Здравей Гост

Загадката Никола Тесла

• 76 Отговора
  • 19187 Прегледи
Re: Загадката Никола Тесла
« Отговор #40 -: Март 21, 2009, 07:46:36 pm »
Относно асц  на Тесла доста мислих и съм по-склонен да взема като верен този в Телец от астрокома ,а не този в овен в астротемата.
Бил е самотник ,особняк и не е обичал да контактува много . Относно външния му вид ,то аз трябва да изглеждам доста Нептуново с този АСЦ в Риби ,но съм всичко друго само не и Нептунов .
Зависи дали Марс не е по-силен от Нептун,и дали имав Овен в 1 дом. НО ако това ти е снимката на аватара, приличаш на риби - те имат особен клепач...при Айнщайн е особено видимо...тези особени рибешки очи....мъдри очи.
Това на снимката е Джони Деп ;D  това е моята натална карта (http://i161.photobucket.com/albums/t219/jordan74_album/astro_2at_11_dok7479723078.gif) а това тук съм аз (http://i161.photobucket.com/albums/t219/jordan74_album/DSC00135.jpg)
Ако откриеш нептун във вида ми ми смигни да го видя и аз ;D

« Отговор #41 -: Март 21, 2009, 07:56:45 pm »
Намерих цяла книга с лекции на Никола Тесла, на руски:
http://dox.bg/files/dw?a=aa9e5dc877
Едно голямо БЛАГОДАРЯ за тези лекции!!!

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #42 -: Март 21, 2009, 08:03:33 pm »

Ако откриеш нептун във вида ми ми смигни да го видя и аз ;D

Погледнах с 3тото си ОЧО и мога да ти кажа-тези аурични отблясъци в 6тото измерение с цвят на несбъднат блян са си точно по Нептун ! :P ;D ;D

« Отговор #43 -: Март 21, 2009, 08:11:06 pm »
Препоръчвам ви един филм от който може да придобиете някаква представа за силата на гения му."Свободната Енергия - Надпреварата До Нулевата Точка" "Free Energy - The Race to Zero Point "
http://www.zamunda.net/details.php?id=48254&hit=1

« Отговор #44 -: Март 21, 2009, 08:14:52 pm »
Док, каквото те накара да се фокусираш така върху личността му
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #45 -: Март 21, 2009, 08:45:46 pm »
Док, каквото те накара да се фокусираш така върху личността му
Правя преводи на едни учебници и налетях на него ,а тъй като ми трябваха биографични данни започнах да ровя в интернет за информация. Като започнах да чета за Тесла и личността му стигнах до момента ,че не съм в състояние да се спра да чета и да ровя за още ;D .

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #46 -: Март 21, 2009, 09:46:53 pm »
не, не приличаш на Риби, но и не се държиш като риби асц :), но при този пълен 1-ви дом нищо чудно, :)
Венерка и Слънце са ти много силни, предполагам затова ми и приличаш повече на Скорпион (Плутон подчинен на Венера, егзалт. на асц) и Луната в козирог дава тъмна коса, очи...
на Овен си приличаш обаче, личи си Марсовото....

« Отговор #47 -: Март 21, 2009, 10:01:16 pm »
Док,
така е  , неведоми са пътищата  :)

*

Инти

• 2068
« Отговор #48 -: Март 21, 2009, 10:47:15 pm »
Док, днес се опитах да гледам един руски филм "Геометрия на вселената", обаче едно че не схванах от руския , друго от математиката. Да ти  пратя ли линк, ако ти е интересно?
« Последна редакция: Март 21, 2009, 10:58:52 pm от Asaia »

« Отговор #49 -: Март 22, 2009, 10:32:05 am »
взаимна рецепция Луна/ Венера - обличал се е добре, ценял е качествена храна,харесван е от жените, но те въобще не са го вълнували, много странно, всичката си енергия е насочил да експериментира , в работа, никакви развлечения , връзки с др.пол...
Луна/Марс 6 в опозе на юпитер 12, в тази опозиция ли е причината и за страха му от
микроби ? ::)
http://www.omda.bg/studentski_forum/2007-2008/kniga_forum/kniga_forum/lichnosti_martin.htm
« Последна редакция: Март 22, 2009, 10:36:40 am от strelicka »

*

Nebesna

« Отговор #50 -: Март 22, 2009, 10:40:40 pm »
Погледнах значението на сабианските градуси в хороскопа на Тесла. Обикновено гледам двата съседни градуса, между които е разположена планетата, като лично аз съм установила, че е по-силен градуса към който планетата се приближава. При ретроградните планети се съобразявам с нейната ретроградност (в случая Нептун е ретро). Все повече се изумявам колко много неща могат да потвърдят сабианските градуси по отношение на личните качества.

