Друго обяснение -някъде четох, че Плутон връз Слънце дава безсъние. И понеже комшиите ми и отгоре, и отдолу се присетиха да правят денонощни купони, таман се усмириха и почнаха зъбите.
Те ти Сатурн, те ти Плутон, те ти безсъние. 
За Плутон не зная, но за Уран ти гарантирам, а сега нали се мота връз Луната ти в 4-ти...
Аз по принцип съм от труднозаспиващите, лягам си късно и ми трябва поне час да се унеса, а понякога и повече... Но за транзита на Уран през наталния ми Марс на ИЦ в началото на Риби си спомням, че бе съпроводен от пристъпи на безсъние, тревожност и безпокойство, но по-скоро като прилив на енергия... Усещането беше, докато си лежиш в леглото, че краката ти изтръпват и през тях минава електрически ток. И ти идва да подскачаш, но не и да спиш. А и по принцип знакът Риби нали се свързва със стъпалата, а Марс ми е най-долу в картата, сиреч фундамента, върху който стъпвам...
Та такива ми ти работи с безсънието, то и сега ме мъчи от време на време, тъй като имам навика след лягане много да мисля, не мога да спра вътрешния диалог и просто да се насладя на тишината...