Здравей Гост

Земетресение в Хасково?Може ли да се предвиди?

• 133 Отговора
  • 20971 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Земетресение в Хасково?Може ли да се предвиди?
« Отговор #80 -: Април 19, 2009, 02:53:11 pm »
На мнение съм, че ако един астролог не търси публичност и отзвук в медиите, това никога няма и да се случи. Понеже някъде се спомена, че медиите са виновни. Това, че и астрологът, и медиите са заедно в играта, е повече от ясно. На всеки може да се случат "гласове"  ;D, но преди да се даде публичност на такава... хм, прогноза, би било желателно да се обмислят евентуалните последици. Наистина, много ще е жал за астролога и астрологията му, ако всичко е било подплатено единствено с материален интерес и търсене на сензация...
Няма значение при кого е учил (чух го да се повтаря вече два пъти). Едни от най-добрите астролози, които познавам, са самоуки. Ама пустият му манталитет, научени сме да вярваме сляпо в/на авторитети.  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #81 -: Април 19, 2009, 02:54:06 pm »
астрологията има един от своите клонове и това е така наречения:"МЕТЕРЕОЛОГИЧНА АСТРОЛОГИЯ"още древните вавилонци са я използвали.именно ТАЗИ ЧАСТ ОТ АСТРОЛОГИЯТА се занимава с предсказването на времето , и различните годишни периоди.
най-видният представител от новото време е ТЕОДОР ЛАНДШАЙТ , който използва не само астрологични , но и астрономични фактори за да предсказва не само климатичните условия ,но и сеизмичната активност.
в големите центрове за изследвания на климата и земетресенията работят не само сеизмолози и метеролози , а и астролози.отдавна е установено , че определени климатични промени са вследствие  на различни планетни констелаций... ;) :)   

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #82 -: Април 19, 2009, 02:57:28 pm »
Последно размина ли се земетресението или още го чакаме?

*

Марая

• 28287
« Отговор #83 -: Април 19, 2009, 03:11:48 pm »
 ;D ;D ;D , от хасково мълчат ;D ;D ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #84 -: Април 19, 2009, 03:48:44 pm »
тук има книги по астрометеорология (на руски) :

http://astrino.net/library/meteo-astrology-book

« Отговор #85 -: Април 19, 2009, 03:56:52 pm »
  ;D  ;D  ;D - аааа не ! След снощния запой, всичко живо взе да се съвзема, ама все още навън е доста тихо. Кой обикалял църквите, кой на Кенана на палатково джумбуре, кой на Ямача и към 4 ч. сутринта повечето от хората изскочили на "посрещат" земетресението. Моя милост естествено спеше. Вчера ядохме и пихме за последно, а днес ще се яде и пие за оживяването  ;D. Ама емоции имаше - тепърва ще слушаме коментари.

« Отговор #86 -: Април 19, 2009, 03:57:19 pm »
А тук е приказката за тримата астролози, ако не сте я чели:
(Пускам я пак, понеже е баш по темата :))

ЗА ТРИМАТА АСТРОЛОЗИ

Живяли едно време трима астролози. Всичко много точно предсказвали, а никой не им вярвал. А те били сериозни хора и на тази беда много се обиждали. Единият авиокатастрофи предсказвал. Сякаш, полезно и нужно дело: всеки би трябвало да знае, кога ще му падне самолета. И ето предсказва той, а пък никой не го слуша. А самолетите падат и падат. А него все едно никой не го слуша. Значи, пропил се той от нещастие, брада пуснал, за Америка заминал, оттам до Таити, намерил си градина, оженил се, народил куп деца, а за астрология съвсем забравил. Каква, вика, от нея полза, така и така никой не вярва.

Другият астролог се научил земетресения да предсказва. Ето, мислел, ще послужа на човечеството, ще го предупредя за грозящата опасност. Статийки всякакви във вестниците печатал, афиши разлепял, на разни началници звънил, на края даже и сайт си завъдил в Интернет - и всичко на вятъра. Никой не го чува, никой не забелязва, никой не го уважава, и никакво доверие. Въпреки че тресе винаги именно там, където той е казал, и разрушенията винаги са конкретни. Но на никой не му е интересно да знае, и ето, той също постепенно се оттеглил от работата, продал квартирата си и заминал за Таити, да си доживява дните. Понеже вече бил стар, и разбрал, че целия му живот минал напразно.

