Здравей Гост

помогнете за тълкуване на хороскопа

• 16 Отговора
  • 3187 Прегледи
не ми се сърдете,че въпросът ми ще ви се стори страшно дилетантски.Аз въобще нищо не разбирам от хороскопи,но скоро ми казаха,че съм имала много интересно и обещаващо съчетание на звездите и ми стана интересно какво значи това.Спретнаха ми един хороскоп,а аз дори си нямам понятие какво значат тези неща-Лилит и тем подобни.Въобще единственото което разбрах е,че асцендентът влияе на чувстата и оттам нататък пълна каша.Дадоха ми линка на този сайт и реших да се поровя,но се обърках още повече във форума.Как да се образовам на елементарно равнище,поне да си разтъркувам собствения хороскоп-коя планета какво значи,има ли значение какви градуси е в зодията и т.н.Пак сори,не ми се смейте на незнанията. ??? ??? :D

*

Kali

• **
  • 1411
Re: помогнете за тълкуване на хороскопа
« Отговор #1 -: Март 17, 2009, 07:08:45 pm »
Форумът е с много добри архиви, има и теми с полезни линкове към астросайтове на руски, английски и български, дори и на немски. Иначе няма за какво да ти се смеем, понеже всички сме като тебе  :), всеки от някъде е започнал. Добре дошла при нас.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

« Отговор #2 -: Март 17, 2009, 07:16:45 pm »
добре заварили,благодаря

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #3 -: Март 17, 2009, 10:40:01 pm »
Няма защо, :) това все пак е форум, в който са се събрали хора, занимаващи се сериозно с астрология, някой са се занимавали повече от 10 години, дори да ти обясним нещата, ако ти нищо не знаеш, нищо няма да разбереш. Трябва да имаш базово знание, иначе си насочи часпри астролог, който да ти отдели достатъчно време. И ВСЕКИ ИМА ОБЕЩАВАЩИ ЗВЕЗДИ. Всеки един човек роден на планетата Земя.
Абе хората сами страшно забавни, никой ли никога не му хрумва, че всеки е център за себе си на ВСЕЛЕНАТА :):):)

*

Skarlet

« Отговор #4 -: Март 17, 2009, 10:57:49 pm »
Айде сега,чак пък час при астролог???!!!Който има желание да учи,ще чете,ще запише курсове,ще затвърдява знанията си във форумите с примери и с наша помощ/който има желание да обяснява,разбира се/.Няма невъзможни неща,но не е и нужно да го правим по-трудно сами.Нека бъдем по-гостоприемни.Нали това е ролята на астрологията-да израснем духовни.
 Добре дошла при нас,скорпионче!  ;D

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #5 -: Март 17, 2009, 11:09:59 pm »
Това не беше "отрицателен" отговор или нещо подобно, просто ми е странно как очаква без положени усилия, прочетени книги, сайтове, форуми някак да "станат нещата". Признавам си...хората са ми странни. Всичко в астрологията има значение, защото астрологията се занимава с космоса, с Божие творение, не е като правото например.... и с човека. Кажи нещо по-сложно от космоса и от човека? И ако ти нямаш това усещане и уважение към нея.... и някой хора имат много обещаващи звезди за драматичен - труден живот, изпълнен с духовно израстване, други имат обещаващи звезди за психично болни....и тн.
А в близките 2-3 години не очаквай да можеш да разтълкуваш собствения си хороскоп. Първо трябва да се научиш да тълкуваш (не е лесно за европеец), после цялата база инфо, после да "преболедуваш" всичките си аспекти поотделно, и да видиш поне 100 хороскопа, и тогава чакможеш даразбереш цялата картинка.
Аз от 12 години се занимавам с астрология и все още не мога да си тълкувам хороскопа или по точно всеки месец откривам нови инови неща.
Затова казах,че и трябва час при астролог, ако иска пълно, истинско, цялостно тълкуване на хороскоп, което тя нарича "елементарно равнище".
Някак много лежерно ми звучи, айде сега щея изучимастрологията из основи за 2 дни....

