Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1166686 Прегледи
*

Diyana

• 2705
Re:хорарен въпрос
« Отговор #3460 -: Юни 01, 2010, 11:29:52 am »
Това начинание е точно по СЛВ в 10-ти дом, той си даже е в много точен съвпад с МС, в Скорпион.

Изречението ти, което ме провокира към въпроса за възлите
Няма да се чувствам добре, ако години наред се спонсорират моите идеи и няма възвръщаемост от това.
Позицията на СЛВ в 10-ти често дава такава нагласа - силно желание и вътрешен подтик да реализираме идеите, за собствен бизнес, за активност и напредък в обществото, което обаче подкопаваме чрез страх да рискуваме, търсене на сигурност и необходимост да подкрепяме и служим на близките и семейството си, чрез отказ от собствените си лидерски импулси. Подобно на СЛВ в Козирог - ЮЛВ в Рак. Обикновено си намираме причина, за да се откажем от идеите си - "Още ми е рано, не съм готова", "Вече ми е късно, остарях", "Точно сега децата имат нужда от мен", "Мъжът ми няма да се чувства мъж, ако стана по-успешен предприемач" и т.н.

Ето ти в допълнение уроците, които трябва да усвоиш, според Жан Спилър, със СЛВ в Скорпион- тъкмо я чета тия дни, та ми падна на къс пас  ;D.
• Избиране на конструктивна промяна
• Освобождаване от всичко, което води до застой и липса на енергия
• Освобождаване от ненужните вещи
• Наслаждаване на нещата, без да е необходимо да ги притежавате
Приемане на подкрепа от другите (идеи, пари, възможности)
Наслада от високорисковите ситуации, които ви карат да се чувствате живи
• Осъзнаване на чуждата психология (желанията, исканията, нуждите и мотивите на другите)
Отвореност към партньорство, подкрепа и обединяване на сили с другите

Това няма нищо общо с хорара ти. Ти си ветеринар, няма да си загубиш знанията и уменията, ако просто смениш мястото, където ги упражняваш. Ако не се получи - винаги можеш да се върнеш, където си сега. Ако до сега не си практикувала професията си, тъкмо е време.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #3461 -: Юни 01, 2010, 11:39:54 am »
Имам предвид, че Южният възел е в 4-ти дом и досега съм избирала работа, която да ми позволява да се грижа за децата и семейството си. Това е единственото нещо с което съм се съобразявала. На заден план винаги са оставали удовлетворението от работата и лични предпочитания. За нищо не съжалявам, даже съм благодарна на съдбата за шанса, който съм имала.  

Е, каква е последната ви дума?  :blink:
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

missKapriz

« Отговор #3462 -: Юни 01, 2010, 11:42:12 am »
Аз съм за-най-силния ми аргумент -тригона на светилата и марс У10 на К2 и предстоящ секстил със Слънцето

*

sunrain

• 6710
« Отговор #3463 -: Юни 01, 2010, 11:42:39 am »
Еми няма общо с хорара, но и в него има положителен момент, след казаното от Дияна, а и честно казано от разстояние така те усещам, че имаш необходимостта от тази промяна и те подкрепям с две ръце да действаш.  :blink:  
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #3464 -: Юни 01, 2010, 11:43:24 am »
Колко е хубаво, че ви има  :blink:

*

Diyana

• 2705
« Отговор #3465 -: Юни 01, 2010, 11:43:28 am »
Имам предвид, че Южният възел е в 4-ти дом и досега съм избирала работа, която да ми позволява да се грижа за децата и семейството си. Това е единственото нещо с което съм се съобразявала. На заден план винаги са оставали удовлетворението от работата и лични предпочитания. За нищо не съжалявам, даже съм благодарна на съдбата за шанса, който съм имала.  

Е, каква е последната ви дума?  :blink:

Браво! Сега избери възможността да се грижиш за семейството си, като си лично удовлетворена от работата, която чувстваш за свое призвание. Go-go-girl! :88:

*

Aniri

• *
  • 256
  • Where the land meets the sea
« Отговор #3466 -: Юни 01, 2010, 12:51:27 pm »
Мина достатъчно време, отговора ми е вече известен и спокойно мога да задам въпроса, който не смеех. За който му се упражнява/занимава...
Въпроса: Ще се оцелее ли кучето ми? Ще оздравее ли след операцията?
Първата карта е по Кох, втората по Плацидус.

