Аз и заради нещо друго си мисля, че това е точния час и Плутон е изгряващ- Тесла се счита, че водил изключително чист живот, бил е вегетарианец и описван като "непорочен"...чела съм и съм го наблюдава, че Плутон се проявява при някой хора като "бял скорпион -орел" (както в библията 4 евангелисти, носят образите на фиксираните зодии - лъв, телец, орел-скорпион и човек - водолей). Този тип хора са изключително чисти и физически и морално...почти светци.
В европейската астрология се счита, че силен Марс е противопоказен за духовен/монашески живот, а във Ведическата напротив се счита за задължително условие - силна воля, за да се издържи на изкушенията.
Не знам дали Уран егзалтира в Скорпион, древната трактовка за егзалтиращите планети се базира на факта, че когато една планета е в най-високата видима позиция, която заема на небосклона наблюдавана от земната повърхност, тя егзалтира и "лъчите и" енергията и пада под най-остър ъгъл спрямо земята и затова тогава действа най силно. Но най-силно не означава най-добре. Може би е по-добре Уран да се поема на порцийки, малко, но правилно.
Не знам дали това важи за транс-сатурновите планети, особено еклиптиките на Нептун и Плутон както се преплитат на моменти...не знам изобщо дали имат точка на егзалтация и за Уран не знам.