Здравей Гост

ХУБАВИТЕ ЖЕНИ - НАТАЛНИ КАРТИ

• 462 Отговора
  • 103807 Прегледи
*

Jd_K

• *
  • 435
Re: ХУБАВИТЕ ЖЕНИ - НАТАЛНИ КАРТИ
« Отговор #40 -: Март 11, 2009, 02:36:37 pm »
И при сегашната опозиция на транзитиращ Нептун към наталната ми Луна и Юпитеровото завръщане ...така ми светна всичко в главата, просто..... всичко и простих, защото се занимавам с астрология и някак виждам, че е до карма (която можеше да бъде проявена по различен начин), но това не значи, че искам да я виждам по често от 1 годишно.... 

*

Nebesna

« Отговор #41 -: Март 11, 2009, 08:48:20 pm »
АСЦ Стрелец често дава височина,едро тяло,от там може и тромаво.При мъжете това може да е по-силно изявено, от колкото при жените.

Аз съм висока за жена, телосложението ми е нормално. Братовчедка ми е средна на ръст и много слаба, при това Юпитер и е в 1-ви дом. Другата ми приятелка е направо миньонка, при това със склонност към напълняване - (Венера в Телец), но изключително подвижна. И аз направо се чудя. Всеки път, когато се опитвам да следвам зависимостите между физическото тяло и Асцендента, се разочаровам и се отказвам. Май не работят много добре или нещата са прекалено сложни, понеже се намесват и друти фактори (позицията на господаря на Асцендента, планетите в асцендента, аспектите с Асцендента и господаря му и т.н.). Това е последното нещо, с което ще се занимавам.

*

123

« Отговор #42 -: Март 11, 2009, 08:54:27 pm »
Хей, аз съм с Асцендент в Стрелец и въобще не съм тромава. Имам още 3 приятелки с Асцендент в Стрелец. И те са спортни личности. Верно, почувствах се тромава, когато Плутон ми се лепна за Асцендента, но Слава Богу, че се махна оттам. Освен това Плутон на Асц. дава и доста кожни проблеми - пъпки, акне. Не зная тези, дето си го имат по рождение, дали са имали подобни проблеми, но аз забелязвам подобна тенденция при транзитите.

и аз имам същия асц - не само, че не съм тромава, ами и съвсем не съм висока /както някой беше обобщил наскоро/ ;D ;D

« Отговор #43 -: Март 11, 2009, 08:59:27 pm »
АСЦ Стрелец често дава височина,едро тяло,от там може и тромаво.При мъжете това може да е по-силно изявено, от колкото при жените.

Всеки път, когато се опитвам да следвам зависимостите между физическото тяло и Асцендента, се разочаровам и се отказвам. Май не работят много добре или нещата са прекалено сложни, понеже се намесват и друти фактори (позицията на господаря на Асцендента, планетите в асцендента, аспектите с Асцендента и господаря му и т.н.).
Имам приятелка Лъв, с АС в Телец и съвпад на Юпитер с АС-то. Тя е миньонче, абсолютно дисциплинирана относно храната, от време на време се раздвижва с йога или лека гимнастика.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #44 -: Март 11, 2009, 09:26:28 pm »
Нямам познат Скорпион (асц) с обикновени очи. Все едно са очи на хищна птица, особено мъжете. :)

