Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1165731 Прегледи
*

sunrain

• 6710
Re:хорарен въпрос
« Отговор #2620 -: Май 10, 2010, 11:09:13 am »

Да, Луната в съвпад с Уран в хорара може да говори за нестабилно емоционално състояние на кверента, но не преди задаване на въпроса, тъй като все пак съвпадът е сходящ, т.е. предстои да се случи. Мисля, че има разлика между сходящи и разходящи аспекти.

С асц. Козирог кверента е представен от Сатурн, а Луната е във Водолей и докато стигне до Урана ще мине първо през Нептун и после през Юпитер. Пийни едно кафенце да се разсъниш.  :blink:

Това е по друг хорар. Този на Дивна.  ;D ;D ;D Ех, че ме кефи тоя Меркурий ...да го таковам.  :rolleyes:
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2621 -: Май 10, 2010, 11:10:10 am »
Със Стрелец в 12-ти дом, когато една информация (като бедствия, земетресения и др. подобни) е болезнена за мен, обръщам всичко на майтап...

И аз така предпочитам, нямам никакво желание да прогнозирам земетресения, цунамита, сривове и прочие бедствия.
Който иска, да си чеше крастата.  :P
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2622 -: Май 10, 2010, 11:16:53 am »
За разлика от вас не съм чак толкова Плутонова, за да понеса подобни разсъждения, не ми стиска....Даже в момента ми се свива стомаха.

Няма тогава повече коментари по темата. Целта не е някой да се чувства зле, така че няма да си го причиняваме. А и вземи това "не" и го приеми за вярно.  :blink:

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #2623 -: Май 10, 2010, 11:17:33 am »
Съни, админа е душичка, стига да се усетиш навреме, че не обича някой да се прави, че знае и може повече, отколкото знае и може на практика. Банове няма, но има едно бавно въртене на шиш на бавен огън... По това си приличаме с него май.  :P И ако някой не се усеща, че е станал смешен, админа елегантно и с финес по везнишки ще му покаже, че и този вариант е възможен в нашия илюзорен и дуален свят.

Интересно, кой ли е този дето "обича да се прави на всезнаещ"?  :rolleyes: За да се дават някакви оценки по отношение знанията на който и да било, човек трябва да е професионалист в областта си. Нали така? Пък тук, въпреки високото ниво, знаещи във всички дялове на астрологията, не виждам. А самия админ, доколкото си спомням, сподели че не е астролог. Може и нещо аз да не съм дочела и да не съм разбрала. Ако е така, приемете извинения.  :-\

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #2624 -: Май 10, 2010, 11:18:17 am »
Ох, Скарлет, за друг хорар говоря, оня на Дивна от снощи.  :blink:

Ясно. Но аз реших,че говориш за последния.  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2625 -: Май 10, 2010, 11:24:14 am »
Скарлет, не говоря за знания в областта на астрологията, а по принцип.
И аз не обичам някой да ми се прави на всезнайко и да вдига менторски пръст.
Особено като знаеш на кой къде са му скъсани гащите, образно казано, и да тръгне да ти се прави на велик.
Нямам предвид някой конкретно от форума, но за мен такова поведение би било дразнещо.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #2626 -: Май 10, 2010, 11:35:31 am »
Да започнем с преценката на въпроса по Лилли. Няма да закачам транссатурновите.

1. Планетен час - Сатурн, управител на Асц. - Сатурн - минава този тест.

2. Асц. в първия градус - нерадикалност, защото "Има нещо да се разбере и научи и ситуацията ще се развие, преди да е ясен отговорът." Демек, рано е. Другояче казано - нищо наистина значимо по въпроса няма да се случи скоро, тоест, астрологът няма какво да предсказва, тоест картата е нерадикална.

3. Асцендентът и планетите в първи дом трябва да описват кверента, включително физически, до ниво на детайлизация - бенки и белези на разни места по тялото. В случая предполагаме, че Сатурн в Дева, в девети дом описва добре "шефа", структуриращ и подреждащ виртуалния ни свят. От друга страна - Сатурн е ретрограден, перегрин, без есенциални достойнства и в последен градус в терма на Марс - все индикации за "подозрителен" кверент. При това положение - ретро и в последен градус управител се казва, че какъвто и да е отговорът на астролога, кверентът вече си е решил, каквото е решил и мнението му по въпроса е фиксирано и не подлежи на "корекция". Поради това, картата е нерадикална.

