Здравей Гост

Самотата и страха да живеем сами

• 74 Отговора
  • 12245 Прегледи
Самотата и страха да живеем сами
« -: Март 30, 2009, 05:39:08 pm »
Напоследък в главата ми се загнездила тази мисъл самота и страха от самотата!Тук във форума има много разведени,неомъжени .... хора,които търсят спасение,но може би е продиктувано именно от тази страшна мисъл дали ще намерят някой,с който да преживеят старините си!А някъде в хороскопа на всеки е заложено дали ще бъде самотен цял живот или само през определен етап от живота си,който трябва да преживее и да си научи уроците!Нека всеки да сподели кога се е чуствал много самотен и изоставен от всички приятели,роднини...
Докато дишаш...надявай се!

Re: Самотата и страха да живеем сами
« Отговор #1 -: Март 30, 2009, 06:43:12 pm »
Ами нека да съм първа.Точната тема за случващото се с мен в момента.То на мен винаги си ми е било трудно,но като сега,никога.Аз съм още начинаеща в астрологията и ми е трудно с тълкуванията,но смятам,че всичко започна след като Сатурн тръгна ретрогаден.До него момент бях сигурна,че имам любим мъж(нищо,че го виждах рядко),имах приятели,имах надежди,имах мечти.Но със Сатурн,всичко тръгна назад.Като за начало,любимият мъж прекъсна всякакъв контакт с мен,без никаква причина,до момента в който Венера тръгна ретроградна..През цялото време се чувставах самотна и изоставена,опитвах да разбера какво се случва,изпаднах в дълбока емоционална криза.Имах нужда от приятели,за да чуя добра дума,за да ми вдъхнат кураж и вяра за да продължа на пред,но се оказа,че и те са ме забравили.Никой не ме потърси,никой не се поинтересува какво се случва с мен.И работа нямах,за да разнообразявам с колеги.Това което ми остана е да се затворя вкъщи,да плача и да търся причината за случващите се събития.Така и направих :'( :'( :'(.Точно на 06.04 разбрах със сигурност,че съм загубила всичко.Потърсих приятелите си,те ми отказаха,изпратих писмо на любимия мъж,с което слагах край на отношенията ни.Е,да ама 2 седмици по-късно,той реши,че иска да ме види.Видяхме се и нищо.Нито говорихме,нито си изяснихме отношенията.От тогава до сега,ни вест,ни кост,нито от него,нито от приятели.И работа все още нямам,въпреки усилията,които положих да се справя поне с това.Имам огромното желание да избягам някъде,където никой няма да ме намери и да започна живота си от начало,сякаш сега съм се родила.С нетърпение чакам момента в който Венера и Сатурн ще си тръгнат по пътя.Мисля аи,че точно тогава ще получа отговори на всичките въпроси,които ме измъчват.Това е и най-тежката година в живота ми.Добре,че свършва.Но какво ли ме чака през следващата?Вече съм почти на 30г,а си нямам никой.И това ми тежи и винаги ми е тежало най-много.Мечтаех за семейство,мечтаех за деца,смятах че съм открила мъжа,с който заедно ще вървим напред,но мечтите ми се сгромолясаха за пореден път.И до кога така?Все по-често се питам,дали пък няма да си остана сама,макар и това да е най-големият страх в живота ми. :'(
Слънце в Телец,АС в Дева,Луна в Риби,МС в Близнаци,ИС в Стрелец

*

veshti4ka

« Отговор #2 -: Март 30, 2009, 07:19:39 pm »
Касиопея, от факта че си почти на 30 разбирам, че в момента те тресе Сатурнов възврат. това което се случва с теб е нормално за Сатурн - той разчиства ненужната "смет" в живота ти и те кара да прогледнеш и да продължиш напред. не го ли направиш - ще страдаш много.

в общ план - въпреки, че астрологията обяснява много неща аз гледам на живота от езотерична гледна точка. всяко случващо се събитие в нашият живот се случва защото ТАКА ТРЯБВА - било за да научиш нещо, било за да промениш нещо, било за да започнеш нещо. върнете се и двете назад в годините, размислете за живота си, помислете какво сте направили и какво не, решете какво бихте искали да направите и защо например сте отлагали. човек се ражда сам и умира сам. когато човек се научи да живее сам със себе си - едва тогава той ще се научи да живее и с другите без да им отнема свободата...  ако превърнете съжителството в самоцел, то вие никога няма да го постигнете...