Градуси- Исидор Косминский

Слънце в Рак 18 градуса

Показва човек, който е склонен да преоценява значимостта на материалните блага, разглеждайки ги като символ на особено знание и философия. Такъв човек ще застави времето да му служи, опитвайки се да се сдобие с богатство по всеки законен способ. Той притежава доста тежък характер или смята, че неговите приятели са съратници „по джоб” и така не забелязва в действителност преданите му приятели. Този човек ще продължи да живее по този начин до края на своя земен път, когато „Всичко, което е натрупал, ще се изплъзне между пръстите му”. Символ на Материализма.

Венера в Рак 15 градуса
Това е личност, която води своите дела с ловкост и находчивост и се старае с всички сили да задържи това, което е постигнал. Позицията му в живота влече след себе си материална изгода, а неговите методи принуждават  другите да му се подчиняват. Животът на този човек не се разминава без разочарования, но той не е от тези, които могат да протакат или да чакат. Неговата философия е базирана на чувството за самосъхранение. Това е символа на Пренебрежението.

САТУРН в Рак 6 градуса
Показва човек, който привлича парите, на той ги пропилява и отново изпада в нужда. Този човек трябва да контролира всеки свой стремеж към екстравагантност, способен да привлече към него само ефемерни приятели, нищо не оставяйки за него, освен грижи и нищета. Това е символа на Разточителността. 

Луна във Везни 15 градуса
Показва човек, който е твърде чувствителен към грубата храна и твърдите напитки, които го извеждат от състояние на равновесие и увреждат финото устройство на неговия чувствителен мозък. Това обикновено се случва, заради прекаленото потискане на собствените желания, когато човекът става податлив на съблазните и се поддава на пагубни предложения. Ако той противостои на пороците, неговите таланти ще му донесат известност. Това е символа на Привидението. 

Меркурий  в Близнаци 29 градуса 

Показва човек простодушен, необикновено притегателен, надарен с могъщество и познание за невидимите сили. Агресията срещу него е съвършено безсмислена и нападателят скоро разбира, че самият той е победеният. Това е символа на Пророчеството.

Марс във Везни 19 градуса
Показва човек с мощен и гъвкав ум, притежаващ магически познания. Той осъзнава пределите на собствените си сили и способности, и знаейки това, е способен да се съсредоточи и да вложи титанически усилия в това да създаде идеална сплав от сила и благородство. Той ще прави това с една единствена цел – да управлява хората и със своя пример ще демострира даже на най-слабите, че пълната концентрация върху своите екстремни възможности, представлява ключа към индивидуалното величие. Това е символ на Господството.

Юпитер в Овен 9 градуса
Показва човек, който е привикнал да върви с високо вдигната глава, винаги в парадни одежди и наслаждавайки се на всеобщото внимание. Той винаги ще привлича поклонници и ще се сдобива със слава и издигане. В известен смисъл, той се явява носител на власт. Ако съдбата го отведе в света на театъра- той ще се окаже на висота, в бизнеса – ще стане силен, успешен и влиятелен финансист, в армията или флота- талантлив офицер. Това е символа на успеха.

Уран в Телец 24 градуса
Показва човек, на който обкръжаващата среда не му дава покой. Той попада в неизгодно положение, откъдето се измъква сам, отивайки на места, където се чувства по-добре и където същедтвуват по-добри възможности за използване на неговото индивидуално майсторство и постигане на неговите лични блага. За да се уточни ситуацията, погледнете неговия персонален хороскоп. Това е символа на Задържането.

Северен лунен възел в Овен 21 градуса
Показва личност, която ще бъде атакувана от тайни и явни врагове. Този човек е склонен да се тревожи и нерядко ще бъде подлаган на лъжливи обвинения. Той трябва да бъде крайно внимателен в своите дела и не трябва да се уповава на устни съглашения. И все пак, той няма да остане без предани приятели, които да го поддържат в минути на тежки изпитания. Повишената умоционалност на този човек може да стане причина за множество безспокойства и разочарования, болести и съжаления, с които ще му налага да се пребори. Необходимо е да се придържа към благородни и справедливи хора и да отблъсква от себе си почитателите на злото. Това е символа на Съревнованието.

Нептун в Риби (ретрогаден) 20 градуса
Показва музикален и артистичен човек, лъбител на увеселенията, надарен с богато въображение и много обаятелен. Той даравя наслаждение на много хора и него го обсипват с аплодисменти. Този градус дава лек и весел характер, обаче може да не му достигат постоянство и твърдост. Той обожава да странства или неговото призвание може да изисква от него постоянни пътешествия.  Това е символа на Пътуващия артист. 

Плутон в Телец 6 градуса
Показва човек, който ще придобие висока длъжност, а неговата жизнена мисия се състои в това да ръководи и напътства прогреса на талантливи хора, удостоени със знание и вдъхновение. Величието на този човек ще се отрази и в неговите постъпки. Това е символа на Просвещението.

Лилит във Везни 6 градуса
Показва артистична личност с трудолюбив, но властен характер. Този човек е призван да изпълнява работа на Първооткривател. Той се явява привърженик на действието. Знанията, които са свързани с неговия предишен опит, той успява да прилага в други области. Това е символа на Новаторството.

« Отговор #51 -: Март 23, 2009, 12:14:22 pm »
Имам една голяма молба !