Ако не ставаше въпрос за такъв "комплициран" Сатурн, ретрограден управител на първи дом просто се разчита като отрицателен отговор на хорарния въпрос. Демек, НЕ, няма да има разрушително земетресение до 2012 г.  :P

4. В хорарните карти, които не са свързани с взаимоотношения, седми дом описва астролога. В случая - Рак, Луна. При това намаляваща Луна, която в древността се приема за малефик. Има подкрепящи партилни тригони с Венера и Юпитер, но е в място, без есенциални достойнства - перегрин. Може да се очаква, че астрологът е застрашен да сбърка в оценката си, липсва му вдъхновение, "авторитет пред кверента" и подходяща нагласа. Негативни аспекти с управителите на осми, шести и четвърти дом, което отново подкопава доверието между кверента и астролога, но пък тригон с управителя на десети дом - "отсъждането" на въпроса. Кофти аспект между управителя на седми и на първи - в  случая куинконкс - въпросът е зададен "на шега", не е сериозен. Тоест, вероятно е астрологът да отсъди правилно според картата, но кверентът така или иначе няма да му повярва. Което се потвърждава от квадрата между управителя на кверента и управителя на десети дом. Тоест, хАби се бадева астрологът, или казано другояче - картата е нерадикална.

5. Луната не трябва да е на Виа комбуста - минава този тест.

6. Луната не трябва да е без курс - минава този тест.

7. Куспидата на седми дом и господарят му не трябва да са наранени - отчасти го разгледахме в точка 4. В допълнение К7 е в триплицитет, терма и градус на Марс - малефик - афликтиран. Заключението е като по т. 4.

8. Сатурн не трябва да е в първи дом, особено ретрограден - не е, само го управлява  ;D.

9. Сатурн не трябва да е в седми дом, особено ретрограден - не е, ама то и Луната си стига.

10. Управителят на първи дом не трябва да е комбуст - не е, ама е перегрин.

11. Не трябва да има равен брой положителни и отрицателни фактори за отсъждането - мързи ме да броя, ама ми се чини, че отрицателните са повече  ;D.

Това дотук са все considerations against judgment . И далеч не всичките. Още дори не съм почнала да разглеждам картата.
« Последна редакция: Май 10, 2010, 11:42:21 am от Diyana »
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Diyana

• 2705
« Отговор #2627 -: Май 10, 2010, 11:43:08 am »
Ба, аз докато напиша един пост, вие вече сте изпраскали 30. Тоя ретро Мерк ще ви счупи клавиатурите, бре  ;D

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #2628 -: Май 10, 2010, 12:01:36 pm »
Скарлет, не говоря за знания в областта на астрологията, а по принцип.
И аз не обичам някой да ми се прави на всезнайко и да вдига менторски пръст.
Особено като знаеш на кой къде са му скъсани гащите, образно казано, и да тръгне да ти се прави на велик.
Нямам предвид някой конкретно от форума, но за мен такова поведение би било дразнещо.

Тук все пак сме астрологична общност и админа е админ на този форум, та не бих могла да реша, че се прави и говори нещо по принцип. Още повече обидно за хората. Не виждам някой да се бие в гърдите, като изключим слънцата в 1 дом. За мен всякаква тънка подигравка с някого принципно е признак за някакво "величие", което само по себе си не говори добре за този който се подиграва. Оф, много се разфилософствах!  ;D Този транзитен Марс явно доста дразни наталните планети на много хора, защото не забелязвам някой да се прави на велик във форума. Друг е въпроса, ако някой така го чувства. Ама, ако започнем да се дразним от всяко нещо и от всеки, който нещо и някъде го сърби, ще си изразходим енергията.  ;D
  Хубав ден, момичета и момчета!  :88:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #2629 -: Май 10, 2010, 12:03:51 pm »
Ба, аз докато напиша един пост, вие вече сте изпраскали 30. Тоя ретро Мерк ще ви счупи клавиатурите, бре  ;D

Диана, то твоя пост е толко дълъг и обстоятелствен, че досега го четох  ;D  ако не си разгледала картата, нема и нужда да го правиш - той въпросът тръгна от мистиката и си беше ясно като бял ден, че шефчето се бъзика... той нали е човек на Кастанеда - както и да го облича това в думи си ясно, че си има собствено езотерично мнение по всички въпроси. ;D   обаче ми стана много забавно, че го изхваща и така добре го "облече" астрологично  ;D ;D ;D ;D ;D

как звучи само: "Кофти аспект между управителя на седми и на първи - в  случая куинконкс - въпросът е зададен "на шега", не е сериозен. Тоест, вероятно е астрологът да отсъди правилно според картата, но кверентът така или иначе няма да му повярва. Което се потвърждава от квадрата между управителя на кверента и управителя на десети дом. Тоест, хАби се бадева астрологът, или казано другояче - картата е нерадикална."  :57: :57: :57: :57:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #2630 -: Май 10, 2010, 12:11:35 pm »
Оффф, като се има предвид, че кверента е представен от Сатурн, никак не ми мирише на шега. Друг е въпроса, че в 1 дом има Плутон, който може да го представя като човек със скрити помисли.  Чао!  :P

