Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1168870 Прегледи
*

Nebesna

Re:хорарен въпрос
« Отговор #2000 -: Април 09, 2010, 04:38:40 pm »
Какво значи ще сменяме ли къщата? На такива общи въпроси не се отговаря!
1. На кого е къщата? - собственикът е важен.
2. Ще я продавате ли, ипотека ли има или нещо друго?

*

elfidka

• 3129
« Отговор #2001 -: Април 09, 2010, 06:38:43 pm »

Ами то е малко сложно, в смисъл, свекър, ми е завещал къщата на мъжа ми, а свекървата каза, че непременно ще оспорва завещанието.  Той човека е още жив, но аз разгледах транзитите на мъжа ми и тепърва му предстои Уран да влезе в 4 дом, и да съвпадне с Хирона му.
Та като си говорихме с мъжа ми по въпроса, той каза, че ако майка му си потърси запазената част, която по закон е 1/3, то тогава, ще продаде етажа и ще се местим.  Знам че е рано за това, ама не се сдържах и ме за човърка от вътре.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Yasmin

• *
  • 103
« Отговор #2002 -: Април 09, 2010, 06:52:57 pm »
Здравейте, имам нужда от малко помощ. Сина ми "прибра" някъде една малка вещ - карт рийдър, немога да го намеря никъде :-\ Слагам карта, ако някой може да каже да търся  :( 
« Последна редакция: Април 09, 2010, 07:13:31 pm от Yasmin »

*

missKapriz

« Отговор #2003 -: Април 09, 2010, 06:59:20 pm »
Можеш ли да качиш по-голяма карта,Ясмин

*

Yasmin

• *
  • 103
« Отговор #2004 -: Април 09, 2010, 07:15:13 pm »
Опитах се да пусна по-голяма карта, но неможах :( Часът е 19,24 ч Варна
Дотук, което сама се опитвам да видя е да търся в бюрото или около прозорците.

*

Nebesna

« Отговор #2005 -: Април 09, 2010, 07:31:42 pm »

Ами то е малко сложно, в смисъл, свекър, ми е завещал къщата на мъжа ми, а свекървата каза, че непременно ще оспорва завещанието.  Той човека е още жив, но аз разгледах транзитите на мъжа ми и тепърва му предстои Уран да влезе в 4 дом, и да съвпадне с Хирона му.
Та като си говорихме с мъжа ми по въпроса, той каза, че ако майка му си потърси запазената част, която по закон е 1/3, то тогава, ще продаде етажа и ще се местим.  Знам че е рано за това, ама не се сдържах и ме за човърка от вътре.

По закон никой няма право да лишава наследник от неговото наследство. Ако са семейни свекър ти и свекърва ти, след неговата смърт тя има право на нейната полагаема част. Ако, обаче жилището е изцяло на баща ти (негова собственост, която не е придобита по време на брака, а наследена) той може да го продаде на сина си без съгласието на съпругата си, защото е единствен и пълноправен собственик и може да се разпорежда със собствеността си. Тя копче не може да му каже.  Продажбата е най-чистата сделка.

*

missKapriz

« Отговор #2006 -: Април 09, 2010, 07:53:26 pm »
По картата на Ясмин-когато се търси загубена вещ винаги първо гледам дали ще се намери изобщо,а после се опитвам да разбера къде.В случая ми се струва,че няма да я намерите  :-\

*

Yasmin

• *
  • 103
« Отговор #2007 -: Април 09, 2010, 08:04:31 pm »
И аз мисля, че няма да се намери :-\ заради плутона в трети дом, нали?
Но пък от друга страна е ретрограден. В теоретичната част на сайта прочетох, че венера се разглежда като съуправител на втори дом, тя в случая е и господар на Асц.
Прерових по-ниските части на шкафовете и гардеробите, но нищо не намирам.
В такива случаи се чудя как е възможно нещо просто така да изчезне????

*

missKapriz

« Отговор #2008 -: Април 09, 2010, 08:18:10 pm »
Къде прочете,че Венера е съуправител на втори дом :rolleyes:
Иначе за ретро У2 си права,куинконса между управителите на втори дом май също показват,че може да се намери,но пък няма връзка между теб и загубената вещ.Луната също не потвърждава намирането.У2 е в падащ дом,което отново не показва намиране.
Интересна карта-ако има развитие нали ще кажеш :blink:
« Последна редакция: Април 09, 2010, 08:24:10 pm от missKapriz »

*

Yasmin

• *
  • 103
« Отговор #2009 -: Април 09, 2010, 08:28:40 pm »
http://astrosite.org/horarna.htm
Ето тука, по-надолу където е дадено обяснението за домовете - там пише за венера.
Разбира се, че ще кажа ако има развитие.
Предвид и че става дума за плутон, може би няма защо да се чудя на мистериозното изчезване :-\

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2010 -: Април 10, 2010, 12:52:25 am »
Като стана на дума за домови системи мен не ми пречи всеки да си ползва своята.
 Моите предпочитания са към Плацидус, рядко сверявам и по Кох. А смятам скоро да експериментирам с Региомонтанус, която се е ползвала от традиционните хорарни астролози. Любопитна съм да видя разликите.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #2011 -: Април 10, 2010, 09:13:14 am »

Ами то е малко сложно, в смисъл, свекър, ми е завещал къщата на мъжа ми, а свекървата каза, че непременно ще оспорва завещанието.  Той човека е още жив, но аз разгледах транзитите на мъжа ми и тепърва му предстои Уран да влезе в 4 дом, и да съвпадне с Хирона му.
Та като си говорихме с мъжа ми по въпроса, той каза, че ако майка му си потърси запазената част, която по закон е 1/3, то тогава, ще продаде етажа и ще се местим.  Знам че е рано за това, ама не се сдържах и ме за човърка от вътре.

