Здравей Гост

МАГОВЕ, ПРОРОЦИ, ФЕНОМЕНИ, ЯСНОВИДЦИ, ИЛЮЗИОНИСТИ

• 191 Отговора
  • 37097 Прегледи
*

Инти

• 2068
Едуард Александър /Алистър/ Кроули
(1875-1947)

Това е една призната фигура в окултните и мaгьоснически среди. Той е роден в годината на смърта на Елифас Леви (Алфонс-Луи Констан 1810-1875), затова амбициозният Кроули веднага се обявява за негово реинкарнационно превъплащение, и естествено негов приемник в езотеричните науки. Какво друго най-общо може да се каже за този англичанин. Бил е поет(!), романист, дързък пътешественик, покорил Хималайски върхове, интересувал се от Тибет, неизтощим изследовател на всевъзможни Екзотични учения.... може би и с много други занимания, които е правил встрани от окултната си работа. За него се говорело, че бил една от най-злокобните личности, вманиячен наркоман, автор на вулгарни книги, разпространител на гнусни практики един от най- порочните мъже за времето си..... За съжаление, някой от нещата казани за него са верни, както и това, че Подтиквал свои последователКи, да правят сношение с козли!!!

Ражда се в пуританско семейство, баща му е бил пивовар по професия, който в последствие му завещава огромна парична сума. Кроули е бил преждевременно развит, с Мазохистични наклонности и труден характер- черти, които запазва до края на дните си. Учил три години в Кембриж. Там се запознава с негов колега, който имал подчертан интерес към окултизмът. Именно този негов приятел го въвежда в средите на "Златна Зора" - най-влиятелната западна организация на магьосници от новото време. "Звярът" - както обичал себе си да се нарича, притежавал невероятен талант в изкуството на Магията и бързо преодолявал по-нишите степени в ордена. Там се сприятелил със С.Л.Макгрегър Матърс - тогава ръководител на Ордена. Своевременно започнали спорове за власт в ордена, които били предизвикани омено от А. Кроули.
След време (да не влизам в повече подродности) той напуска ордена и основава свой орден - "Орденът на Сребърната Звезда", като противно на очакванията, след напускането на "Златна Зора", това не оказало голямо влияние върху развитието на качествата му на Магьосник. Много от обредите които правил в своя орден били взаимствани от " Златна Зора", заради което, Матърс завежда съдебно дело срещу Кроули за авторски права.
Освен Матърс и други били обезпокоени от това Кроули да не разккрие езотеричните им тайни, това са ОТО (Ордена на Тампелиерите от Изтока). Кроули бил посетен от двама германски представители на ОТО, и те го обвинили в това, че той огласил техните магически тайни в едно много интересно "издание".....LIBER 4 (Книга 4). Алистър ги убедил в това, че не знаел нищо за ОТО и че тайните които бил казал в LIBER 4, били открити от самият него. ОТО в кайна сметка решили да го направят техен председател в британската секция, от колкото до го оставели сам да експериминтира с магическите Ритуали. Не след дълго обаче, Кроули подчинява цялата организация и подобно на своята " Сребърна Звезда" я използува за налагане на своите: " Телема", " Слово на Еон", "Книга на Закона".
След време Кроули основова комуна на остров Сицилия, която според думите на негова бивша приятелка и любовница, трябвало да бъде център за Черна Магия. Като след което, Мусолини го изгонва от Италия.

След избухването на Втората световна война, не останали много хора, които да се вслушват в неговите проповеди зе идването на Еона на Хор. Пристрастен вече бил и към хероина.
Кроули е бил вещ и образован кабалист. Философията му се въплащава в две заповеди според които: "Любовта, подчинена на Желанието, е Закон" и "Единственият Закон следва да бъде: върши онова, което искаш".
Умира през 1947 в Брайтън, като при неговото кремиране се прочело неговият "Химн на Пан".....