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #2631 -: Май 10, 2010, 12:13:22 pm »
човек със скрити помисли.  Чао!  :P

знаех си аз  :57:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2632 -: Май 10, 2010, 12:14:17 pm »
Параноик и скептик!  :scorpios: :93:

Ама аз вече да си мълча, че го обрисувах по-назад в кратце и предостатъчно.  :72:

*

Diyana

• 2705
« Отговор #2633 -: Май 10, 2010, 12:26:08 pm »
Постът ми въобще няма и намерение да описва админа или пък да отговаря на въпроса наистина. Най-малкото аз и не знам кой би бил сигнификаторът за земетресение :( :o. Според някои автори - ама предимно арабски е комбинация от Юпитер и Сатурн или Сатурн и Марс, и например Юпитер в сидерални Близнаци, тоест в Рак, често дава тресене. Друга комбинация би било положението на асц. между малефици - Сатурн, Марс, Кету и Раху. Също така се търси кой е управителят на точката на катастрофите и съответно точката на разрушенията в картата и после се гледа тоя управител с кого си има вземане-даване в хорарната карта. И се търсят съвпади с ония, виолентните, фиксирани звезди, които не знам как да ги меря - със или без прецесия :-\.

Аз на мене си не мога да предскажа кога ша се изтреса пред банята, па камо ли да река кога ша ни изтресе национално. Много ми е малка пишката за такива прогнози.

Постът беше опит за илюстрация на някои от класическите правила при хораруването.
То е очевидно, че стриктното им прилагане би блокирало всеки опит за разглеждане на който и да е хорарен въпрос.

Аз затуй и го карам на гола импровизация.  :wub:

*

Diyana

• 2705
« Отговор #2634 -: Май 10, 2010, 12:38:37 pm »
Оффф, като се има предвид, че кверента е представен от Сатурн, никак не ми мирише на шега. Друг е въпроса, че в 1 дом има Плутон, който може да го представя като човек със скрити помисли.  Чао!  :P

В оригиналния текст (доколкото английският превод може да мине за оригинал  :P) се използва думата "genuine" за въпроса, което би могло да се преведе истински, оригинален, действителен, автентичен, но също и искрен, непресторен.
И за това, че не е автентичен и истински въпросът, един от начините за отсъждане е поради негативен аспект между кверента и астролога. Не функционират на една вълна просто.

В случая, като се разрових сега в Мистиката, админът нещо се е подпичквал с други юзъри във връзка с фразата, че колкото астролози, толкова и мнения по темата. Демек, въпросът си е  ачик-ачик тест, става ли за чеп тукашното астрологично войнство, или не става.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #2635 -: Май 10, 2010, 12:41:32 pm »

В случая, като се разрових сега в Мистиката, админът нещо се е подпичквал с други юзъри във връзка с фразата, че колкото астролози, толкова и мнения по темата. Демек, въпросът си е  ачик-ачик тест, става ли за чеп тукашното астрологично войнство, или не става.

е анджък де, нъл туй се опитвах да кажа и аз  ;D ;D ;D 

*

Diyana

• 2705
« Отговор #2636 -: Май 10, 2010, 12:42:37 pm »
е анджък де, нъл туй се опитвах да кажа и аз  ;D ;D ;D 

Е анджък, ма го каЖа, след като се изпонаметкахме тука една връз друга.  :P

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2637 -: Май 10, 2010, 12:42:40 pm »
Е затуй го пуснах, я... ;D  

*

Diyana

• 2705
« Отговор #2638 -: Май 10, 2010, 12:43:50 pm »
Е затуй го пуснах, я... ;D  

ААА, и ти ли, Бруте! Ама то в тоя въпрос, и кверента, и астролозите, афиф бре. Кък искате да се радикализира картата тогайзи, ама ха! :angry:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2639 -: Май 10, 2010, 12:47:39 pm »

В случая, като се разрових сега в Мистиката, админът нещо се е подпичквал с други юзъри във връзка с фразата, че колкото астролози, толкова и мнения по темата.

Е това исках, макар и в рамките на шегата, да видим вярно ли или не...така, че резултата е ясен за мен. Кофтито е, че за админа, както посочи едва ли това ще се промени като мнение.  ;)

А имам чувството, че назад въобще не си чела, щом сега го разбираш това. :blink: