Здравей Гост

Самотата и страха да живеем сами

• 74 Отговора
  • 12276 Прегледи
Re: Самотата и страха да живеем сами
« Отговор #20 -: Март 31, 2009, 12:00:07 am »
Джей Ди,надявах се да се включиш,защото знам,от една друга тема,че като мен имаш Изгряващ Сатурн.Останала съм с впечатление,че вече си го преживяла този възврат и ми беше интересно как си го почувствала.При мен Венера също е в Риби и мога да кажа,че където и да отида и с когото и да се срещна винаги намирам одобрение и добри хора.Но все пак аз искам и търся Любов,истинска и голяма,не тази от приятели,а онази другата,голямата.Все пак аз съм Телец,Венера управлява Слънцето и е господар на хороскопа ми.Затова я искам толкова много и се нуждая от нея.Но си много права,че тръгнеш ли да преследваш нещо или някого и то ти стане самоцел,никога няма да го намериш.
Слънце в Телец,АС в Дева,Луна в Риби,МС в Близнаци,ИС в Стрелец

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #21 -: Март 31, 2009, 12:15:31 am »
Не още не съм го преживяла, преживяла съм транзитен Сатурн съвпад натална Луна - квадрат натален Сатурн и не бе по-зле от Юпитер, дори изобщо не беше зле, много учене имаше и трябвашеда си избера главните цели в живота, но си приключих дългата връзка с неподходящ човек, който нямах сили преди това да оставя (дали от страх, дали по навик, дали от съжаление....но не го обичах вече).
Сатурн дава възможност да разбереш истинските си желания, ако се обърнеш на вътре в себе си и те заставя да не хабиш енергия за "глупости"...което при мен проработи много добре....Сатурн концентрира!
Обаче транзитен Плутон в съвпад с натален Меркурий също ме доведе до много затормозяващи прозрения (за света), но попаднах на страхотни книги и много неща за битието научих... и странни сънища имах. Мисля, че поумнях поне мъничко :)

Само да ви питам, Вие какво очаквате от "любовта"? - това сериозно питам.

« Отговор #22 -: Март 31, 2009, 12:31:56 am »
Аз очаквам преданност,уважение,отддаване,разбиране,онази тръпка,която те кара да се чувстваш жив,значим,обичан,да получаваш това,което даваш.Да знам,че има рамо на което да се опра,да знам,че някой разбира душата ми.Искам някой,който да споделя и разбира вкусовете ми,да може разумно да направлява своя и моя живот.Е,знам,че това си е мечта-химера,но ако наполувината на това намеря,пак ще съм доволна :)

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #23 -: Март 31, 2009, 12:41:34 am »
Аз имам Сатурн на асц като Касиопея :) в квадрат с Луна, и нямам проблеми със самотата, дори напротив обичам да съм сама. Но съм Козирог и по другите си познати Козирози отчитам, че сме страхотни "самотяги". Единствените хора около мен починали сами (неоженени, без деца и с 1-2 приятели останали най-накрая ) бяха Козирози (мъж и жена, явно не е до пол) :(. При мен Венера в Риби си казва думата - винаги съм имала страхотни приятели, но за съжаление "мъжът на живота си" не съм го срещнала. Срещала съм интересни мъже...не се оплаквам, но някак чувствам,че мога и сама да си остана, ако поискам - съвпад Венера/Марс и всички планети без Луна в източното полу-кълбо.
Обаче имам тригон Венера - Плутон и аз си имам една теория за хората с този аспект в натала...че има една кармична обвързаност :) и то Венера Риби, Плутон - Скорпион... :)

Съжалявам, че го казвам...ако след страдание не се озлобиш, получаваш пълната награда.
венера в риби е най- нежната и романтична венера.страдалницата!красива е там ,по-нежна от всяко друго място , жертвата ,дава много повече отколкото получава. и никога не мери-няма практичност при нея.тя обича и прощава , и ранявана пак продължава.това е венера в риби. а тригона на плутон и венера-това е толкова любовна карма изживяна в предишни инкарнации , толкова позната любов.ще срещнеш силната и кармична , истинска любов -за теб съм сигурна.сатурн създава формите и не само тях.той е страж и по-щедър от юпитер ,когато ти си усвоил неговите уроци-ТЪРПЕНИЕ И СМИРЕНИЕ. когато си прозрял , че освен теб има и един друг свят или ,че ти си част от него. :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #24 -: Март 31, 2009, 01:03:15 am »