П.П: Този път се надявам да няма проблем с картите  :-[
It takes two to speak the truth: one to speak, and another to hear.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #3467 -: Юни 01, 2010, 01:40:08 pm »
Здравейте всички  :blink:
Искам да задам един хорарен въпрос и да ви помоля за помощ при тълкуването. Преди няколко дни ми дойде една идея относно професионалната ми реализация и ежедневната ми работа. Става въпрос за  голяма промяна. Въпросът ми е дали ще има успех това начинание?
Часът е 10:13 град София, днес 01.06.2010

Кали, не се страхувай, а действай.  ;D Имаш Локус Фортуна в 8 дом - финансова и морална подкрепа от партньора и ще печелиш добре. Но печалбите малко ще се позабавят във времето. Аз си направих хорара с мойта програма по Кох и куспидата на 8 дом е в Риби с управител ретро Нептун в 7 дом. Предстоящата опозиция на Марс и Нептун според мен представя опити на конкуренция да те смачка. Но управителя на 7 дом /конкуренцията/ Уран е в разходяща опозиция със Сатурн, управител на 6 дом. Предполагам искаш да си ветеринарен лекар на домашни любимци,щом е акцентиран 6,  но има и Венера в 12 дом - управител на интерсептирания Телец в 10. Няма значение това толкова. Първият аспект на Меркурий, обаче, е квадратура с Марс-управител на 10 дом. След като ще работиш самостоятелно, предполагам че проблемите могат да дойдат от страна на висшестоящи хора, от които зависи издаването на доста разрешителни за стартирането на дейността - ХЕИ, ДВСК и други. Меркурий по принцип се свързва с документи и договори, а тук той управлява и 3 дом, освен 2. Но тези трудности ще бъдат само първите 10-на месеца. Слънцето и Луната ще направят тригон след 10 градуса. След около 11 градуса Меркурий ще направи тригон със Сатурн и ще се постабилизираш сла 10-на месеца. Както знаеш, всяко начало е трудно. Венера управлява 4 дом - края на нещата и след 13 градуса прави секстил със Сатурн. Това за мен е знак за стабилност и добро бъдещо развитие. Но това е само по хорар. Както казват останалите съфорумци, добре е да се види натала - 1,2,6 и 10 домове, техните управители и аспекти.  :blink: Успех!

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #3468 -: Юни 01, 2010, 03:01:14 pm »
Благодаря ви отново.

Aniri, надявам се, че кучето ти е оздравяло, някак ведро звучиш, сякаш искаш да ни кажеш, че лошото е минало.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #3469 -: Юни 01, 2010, 03:05:12 pm »
Мина достатъчно време, отговора ми е вече известен и спокойно мога да задам въпроса, който не смеех. За който му се упражнява/занимава...
Въпроса: Ще се оцелее ли кучето ми? Ще оздравее ли след операцията?
Първата карта е по Кох, втората по Плацидус.

П.П: Този път се надявам да няма проблем с картите  :-[

Мисля, че е оздравяла. Венера прави хубави аспекти с всичко - с Луната, със Сатурн, с Юпитер, а и съвпада с Парса.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #3470 -: Юни 01, 2010, 03:16:21 pm »
...и аз да попитам нещо...до колко градуса най-много гледаме за ранния АЦ и когато Луната е в примерно 29-я градус на знак, но има аспект с 2 планети даже точен аспект...без курс ли е?...нали трябва да има аспект преди да напусне знакът, в който е за да не е без курс....как е точно?
ще постна и картата...опитах сама да разбера, но тези неща ме объркват.....въпросът ми е на картата... :-[

*

Diyana

• 2705
« Отговор #3471 -: Юни 01, 2010, 03:21:30 pm »
...и аз да попитам нещо...до колко градуса най-много гледаме за ранния АЦ и когато Луната е в примерно 29-я градус на знак, но има аспект с 2 планети даже точен аспект...без курс ли е?...нали трябва да има аспект преди да напусне знакът, в който е за да не е без курс....как е точно?
ще постна и картата...опитах сама да разбера, но тези неща ме объркват.....въпросът ми е на картата... :-[

До три градуса, тоест 2,59'59''. По въпроса за Луната - не, не е без курс, но и предстои да отиде в друг знак, тоест да се променят съществено обстоятелствата, които оказват влияние върху развитието на въпроса. Тоест, предполага се, че астрологът няма да може да предвиди точно отговора.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #3472 -: Юни 01, 2010, 03:27:14 pm »
Ранният АСЦ е от 0 до 3 градуса. Тъй като питаш за нещо, което вече се е случило, мисля че не е проблем, че Луната няма сходящи аспекти.

Управителката на 5-ти дом-Венера е в 1-ви дом, Луната освен това е в 8-ми дом и потвърждава същността на въпроса. Мисля, че отговорът е положителен.

Моля те направи си тест и ни кажи колко са чертичките.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #3473 -: Юни 01, 2010, 03:36:14 pm »

До три градуса, тоест 2,59'59''. По въпроса за Луната - не, не е без курс, но и предстои да отиде в друг знак, тоест да се променят съществено обстоятелствата, които оказват влияние върху развитието на въпроса. Тоест, предполага се, че астрологът няма да може да предвиди точно отговора.

