Моля, на вашето внимание, всички които имат натален ретро меркурий, като Скарлетина например 
Някакви оплаквания?
Всеобщо схващане е, че при ретроградностите на меркурий им върви като на ''бясно куче''.
Хайде опровергайте 
единственото ми оплакване е, че съм адски разсеяна и разпиляна /разпиляна в смисъл на ментална енергия/... то бива чудо и заплесия, но моето е извън пътя по принцип
ще ти спомена само няколко инцидента, които са перлите в короната на заплесията ми:
първи случай: закусваме с децата и като свършихме тръгвам да раздигам масата. в главата ми жужат хиляди мисли за милиони неща и естествено върша машинално раздигането на масата. в точно този момент ми се допишква

и както съм хванала маргарина в ръка, влизам в кенефа, пускам кутията с маргарин в тоалетната и пускам водата - едва тогава осъзнавам какво съм направила

да не ви разправям как са ме спукали от бъзик за тая дивотия

втори случай: работя в офис. свършват канцеларските материали и аз хуквам до "офис 1". по пътя срещам зелена кола точно като на девер ми и махвам да спре. колата спира, аз се качвам и казвам "отивам до "офис 1" нъл ша ма закараш!!!" и в този момент чувам непознат глас, при което се обръщам и виждам, че това не е девер ми, а някакъв непознат чичко с очила

то не бяха извинения и червене и при това се оказва, че колата не е като на девер ми, а само цветът е такъв - ма кой да ти забелязва такива тривиални неща

чичкото ме закара де и през цялото време си умираше от смях, а тая случка се разказваше векове в офиса
тааааааааааааа списъкът е много дълъг. ретро Мерка си е диване от класа

но пък аз си го обичам и съм си го приела. решила съм, че там е чара - да съм заплес и се гордея с това

но не е вярно, че не ни върви - просто възприятията са малко по-различни и което е най-важното при ретроградните фази на нас си ни е най-добре