[/quote]
венера в риби е най- нежната и романтична венера.страдалницата!красива е там ,по-нежна от всяко друго място , жертвата ,дава много повече отколкото получава. и никога не мери-няма практичност при нея.тя обича и прощава , и ранявана пак продължава.това е венера в риби.
[/quote]

Ей това съм и аз.Все едно за мен си го написала.Аз нямам аспект Венера-Плутон,но имам едно доста силно тригонче Венера-Юпитер,но то не ми носи Любовта,онази........,но ми носи добрите хора,които срещам ;D

« Отговор #25 -: Март 31, 2009, 09:23:18 am »
Аз от 1 година насам имам прогресивна Луна в Скорпион,за много хора това е един от най-тежките моменти в живота им и за мен,а и наталната ми луна първо я удари уран в опозиция след което сатурн кацна отгоре и а края на януари беше вече направо върха на сладоледа горката ми луничка бе атакувана едновременно и от двете планети,а за капакна всичко Прогресивната Луна по това време образува квадрат първо със Слънцето ми после с изгорената от него Венера.Може би наистина трябваше това да се случи за да осъзная къде съм и какви хора да имам за приятели!
Докато дишаш...надявай се!

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #26 -: Март 31, 2009, 01:35:52 pm »
Аз от 1 година насам имам прогресивна Луна в Скорпион,за много хора това е един от най-тежките моменти в живота им и за мен,а и наталната ми луна първо я удари уран в опозиция след което сатурн кацна отгоре и а края на януари беше вече направо върха на сладоледа горката ми луничка бе атакувана едновременно и от двете планети,а за капакна всичко Прогресивната Луна по това време образува квадрат първо със Слънцето ми после с изгорената от него Венера.Може би наистина трябваше това да се случи за да осъзная къде съм и какви хора да имам за приятели!
никога не съм се притиснявала от зодиакалния знак в който попада прогресивната луна.обръщам по-голямо внимание на дома ,който транзитира.да , ако е в скорпион и 12-ти дом не е леко ,но , ако е в 1-ви дом и скорпион е много по-различно.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #27 -: Март 31, 2009, 02:09:24 pm »
Аз очаквам преданност,уважение,отддаване,разбиране,онази тръпка,която те кара да се чувстваш жив,значим,обичан,да получаваш това,което даваш.Да знам,че има рамо на което да се опра,да знам,че някой разбира душата ми.Искам някой,който да споделя и разбира вкусовете ми,да може разумно да направлява своя и моя живот.Е,знам,че това си е мечта-химера,но ако наполувината на това намеря,пак ще съм доволна :)

е това е проблемът...не че очакваш, а че това, което имаш като изградена представа в съзнанието не е двойка, а как ти ще се чувстваш в двойката. Ти виждаш не вдустранния процес и не двамата хора/двойката като цяло, а това, което ще получиш - виждаш себе си пак. Няма как при такава настройка да си срещнеш човека. Не защото са ти високи изискванията, а защото не виждаш двамата и процеса, а само резултата. Резултатът ще си дойде сам, естествено, но преди него трябва да се случи процеса и двойката.

Жив само ти можеш да се накараш да се почувстваш, не може друг. Все едно да отидеш в лошо настроение на купон и най-готиния купон да е, ако ти не положиш усилия да видиш колко е готин, пак ще си останеш с лошото настроение... и ще гледаш целия свят през "черни очила (обратното на розови)" :)

Не се притеснявай, това е проблем на повечето хора днес, не е до теб лично, а до настройка... ако се замислиш, без да се самобичуваш и наказваш, за това колко сме егоцентрирани, ще разбереш защо не си срещаш човека. Аз имам карти вече на 3 стари моми и 3- те са със Слънце в 1 дом. И имам карта на един мъж с два неуспешни брака и две деца от тях..убеден, че той е правият и той има много силен Лъв в картата...