А третият астролог пожари и взривове предсказвал. Но само че той бил алчен. Той мислил: ако аз съм толкова умен, трябва да съм богат. И значи, тръбил навсякъде: заповядайте, купавайте ми прогнозите, правете изводи, взимайте мерки. А купувачи все нямало и нямало.

Тогава той помислил: я, чакайте! Щом не искате да си плащате, ще ви накарам. И взима, значи, пълен списък от своите прогнози, научава ги наизуст за три години напред и после започва да бомбандира министерството по безопасност с такива депеши:

"Уважаеми господа, на нашата терористическа организация страшно ни трябват петнадесет милиона щатски долара. Къде ще ги намерите, не ни интересува. Не ги ли набавите до седмица, ще взривим къща в едикой-си град, чисто за пример. А в перспектива можем да взривим и запалим още куп къщи в различни градове на нашата голяма страна. Така че, мислете, откъда да вземете пари".

В назначеното време в назначеното място къщата се взривява, а реакция никаква. То ест, реакция има, но съвсем извратена: Всички викат: "Чеченците! Чеченците!", и даже война с тях започват. Тогава той изпраща второ писмо, и скоро и втора къща се взривява. Тук вече започват конкретни простотии, народът е наплашен, ченгетата звереят, бедните чеченци в един глас плачат: "Не сме ние!" -- но на военните не им мига окото, дай има само да си пуснат бомбите, а там после и трева да не расте. След третото и четвъртото писмо също нито вест обратна, нито кост, а след петото пристигат при астролога хора в камуфлаж, набиват го здраво с бухалки и го карат в своята кантора.

Но той си държи всички козове в ръцете! Казва: момчета, ей-Богу, какви сте все пак невнимателни. Ето вие ме понабихте, а за това моите хора ще изгорят три офиса на кантората ви - в Камчатка, в Сахалин и в Саратов. А ако ли вие, не дай Бог, още нещо ми направите, то от вашата кантора няма да остане и тухла. Организацията ми е малобройна, но много мобилна, и поддържаме връзка по телепатия. Затова по-добре помислете, откъде да вземете кинти.

Та значи, още ведъж го набиват, но не толкова силно. А в назначения срок трите канторски офиса в различните градове - като свещички! И всичко така прилежно направено - с финес, неисправности в електроизолацията. Тук вече ченгетата разбират, че имат работа със силен и опасен враг, който натурално цялата има кантора може да разори. И започват да се замислят, откъде да вземат пари. Но правителството пари не дава. Правителството казва, че този терорист всъщност е аферист, решил да извлече полза от сложната политическа ситуация. И ако просто го задушите с възглавница, никаква беда няма да има от това.

Ченгетата, обаче, не се решават. Тогава астрологът двойно вдига залога се обръща непосредственно към правителството. Казва, че напълно може да взриви ядрена електроцентрала, но засега няма да го прави. А ако правителството продължава да се скъпи и да вреди, то ще запали няколко вили и квартири на най-високопоставени членове. За да, значи, да не се скъпят и да вредят.

В отговор на таза наглота, ченгетата се понапъват и изловяват направо цялата му терористическа организация, малобройна, но много мобилна. А той казва: пуснете ги тези нещастни, те за нищо не са виновни. Моята организация е все още на свобода, и скоро ще разберете това. Очаквайте пожари там-си и там-си. Естественно, в назначеният ден пожари има навсякъде, където е казал, и даже там, където не е. В добавка към всичко, на един от много важните членове до основи изгаря вилата му, заедно с всичките хуйни, дето се намирали там. А там се намирали, много или малко, жена му с две деца.

Тук членът се изправя на задните си крака и вика: дайте ми го този терорист, с голи ръце ще го задуша. А другите членове му казват: Славик, успокой се, и ние имаме жени и деца. И по-добре да отброим по милонче, още повече че той не иска и толкова много. Славик тук започнал да вика: всички сте пОцове, уроди, несретници пикливи, аз все едно ще го пипна, жив няма да ми се отърве! Викал той, викал, а на другия ден се натъкнал на мина и спрял да вика.