Има изгряващи Скорпиони с много красиви очи, излъчващи кадифена мекота. Нищо хищно.
Обикновено има нептуново влияние.
Уран близо до АС дава леко свити или издължени очи с менящо се изражение.
Плутон близо до АС също може да даде невероятно дълбок поглед, магнетичен. Не е задължително да бъде хищен, но имаш чувството, че "потъваш" в тези очи.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #45 -: Март 11, 2009, 09:29:24 pm »
Елфидка интересно дете имаш, очаква те интересен живот с нея:)
И да не случаш никой, който ти казва, че и е прекалено високо самочувствието на щерка ти :) Обаче ще си е манипулаторче с този Плутон в 1 дом, само някоя хлъзгава Рибка ще може да я излъже :)
Един съвсем добронамерен съвет давай и свобода много, предполагам, чеще и даваш при Луна във Водолей, но все пак:)
Силен характер ще е детето. Сложна личност обаче и с това слънце накрая на Везни, малко ме притеснява Луна-Венера взаимо-връзката, при мен е нещо подобно (Луна - Лъв, Венера - Риби на обратно) и наистина имам страхотни проблеми с майка си. Ние много си комуникираме и тн. и винаги е било така, на пръв поглед, но ако има човек, който най-много ме е травмирал емоционално през живота ми, това е майка ми. Само, че при мен се прояви на обратното на красивата майка - грозната дъщеря....аз винаги съм била "пазено съкровище" (според майка ми красивото, умно дете и тн, за разлика от нея,....все пак Венера ми е в Риби....а Луна 29 гр Лъв), до там, че почти ми уби желанието за живот. Не ми се разрешаваше дори прическите аз да си избирам...1 година не ми говореше, заради мой приятел, а това на една доста зряла възраст... абе 150 -180 гр аспект Венера-Луна за мен е много проблемен в женска карта. Аз съм твърдо решена да нямам деца. Просто за мен родителите ми (майка ми) са били невероятни агресори към мен и не желая да причинявам това на никой, изпитвам отвращение към семейните взаимо-отношения.... брат ми е по-същия начин (Луна Рак, Венера Водолей). Просто тя ни възприема като част от себе си....което води до желание за тотален контрол..... Но тя има 4 планети в 5 дом, плюс съвпад Луна/Венера....
При вас може да е обратното, защото Луна Водолей, дава еманципирана майка, а Венера в Дева, усещане за недостатъчно любов от страна на другите към нея.

Мила JD_K, Пробемите м/у пколенията са от различен характер и за съжаление родителството не е за всеки, тъй като за много хора това е единствения шанс в живота да наложат волята си на някого и отиват твърде далеч. В случая много добре знам за какво говориш, тъй като моята майка е с подобен деспотичен характер / лунатта ми е в близнаци а венерата в лъв /, като луната ми е в съвпад с Сатурн, майка ми ни е отгедала сама, което непресттанно се натяква. С нея никога не сме били близки и да ти кажа нямам никакво желание да се сближавам. Но в крайна сметка във всичко това има и нещо хубаво. Благодарение на проблемите ми с нея изчетох всички издавани някога кноги по психология и де каквото намерих за взаимоотношенията м/у хората. Така опознах себе си от рано,  разбрах какво искам и най-важното, разбрах как не трябва да се отглеждат деца. Ти също поне си разбрала как не трябва........от тук нататък имаш пълната свобода да го направиш по своя начин. Не се отказвай от нещо, което дори си нямаш и прадстава какво означава и което усмисля живота ти. Така както се обича дете не се обича никой друг. Понякога си казвам че това е любовта на живота ми...нещо много се размекнах май...
А това дали искаш или не искаш да имаш деца, май е рано да се говори...хммммм, като дойде сляпата неделя , тогава ще те питам, защото, когато една жена обича един мъж, винаги пожелава да го дари с поколение.
А моята малка писана с тая Луна във Водолей и Венера в Дева...незнам. Но дано да помогне факта, че Слънцето ми е във Везни и луната в Близнаци, то и таткото е с Луна във Везни та го втасахме...с тия въздушни луни.....
« Последна редакция: Март 11, 2009, 09:35:06 pm от elfidka »
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #46 -: Март 11, 2009, 09:56:01 pm »
Аз съм на мнение, че всичко в хороскопа е овладяемо, ако достатъчно навреме човек го проумее :) и има желание.
УСПЕХ, страхотно е, че всички сте въздушни Луни, през тригон, голям купон ще е у вас... :) интелектуално семейство и този силен Стрелец с привкус на Вселенски поглед към философското в живота :)

BTW няма нещастно дете, което е плод на любов, истинска, не брак по задължение или заради други цели. :) И тези деца съм забелязала са и много талантливи, има си значение. То си има цяла теория в окултизма за раждането и любовта и като цяло, ако жената обича мъжът, от който зачева всичко ще е наред.... така, че :) както се казваше из Библията всичко е любовввв :)
« Последна редакция: Март 11, 2009, 10:01:28 pm от Jd_K »

