Azzire, в мрежата ще откриеш различни системи за тълкуване на хорар, като някои методи са дори взаимноизключващи се. С течение на времето, ще решиш коя система да ползваш. Мооnlady е посочила добър материал като начало. Аз ще се опитам да направя примерно тълкуване.
Най-напред определяме дали картата може да се разглежда /този въпрос е разгледан в линка по-горе/. По всичко личи, че може, понеже не откриваме нито един от изброените фактори.
Определяме кои домове ще разглеждаме в зависимост от естеството на зададения въпрос.
В твоя случай ще обърнем внимание на 1-ви дом /аз или този, който задава въпроса/, 7-ми дом /Теодор, назован е по име/, 11-ти дом /приятели/ и 5-ти дом, за който може да се спори, ще разгледам него понеже се свързва със забавления. Вместо 5-ти, биха могли да се разгледат и 3-ти дом /близки пътувания/ или 9-ти дом /далечни пътувания/. Това зависи от опита, предпочитанията и преценката на астролога.
Първи дом се управлява от Везни, а Венера е в Телец, в 7-ми дом. Седми дом се управлява от Овен, а Марс е също в Телец, в 7-ми дом. Марс и Венера са в съвпад. Може да се предположи, че ти и Теодор сте близки приятели, а ако не сте, мислим за друго тълкуване.
Луната в 5-ти дом, като съуправител на въпроса, образува апликиращ секстил с Венера и Марс. Позицията на Луната може да ни наведе на мисълта, че въпросът касае любовни взаимоотношения. Слънцето, като управител на 11-ти дом, е в тригон със съвпада на Хирон, Нептун и Юпитер на купсидата на 5-ти дом.
Последните аспекти на Луната, преди да излезне от знака, са опозиция със Сатурн в 11-ти дом, квадрат със Слънцето и съвпад с Уран, управителят на 5-ти дом. Според мен доста неща ще се променят докато тръгнете на това море. Някои членове на компанията ще отпаднат, но сякаш въпреки всичко ще се ходи на море. Възможни са неочаквани обрати.