Здравей Гост

horarna astrologiq

• 17 Отговора
  • 4129 Прегледи
horarna astrologiq
« -: Юни 01, 2009, 12:39:31 am »
на много места чета за хорарна астрология,съставяне на хорарни карти и т,н. разбрах че според аспектите на планетите в различните домове зависи отговора на въпроса. но не ми стана ясно от каде се взимат тези карти,същите като наталните ли са? и за аспектите нали се променят постоянно,това значи ли ,че 1 въпрос зададен примерно в 13:15 на 24 маи ще има различен отговор ако е зададен на 12 юни в 16:00? и откъде може да се вземе хорарна карта?

*

Asol

• 4140
Re:horarna astrologiq
« Отговор #1 -: Юни 01, 2009, 06:12:49 am »
http://astrosite.org/horarna.htm

Използваш астрологичен софтуер, който има опция за хорар. Хорарен въпрос се поставя за нещо в краткосрочен план и когато се "роди" идеята за въпроса т.е часа на задаване е важен, както е с наталната астрология - важно да се знае точния час на раждане. Предполагам е добре да се съчетае с  транзитите, дирекциите и прогресиите на питащия за момента, за по-голяма сигурност и доуточняване дали нещо има вероятност да стане или не.
« Последна редакция: Юни 01, 2009, 06:18:47 am от Asol »

« Отговор #2 -: Юни 01, 2009, 09:14:08 am »
благодаря за отговора.а бихте ли ми дали такъв астрологичен софтуер?

« Отговор #3 -: Юни 01, 2009, 09:41:32 am »
благодаря за отговора.а бихте ли ми дали такъв астрологичен софтуер?
ZET 5.12 Версията е стара, но за мен е най -доброто от страна на възможности.

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #4 -: Юни 01, 2009, 11:12:49 am »
По принцип не е добре да задаваш един и същи въпрос в растояние на няколко дни.Някои астролози препоръчват 6 месеца. И да,картите ще са различни,както и аспектите,но отговорът трябва да е един.
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

« Отговор #5 -: Юни 02, 2009, 12:46:06 am »
така нищо не схванах макар ,че свалих зет 5.12 ,ама като нищо не разбирам >:( е явно таините на астрологията ще останат скрити за мен. а и въпросите които ме интересуват времето ще покаже отгоиворите им ;)

*

Aniri

• *
  • 256
  • Where the land meets the sea
« Отговор #6 -: Юни 02, 2009, 01:37:50 am »
Тайните на астрологията за били скрити, вярвам, за всеки един от посещаващите този форум; за някои са още скрити; други откриват непрестанно нови и нови...Та, стига човек да има желание "неоткриваемото" се открива и "невъзможното" става възможно  ;) ;D .
It takes two to speak the truth: one to speak, and another to hear.

*

Asol

• 4140
« Отговор #7 -: Юни 02, 2009, 11:57:12 am »
така нищо не схванах макар ,че свалих зет 5.12 ,ама като нищо не разбирам >:( е явно таините на астрологията ще останат скрити за мен. а и въпросите които ме интересуват времето ще покаже отгоиворите им ;)

Те ако така се получаваха нещата с един поглед и веднага...  ;)

Тайните на астрологията за били скрити, вярвам, за всеки един от посещаващите този форум; за някои са още скрити; други откриват непрестанно нови и нови...Та, стига човек да има желание "неоткриваемото" се открива и "невъзможното" става възможно  ;) ;D .

« Отговор #8 -: Юни 14, 2009, 05:41:12 pm »
а как мога да поставя тук изображение?

« Отговор #9 -: Юни 14, 2009, 08:27:28 pm »
така вече разбрах как се прави карта. но сега проблема е че не знам какво означават отделните аспекти. ако може да ми помогнете ще съм ви много благодарна.