И ето, всички членове на правителството натурално отброили по милонче, качили алчния астролог на самолет и го отпратили в далечна страна. Пожари, ясно като пън, и след това се случвали, и взривове, и даже ядрената електростанция някак-си веднъж избухнала, но това било вече в реда на нещата, защото страната все пак била голяма, и ред там нямало, и всеки ден нещо гори или се взривява, а ако навсякъде виновни почнеш да търсеш, то може и половин страна да разстреляш.

А алчният астролог си направил пластична операция, сменил си шофьорската книжка и се заселил на тихия остров Таити, заедно с всички останали астролози. И ето седят си те някак на брега и гледат небето. А по небето се носи звезда от Изток на Запад, голяма-преголяма. И тук те веднага вдянали, какво означава това, въпреки че не било по специалноста им. Да ходим, казали, на Запад, да Му поднесем подаръци, нека Той да ни благослови. И бродели те по море и по суша, и дошли, където отивали, и благословия получили, и навеки се прославили. Дай, Боже, и нам същото.

« Последна редакция: Април 19, 2009, 04:26:13 pm от РаХари »

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #87 -: Април 19, 2009, 04:09:47 pm »
тук има книги по астрометеорология (на руски) :

http://astrino.net/library/meteo-astrology-book

тука само реклами има - как се свалят книгите, защото
се отваря прозорец само с реклами  ???
Естествени минерали и амулети

*

nerealna

« Отговор #88 -: Април 19, 2009, 04:10:46 pm »
;D ;D ;D , от хасково мълчат ;D ;D ;D

Хасковлии мълчат, защото спаха до обяд  ;D
Нямаше никакво земетресение в определените от лещански часове, дори леко...абсолютно нищо...
Ако той се беше уповавал само на астрологията нямаше да се стига до там да психясва 100000 души. можеше поне да го обсъди и с други астролози и ако всички са на 100% сигурни тогава да го оповестят.
възможно е и да  чувал гласове от космоса, както казва но може да са били на нисши астрални същества които са му подали грешна информация  ;D

за нас големи те както и да е ама сега трбва да леем куршуми на децата.
"Ако бъркам за труса, нека ме обесят" - това каза лещански по наща телевизия ... и май с това трябваше да започнем  ;D Лудият го не търси , той сам ще дойде ....

*

nerealna

« Отговор #89 -: Април 19, 2009, 04:11:20 pm »
и все пак...дано просто не е объркал деня  :)

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #90 -: Април 19, 2009, 04:16:05 pm »
Книгите се свалят-по-долу ти изписва че се чака 30 сек след това даваша на скачать книгу. За сега ми се виждат много малки (от по-няколко страници),но после ще ги разгледам обстойно  ;)

Но линка за 3та астролози ми се отваря на патагонски и нищо не успях да видя  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #91 -: Април 19, 2009, 04:22:16 pm »
Но линка за 3та астролози ми се отваря на патагонски и нищо не успях да видя  ;D

При мен се чете.
Да го копи-пейстна ли тук?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #92 -: Април 19, 2009, 04:27:02 pm »
Пейстнах я на мястото на линка

*

Марая

• 28287
« Отговор #93 -: Април 19, 2009, 04:39:57 pm »
 ;D , изкефи ме!благодаря!повече от поучителна :)

*

sunrain

• 6710
« Отговор #94 -: Април 21, 2009, 10:59:44 am »
Прокуратурата в Хасково започва разследване срещу астролога Емил Лещански, който през последната седмица вся паника сред хората в града с лъжливото си пророкуване за разрушително земетресение с жертви, съобщи БЛИЦ.
Държавното обвинение се е самосезирало по настояване на областния управител на Хасково Райна Йовчева. Няма как да му се размине, коментира Райна Йовчева. Според нея това е торористична заплаха към населението на града.
Това, което Лещански причини на хасковлии, е равно на престъпление, категорични са и местните магистрати.
В Наказателния кодекс има член, според който с цел да създаде смут и страх в населението, се наказва за тероризъм с лишаване от свобода от пет до петнадесет години, установи проверка на Дир.бг. Засега обаче няма потвърждение дали срещу астролога ще бъде повдигнато обвинение за това престъпление.
Отделно от прокуратурата в съда от днес влизат и искови молби от частни лица. Това са хора, които по един или друг начин са били стресирани и ощетени от пророчеството на Лещански - от страх много местни спаха на палатки в нощта на Великден.
Eмил Лещански прогнозира, че тежко земетресение ще разруши Хасково и Кърджали на 19 април. Първият трус щял да бъде в 4 часа сутринта, твърдеше астрологът, вторият - в 8 часа, последният - в 12 часа на обяд.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #95 -: Април 21, 2009, 11:01:02 am »
Тъкмо го четях това, а ти си го постнала.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #96 -: Април 21, 2009, 11:06:06 am »
Синхрон значи.  :)

Реших, че е добре да се запознаят повече хора с тази информация.

Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #97 -: Април 21, 2009, 07:17:26 pm »
Лещански се извини на Хасково
21.04.2009 15:39
Астрологът не бил "преценил точно" предсказанието. Междувременно стана ясно, че е образувано наказателно производство срещу него.

Астрологът Емил Лещански се извини на хасковлии, защото не бил "преценил точно" предсказанието си за унищожително земетресение в града, съобщи DarikNews.

"Извинявам се на дамите и господата, жители на град Хасково, заради това, че съм нарушил спокойствието и психологически съм ги претоварил, с това, че съм излъгал, тоест не съм преценил точно и правилно, че няма да има земетресение", каза той в ефира на "Дарик радио".

"Моят страх ме е подбудил да се обърна и точно такова обръщение да направя - че ще има земетресение, при което да се спасят хората. Мен друго не ме интересува. Би било ужасно ако беше се случило, а аз не съм го казал. Тогава нямаше да мога до последния си житейски час да намеря спокойствие в душата си", каза още астрологът.

Лещански бе предсказал, че ще има земетресение със сила между 6-а и 7-ма степен по скалата на Рихтер в района точно на Великден. По думите му трусът щеше да предизвика много разрушения и жертви. Това не се случи, но жителите на града прекараха празниците в страх и извън домовете си, а най-печеливши се оказаха застрахователите и магазините, които продават палатки.

Прогнозите на Лещански бяха напълно отречени от учените. Според геофизика от Димитровград Йордан Георгиев твърденията за силен трус са безпочвени и нереални, защото районът на Хасково не е сеизмична зона.

Междувременно стана ясно, че е образувано наказателно производство срещу Лещански.

То е по чл. 326 от Наказателния кодекс, според който, ако човек предава по радио, телефон или друг начин неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога, се наказва с лишаване от свобода до две години, съобщи районният прокурор на Хасково Иван Стоянов.

Ако се стигне до съд и се установи, че Лещански е с чисто съдебно минало, прокуратурата ще е длъжна да спази разпоредбите на НПК и да внесе производството по реда на чл. 78А - освобождаване от наказателна отговорност. Така на Лещански ще се търси административна отговорност - глоба от 500 до 5000 лева, съобщи DarikNews.

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #98 -: Април 21, 2009, 08:23:56 pm »
В Наказателния кодекс има член, според който с цел да създаде смут и страх в населението, се наказва за тероризъм с лишаване от свобода от пет до петнадесет години, установи проверка на Дир.бг. Засега обаче няма потвърждение дали срещу астролога ще бъде повдигнато обвинение за това престъпление.

Никой, никога няма да осъди Лещански по простата причина, че в Конституцията на Р.България има такъв текст:
Член 54
(1) (Доп. - ДВ, бр. 29 от 1990 г.) Гражданите имат свобода на словото, печата, събранията, митингите и манифестациите. Те могат свободно да изразяват и разпространяват своето мнение по въпроси от политически, икономически, социален, културен и религиозен характер чрез слово, печат и по друг начин, както и да се информират при свободен избор на източниците на информация. Цензура не се допуска.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #99 -: Април 21, 2009, 08:45:49 pm »
Те могат свободно да го изразяват и разпостраняват и да няма цензура,но това не означава,че са свободни от отговорността на това което казват т.е. от резултата.Така аз мога да изрека една лъжа и да я разпостраня навсякъде срещу някого примерно известен,но това не означава ,че засегнатият няма право да ме съди и да ме подведе под отговорност за това мое действие доказвайки обратното на това което твърдя. 8)

Не съм юрист,но поне така мисля  :-\

Но няма за какво да се шашкаме-както видяхме,най-много някаква глоба да си плати човека.