Аз затова не се оплаквам, че съм сама...защото си усещам, че засега не съм готова даправя компромиси с личното си време и занимания, за да мога да съм с друг...още ми се иска да се поразвия като личност.... може би съм егоцентрична, може и да съм егоист не знам...

« Отговор #28 -: Март 31, 2009, 02:58:50 pm »
Аз пък си мисля,проблема ми е в тоеа,че не свалям розовите очила (Нептун ми управлява 7-ми дом).Вярно е,че искам  всичко да е идеално,но по някое време си отварям очите и виждам,че не става и се започват компромис след компромис,понякога до степен в която изгубвам идентичноста си.Винаги съм имала силно влечение към "лошите момчета",недостъпните и забранените.Там е онази тръпка.

*

Uran

• 6041
« Отговор #29 -: Март 31, 2009, 03:15:48 pm »
Транзитният Юпитер дава излишен оптимизъм и ако квадартира или опонира на лични планети - ще получаваш в излишък в дома, през който Юпитер транзитира, но то ще бъде за сметка на нещо друго. Много тежко преживях опозицията на Юпитер в Козирог към наталното му положение в Рак. По-нещастна никога не съм се чувствала.
Транзитният Юпитер в момента ми е в 7 дом в съвпад със Слънцето и Меркурий и опозиция на Луната и тригон към наталното си положение.
Трябва да кажа, че бракът ми е подложен на изпитание или по-скоро- моята лоялност в брака.

*

Nebesna

« Отговор #30 -: Март 31, 2009, 09:17:35 pm »
Транзитният Юпитер дава излишен оптимизъм и ако квадартира или опонира на лични планети - ще получаваш в излишък в дома, през който Юпитер транзитира, но то ще бъде за сметка на нещо друго. Много тежко преживях опозицията на Юпитер в Козирог към наталното му положение в Рак. По-нещастна никога не съм се чувствала.
Транзитният Юпитер в момента ми е в 7 дом в съвпад със Слънцето и Меркурий и опозиция на Луната и тригон към наталното си положение.
Трябва да кажа, че бракът ми е подложен на изпитание или по-скоро- моята лоялност в брака.

Класически пример. Транзитен Юпитер в 7-ми дом дава желание за разширяване на връзките и контактите...някои кривват от "правия път", при този транзит. ;D ;D ;D

*

elfidka

• 3129
« Отговор #31 -: Март 31, 2009, 09:39:24 pm »
Аз пък си мисля,проблема ми е в тоеа,че не свалям розовите очила (Нептун ми управлява 7-ми дом).Вярно е,че искам  всичко да е идеално,но по някое време си отварям очите и виждам,че не става и се започват компромис след компромис,понякога до степен в която изгубвам идентичноста си.Винаги съм имала силно влечение към "лошите момчета",недостъпните и забранените.Там е онази тръпка.

Миличка, докато търсиш тръпката в една връзка, винаги ще има много болка, при всяка квадратура или опозиция.....
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #32 -: Март 31, 2009, 09:50:34 pm »

Класически пример. Транзитен Юпитер в 7-ми дом дава желание за разширяване на връзките и контактите...някои кривват от "правия път", при този транзит. ;D ;D ;D

Точно. Това и ми мина през ума днес,колко е класическо,че чак и Зевс да завиди  ;D Тази черта- да вървиш срещу законите,които налагаш-уж Юпитер налага социални и религиозни,както и в митологията-главно той и си ги престъпва, като държи съпругата си вързана за тези закони  ;D На това се казва да се разполагаш на широкото. Вие ще се сетите колко е добричък и точен Сатурн,ама ще е късно... :P

Uran,това не е насочено към теб,просто се шегувам с тези планетни влияния .Любовта или смисъла в една връзка, често не са вечни и за цял живот ,отделно има и още много други положения...важното е,че си честна със себе си, а човек първо трябва да се обича и приема за да бъде животът му в съотвествие с това което чувства и желае, разбира се не твърдя че положението е просто или искам да ти давам какъвто и да е съвет  ;)