животът е приключение - НАСЛАДЕТЕ МУ СЕ!  ;D

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #3 -: Март 30, 2009, 07:39:13 pm »
сатурновата криза е сериозна работа.трудно можеш да я определиш ,като период за преценка или преоценка ;D ;D ;D , възврата на сатурн е нов начин на мислене ,нов урок и катарзис и в зависимост от мястото на сатурн в натала може да се каже коя сфера от живота ще претърпи коренна промяна.но за разлика от уран ,който прави всичко внезапно и безцеремонно , сатурн е направил своя нотис при последната си квадратура преди аспекта опозиция.
на около 33год , се случва така нареченото повтаряне на наталния хороскоп като соларен.тогава ,човек е наясно със себе си и с всичко онова от което се нуждае както при отдаването така и при получаването.възврата може да донесе и нови неща ,които при следващата квадратура/горен квадрат/ще претърпят нови промени. :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

veshti4ka

« Отговор #4 -: Март 30, 2009, 07:44:27 pm »
сатурновата криза е сериозна работа.трудно можеш да я определиш ,като период за преценка или преоценка ;D ;D ;D ,

ммм вече от височината на годините мога да го нарека  период на преоценка  но тогава благославях де що божества имаше  ;D ;D ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #5 -: Март 30, 2009, 07:56:30 pm »
сатурновата криза е сериозна работа.трудно можеш да я определиш ,като период за преценка или преоценка ;D ;D ;D ,

ммм вече от височината на годините мога да го нарека  период на преоценка  но тогава благославях де що божества имаше  ;D ;D ;D
според мен преоценката ;D ,идва едва след възврата на възлите.т.е след възврата започва рекапитулация и ретроспекция на всичко в живота.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #6 -: Март 30, 2009, 08:01:30 pm »
Нека и аз споделя,.....явно Луната в Близнаци си казва думата.... :)
Касиопея и аз съм на същото дередже.Имах дълга връзка, отдавна изпитвах отчаяние, че тъпчим с човека на едно място,и аз сложих край .Аз никога не съм мислила,че мога да събера смелост и да го направя.Все едно не бях аз.Винаги съм си мислила,че не мога да живея сама , а сега виждам ,че  и това мога.Преди излизах общувах, а сега рядко го правя/Сатурнов възврат карам и аз, засяга 5-11 дом/, а което е по странно нямам желание.Дано по-скоро Сатурн влезе във Везни и се махне от 5 дом.
Все пак вярвам,че съм се отървала от ненужното, защото ако това е бил човекът щяхме да сме заедно!Вярвам, че така трябва.Дано в скоро време да срещна и аз човек, с когото да сме на една вълна. :'(

« Отговор #7 -: Март 30, 2009, 09:42:39 pm »
При мен Сатурн в натала е ретро и в точен съвпад с Ац-то и на всичко отгоре е в точна опозиция с натална Луна.Засегнати са съответно 1-7 дом.Много съм чувствителна на тази тема,ама изключително,чак не се понасям понякога >:(.Толкова битки водих за да имам това което искам и от което имам нужда,ама не.Винаги провал.Най ми е мъчно,че на всички мъже в живота ми,отворих очите,но нито един от тях не ми даде заслуженото.Дадоха го на следващите,след мен.Така ще стане и сега.Осъзнавам,че това е един повратен момент в живота ми.Прогледнах за много неща,разделих се с много неща,ще направя всичко за да се справя и с поредния мъж-провал.Безкрайно много ви Благодаря за коментарите.Те ми дават допълнително сили и воля.Тресе ме тази Сатурнова криза,като земетресение от 7-степен.Много ми е трудно,но трябва да се справя.Дано и да си науча уроците.Благодаря Ви :-* :-* :-*

*

Nebesna

« Отговор #8 -: Март 30, 2009, 10:05:30 pm »
При мен Сатурн в натала е ретро и в точен съвпад с Ац-то и на всичко отгоре е в точна опозиция с натална Луна.Засегнати са съответно 1-7 дом.