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #47 -: Март 11, 2009, 10:06:24 pm »
Нямам познат Скорпион (асц) с обикновени очи. Все едно са очи на хищна птица, особено мъжете. :)

Има изгряващи Скорпиони с много красиви очи, излъчващи кадифена мекота. Нищо хищно.
Обикновено има нептуново влияние.
Уран близо до АС дава леко свити или издължени очи с менящо се изражение.
Плутон близо до АС също може да даде невероятно дълбок поглед, магнетичен. Не е задължително да бъде хищен, но имаш чувството, че "потъваш" в тези очи.  :)

Може, може :) аз много си ги харесвам мъжете с асц Скорпион или Плутон в 1Д. Явно на мен все хищни се падат. :)
За Уран до асц - наистина дават очи тип Древн Египет, издължени... ако са сини е студено син цвят, докато по Нептун е по-топло синьо и Везни има с топли сини очи.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #48 -: Март 11, 2009, 11:03:55 pm »
Да, наистина забелязах, че Уран близо до АС ако дава светли очи, то по-скоро студен цвят, Нептун обаче дава мекота и излъчване на топлина, която те обгръща.
Има и изключения, разбира се.
Познавам жена с Уран на АС - очите й са големи, изразителни, с много приятен зелен цвят, не излъчват студенина. От поколението с Уран във Везни е, не в Скорпион. Уран близо до АС в Скорпион дава по-присвити очи понякога, макар че всичко е толкова индивидуално и само по изгряващия знак и изгряваща планета трудно могат да се правят каквито и да било заключения.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #49 -: Март 11, 2009, 11:08:59 pm »
WEWE Elfidka това на аватара ти Магдалена ли е?
Страхотно бебе, още от сега си го има излъчването, само я видях и изпитах щастие. :):):) Да ти е жива и здрава. И сега пиша и се усмихвам, ЧАРОВНИЦА...:):):) Везни, Везни :)
А и нещо, което съм забелязала при Везни - очи с лек наклон на долу, сигурно, заради Есеното равноденствие, тръгват надолу дните, като големина. 

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #50 -: Март 12, 2009, 01:01:15 am »
абе 150 -180 гр аспект Венера-Луна за мен е много проблемен в женска карта.

Имаш точни наблюдения  :)

Имам позната,която е зряла жена и също като теб е Козирог с АСЦ Скорпион, с Венера/Луна в куинконсни знаци и същото важи и за нея. (Водолей/Дева)

но това не значи, че искам да я виждам по често от 1 годишно.... 

Е,този израз съм го чувал едно към едно от нея.То бива синхроничност  :o

Аз имам също Венера/Луна в куинконсни знаци (даже са в куинконс),но явно наистина при мъжете този аспект не е такъв проблемен във връзка с отношенията с майката (говоря само за себе си).Пък и нали съм си умничък  :-[ съм избрал да се инкарнирам в момент когато това е било първата и силна любов на майка ми,ако не и по време на първият и полов акт  ::) Определено знам,че това има голямо значение,а и не всяка душа туко така се преражда при всеки и навсякъде,не говоря само за кармата и т.н.,трябва да има и резонанс с духовните вибрации на душата,ако да речем е от по-финните  8)

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #51 -: Март 12, 2009, 01:58:25 am »
 :'( :'( :'(,толкова ли е лош 150градусовия аспект м/у слънце и луна??? и още нещо , по отношение на скорпиона ,винаги съм го казвала и го повтарям.всяка жена,трябва да се докосне до скорпион ,асц ,слънце-няма значение,просто трябва да е скорпион! :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

veshti4ka

« Отговор #52 -: Март 12, 2009, 08:36:44 am »
Марая, единствения истински МЪЖ скорпион /Слънце в скорпион/, когото съм познавала беше татко  :( с него сме имали силна кармична връзка -  съвпад на неговия СЛВ с моя Плутон и секстил между двата Плутона  ;)

освен него - друг до сега през живота си нормален скорпион не съм познавала - всички са ненормални бееее  :o

« Отговор #53 -: Март 12, 2009, 09:39:49 am »
плутон /Асц.  дава и тъмни кръгове около очите, сключени вежди и магнетичен поглед,
забелязала съм хората инстинктивно отвръщат поглед , ако ги гледаш  очи-в очи,
само друг човек с плутон/Асц може да издържи дълго  на този поглед 8)

