Здравей Гост

Смъртта на Майкъл Джексън

• 70 Отговора
  • 14657 Прегледи
*

Инти

• 2068
Смъртта на Майкъл Джексън
« -: Юни 26, 2009, 07:07:14 am »
Слагам картата засега, а за интерпретации ще се включа по-късно.

Умира малко след Хироновия възврат, ако е верен часа на раждане прави впечатление , че Уран е на куспидата на шести дом.Нептун , управителя на шести дом е в квадратура на транзитните възли. Прогресивната Луна е в съвпад с Имум цели, а дирекционния Плутон е в разходящ съвпад с Асцендента.

*

veshti4ka

Re:Смъртта на Майкъл Джексън
« Отговор #1 -: Юни 26, 2009, 07:10:07 am »
ммм даааааа починал е сноши в 0:26 часа Българско време. мир на праха му. аз не го харесвах, но музиката му е цяла епоха...  нека почива в мир и дано поне горе не гони малките ангелчета....

http://www.dnes.bg/muzika/2009/06/26/svetyt-skyrbi-za-kralia-na-popmuzikata-maikyl-djeksyn.73293

*

malina

« Отговор #2 -: Юни 26, 2009, 07:51:49 am »
 :o   Този човек имаше мегаталант! Мир на праха му!   

*

Uran

• 6041
« Отговор #3 -: Юни 26, 2009, 08:06:53 am »
Tр. Марс в съвпад  с натален в 8 дом в кадрат с нат. Уран.

« Отговор #4 -: Юни 26, 2009, 10:43:58 am »
   Мир на духа му.....

Явно Вертекса играе доста голяма роля в хороскопите ни....Съединение на Натален Вертекс с Асц.на транзитната карта, както и транзитен Вертекс с натален асцедент, съединенията са с почти един и същи орбис.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #5 -: Юни 26, 2009, 01:47:40 pm »
Вероятна причина за смъртта:

Кралят на попа Майкъл Джексън е престанал да диша след инжекция с обезболяващо лекарство, съобщава вестник "Сън", позовавайки се на източник от "Бърза помощ" на Калифорнийския университет в Лос Анжелис.

По думите на източника, на него му е било съобщено, че Джексън е изгубил съзнание след инжекция с препарата "Демерол", наподобяващ по действие морфина.

"Малко след инжекцията той е започнал да диша по-бавно, докато неговото дишане не спряло напълно. Неговият личен лекар се е опитал да му направи изкуствено дишане, бързата помощ е пристигнала след 8 минути и е започнала реанимация, но всичките опити за възстановяването на работата на сърцето са се оказали неуспешни", каза източникът.

Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Юни 26, 2009, 01:58:05 pm »
Като гледам транзитите ми прави впечатление, че смъртта е настъпила при транзит на Юпитер/Нептун в опозиция към диспозитора на Слънцето. В радикса Юпитер и Нептун се намират в 1ви дом.
Във ведическата карта (ако приемем този час на раждане за верен) Меркурий е Лагнеш, т.е. господар на изгряващия знак, и се намира в един знак със Слънцето и в опозиция към Луната. Слънцето и Меркурий се намират в 12 дом в сидералния Лъв. Тоест транзитът на Юпитер е задействал светилата и господаря на Лагна едновременно.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Flora

• *
  • 140
« Отговор #7 -: Юни 26, 2009, 03:46:47 pm »
pri4inite za smurtta mu sa mnogo, no sledstvieto e edno-surdechen udar .... :(  neznam kak e ot astrologidcheska gledna tochka, no vchera ne be6e dobur den za show biznesa , jacko, farah fawsette , ne sum fen na muzikata mu kato cqlo, not toi be6e golqma legenda i strahoten artist, mislq che ostavi golqm otpechatuk s muzikata si i povedenieto na scenata ...
mislq si drugo obache: kolko jestok e show biznesa kum svoite deca- izdiga gi do zvedi na nebosklona , a posle gi pogubva, tova be6e sluchaq i s michael spored men ... tova naprejenie i mashinata za pari sony go susipaha i ne samo nego... jalko e kogato sled takuv vuzhod sledva takova padenie RIP
Most people are other people. Their thoughts are someone else's opinions, their lives a mimicry, their passions a quotation. Oscar Wilde

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #8 -: Юни 26, 2009, 06:05:32 pm »
Мир на праха му.
Майкъл Джексън беше чиста светлинна енергия, така както Фреди беше чиста сексуална енергия.
Никога не съм успявала да гледам на Майкъл Джексън като на тяло, всичко в него беше течаща енергия. А енергията не умира.

