Аз очаквам преданност,уважение,отддаване,разбиране,онази тръпка,която те кара да се чувстваш жив,значим,обичан,да получаваш това,което даваш.Да знам,че има рамо на което да се опра,да знам,че някой разбира душата ми.Искам някой,който да споделя и разбира вкусовете ми,да може разумно да направлява своя и моя живот.Е,знам,че това си е мечта-химера,но ако наполувината на това намеря,пак ще съм доволна 
е това е проблемът...не че очакваш, а че това, което имаш като изградена представа в съзнанието не е двойка, а как ти ще се чувстваш в двойката. Ти виждаш не вдустранния процес и не двамата хора/двойката като цяло, а това, което ще получиш - виждаш себе си пак. Няма как при такава настройка да си срещнеш човека. Не защото са ти високи изискванията, а защото не виждаш двамата и процеса, а само резултата. Резултатът ще си дойде сам, естествено, но преди него трябва да се случи процеса и двойката.
Жив само ти можеш да се накараш да се почувстваш, не може друг. Все едно да отидеш в лошо настроение на купон и най-готиния купон да е, ако ти не положиш усилия да видиш колко е готин, пак ще си останеш с лошото настроение... и ще гледаш целия свят през "черни очила (обратното на розови)"
Не се притеснявай, това е проблем на повечето хора днес, не е до теб лично, а до настройка... ако се замислиш, без да се самобичуваш и наказваш, за това колко сме егоцентрирани, ще разбереш защо не си срещаш човека. Аз имам карти вече на 3 стари моми и 3- те са със Слънце в 1 дом. И имам карта на един мъж с два неуспешни брака и две деца от тях..убеден, че той е правият и той има много силен Лъв в картата...
Аз затова не се оплаквам, че съм сама...защото си усещам, че засега не съм готова даправя компромиси с личното си време и занимания, за да мога да съм с друг...още ми се иска да се поразвия като личност.... може би съм егоцентрична, може и да съм егоист не знам...