уран/Асц дава пъстри очи менящи се от  светлината -
зеленикави до светло златисто кафяви,или теменужени,  като хамелеон
също , жени със силен марс, на Асц. ,трон - са с махагоново- червени коси

венера/Асц. дава  чар и суета и тя може да прерастне в снобизъм/ и за двата пола/
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #54 -: Март 12, 2009, 10:07:50 am »
Много обичам хората с Плутон на Ас , наистина привличат.Устоявам им на погледа , а и аз обичам като си говорим с някого да се гледаме в очите.Имам чувството, че иначе нещо не им е чиста работата, когато не ме гледат в очите.Майка ми е изгряващ Плутон,в Дева има много замислен и дълбок поглед/аз казвам,че е японка/.Тя е тъмни очи, а аз с пъстри очи.Имам Уран в Скорпион в 7 дом.Баба ми казва,че като малка много ми се сменяли очите, ту кафяви, ту зелени. :)Аз сини очи не харесвам особено, а тъмно кафяви или черни.

*

Uran

• 6041
« Отговор #55 -: Март 12, 2009, 10:37:09 am »
:'( :'( :'(,толкова ли е лош 150градусовия аспект м/у слънце и луна??? и още нещо , по отношение на скорпиона ,винаги съм го казвала и го повтарям.всяка жена,трябва да се докосне до скорпион ,асц ,слънце-няма значение,просто трябва да е скорпион! :)
А как стои въпросът за тези аспекти в мъжките карти (синът ми има тези градуси в аспекти Венера/Луна и Луна/Слънце) :) :(

*

Kaya

• 2893
« Отговор #56 -: Март 12, 2009, 11:20:28 am »
плутон /Асц.  дава и тъмни кръгове около очите, сключени вежди и магнетичен поглед,
забелязала съм хората инстинктивно отвръщат поглед , ако ги гледаш  очи-в очи,
само друг човек с плутон/Асц може да издържи дълго  на този поглед

фаталисти :P
 бих казала,че горният цитат е съвместим и с марс на Ац-прекалена сериозност в погледа, прекалена категоричност в същия поглед без да има вината на  плутон
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

CACC

• *
  • 107
« Отговор #57 -: Март 12, 2009, 07:16:43 pm »
А какво значи меркурий на асцендента?  ::)

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #58 -: Март 12, 2009, 08:00:23 pm »
А какво значи меркурий на асцендента?  ::)

Издължено лице, бързи мисли, тънки кости, издълженост на цялото тяло по вертикала... трябва обаче да се види цялата карта, да се види меркурий кой дом управлява и тн.... и в кой знак е все пак. Може да дава и рижа коса, светла.

За мъжете скорпиони, трябва да пуснем отделна тема и аз съм им фен, все ставаме приятели :) нищо друго, но все пак са страхотно изживяване:)
« Последна редакция: Март 12, 2009, 08:09:21 pm от Jd_K »

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #59 -: Март 12, 2009, 08:07:11 pm »
абе 150 -180 гр аспект Венера-Луна за мен е много проблемен в женска карта.

Имаш точни наблюдения  :)

Имам позната,която е зряла жена и също като теб е Козирог с АСЦ Скорпион, с Венера/Луна в куинконсни знаци и същото важи и за нея. (Водолей/Дева)

но това не значи, че искам да я виждам по често от 1 годишно.... 

Е,този израз съм го чувал едно към едно от нея.То бива синхроничност  :o

Аз имам също Венера/Луна в куинконсни знаци (даже са в куинконс),но явно наистина при мъжете този аспект не е такъв проблемен във връзка с отношенията с майката (говоря само за себе си).Пък и нали съм си умничък  :-[ съм избрал да се инкарнирам в момент когато това е било първата и силна любов на майка ми,ако не и по време на първият и полов акт  ::) Определено знам,че това има голямо значение,а и не всяка душа туко така се преражда при всеки и навсякъде,не говоря само за кармата и т.н.,трябва да има и резонанс с духовните вибрации на душата,ако да речем е от по-финните  8)

Съгласна 100% :), иверно си си умничък, обаче и явно си и интуитивен, рядкост за мъже :)