Според мен е чиста Дева този Марс.Но тъй като е съвсем в началото на знака,може и да има Лъвски елементи де.За планета в начален критичен градус се казва,че е като новодомец ,а ако не е в свой знак или дом е малко объркана,неориентирана,не може съвсем да си изрази характера.Но доколкото Марс е управител на първия знак-Овен и при теб е в първия градус на знака,там да се чувства добре.Може да е малко-по агресивен на моменти,страстен и своеволен и като му добавим девишка последователност сигурно е доста упорит Марс И като се има предвид съвпада на Меркурий с ЮЛВ може да си избухлива и да казваш нещата без много много да си поплюваш.
Друго характерно за такъв Марс е,че много добре се изразявал в женски знак,а дори и в знак или дом на своето изгнание.
Солар, много е интересно това с градусите.. и си права, на моменти агресивен, своеволен, в повечето случай благ, но ако се случи някой да ме изкара извън релси, наистина няма да му спестя нищо

без да се замисля, а после като се замисля, съжалявам

И бих добавила още, че не е достатъчно упорито май, малко по течението го дава, жалко за Девата му може би :rolleyes:
Всъщност сега си спомням, че пропуснах в началото да спомена защо се вглеждам в този Меркурий. Беше ме притеснил, че като господар на Асц и МЦ не се намира в много добро положение, въпреки че негов управител е Слънцето, чийто управител пък е Луната, чийто пък управител е пак Меркурий

доста засукани, и си помислих, че явно доста ще да утежнява личността ми, не зная, все пак съм новобранче