Източник:www.magicgatebg.com

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
това ,което ме впечатли изключително много са рязките аспекти които образуват планетите меркурий и уран.меркурий предава знанията в достъпна за ума форма.той е посредника м/у висшия и конкретния ум.уран е небесното съзнание,връзката с космоса , разрушаването на всякакви граници във всичките им форми. тежката квадратура меркурий и уран е предпоставка за честите смени дори на местожителство ,както и за душевни смущения ,това е четвърти дом.другото,в/у което се замислям е сатурн в 7-ми.прави впечатление меркурий в скорпион говори за занимания с окултизъм ,тъй като тук ума е способен да проникне до най-дълбоките душевни нива.той е задълбочен , но рядко състрадателен.все пак скорпиона не е на страната на победените :)видно е от квадратурите ,които прави меркурий ,че той се е възползвал от слабоста на другите,за своя собствена изгода.силната памет и стегнатият начин на мислене са очевадни в тази карта.юпитер в скорпион отново потвърждава интереса към мистика и окултизъм,както и способноста да упражнява силата на волята си над останалите.точна и остра преценка ,както и магнетична лечителска способност на ментално ниво дава юпитер в скорпион.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Днес,покрай една статия се натъкнах на Корнелий Агрипа-окултист,маг,алхимик,писател и астролог.WIKI
Има и негови книги издадени на БГ ("Окултна философия") .Негови трудове може да разгледате на този сайт http://www.renaissanceastrology.com/agrippa.html ,както и този http://www.esotericarchives.com/agrippa/
Сигурно на доста от вас е известен,на който му е интересно може да се включва с каквото може.

Ето хороскопа с неизвестен час на раждане:

Прави веднага впечатление съвпада на Меркурий с Плутон и секстила към Нептун (магия,окултизъм,алхимия).
Класическите фактори за професия в мъжка карта (със или без домове)-Слънце и Марс-тук са аспектирани от Уран
(наука,астрология).Марс в Близнаци допълва писателството,като има и аспект с Меркурий(Диспозитор).
Слънцето при сутрешно раждане е в Дева с Диспозитор също Меркурий.
Сходящият квадрат на Слънцето с Юпитер говори за философията (наред с акцента на тежките в Стрелец) и преподавателството.Тези изяви се засилват и от рецепцията Сатурн/Юпитер.
Аспектите на Марс към Плутон и Нептун засилват останалите области (работа с енергия,психика),като възможни за професионално поприще.
Роден е по Пълнолуние-в зоната на +- 30 градуса от Пълнолунието се раждат най-много екстрасенси,медиуми, личности с чувствителна психика.

По диспозиторските вериги интересното са 4те крайни диспозитора-засилва се сложността на съзнанието, работата му с отделно не пряко свързани принципи с еднаква сила.При това ако Слънцето е в Дева,ще станат 5 като между Венера-Слънце-Меркурий ще има заключване/преплитане на енергийния поток ,такова каквото има по рецепцията Юпитер/Сатурн.

*

Helo

Re:МАГОВЕ, ПРОРОЦИ, ФЕНОМЕНИ, ЯСНОВИДЦИ, ИЛЮЗИОНИСТИ
« Отговор #144 -: Януари 05, 2010, 07:29:12 pm »
Сега виждам, че часът на раждане на Едгар Кейси е различен в различните сайтове.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #145 -: Януари 05, 2010, 07:59:38 pm »
ми тъй като му гледам картата е доста приемлив с този час, който си я пуснала.

вътрешната трансформация, духовността и връзката с други светове е под опеката на Нептун, който е в съвпад с Мс или това е неговата външна изява. силно натоварен 8 дом говори за доста голяма вътрешна сила и психика. Хирон в 9 дом в съвпад с купсида на 10 дом е много на мястото си - пътя към другите измерения и светове. нестандартното му е заложено в личността... абе доста интересно си е  :)

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

elfidka

• 3129
« Отговор #146 -: Януари 05, 2010, 08:49:29 pm »
Не съм разглеждала всички страници на тази тема, и затова не съм сигурна дали има карта на Ури Геллер ?
Час на раждане незнам, но е роден на 20 дек. 1946 в Тел авив
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Марая

• 28287
« Отговор #147 -: Януари 06, 2010, 02:10:02 am »

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%B4%D0%B3%D0%B0%D1%80_%D0%9A%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%B8

виж какво хело ти ме притисни с тая карта.....знаш ли коолко неща съвпад с мойта :-X :-X :-X :-X

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Инти

• 2068
« Отговор #148 -: Януари 06, 2010, 08:35:51 am »
Не съм разглеждала всички страници на тази тема, и затова не съм сигурна дали има карта на Ури Геллер ?
Час на раждане незнам, но е роден на 20 дек. 1946 в Тел авив

Започнах темата с хороскопа на Ури Гелер, информацията я има на първа страница, обаче му е изчезнала картата, ще гледам да я сложа отново.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #149 -: Януари 06, 2010, 08:47:06 am »
ok  ;D
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #150 -: Януари 06, 2010, 09:12:43 am »
Аз въртех наляво надясно картата на Геллер и мисля, че би трябвало да има Плутон на МЦ.... :-\ :-\ :-\
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

« Отговор #151 -: Януари 06, 2010, 06:53:05 pm »
Едгар Кейси е с Нептун на МС -и е бил фотограф
« Последна редакция: Януари 07, 2010, 06:37:20 am от strelicka »
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Синухе

• 4978
« Отговор #152 -: Април 01, 2010, 08:25:30 pm »

31/1/1911 около 1 през нощта

Тази карта я изкарвам от темата по-напред,дайте да видим нещо което вчера ме заинтригува,по ТВ даваха предване в което разследват Ванга,този път беше за това как е станала пророчица и как е загубила зрението си-на 12 годишна възраст,в следствие на това че е вдигната от вихрушка.В предаването стигнаха до извода,че очите и са заминали заради голямото налягане което се получава в центъра на вихъра и което се разминава значително от налягането в тялото,но все още нямат обяснение,как вихрушката я е пренесла на около 2 км,където е намерена след 1-2 дни,от другата страна на реката,в някаква местност,мисля беше Трънака.Сега дали НЛО нещо и е правило по това време и е използвало природни явления за да се маскира или то ги е предизвикало,дали тогава в същност не се е вселил Висш Дух в тялото на Ванга,не се знае.

Интересното е,че това се е случило точно на 12 години-Юпитеров цикъл.Юпитеровият цикъл за много велики ,останали в историята личности играе голямо значение,винаги тогава има някакво отключване на мисията,започва се някакъв нов път (обикновено на 12 и 24 годишна възраст).Юпитер също така е този който извисява към Божественото или към Боговете (извънземните),този който се свързва с вярата,а също така и с пророкуването, виждането,далечното виждане,гурутата,учителите.

Дайте да видим какви са били влиянията и когато е била на 12 и каква е била астрологичната и картина,наред с цикъла на Юпитер.Попадането във вихрушка,буря би трябвало да е по Уран?Отделно има ли тогава данни за загуба на зрение и има ли такава предпоставка в картата?

В натала и има Меркурий опозиция Нептун-този аспект може да даде проблем с очите,неясно виждане или загуба, но също така и мистичен ум,ум канализиращ тайните на космоса.Меркурий е в секстил с Юпитер-това ми изглежда като замяна на нормалното зрение с ясновидското,отварянето на 3тото Око,като компенсация за опозицията.

Проблем с очите донякъде може да се обозначи и Слънце/Луна квадрат Лунни възли.

Диспозитора на Меркурий-Сатурн е в 6ти дом (дома на болестите,недъзите).Упр на 6ти дом-Марс е в опозиция на Плутон упр на АСЦ и то в 8 дом-здравословни и телесни изменения в следствие на криза,катаклизъм.8 дом също загатва и за операции.Негов управител е Меркурий(очи).Според предаването бащата по едно време е имал нужната сума като е била млада да я прати на операция,но тогава я изхарчил и не направил операция на детето си.Ванга никога не му простила това,тъй като много се надявала да прогледне.Бащата в картата може да се изведе по няколко начина в картата и изглежда че картата е работеща-когато е упр на К4-виждаме Сатурн в 6ти,дава беден,тип работник или слуга човек,но също така и ограничен,свит или спрямо нея играе ролята на ограничаващ фактор по отношение на бит и здраве (6ти дом).Ако е Уран-прави квадрат със Сатурн и работата става същата.Когато е Слънце-квадратира възлите (пречи и на пътя),с диспозитор пак Уран/Сатурн.Дори и бащата да е по МЦ-то е в Лъв, което ще рече Слънце във Водолей и накрая всичко пак се свежда до Сатурн/Уран.
В крайна сметка опозицията на Марс (У6,У1) в опозиция на Плутон (У1 в 8 дом),може да се приеме като зависимост от друг за операция,от неговата намеса или ненамеса,а отделно това и определя,че тя ще бъде жертва на някакъв катаклизъм с опасност за живота,отвъд нейната сила и власт.