*

Flora

• *
  • 140
« Отговор #9 -: Юни 26, 2009, 06:36:49 pm »
Za Freddy moga da kaja samo- velik tvorec, za men edin artist e takuv, kogato bezuslovno se razdade za publikata si i v `lo6 za nego chas`  ;)   Emblematichna e pesenta show must go on, vinagi nastruhvam kogato q slusham, nai-veche zaradi strashno silniq text- tova da znaesh , che si zaminavash, no da izpeesh tezi dumi e neshto veli

The Show must go on!
The Show must go on!
Inside my heart is breaking,
My make-up may be flaking,
But my smile, still, stays on!    :) 
Most people are other people. Their thoughts are someone else's opinions, their lives a mimicry, their passions a quotation. Oscar Wilde

« Отговор #10 -: Юни 26, 2009, 06:40:19 pm »
Ми толкова много операции, тая упойка не може сърцето да я понесе ей така! И пак му бяха планирали 50 концерта, че и в новините казаха, че били повече от тези, които той първоначално заявил. Може би мениджърите му са планирали да получи инфаркт зрелищно на сцената  >:(

Нептун в първи с Юпитер - и двете управляващи 6-ти, може и да е лекарска грешка, неправилна дозирова...
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #11 -: Юни 26, 2009, 07:02:12 pm »
Като гледам транзитите ми прави впечатление, че смъртта е настъпила при транзит на Юпитер/Нептун в опозиция към диспозитора на Слънцето. В радикса Юпитер и Нептун се намират в 1ви дом.

Диспозитор на Слънцето е господарят на 12-ти дом - Меркурий. Има натален тао-квадрат между Меркурий (владетел на 12-ти дом), Марс в 8-ми дом и Хирон в 4-ти дом. Все домове на края. Въвлечена е и Венера - управител на Асцендента (физическото тяло).

Както Лили спомена, транзитният съвпад Юпитер/Нептун е в опозиция с господаря на 12-ти (Меркурий). Но Юпитер, поради своя ретрограден ход е в сходяща квадратура с Марс в 8-ми (веднъж вече е имало точен квадрат). Инцидентите и болестите по Юпитер идват, поради прекаляване. Транзитните Луна, Венера и Марс още повече натоварват откъм аспекти този тао-квадрат.

Погледнах соларния хороскоп за 2009-2010 г., понеже соларната му година изтича вече и през август е щял да се задейства новия солар. Ето какво установих:

- соларен асцендент в 4-ти натален дом;
- соларен ИЦ в 8-ми натален дом в съвпад с Марс;
- соларен ИЦ в квадратура с господаря на натален 12-ти.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #12 -: Юни 26, 2009, 08:46:35 pm »
И аз да допълня малко с останалите влияния:

Сатурн е в знака на Слънцето.Виждал съм смърти дори и след 5-6 градуса на Сатурн в съвпад със Слънце.Тук са 10 градуса,но все пак Сатурн може да е изцедил жизнеността му преди това,а това събитие да е в следствие на наслагване на останалите фактори,след като вече основата е налице.
Често планети в съвпад със Слънце се проявяват няколко градуса след аспекта(а за Сатурн по принцип е характерно забавяне и бавни процеси),като едно от възможните обяснения,което съм срещал е че планета докато е в съвпад с него не се вижда и планетата,когато излезе от съвпада става видима и тогава природата на аспекта се изразява с пълна сила или резултата.
Транзитни Възли квадрат Нептун паралелно с Нептун опозиция Меркурий-съдбоносната роля на лекарствата
Марс квадрат Хирон от 8 към 4 дом

Доколкото разбрах е спряло дишането му след инжекцията-тук основна влияние е тройката Нептун/Юпитер/Хирон в опозе на Меркурий (дишането,бели дробове).Инжекцията е ретроградната Света Троица към ретро планета-ретро фактора наред с Нептун може да говори за грешка в диагноза или лечение,а покрай Юпитер-в дозирането /при правилна диагноза и лечение/.Хирон се свързва с болката и трудното поддържане на баланса.

Прогресии:
Венера съвпад с АСЦ-упр на 1 дом съвпад с него  (физически изменения)

Слънце е в съвпад СЛВ опозиция ЮЛВ -поемане на нов път,приключване на стар или някаква карма.

Марс квадрат Плутон

Освен точният съвпад на Луна с ИЦ както вметна Инти, Луната също квадратира възлите. Така и двете светила са в твърд аспект с възлите.

Дирекции:
Луна в края на Овен-критичен градус
Юпитер съвпад Сатурн-упр на 4 дом
АСЦ квадрат Луна (заболяване)

*

kaily

• 5145
« Отговор #13 -: Юни 26, 2009, 10:28:38 pm »
Обезболяващо, ама все пак какво обезболява точно?  ???

