Здравей Гост

опит за хорар

• 7 Отговора
  • 2005 Прегледи
опит за хорар
« -: Юни 15, 2009, 01:25:36 pm »
вчера се опитах да направя хорар но не са ми ясни аспектите. въпросът беше:,, ще отидем ли заедно на море с теодор и още няколко приятели,, .беше зададен на 14 06 2009 в 15:34ч. ето какво се получи:аспекти на слънцето:тригон с юпитер,нептун,хирон и асцедента;квадрат с сатурн и уран;полуквадрат с марс и венера;опозиция с плутон. а ето и аспектите на луната:квадрат с меркурии;секстил с марс,венера,плутон;опозиция с сатурн.други аспекти: венера и марс в съвпад;сатурн в тригон с венера и марс;уран с венера в полуквадрат,плутон в тригон с марс и венера; как мислите отговора положителен ли е или отрицателен?

*

Moonlady

• **
  • 1112
Re:опит за хорар
« Отговор #1 -: Юни 15, 2009, 02:46:23 pm »
вчера се опитах да направя хорар но не са ми ясни аспектите. въпросът беше:,, ще отидем ли заедно на море с теодор и още няколко приятели,, .беше зададен на 14 06 2009 в 15:34ч. ето какво се получи:аспекти на слънцето:тригон с юпитер,нептун,хирон и асцедента;квадрат с сатурн и уран;полуквадрат с марс и венера;опозиция с плутон. а ето и аспектите на луната:квадрат с меркурии;секстил с марс,венера,плутон;опозиция с сатурн.други аспекти: венера и марс в съвпад;сатурн в тригон с венера и марс;уран с венера в полуквадрат,плутон в тригон с марс и венера; как мислите отговора положителен ли е или отрицателен?

Преди да се впусне човек да прави хорари, е добре да попрочете малко
за хорарната астрология, за което има толкова много писано в нета,
защото има специални правила и начин на тълкуване, които трябва да се знаят - едно от тях е:
"въпросът трябва да е от съществена важност за питащия"  ;D
( това , дали ще идете на ресторант примерно или на море с "Х"..... :-[ )
тука има инфо и още много - стига да ти се търси - успех!  ;)

http://astrosite.org/horarna.htm

Естествени минерали и амулети

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #2 -: Юни 15, 2009, 05:16:35 pm »
Azzire, в мрежата ще откриеш различни системи за тълкуване на хорар, като някои методи са дори взаимноизключващи се. С течение на времето, ще решиш коя система да ползваш. Мооnlady е посочила добър материал като начало. Аз ще се опитам да направя примерно тълкуване.

Най-напред определяме дали картата може да се разглежда /този въпрос е разгледан в линка по-горе/. По всичко личи, че може, понеже не откриваме нито един от изброените фактори.

Определяме кои домове ще разглеждаме в зависимост от естеството на зададения въпрос.
В твоя случай ще обърнем внимание на 1-ви дом /аз или този, който задава въпроса/, 7-ми дом /Теодор, назован е по име/, 11-ти дом /приятели/ и 5-ти дом, за който може да се спори, ще разгледам него понеже се свързва със забавления. Вместо 5-ти, биха могли да се разгледат и 3-ти дом /близки пътувания/ или 9-ти дом /далечни пътувания/. Това зависи от опита, предпочитанията и преценката на астролога.

Първи дом се управлява от Везни, а Венера е в Телец, в 7-ми дом. Седми дом се управлява от Овен, а Марс е също в Телец, в 7-ми дом. Марс и Венера са в съвпад. Може да се предположи, че ти и Теодор сте близки приятели, а ако не сте, мислим за друго тълкуване.
Луната в 5-ти дом, като съуправител на въпроса, образува апликиращ секстил с Венера и Марс. Позицията на Луната може да ни наведе на мисълта, че въпросът касае любовни взаимоотношения. Слънцето, като управител на 11-ти дом, е в тригон със съвпада на Хирон, Нептун и Юпитер на купсидата на 5-ти дом.
Последните аспекти на Луната, преди да излезне от знака, са опозиция със Сатурн в 11-ти дом, квадрат със Слънцето и съвпад с Уран, управителят на 5-ти дом. Според мен доста неща ще се променят докато тръгнете на това море. Някои членове на компанията ще отпаднат, но сякаш въпреки всичко ще се ходи на море. Възможни са неочаквани обрати.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

« Отговор #3 -: Юни 15, 2009, 05:42:49 pm »
Може ли да ми каже някой кои са апликиращите и кои сепариращите аспекти. За мажорните се усетих.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #4 -: Юни 15, 2009, 06:13:20 pm »
Апликиращи са аспектите, на които предстои да станат точни. Например съвпадът между Луна 5* Овен и Плутон 6* Овен е апликиращ.
При сепариращите точният аспект е вече отминал. В хорарната астрология се ползват за определяне съответно на предстоящи и минали събития или нагласи.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #5 -: Юни 15, 2009, 06:22:38 pm »
Може ли да ми каже някой кои са апликиращите и кои сепариращите аспекти. За мажорните се усетих.

Правилно ти е отговорила Кали, в хорарната астрология са от
съществено значение апликиращите аспекти, защото нещата
предстоят да се случат - главно те ни интересуват, когато две
планети приближават точния си аспект  :)
( особено аспектите, които предстои да направи Луната, преди да
напусне знака си )
Естествени минерали и амулети

« Отговор #6 -: Юни 15, 2009, 06:54:04 pm »
kali благодаря за отговора. ами засега сме само приятели на фаза флирт пак ще видим какво ще стане. дано отидем на море поне с него което е по важното в случая.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #7 -: Юни 15, 2009, 07:20:58 pm »
аЗ ПИТАХ кАК ЩЕ СЪМ С ПАРИТЕ ЗАНАПРЕД?

В 20.11
Падна ми се асцендент стрелец и Юпи на косъм във втори  в сходящ тригон със слънчо, управляващо девети дом на косъм.
Управител на втори Сатурн в девети в сходящ тригон със Селена ама кво пък, тя в съвпад с Марс и Венера в пети.
Отговорих си, че ще съм добре с парите занапред. Кажете само, че съм си отговорила верно.
Моля.
 ::)