Diyana, благодаря ......ами явно си показва объркването ми....аз си мисля, че ще е "не"..не от хорара, а по принцип...но започнах да се притеснявам....малко...всъшност май съм объркана...дали се притеснявам.... :lol:

*

Diyana

• 2705
« Отговор #3474 -: Юни 01, 2010, 03:41:31 pm »
Е, сега погледнах картата. Луната си е без курс, всъщност в най-последния градус е, но пък е в осми. Абе, после ще ти видя картата  ;D, че ми дойде срещата.  :wub:

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #3475 -: Юни 01, 2010, 03:44:50 pm »
Ранният АСЦ е от 0 до 3 градуса. Тъй като питаш за нещо, което вече се е случило, мисля че не е проблем, че Луната няма сходящи аспекти.

Управителката на 5-ти дом-Венера е в 1-ви дом, Луната освен това е в 8-ми дом и потвърждава същността на въпроса. Мисля, че отговорът е положителен.

Моля те направи си тест и ни кажи колко са чертичките.

...хм...аз наистина съм объркана....малко ме е страх, но като се замисля може и да няма за какво да ме е страх или да се притеснявам... :-[..] ще чакам.....пусти му женски работи :lol:

« Последна редакция: Юни 01, 2010, 03:49:27 pm от vanilla »

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #3476 -: Юни 01, 2010, 03:47:40 pm »
Е, сега погледнах картата. Луната си е без курс, всъщност в най-последния градус е, но пък е в осми. Абе, после ще ти видя картата  ;D, че ми дойде срещата.  :wub:

ок ..мерси пак  :blink:...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3477 -: Юни 01, 2010, 03:56:40 pm »
По въпроса дали си бременна не би ли трябвало да се гледат разходящите аспекти на Луната?
Луна без курс може да има значение, ако въпросът се отнася за в бъдеще, т.е. дали ще забременееш скоро.
От друга страна, Луна на празен ход може да казва, че нищо не се случва в момента.
Но ако въпросът в случая е дали вече си заченала, тогава са важни аспектите зад гърба й, наред с аспектите между основните сигнификатори, имащи отношение към въпроса.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3478 -: Юни 01, 2010, 04:05:29 pm »
Иначе картата на Ванила е на 100% радикална, така ми изглежда.
Определено има връзка с въпроса:
- АС в Рак
- У5 в първи дом
- Луна в 8 дом
- Плутон на ДС

В случая обаче Луната и Венера са сигнификатори на питащата.
Луната е без курс, но тук не търсим бъдещо събитие, а какво се е случило в миналото.
Луната има разходяща опозиция с другия сигнификатор на кверента, Венера. Венера управлява 5 дом.
Управителят на 8 дом е Сатурн, Луната вече е направила тригон с него, но не знам дали това може да се приеме за сигурно потвърждение, че зачеването е факт. В 7 дом стои ретро Плутон, а Луната е била в съвпад с него. Това може да сочи и за това, че опит за зачеване е правен, но не е сигурен изходът му.
Възможно е да се окаже, че не си, Ванила, но не ми се връзвай много.  :-[ Нека се изкажат по-вещите.

ПП. Всъщност Сатурн стационарен ли е днес?

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #3479 -: Юни 01, 2010, 04:17:40 pm »
Иначе картата на Ванила е на 100% радикална, така ми изглежда.
Определено има връзка с въпроса:
- АС в Рак
- У5 в първи дом
- Луна в 8 дом
- Плутон на ДС

В случая обаче Луната и Венера са сигнификатори на питащата.
Луната е без курс, но тук не търсим бъдещо събитие, а какво се е случило в миналото.
Луната има разходяща опозиция с другия сигнификатор на кверента, Венера. Венера управлява 5 дом.
Управителят на 8 дом е Сатурн, Луната вече е направила тригон с него, но не знам дали това може да се приеме за сигурно потвърждение, че зачеването е факт. В 7 дом стои ретро Плутон, а Луната е била в съвпад с него. Това може да сочи и за това, че опит за зачеване е правен, но не е сигурен изходът му.
Възможно е да се окаже, че не си, Ванила, но не ми се връзвай много.  :-[ Нека се изкажат по-вещите.

ПП. Всъщност Сатурн стационарен ли е днес?

Lillie благодаря и на теб....аз исках да разбера за луната и АСЦ, но по-принцип нали се гледа конкретния случай винаги...и затова си постнах и картата....
Сатурн е стац.директен....ей ся погледнах....поне в astro.com
а може ли една хорарна карта да отразява напълно състоянието, в което е питащия ....дали е възможно моята да е такава, защото аз не съм сигурна, но много се чудя и си разсъждавам по въпроса..... :unsure:
та възможно ли e картата да отразява това...?