дали да правя хороскопи и интерпретации безплатно или платно /естествено, когато задобрея в занаята/, защото има толкова навлеци и нахали покрай нормално любопитните хора, че нямам думи. Искат пълни хороскопи, тук и сега и без пари. Хайде да оставим парите настрана, но не може човек да си губи ценното време, да изразходва умствени сили само за едно благодаря, а и може без него. И то от непознати или почти познати. Така мисля аз.

*

Марая

• 28287
« Отговор #90 -: Март 12, 2009, 02:14:48 am »
и,така ,след като ви прочетох мнението ,съм абсолютно убедена ,че в България скоро няма да има онази сигурна и стабилна школа,която да защитава интереса на астролога и неговата работа . познавам много хора ,преминали през курсовете на калоян ,люмиер ,алена.малко от тях са астролози ,след като трудно и неточно предричат събитие ,трудно правят астропортрет ,трудно отговарят на въпроси. както мвсичко останало ,но най-вече астрологията следва да се прави с любов.преди всичко следва да я обичаш , за даа я разбираш ,първо да ти е хоби ,а след това да се превърне в професия.аз като един страхотен прагматик с тригони в земни знаци имам вече страхотна идея по отношение на това ;D.не смятам да я споделям сега,има време....,убедена съм ,че ще ви хареса.но тя е в името на астрологията и астролога , така ,че ... :),ще бъдете доволни!
какво по-хубаво да отидеш на консултация при астролог ,за който това преди всичко е хоби и да платиш цената на един час ,пълен натален хороскоп , соларен хороскоп , прогностика за 5 години , кармичен хороскоп.....,салатата има една цена,предястието друга ,основното е нещо съвсем различно.всичко струва пари ,всичко и колкото и цинично да звучи ,ще кажа и мама на тате не дава без пари! ;D плащала съм си и ще си плащам. :)с кеф ,когато не знаеш буквите ,като дете искаш някой да ти чете.всички правим това ,БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ СРИЧАМЕ ,ВАЖНО Е ,ЧЕ СЕ ТРУДИМ И ПОМАГАМЕ.ПОНЯКОГА ЕДНА ДУМА ПРАВИ ЧУДЕСА!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #91 -: Март 18, 2009, 08:02:49 pm »
On March 21st, exactly at the beginning of spring, astrologers celebrate the International Astrology Day. This day was created in 1993 to remind people that Astrology is the oldest symbolic system of western culture still alive.

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #92 -: Март 18, 2009, 08:19:02 pm »
On March 21st, exactly at the beginning of spring, astrologers celebrate the International Astrology Day. This day was created in 1993 to remind people that Astrology is the oldest symbolic system of western culture still alive.

Е страхотно, не го знаех, още един празник...ще станем като в Римската империя - имало е повече празнични, отколкото работни дни :) Какво ще правим ? Как ще празнуваме, хайде давайте идеи :)

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #93 -: Март 19, 2009, 12:42:12 am »
О,аз пролетното равноденствие винаги си го празнувам !  :)  ;D /останал навик от вещерският ми период/  :P

Как празнувам -правя си атмосфера със свещти,музика и каквото избарам да ми се връзва в с вибрацията на деня,някои приятелчета за привкус също може  ;D ;D ;D Сега и малко астрология ще вкарам-ако си намеря участници може да заформя и астро-драма театър,всеки да си избере ролята на една планетка и да я играе в комбинация с останалите  ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #94 -: Март 19, 2009, 02:21:36 am »
О,аз пролетното равноденствие винаги си го празнувам !  :)  ;D /останал навик от вещерският ми период/  :P

Как празнувам -правя си атмосфера със свещти,музика и каквото избарам да ми се връзва в с вибрацията на деня,някои приятелчета за привкус също може  ;D ;D ;D Сега и малко астрология ще вкарам-ако си намеря участници може да заформя и астро-драма театър,всеки да си избере ролята на една планетка и да я играе в комбинация с останалите  ;)
колко пролетно настроение и колко хубаво!страхотна идея!

« Отговор #95 -: Март 19, 2009, 03:41:49 am »
хайде де - къде са танците и песните на народите :))

http://www.youtube.com/watch?v=LyAaUP9MlsE

ПОЗДРАВ!

« Отговор #96 -: Март 19, 2009, 09:45:27 am »
и малко астрология ще вкарам-ако си намеря участници ;)

как ще намериш като не търсиш, не си обявил кастинг и прочие за реалити формат,
а то пролетта сигурно затова  закъснява тази година , никаква организация:)
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Синухе

• 4978
« Отговор #97 -: Март 19, 2009, 02:12:25 pm »
Участниците не смятах да са от форума,но ако тука искате на 21ви да си направим едно реалити-става :)

*

Марая

• 28287
« Отговор #98 -: Март 19, 2009, 03:06:16 pm »
Участниците не смятах да са от форума,но ако тука искате на 21ви да си направим едно реалити-става :)
аз съм ЗА! :)

*

Синухе

• 4978
« Отговор #99 -: Март 19, 2009, 03:37:26 pm »
Хубаво -идеята е следната,правим си една тема астрологично празнуване на 21.3. чрез форумен театър- ще теглим късмет,кой коя планета му се е паднала да изиграе и едновременно всички ще се включим с тези си роли за 1-2 часа примерно,в някаква история,ситуация или каквото се измисли:така всеки ще говори и мисли само като тази планета , мисля че ще стане забавно  ;) Стига да се намерят участници и всички да имат свободно време тогава.