« Отговор #10 -: Юни 24, 2009, 09:46:52 am »
така доколкото разбрах савпадите са много вайни аспекти и ако са в кардинален знак ще има бързо разрешаване на вапроса полойително в земен знак полойителен резултат с забавяне на времето в ваздушен знак резултате е неясен. също така че луната е съуправител и е много важна в хорарната астрология. така интересуваме при хорарен въпрос от личен характер тоест за интимни лубожни отношения ако има съвпад на слунцето и луната в 11 дом в рак и на женера марс и меркурии в 10 дом като меркурии е в близнаци а марс и женера ж телец но ми излизат и 3-те в 10 дом. и юпитер хирон и нептун в 7 дом в риби  сатурн е в 2-ри дом в дева.отговора положителен ли е или отрицателен? според мен е положителен но искам и вашето мнение.  ако някои има йелание мокля да ми отговори.благодаря!

*

Asol

• 4140
« Отговор #11 -: Юни 24, 2009, 10:04:25 am »
azzire,  хорара не ми е от най-ясните неща в астрологията, но доколкото знам се гледат няколко неща освен Луната, местоположението и аспектите й. Съвпадите сами по себе си може да нямат кой знае какво значение, ако нямат връзка с дома и планетите, които са сигнификатори на въпроса и на питащия. Какъв е асцендента на хорара - т.е това също олицетворява питащия, към кой дом трябва да причислим въпроса си, какво е неговото естество - в твоя случай това е 5 дом. Гледаш какви планети има там, какъв знак стои на куспидата на дома. Те отговарят за въпроса ти. След това гледаш Луната, нейния управител и местоположение, а също и планетата управител на асцендента ти какви аспекти прави с планетата/те които отговарят за естеството на въпроса ти. Това в общи линии. Обаче първо гледаш в наталната си карта и всичките си предиктивни методи дали има шанс за развитие на нещата които те интересуват.

« Последна редакция: Юни 24, 2009, 11:39:36 am от Asol »

« Отговор #12 -: Юни 24, 2009, 11:22:19 pm »
така в 5-ти дом е плутон,в козирог, асцедента е лъв. интересното при този хорар е че слънцето е в рак и асцедента е лъв ,а това е така и по наталната ми карта. hmmmm незнам как да кача тук картата за да я видите по ясно. но наистина ми се иска да знам отговора дали е положителен или отрицателен?! въпросът беше ще имамели връзка с един мъж с които уж имаме симпатии а в същото време само се гоним и нищо не правим.и дали ще се получат нещата между нас. въпросът беше зададен на 23 06 2009г в 10ч и 11м сутринта.
« Последна редакция: Юни 25, 2009, 01:40:00 am от azzire »

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #13 -: Юни 25, 2009, 02:21:06 pm »
Когато зададе въпроса си,каза ли името на мъжа? В смисъл,попита ли се дали ще имам връзка с Х? Защото това е изключително важно . От това,което си написала,отговорът трябва да е Да
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

Skarlet

« Отговор #14 -: Юни 25, 2009, 02:54:12 pm »
Със Слънце,представляващо питащия и в опозиция с Плутон /управител на 4 дом-края на нещата/,отговорът според мен е "НЕ". Предстоящият тригон на Слънцето към Уран,представляващ господин Х /ако е назован по име/ пък дава отговор "ДА", но според мен връзкаката не е перспективна.Предстоящата квадратура на Меркурий със Сатурн /съуправител на знака Водолей и господин Х / може да покаже разминаване в ценностите и целите на двамата. Този мъж по-млад ли е от теб, azzire?  Като обърнеш домовете,Нептун управлява неговия 2 дом-притежанията и ценностите, а Юпитер неговия 11 дом-цели и приятели.С този нептун в 7 дом не ми прилича на искрен чокек.Да не би да крие някоя приятелка в аванс?

« Отговор #15 -: Юни 25, 2009, 11:14:27 pm »
хмммм да казах му името и наистина е по млад от мен. странно как се жийдат тези неща в хорара :)

« Отговор #16 -: Юни 26, 2009, 11:43:08 pm »
а, как определяте ,коя планета е определяща за питащия, за човека ,за които се пита ,за предмети и т.н? и защо ако, човека е назован по име се гледат едни планети и аспекти, ако не е, други?