Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1166650 Прегледи
*

vanilla

• **
  • 1578
Re:хорарен въпрос
« Отговор #4660 -: Юли 28, 2010, 09:58:09 am »
в тази връзка намерих един линк

http://perfectday.hit.bg/horarna.htm

дали сигнификатора на племенницат ми да е по 7-ми дом...или по производни домове да я търся...?
и ако е так по нейн 6-ти дом ли да гледам пак сигнификаторите...?

:(

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #4661 -: Юли 28, 2010, 10:07:30 am »
то дори и да гледам прозиводни 7-ми пак се пада 1-ви нейн....6-тия й е 12-ти с ъправител Слънцето, което е в нейн 5-ти и има само разпадащи се аспекти има....
Луната е без курс.....дали това означава, че не се е заразила...?
 :unsure: :unsure: :( :(

*

Diyana

• 2705
« Отговор #4662 -: Юли 28, 2010, 10:12:42 am »
Не се притеснявай, скарлатината в градините е доста често срещана и децата я изкарват на тази ранна възраст като грип. Понякога не се и усещат лекарите, че става въпрос за скарлатина, особено ако отсъства специфичният обрив. И все е по-добре шарките да се прекарат в детската градина, на дърти години си е направо кошмар.

Остави Сатурн в първи, виж първо градуса на Луната :blink:. Луната е без курс, в съвсем съвсем последните секунди на знака, хич неуместно време за четене на хорари. Иначе племенницата ти и по производен дом да я търсим, пак е в седми=пети от трети. Болна ли е - вероятно по шести от седми. Много здраво и пълновластно Слънце в Лъв е там. В хубави разходящи аспекти, включително тригон с традиционния управител на седми - Юпитер. Сходяща опозиция с "модерния" управител на Риби (племенницата ти). Според мен няма защо да се тревожиш, възможно е дори вече да е преболедувало детето въпросната шарка още миналата седмица.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #4663 -: Юли 28, 2010, 10:25:55 am »
Diyana,
много ти благодаря ...подейства ми много успокояващо..
тя беше болна миналата седмица, но от този грип с повръщането(уж)....но сега четох някаква статия, в която пишеше, че понякога дори не се разбирало, че детето кара скарлатина...формата била лека....
и аз като гледам картата не мога да видя някакви аспекти, които да ми "казват" да, но както казваш с тази Луна без курс... :-\
сестра ми утре ще я води да й вземат секрет за изследване.....дано де не се е заразила..... :-\ :(
благодаря пак....

*

Nebesna

« Отговор #4664 -: Юли 28, 2010, 10:39:29 am »
не ми хареса, че Сатурн е на АЦ...по класическите правила картата не е радикална...или по-скоро отговора няма да се хареса на питащия... :(
моля погледнете я... :(

Кой ти е казал, че със Сатурн на асцендента картата не е радикална? Това някакво ново правило ли е? Не е радикална при сатурн в 7-ми дом.

Едит: Луната е без курс, което показва оставане на същото положение.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #4665 -: Юли 28, 2010, 10:46:39 am »
не ми хареса, че Сатурн е на АЦ...по класическите правила картата не е радикална...или по-скоро отговора няма да се хареса на питащия... :(

Кой ти е казал, че със Сатурн на асцендента картата не е радикална? Това някакво ново правило ли е? Не е радикална при сатурн в 7-ми дом.

ето линк...
http://mithras93.tripod.com/lessons/lesson1/lesson1.html

*

sunrain

• 6710
« Отговор #4666 -: Юли 28, 2010, 10:50:48 am »
Това не е ново правило, а от класиците.

Тук Сатурн вероятно показва твоето състояние. Дияна вече ти е писала. Като нищо не й предстои на Луната, в случая няма и за какво да се притесняваш. Надявам се, че детето е добре.  :blink:  
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Nebesna

« Отговор #4667 -: Юли 28, 2010, 10:51:03 am »

ето линк...