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #6 -: Март 17, 2009, 11:10:22 pm »
та,кое ти е скорпионско?слънчицето или асцендентчето? ;D качвай данните да ти видим звездичките ииии,не се притиснявай,тази наука няма научаване-тя търпи постоянно развитие ,като иновационен  процес е и за наше и твое съжаление се учи цял живот.тя не екато останалите-семестър-заверка,семестър-заверка...не!учиш постоянно и непрестанно ,а и не можеш да спреш-краста е! :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #7 -: Март 17, 2009, 11:20:28 pm »
та,кое ти е скорпионско?слънчицето или асцендентчето? ;D качвай данните да ти видим звездичките ииии,не се притиснявай,тази наука няма научаване-тя търпи постоянно развитие ,като иновационен  процес е и за наше и твое съжаление се учи цял живот.тя не екато останалите-семестър-заверка,семестър-заверка...не!учиш постоянно и непрестанно ,а и не можеш да спреш-краста е! :)
Значи ние сме големи щастливци :), цял живот ще си имаме смисъл :) и краста :)

*

Skarlet

« Отговор #8 -: Март 17, 2009, 11:33:14 pm »
Естествено,че не може да научи астрология за ден,два или дори с изкарване на курс.А и всеки учи различно.Някои учат по-лесно,други по-бавно и трудно.То си е даденост.Това,което едни са научили за 5-6 години,други могат да го научат и за 10-,12 или 15,а някои и никога не могат да достигнат определено ниво.При всеки е различно.А колкото до смисъла на живота,Марайче,мисля,че смисълът на живота/поне за мен/не е астрологията или поне не е на 1-во място.И ти трябва най-добре да го знаеш.Вярно,че е много важно и е голям мотив да оставиш следа след себе си/освен децата/.Щастливци са тези,които никога не умират и "певци песни за него пеят".  ;D ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #9 -: Март 17, 2009, 11:33:45 pm »
малко ли е? и така трябва да се казва на всеки,който си мисли ,че може да я научи за 2 дни астрологията.ти 12 ,ми и аз май-толкова ,не вече 13. и искам да ти споделя ,че има карти ,които като ги видя ми говорят ,просто ги виждам и такива над които стоя дни и нищо не ми казват ,нищо не виждам.дори не мога да си го обясня.отдавала съм значение на транзитите си през тези периоди ,не знам дали ме разбираш ,но го споделям от опит ,просто едните стават ,другите не!вероятно съм направила около 20-ина хороскопа и съм много горда ,защото приятелите ми са оставали доволни ,видяла съм не по-малко от 100 и затова си позволявам да споделя горното. а иначе има такива,на които изобщо не им е дадено да учат тази наука.вероятно тя няма необходимост от тях ;) :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #10 -: Март 17, 2009, 11:44:27 pm »
Естествено,че не може да научи астрология за ден,два или дори с изкарване на курс.А и всеки учи различно.Някои учат по-лесно,други по-бавно и трудно.То си е даденост.Това,което едни са научили за 5-6 години,други могат да го научат и за 10-,12 или 15,а някои и никога не могат да достигнат определено ниво.При всеки е различно.А колкото до смисъла на живота,Марайче,мисля,че смисълът на живота/поне за мен/не е астрологията или поне не е на 1-во място.И ти трябва най-добре да го знаеш.Вярно,че е много важно и е голям мотив да оставиш следа след себе си/освен децата/.Щастливци са тези,които никога не умират и "певци песни за него пеят".  ;D ;D
не те разбирам ,къде говоря за щастие? и къде казвам ,че е на първо място?
прочети внимателно!за съжаление и твое и наше се учи цял живот!това казвам! и ти скарлет ,въобще не си позволявай да ми казваш ,че мислиш обратното.да!астрологията се учи докато си жив!ако имаш желание разбира се!знаеш ли колко добри астролози,които за съжаление бяха на възраст ,когато дойдоха на ВЛАСТ компютрите ,се изгубиха ,спряха развитието си??!!много и при това много добри!всеки астролог заслужава времето си ,както и учителя си!и всеки намира сам учителя си!така ,че айде поправи ме ,да те видя как , че не се сещам ,ще ми кажеш ,че за 10год си готов астролог?!
и още нещо можеш да се усъвършенстваш в една от сферите на астрологията ,за сметка на друга ,така ,че винаги има какво да учиш!нивата ,нивата на космическо просветление в тях е истината! ;)