Ако някой намери информация за майката на Никола Тесла да я пусне в темата.
Интересно ми е ,защото имам буйни предположения ,4е може да има Български корени.
Имената на сестрите му са Марица,Ангелина,Милка .

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #52 -: Март 23, 2009, 12:38:59 pm »
Това е най-подробната информация, която намерих. Казват, че е от Хърватска.

Nikola Tesla's mother, Djuka, though always described accurately

enough as an illiterate, but an extraordinarily gifted woman, has

been, at various times, and often enough, referred to, and spoken

of, as a Croat. There was a tendency in the former Yugoslavia to

look for unifying factors which would help bring its different

nationalities closer together; thus, a certain political task fell

on the Tesla mother and son, and Djuka became a Croat, and in some

unscrupulous quarters is still so regarded, the demise of the former

country, and the destruction of Tesla's birthplace in 1941, and

fires, vandalism, desecration, and blowing up of Tesla's monuments

again in 1992, notwithstanding.

Georgina-Djuka Tesla was born in Tomingaj ("Tomo's wood enclosure"-

so named after her great-grandfather), the daughter of Nikola Mandic

(1800 -1863), a Serbian Orthodox priest in Gracac, and the grandfather

of Toma Budisavljevic (1777 - 1840), another priest, who was also a

military commander, a cartwright, and a fine bookbinder. She was the

oldest of eight children. Her mother became blind when Djuka was 16

yars old, and so it fell to her to look after her seven yonger siblings,

until her marriage to Milutin in 1847.

Източник
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

« Отговор #53 -: Март 23, 2009, 02:39:22 pm »
Това е най-подробната информация, която намерих. Казват, че е от Хърватска.

Много Хърватски са тия имена ,бе  ;D  Гергана-Джука и брат Петър .Децата и все с едни хърватски или сръбски имена  ;D ;D ;D ;D ;)

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #54 -: Март 23, 2009, 09:21:23 pm »
защо ти е майка му да е БГ?
ето в БГ има 7 милиона българи и ни един Тесла...
...как да кажа...нашето общество е на такова нищо, че няма нужда от хора като Тесла, ние тепърва ще ставаме общество, всъщност....отиди в Студенстски град в който и да е ден след 11-12 вечерта и ще се чудиш това хора-личности ли са или индивиди-клонящи към животински произход. Не всички естествено....но такива неща съм наблюдавала, че тежко и горко на БГ в следващите 20 год. докато се "цивилизова" нацията...къде ти Тесла....
« Последна редакция: Март 23, 2009, 09:27:54 pm от Jd_K »

« Отговор #55 -: Март 23, 2009, 10:20:09 pm »
Това  беше една шега,която предъвкaхме с един познат ;D.

Обзалагахме се ,че трябва да има нещо Българско в родословието му за да е такъв универсален карък.
« Последна редакция: Март 23, 2009, 11:50:07 pm от ЗЪБОЛЕКАР »

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #56 -: Март 23, 2009, 10:31:53 pm »
Това  беше една шега,която предъвкхме с един познат ;D.

Обзалагахме се ,че трябва да има нещо Българско в родословието му за да е такъв универсален карък.

интересно мнение... аз изобщо не го сложих в графата универсален карък, напротив, за мен той е щастлив човек, цял живот по 24 часа на денонощие е правил това, което иска (с изкл на 1-2 години, начален престой в САЩ)... и е знаел какво иска... :)
наистина съвсем различно виждане

за мен не е с БГ корени, защото е прекалено работлив, в БГ не работим, за да постигнем успехи, а се опитваме да оплюем другите, да ги смачкаме, за да изглеждаме ние по-високи, поради принципа на сравнението.

И не е с робски морал,  вярвал е в себе си и в идеите си, не се е подценявал.

Аз обаче мисля, че до 40 год. и БГ ще даде някой-друг учен от ранга на Тесла... някой достатъчно упорит и идеалист...много ни е тежка историята, иначе таланти (истински) колкото искаш. Сигурно всичката лоша народна карма сме си изживели.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #57 -: Март 23, 2009, 10:35:40 pm »

Не разбра ли защо? Аз се сдържах да не питам.
Изглежда, че всяка велика, прочула се с нещо личност трябва да има българско потекло.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #58 -: Март 23, 2009, 10:36:08 pm »
Всъщност българите са по-умни нашите "виждащи напред" са духовни като Ванга и Дънов... занимават се с човешката душа, което е по-важното от електричеството и науката, поне според мен. Електричеството не прави хората по-щастливи и по-мъдри или по-добри.

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #59 -: Март 23, 2009, 10:38:39 pm »

Не разбра ли защо? Аз се сдържах да не питам.
Изглежда, че всяка велика, прочула се с нещо личност трябва да има българско потекло.

Това е мн. лошо, значи много сериозно на нацията и трябват хора, в които да вярва, защото явно такива налични вътре в нея няма...войнстващ национализъм.... ама виж Док дава друг отговор. :)