Аз нямам аспект между Луната и Сатурн в картата си, но разбирам как се чувстваш. Аз съм родена със Слънце в съвпад с Луна във Водолей. Обикновено казват за хората, родени с този съвпад, че са си самодостатъчни, а и за Водолеите - също. Повярвай ми не е така. Само така изглежда отстрани. Периодите на самота при мен са идвали точно при опозиция на транзитния Сатурн с моята Луна, а като се вземе предвид, че и Слънцето е тук, интензивността на преживяванията е двойно по-голяма. При това не съм била сама, но съм се чувствала самотна, дори и сред близки хора. Сатурновата криза е тежък период, но това е един период, който има начало и край.

*

Марая

• 28287
« Отговор #9 -: Март 30, 2009, 10:10:04 pm »
При мен Сатурн в натала е ретро и в точен съвпад с Ац-то и на всичко отгоре е в точна опозиция с натална Луна.Засегнати са съответно 1-7 дом.Много съм чувствителна на тази тема,ама изключително,чак не се понасям понякога >:(.Толкова битки водих за да имам това което искам и от което имам нужда,ама не.Винаги провал.Най ми е мъчно,че на всички мъже в живота ми,отворих очите,но нито един от тях не ми даде заслуженото.Дадоха го на следващите,след мен.Така ще стане и сега.Осъзнавам,че това е един повратен момент в живота ми.Прогледнах за много неща,разделих се с много неща,ще направя всичко за да се справя и с поредния мъж-провал.Безкрайно много ви Благодаря за коментарите.Те ми дават допълнително сили и воля.Тресе ме тази Сатурнова криза,като земетресение от 7-степен.Много ми е трудно,но трябва да се справя.Дано и да си науча уроците.Благодаря Ви :-* :-* :-*

не са ти дали това ,което ти е нужно... ??? , ами просто сте били от различни планети и сте говорели на различни езици.....и на другите след теб няма да го дадът , не си мисли , че са усвоили урока от тебе ;Dглупаво е.
просто удобство-защитен механизъм на поведение.това е! а сатурн,сатурн ли?той е инкасатора на съдбата!преценил е ,че този тип на отношения спира растежа ти ,защото след тази опозиция идва квадратура , а след нея най-страшния съд УРАНОВА ОПОЗИЦИЯ примесена със САТУРНОВА! уроците и пътя на духа към неговото израстване са повече от интересни и болезнени!това е просто подготовката или предястието! :)

« Отговор #10 -: Март 30, 2009, 10:31:30 pm »
Марая,ти съвсем ме отчая,Недей така :'(.Аз едвам събирам сили да премине този Сатурнов възврат,а то идвало и по-лошо. :(Поне малко въздух трябва да си поема........

*

Марая

• 28287
« Отговор #11 -: Март 30, 2009, 10:40:23 pm »
знаещият човек е въоражен!ПРОСТО КЪСАЙ И ХВЪРЛЯЙ ,ЗА ДА НЕ  виеш , ДА ВИЕШ ПО ВРЕМЕ НА УРАНОВАТА ОПОЗИЦИЯ.

« Отговор #12 -: Март 30, 2009, 10:47:07 pm »
Няма да го забравя това :).Благодаря ти!

*

Nebesna

« Отговор #13 -: Март 30, 2009, 11:15:25 pm »
В момента съм в Уранова опозиция, при това точна. Имам късмет, че не ми засяга лични планети. Така, че при всеки е различно. Пу-пу-пу! Да не му е уроки!

Най-тежкият ми период в живота беше през 2008 г., когато транзитен Плутон (господар на ЮЛВ ) в Стрелец направи точен квадрат с натален Сатурн в Риби (управител на 2-ри дом) - смених си работата/основния източник на доходи и... съжалих. По това време тр. Нептун правеше точен съвпад с рожденото Слънце във 2-ри дом, а Юпитер беше в точен съвпад с Асцендента - твърде излишен оптимизъм. Втори дом се свързва с личната сигурност..никога не съм се чувствала по-несигурна, сякаш бях оставена на произвола на съдбата и имах чувството, че стъпвах по плаващи пясъци. Добре, че отмина. Так, че Урановата опозиция действа най-силно, когато засяга лични планети...Казвам го с известен страх, понеже знам, как действаше Уран, когато ми засегна личните планети...повярвайте ми не беше като сега....В момента опозицията на Уран към радикалното му положение е направо "цвете за мирисане".