Някой ако знае кога е станало,точно в кой месец събитието с вихрушката да каже  :-\

Ще пусна прогресиите когато е била на 12,като гледам прогресиите май това е било края на лятото или есента, заради аспекта на Луната-опозиция със Слънце (духа,здравето),отиваща към МЦ (имащ отношение към съдбата и мисията).

Прогр Луна в Лъв в 9ти дом (домът на пътуванията,посвещенията)

К6/К12 квадрат Уран в 3ти

Дирекции:

Уран съвпад Слънце (сходящ)
Меркурий съвпад Уран (разходящ)
Сатурн опозиция Юпитер
Юпитер квадрат Венера,секстил Меркурий
Плутон съвпад К9
Сатурн съвпад СЛВ (сходящ)
Луна секстил Марс

От по-тежките транзити:

Плутон опозиция Меркурий
Нептун опозиция Луна

Плутон опозира своят управител,който управлява и 8 дом.Освен че умът се е изменил,има и крайна промяна в очите.
Нептун опозирайки Луната също може да е засягащ очите,но по-вероятно е свързано с промяна във възприятията и, с развиването на свръхсетивност.

Дирекциите на Уран говорят за внезапен и шокиращ обрат със самата нея,вероятно той както и си мислех,че ще изкочи-е свързан със самият начин по който става това-да попадне във вихрушка по време на буря.

*

Nebesna

« Отговор #153 -: Април 01, 2010, 08:52:58 pm »
Кой е ректифицирал тази карта? Часът на раждане е неизвестен, доколкото аз зная. Даже съм чувала, че и датата е под въпрос.

*

Nebesna

« Отговор #154 -: Април 01, 2010, 09:17:34 pm »
Ето един телепат и хипнотизатор, който имал удивителната способност да контролира тялото си - неподатлив на болка, умеел да забавя ударите на сърцето си, четял чужди мисли и т.н.

Волф Месинг

« Последна редакция: Април 01, 2010, 09:24:27 pm от Небесна »

*

Nebesna

« Отговор #155 -: Април 01, 2010, 09:23:31 pm »
Месинг предсказал самоубийството на Хитлер http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2008-03-21&article=226176

Филм за живота на пророка (на руски език) :

Част І. http://vbox7.com/play:e0d563ec
Част ІІ. http://vbox7.com/play:9d6ba80f

*

Синухе

• 4978
« Отговор #156 -: Април 01, 2010, 09:25:35 pm »
Кой е ректифицирал тази карта? Часът на раждане е неизвестен, доколкото аз зная. Даже съм чувала, че и датата е под въпрос.

JD-К я беше постнала с тези данни,не знам от къде я е намерила. :-\  (на 1ва стр на темата)

На мен ми се вижда вярна.Дори и да не е -дирекциите (на тежките планети) ,Юпитеровият цикъл и тежките транзити си остават валидни.

*

Nebesna

« Отговор #157 -: Април 01, 2010, 09:30:04 pm »

JD-К я беше постнала с тези данни,не знам от къде я е намерила. :-\  (на 1ва стр на темата)

На мен ми се вижда вярна.Дори и да не е -дирекциите (на тежките планети) ,Юпитеровият цикъл и тежките транзити си остават валидни.

Тази карта съм я срещала в руски сайт, не помня кой беше, но форматът ми е познат. Общоприетото мнение обаче е, че часът на Ванга не е известен...За дирекциите си прав.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #158 -: Април 01, 2010, 09:49:41 pm »
Знаците, които са свързани с очите и зрението изобщо са знаците Овен, Телец и Водолей. Нито квадрата на Слънцето с Луната, нито опозицията на Меркурий с Нептун са достатъчно условие за слепота. Мисля ,че имахме някъде картата с час на Ванга от Марая. Но нека тя каже, че не помня.

*

Марая

• 28287
« Отговор #159 -: Април 01, 2010, 09:53:10 pm »

коя дата си чувала?