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #33 -: Март 31, 2009, 09:51:03 pm »
:)
лошите момчета...интересна тема, кои мъже считаме за такива :) при Марс в квадрат с Уран може и да се появи такова влечене :)

обаче Елфидка е права за тръпката, не е тя важното във връзката....тръпка има и в градския транспорт в София... в БГ има тръпка като цяло, аз пък винаги съм искала спокойна връзка и спокоен,зрял партньор...истерия вътре в мен си имам достатъчно.

Не е лошо да се правят компромиси, но не загубвай себе си, никога, Венера в Риби го има този проблем наистина, но се преодолява....помни, че хората обичат заради това което дават (ценят си енергията), а не заради това, което получават :). На обратното е :) Обичаш този, на който си дал най-много, не този,който ти е дал най-много.

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #34 -: Март 31, 2009, 09:52:08 pm »
Синухчо страхотен аватар. Поздравявам те...в добро, цветно настроение си май :) Пролетта дойде за теб.
Но картинките на мъже в подписа, мъничко можеш да ги понамалиш, че някой ще получи удар от емоция :)
Да имаш Везни в 1 дом, а? Те мъжете с Везни в 1 дом, обичат такав тип картинки и цветове по Венеренски :)
« Последна редакция: Март 31, 2009, 09:56:11 pm от Jd_K »

*

elfidka

• 3129
« Отговор #35 -: Март 31, 2009, 09:57:13 pm »
За мен Любовта е мирът спокойствието и сигурността , която да лъха от човека срещу мен. Всичко останало е ден да мине друг да дойде. Всеки си има различен критерии за това що е любов.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #36 -: Март 31, 2009, 10:01:34 pm »
Синухчо страхотен аватар. Поздравявам те...в добро, цветно настроение си май :) Пролетта дойде за теб.
Но картинките на мъже в подписа, мъничко можеш да ги понамалиш, че някой ще получи удар от емоция :)
Да имаш Везни в 1 дом, а? Те мъжете с Везни в 1 дом, обичат такав тип картинки и цветове по Венеренски :)

Имам синтетична Везна.Везни са ми на 2 дом,обаче по диспозиторски вериги Венера и Сатурн (рецепция) са ми крайни диспозитори  :)

Нищо не намалям-може само да се увеличава !  :P Удар от емоция не е толкова зле  ;D

Сори за оф топика  :)

« Отговор #37 -: Март 31, 2009, 10:05:15 pm »
Джей Ди и Елфи,съгласна съм с това,което казвате и го съзнавам.Знам,че тръпката не може да е вечна.Но аз не мога да започна такава,без да има тръпка.Опитвала съм,много пъти,но не става.Вървя срещу себе си по този начин.Искам това в началото,после нека си остане уважението,разбирането и привързаноста.Много пъти съм се опитвала да се променя и не успявам.В натала си нямам аспект м/у Уран и Марс.Марса ми е неаспектиран и на трон,а Уран ми е в хармонични аспекти към възлите.Аз не вярвах и в любовта от пръв поглед,докато не ми се случи.И подозирам,че виновник за това беше тригона на Уран към Луната в картата на първа среща.Хубаво беше,само дето всичко рухна :'( :'( :'(

*

elfidka

• 3129
« Отговор #38 -: Март 31, 2009, 10:13:56 pm »
Това, което научих от живота си до сега е ,че трябва да се живее осъзнато, днес и сега. Освен това винаги трябва да се потдържа баланс въвъ взимането и даването, Както и влюбването до изглупяване, винаги носи провал. защото се започва едно ненужно отдаване до безкрайност,което води до енергийен вампиризъм.
« Последна редакция: Март 31, 2009, 10:22:14 pm от elfidka »
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Lillie

• 30532
« Отговор #39 -: Март 31, 2009, 10:15:35 pm »

Днес цял ден това си мисля и се чудех дали и как да му го кажа по-тактично  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.