По закон никой няма право да лишава наследник от неговото наследство. Ако са семейни свекър ти и свекърва ти, след неговата смърт тя има право на нейната полагаема част. Ако, обаче жилището е изцяло на баща ти (негова собственост, която не е придобита по време на брака, а наследена) той може да го продаде на сина си без съгласието на съпругата си, защото е единствен и пълноправен собственик и може да се разпорежда със собствеността си. Тя копче не може да му каже.  Продажбата е най-чистата сделка.

Благодаря ти Небесна, и аз точно това се опитвах да обясня на мъжа ми, нали все  пак съм студентка по право, но той не може да се оправи с баща си.   А иначе къщата е на баща му , както и земята, майка му е дошла снаха. По време на брака са вдигнали втори етаж, но по българските закони, собствеността се определя по земята. За мен е най-добре да си купим наша къща, така че  стискам палци да се рзавият нещата в правилната посока.
« Последна редакция: Април 10, 2010, 09:18:30 am от elfidka »
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #2012 -: Април 10, 2010, 04:27:14 pm »
Ми...оня пак се обади, тоя път по телефона и с ново предложение за друг гръцки остров, чието име в момента забравих. Вика до октомври, 750 евро чисти, осигуровки отделно, 6 дена в седмицата се работи, камериерка.
Пак питам в 17,10 следобед да ходя ли да вървя на тоз остров?
Вече не знам кое е питомно, кое е диво, кое не трябва да изпускам и кое ще ми го навре отзад.
Честно казано не мога да си определя пътя занапред и затова карам на принципа ези-тура. Само дето хорарът дава повече от тоя принцип.
Да вървя ли?

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2013 -: Април 10, 2010, 04:33:28 pm »
Линка с картата за сравнение, за да се види дали има смисъл пак да питаш.
Ако можеш качи и новата, ако не, по-късно.

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,3460.1980.html

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #2014 -: Април 10, 2010, 04:37:12 pm »
Е че то не е едно събитие те са две различни, нали нещата се променят.
Сега ми се обади по талифона и ме вика за друг остров.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #2015 -: Април 10, 2010, 04:46:22 pm »
Ми...оня пак се обади, тоя път по телефона и с ново предложение за друг гръцки остров, чието име в момента забравих. Вика до октомври, 750 евро чисти, осигуровки отделно, 6 дена в седмицата се работи, камериерка.
Пак питам в 17,10 следобед да ходя ли да вървя на тоз остров?
Вече не знам кое е питомно, кое е диво, кое не трябва да изпускам и кое ще ми го навре отзад.
Честно казано не мога да си определя пътя занапред и затова карам на принципа ези-тура. Само дето хорарът дава повече от тоя принцип.
Да вървя ли?

Ако си отворя пак устата с отрицателен отговор, ще ме биеш. Но дори и да ме набиеш, пак няма да те пусна. Отговорът ми и този път е същия - не. Сатурн управлява 5 и съуправлява 6 дом и е в 1 дом ретрограден. Това не е добър признак, пък и е в опозиция с Уран - управител на работата. Ако му е толкова чиста работата на този бизнесмен, защо управителите на 1 дом - ти и 2 дом - твоите пари, са в 8 дом?  :rolleyes: Сигурно ще се трансформираш работейки.  ;) Меркурий управлява и 10 дом, а двете планети са в знака на любовта Венера и в дома на секса - 8 дом. Не си длъжна нито да ми вярваш, нито да се съобразяваш с моето мнение. Но и в тази карта, както и в предишната загатва за това.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2016 -: Април 10, 2010, 04:51:05 pm »
Неизбежно е нещата да не се повтарят в двете карти, най-малкото, защото предложението идва от един и същи човек, Кайли.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #2017 -: Април 10, 2010, 04:51:56 pm »
Кой ти урежда тази работа - приятел/ка ли? Луната управлява 11 дом и е в 6 дом, а и предстои секстил с Меркурий и Венера, което дава едно "да" в подкрепа, но няма да е зле, ако заминеш с още някой, да не си сама.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #2018 -: Април 10, 2010, 04:59:55 pm »
Цитат
- Сатурн в първи дом /Лили казва, че ако Сатурн е ретрограден и в съвпад с Асц. – нещата никога не завършват добре/

Пък е и в критичен градус, освен ретроградието и опозицията му с управителя на 6 дом - Уран.

*

Nebesna

« Отговор #2019 -: Април 10, 2010, 05:19:00 pm »
Ако му е толкова чиста работата на този бизнесмен, защо управителите на 1 дом - ти и 2 дом - твоите пари, са в 8 дом?  :rolleyes: Сигурно ще се трансформираш работейки.  ;) Меркурий управлява и 10 дом, а двете планети са в знака на любовта Венера и в дома на секса - 8 дом.

8-ми дом е и дома на рискованите ситуации и на спечелените от партньорство пари.