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #14 -: Март 30, 2009, 11:30:24 pm »
Аз имам Сатурн на асц като Касиопея :) в квадрат с Луна, и нямам проблеми със самотата, дори напротив обичам да съм сама. Но съм Козирог и по другите си познати Козирози отчитам, че сме страхотни "самотяги". Единствените хора около мен починали сами (неоженени, без деца и с 1-2 приятели останали най-накрая ) бяха Козирози (мъж и жена, явно не е до пол) :(. При мен Венера в Риби си казва думата - винаги съм имала страхотни приятели, но за съжаление "мъжът на живота си" не съм го срещнала. Срещала съм интересни мъже...не се оплаквам, но някак чувствам,че мога и сама да си остана, ако поискам - съвпад Венера/Марс и всички планети без Луна в източното полу-кълбо.
Обаче имам тригон Венера - Плутон и аз си имам една теория за хората с този аспект в натала...че има една кармична обвързаност :) и то Венера Риби, Плутон - Скорпион... :)

Съжалявам, че го казвам...ако след страдание не се озлобиш, получаваш пълната награда.

« Отговор #15 -: Март 30, 2009, 11:32:34 pm »
Лелелееееее.Наистина имало и по-лошо.А може ли да ми кажете за Уран и съвпадите му с личните планети.Те са ми все във 7-ми дом,само Марс е в началото на 8-ми.Транз.Уран ми е в 7-ми,минал е през Луната и сега като се почнат едни съвпади.Плаша се.Чела съм,че съвпадите понякога са добри като аспект,а понякога са по-лоши и от опозицията ???

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #16 -: Март 30, 2009, 11:45:12 pm »
И още нещо - ако постоянно мислите за това, от което най-много вие страх...ще го предизвикате. 30 години в днешния свят... не е края на живота. Почти никоя от приятелките ми няма планове да се задомява преди 30.... ехо до 80 год. поне, имаш още 50 год. Стегнете се... помогни си сам, за да ти помогне и Бог. Ако сами не се съвземете и се предадете, НИКОЙ не може да ви помогне. Намерете си първо малки неща, които да ви правят щастливи и като се настроите позитивно, ще привлечете и такива събития - универсален закон вселенски и такива хора.
Аз имах една дълга криза (от почти 6 год... с един период на живот много далеч от БГ...когато наистина мисля, че стигнах абсолютното дъно)... и най-накрая реших, че не ме интересува...бях загубила всичко и осъзнах, че вече не ме е страх, няма повече какво да губя... и реших дапочна да живея и няма да спра, вече никой не може да ме "депресира", защото ако аз не се дам няма как да стане... всичко е вътрешен процес. Има една книжка -  "Четирите споразумения" на Дон Мугел Руис. Няма и 100 стр. но беше една от най-хубавите книги, които съм чела и много истинна.
И от опит съм виждала,че човек докато сам не се предаде никой, ама никой и нищо не може да го "победи".... но предаде ли се....до там е. Спортистите, аз затова много ги харесвам... те са научени,  че победата е в тях, и са научени, дане се предават.

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #17 -: Март 30, 2009, 11:48:47 pm »
При мен Юпитер подейства най-тежко...Юпитерово завръщанена 24 ме накара да си преосмисля живота и "ценностната система" из основи и нищо хубаво не донесе. Сатурн пък обратното - винаги ме е пазил.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #18 -: Март 30, 2009, 11:50:42 pm »
 и аз мен юпитер е "особен".... по едно време и сатурн и юпитер бяха в 7 дом-  :-\
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Nebesna

« Отговор #19 -: Март 30, 2009, 11:59:52 pm »
Транзитният Юпитер дава излишен оптимизъм и ако квадартира или опонира на лични планети - ще получаваш в излишък в дома, през който Юпитер транзитира, но то ще бъде за сметка на нещо друго. Много тежко преживях опозицията на Юпитер в Козирог към наталното му положение в Рак. По-нещастна никога не съм се чувствала.