*

Lillie

• 30532
« Отговор #14 -: Юни 26, 2009, 10:39:07 pm »
Сатурн е в знака на Слънцето.Виждал съм смърти дори и след 5-6 градуса на Сатурн в съвпад със Слънце.Тук са 10 градуса,но все пак Сатурн може да е изцедил жизнеността му преди това,а това събитие да е в следствие на наслагване на останалите фактори,след като вече основата е налице.

Съгласна съм. Не е необходимо аспектът да е точен, за да се случи дадено събитие. А в случая леталният край най-вероятно е следствие, преминаването на транзитния Сатурн през Слънцето и в опозиция към Луната може да е отключило проблема. Особено, ако се има предвид, че Слънцето в хороскопа е в съвпад с мидпойнта Ma/Sa.

Цитат
MA/SA interruption of work, periodic work. Activities leading to separation or which are periodically interrupted. Periodic work. Interruption of work. Sickness. Acute sicknesses or matters. interruption. Action of separation. Forced separation. Death. Obsequies. Funeral.

Така че дирекция на малефик към нат. Слънце, както и дирекция на Слънцето към ъглите в хороскопа би могла също да предизвика фатални последствия.

Понеже според официалната версия причината за смъртта е сърдечна недостатъчност, спиране на сърцето, разгледах дали са активирани и други мидпойнти.

В радикса има връзка So/Ur = Ме, активирана от опозицията на транз. Юпитер и Нептун.
Меркурий е ментална планета, значението на мидпойнта Слънце/Уран също се свързва с нервно напрежение, "burn out" ефекта. Слънцето управлява сърцето, Меркурий и Уран - нервната система.

Цитат
SO/UR Condition of the nerves. The tension of the body. Accidents. Nervousness. Tenseness of the body. Sudden physically exciting events. Apoplexy of the heart. Accidents on the day. Sudden events. The physical tension and strain. The man who applies his strength. Apoplexies.

Има и още един активиран мидпойнт и това е AS/UR. В деня на смъртта транз. Сатурн минава в точен съвпад с тази точка, транзитиращата нодална ос също го активира чрез кратен на 45* аспект.

Асцендентът, както се знае се свързва с физическото тало. В ураническата астрология оста АS-ДS символизира отношенията ни със заобикалящия свят, със средата, т.е. в случая можем да го свържем с външни обстоятелства, с намеса от страна на други хора.
Уран дава внезапност, свързва се с неочаквани събития, вкл. и злополуки, инциденти. Това може да бъде и лекарска грешка, действие или бездействие, предизвикало летални последствия.

Цитат
AS/UR Sudden acquaintances. Excitements and accidents caused by others or of other people. To be the cause of other peoples excitement or Irritation. Sudden acquaintances. Events of other peoples. Tension and excitement by others. Sudden acquaintances. Sudden reunions.

Мидпойнтът AS/Pl бива активиран от транз. Уран.
Метафорично казано, Джако е отпътувал в "мир иной" с бързия влак (Уран).

Цитат
AS/PL Changes in the place or of the place (location). Moving (from residence). Changes in connections with different people. Other people are changeable. Changes In relation to others. A transformation at the place or of the place. To be transient in a place. Changes in or around the place.

Има още една интересна връзка в наталната карта -  Sa/Ne = Ме, която също бива активирана от транз. Юпитер и Нептун. Най-вероятно става въпрос за хронично заболяване, което протича дългосрочно, в латентна форма, в крайна сметка го удря в сърцето от нервно и психическо пренапрежение (след преминала опозиция на транз. Сатурн и Уран към светилата в хороскопа).

Цитат
SA/NE Losses, or separation through deception or fraud. Habit. Things of long duration. Sickness. Treacherous diseases. Chronic ill health. Pestilence. Chronic conditions. Fraud. Theft. Losses. Pestilence or plague.

Предполагам, че има и други активирани мидпойнти, но това са по-важните според мен.

Това е от мен по темата...
Мир на душата му.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #15 -: Юни 26, 2009, 11:01:47 pm »
Значи лично аз не мога да се отърва от усещането, което ми дойде първо, като разбрах, че е умрял.
Човек умира и като това е единственият начин да се отърве от нещо. Той не е могъл да се справи с идващите концерти, защото отдавна няма и не е могъл да възстанови оная си енергия и на концертите е щял да изглежда съвсем другояче в сравнение с преди. И е трябвало да избира между провал и омитане на върха на славата.

*

Nebesna

« Отговор #16 -: Юни 26, 2009, 11:04:15 pm »
Цитат
Обезболяващо, ама все пак какво обезболява точно?

Бившия адвокат на семейство Джексън Брайън Осман съобщи, че напоследък е предупреждавал близките му, че той прекалява с лекарствата. Очаква се предстоящата аутопсия да хвърли светлина върху причината за смъртта на Майкъл Джексън.

Бившият продуцент и приятел на Майкъл Джексън Тарак Бен Аммар нарече лекарите на покойния поп идол "престъпници" и "шарлатани", които са се възползвали от неговата хипохондрия, предаде АФП.

"Ясно е, че престъпниците в този случай са лекарите, които го лекуваха през цялата му кариера, които разрушиха лицето му, които му даваха лекарства за успокояване на болките му", заяви Аммар по френското радио Европа 1. "Той беше хипохондрик и човек никога не можеше да знае със сигурност дали е болен, защото беше заобиколен от лекари шарлатани, които му предписваха лекарства, витамини за хиляди долари", допълни тунизийският продуцент.

Той заяви, че вярва, че Джексън, който редовно вземал приспивателни, е починал от сърдечен удар, "защото той вземаше всякакви лекарства", но подчерта, че никога не го е виждал да взема забранени вещества. "Той се хранеше лошо, не водеше много здравословен начин на живот, не можеше да спортува"

http://bgnewsroom.com/singlenews/?ID=122962

*

malina

« Отговор #17 -: Юни 27, 2009, 08:54:39 am »

Да, много точно! Преди година Майкъл е споделил с Джей Ранди Тараборели- журналист от Daily mail,  който 30 години следи живота и кариерата му:

"Изморен съм. Не ми е останало нищо, което да мога дам. Искам да бъда оставен сам. Толкова ли е лошо това?"

:(

Много хубава статия от Тараборели: 'Тъжният свят на Майкъл Джексън'

« Отговор #18 -: Юни 27, 2009, 12:53:55 pm »
Дали можем да тълкуваме наталното положение на Марс в 8-ми като смърт с неизяснени обстоятелства и дори по насилствен начин - управлява 7-ми, например лекарят в конкретният случай и упр. на натален 2-ри - инжекцията /защото е материя/
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Skarlet

« Отговор #19 -: Юни 27, 2009, 02:16:04 pm »
Тези неизяснени обстоятелства според мен ще са само за публиката,за множеството. Обикновено има напрегнат аспект към натален Нептун при неизяснени обстоятелства и трудни за диагностициране заболявания.Тук на практика няма опозиция на Марс и Нептун /около 20-тина градуса е орбиса/. Само като погледне човек Венера/управителка на асцендента и 8 дом/ в Лъв /сърце/ в съвпад с Уран и му става ясно причината за смъртта-внезапен,бърз сърдечен удар/по простичко казано/.На всичко отгоре Венера е диспозитор на Марс-а в Телец.Марс е в квадратура към управителя на 12 дом-хроничните заболявания-Меркурий/който е и мунданен упр. на 6 дом-здравето/.Двамата управители на 6 дом-Юпитер и Нептун са на асцендента и в тригон с Луната в Риби. Аз имам усещането,че дори самият той може да е помолил лекаря си да му даде по-силна доза Демерол,към който той вече е бил пристрастен.Доколкото бях чела,той е имал два инцидента през 1984 и 1993/ако не греша/и след това е започнал редовно да използва силни болкоуспокояващи.А това си е зависимост като всяка друга. Не мога да си представя за чий им е било да го юркат човека точно сега да прави концерти? Сатурн в съвпад със Слънце и Плутон в Дева/сатурн-упр. на 4 дом-дом на края/,в опозиция с Луната в Риби-упр. на МЦ. Той явно е изпаднал в сериозен психически стрес от страх как ще се представи и дали ще бъде приет отново на сцената като крал.Юпитер и Нептун са и диспозитори на Луната. А за съвпада на нат. му Луна с транзитния Уран-да не говорим.Това е много тежък за и без това крехката психика аспект,действа много силно на нервната система.И като включиш и наталния Сатурн в Стрелец......става манджа с грозде.Да не подценяваме и квадрата на тр. Юпитер и Нептун към нат.Марс /упр. на 7 дом-лекаря/и опозицията им към упр. на 12 дом.
Това вече се вижда като прекалена доза на лекарството от страна на доктора.Но,те са и в опозиция на нат.Венера/освен на Меркурий/-упр. на на асц. и 8 дом.Затова ми се струва,че той може просто да е помолил лекаря за по-силната доза,за да прекрати мъката му.Той от години е бил зле психически,както и силно зависим от лекарствата.Така поне хората ще го запомнят като крал,а не като неуспял да се завърне триумфално на сцената. Не е лесно-с управител на асц.-Венера,в 10 дом/кариерата,имиджа/ в съвпад с Уран/упр. на 5 дом-творчеството/ - в Лъв. Той е роден да бъде крал и според мен точно това е породило неговия страх от крах,като е предпочел да си отиде с достойнство. Това са мои мисли,но и породени от аспектите му.Може да не сте съгласни с мен,но това ми се върти от вчера в главата.