*

Skarlet

« Отговор #11 -: Март 17, 2009, 11:57:51 pm »
Моят отговор не беше към теб.Но накрая написах нещо и за смисъла на живота и визирах теб и мен като многодетни майки.Не знам защо изобщо подскачаш?Да не би да те обидих с нещо?И никога не бих си позволила да ти давам акъл.То това не е като "онова". И ти май не четеш внимателно поста ми.Къде съм написала,че някой е "завършен астролог" за 10 години?

*

Марая

• 28287
« Отговор #12 -: Март 18, 2009, 12:20:58 am »
Моят отговор не беше към теб.Но накрая написах нещо и за смисъла на живота и визирах теб и мен като многодетни майки.Не знам защо изобщо подскачаш?Да не би да те обидих с нещо?И никога не бих си позволила да ти давам акъл.То това не е като "онова". И ти май не четеш внимателно поста ми.Къде съм написала,че някой е "завършен астролог" за 10 години?
въобще не съм подскочила ,изобщо!може ли да е такава гадюга тая планета бе,ццццццц,да ти квадратира за цял живот слънцето и първия ти дом и да ти тригонира луната и к6! >:(
« Последна редакция: Януари 23, 2011, 04:52:41 am от Марая »

*

Skarlet

« Отговор #13 -: Март 18, 2009, 12:44:48 am »
От теб свекърва нЕма да стане. ;D Как не те е срам да убиваш желанието на хората да учат астрология.Лесно никъде нЕма. ;D И колкото по-трудно,толкова по-сладко. ;D То,аз обичам да си се боря с това,онова.... :P И стига рИва....всеки има по нещо в живота,което не му е наред.Айде,да не ревна и аз,че няма да спра 3 дни като циганските сватби.  ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #14 -: Март 18, 2009, 01:21:44 am »
От теб свекърва нЕма да стане. ;D Как не те е срам да убиваш желанието на хората да учат астрология.Лесно никъде нЕма. ;D И колкото по-трудно,толкова по-сладко. ;D То,аз обичам да си се боря с това,онова.... :P И стига рИва....всеки има по нещо в живота,което не му е наред.Айде,да не ревна и аз,че няма да спра 3 дни като циганските сватби.  ;)
;D ;D ;D,господ си знае работата! ;Dвиждаш и знаеш ,много пъти ще бъда бабче ;D , а съкровище-веднъж! :P ,но тиии , свекървичке :P!

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #15 -: Март 18, 2009, 09:56:59 am »

Има едно страхотно проучване на Британски учени, за колко времее нужно,на един човек, за да е "специалист" в дадена област, ако има качества. Проучени са "гении" като Моцар, Боби Фишер, Да Винчи и "обикновенни" хора, добри, в това което правят.
Отговорът е 10 000 часа, минимум, само Боби Фишер става най-добрия шахматист на планетата за 9 000 часа труд.
Труд + талант, няма начин иначе.

« Отговор #16 -: Март 18, 2009, 08:10:23 pm »
та,кое ти е скорпионско?слънчицето или асцендентчето? Ухилен качвай данните да ти видим звездичките ииии,не се притиснявай,тази наука няма научаване-тя търпи постоянно развитие ,като иновационен  процес е и за наше и твое съжаление се учи цял живот.тя не екато останалите-семестър-заверка,семестър-заверка...не!учиш постоянно и непрестанно ,а и не можеш да спреш-краста е! Усмивчица

Слънце,Меркурий,Венера,Марс и Уран в Скорпион
Луна,Сатурн,Северен южен възел в Дева
Юпитер и Лилит в Лъв
Нептун в Стрелец
Плутон във Везни
Асцендент в Близнаци
МС 1 в Риби

но според друг астролог и Луната ми е в Скорпион,а асцендента ми е Телец :-\ :-\ :-\