Да, прочетох. Тук не пише, че картата не е радикална при Сатурн в първи дом....А това, че отговорът няма да хареса на питащия е съвсем друго нещо.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #4668 -: Юли 28, 2010, 10:54:23 am »
Напротив. Точно това пише. След този цитат следват всички причини, които трябва да спрат астролога да разглежда картата или поне да подходи с особено внимание. 

3. Are There Any Strictures Against Judgment? Strictures are conditions within a chart restricting its interpration. Traditionally, charts were not to be read if they contained certain strictures. In my own experience, I have found that while strictures may make interpretation difficult, they don't necessarily prohibit it; often, they merely warn the astrologer to proceed with great care.

Here are "Lilly's Considerations Before Judgment."

*

Nebesna

« Отговор #4669 -: Юли 28, 2010, 10:59:04 am »
Напротив. Точно това пише. След този цитат следват всички причини, които трябва да спрат астролога да разглежда картата или поне да подходи с особено внимание.  

3. Are There Any Strictures Against Judgment? Strictures are conditions within a chart restricting its interpration. Traditionally, charts were not to be read if they contained certain strictures. In my own experience, I have found that while strictures may make interpretation difficult, they don't necessarily prohibit it; often, they merely warn the astrologer to proceed with great care.

Нека бъдем конкретни в контекста на Сатурн. цитатът е от същата статия.

Цитат
Where is Saturn?

If Saturn is in the 1st House (or, presumably, conjunct the Ascendent), then the matter will rarely work out as the seeker hopes, especially when Saturn is retrograde. An exception to this rule may be when Saturn's placement in the first is somehow descriptive of what's going on. Look at the chart, "Will I get the Anullment?" (in the drop-down menu below) for an example of a retrograde Saturn conjunct the Ascendant. In this case, the seeker did indeed get what he wanted: the anullment. It was, however, delayed, and Saturn often signifies delay.
As already noted, "Saturn in the seventh either corrupts the judgment of the Astrologer, or is a Sign the matter propounded will come from one misfortune to another." Thus spake Lilly.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4670 -: Юли 28, 2010, 11:11:37 am »
Има случаи, когато картите със Сатурн в 7 дом са радикални и работят.
Например, ако Сатурн е сигнификатор на питащия или на въпроса.
Мисля, че картата за откраднатия лаптоп беше радикална. Много добре се виждат обстоятелствата, свързани с въпроса. А Сатурн в 7 дом би трябвало да забрани да се тълкува картата... Но нямам обяснение защо е така.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #4671 -: Юли 28, 2010, 11:18:07 am »

ок...на други места

ето линк...

[/quote]

Да, прочетох. Тук не пише, че картата не е радикална при Сатурн в първи дом....А това, че отговорът няма да хареса на питащия е съвсем друго нещо.
[/quote]

права си ..даже тук пише по-скоро, че при тези определени положения астрологът или този, който разглежда картата трябва да е по внимателен...
Цитат

*

Nebesna

« Отговор #4672 -: Юли 28, 2010, 11:18:29 am »
Има случаи, когато картите със Сатурн в 7 дом са радикални и работят.
Например, ако Сатурн е сигнификатор на питащия или на въпроса.
Мисля, че картата за откраднатия лаптоп беше нерадикална. Много добре се виждат обстоятелствата, свързани с въпроса. А Сатурн в 7 дом би трябвало да забрани да се тълкува картата... Но нямам обяснение защо е така.

Аз затова древните правила ги уважавам много, но ги ползвам като извинение, когато ударя на камък, но когато картата " ми проговори" преспокойно си ги пренебрегвам ...и така не винаги се съобразявам с тях.

За мен картата е радикална при Сатурн в първи дом, защото Сатурн описва питащата/ия като елемент от първи дом. А когато е в 7-ми дом описва астролога и ограниченията са за самия астролог.

« Отговор #4673 -: Юли 28, 2010, 11:35:14 am »
Здравейте!Според картата от линка долу,ще ме приемат ли аудиовизуални комуникации в университета в Бургос?
Благодаря ви предварително!

http://www.astro.com/cgi/showgif.cgi?lang=e&gif=astro_2gwgw_07_shte_me_priemat_li_audiovizualni_komunik.55532.30412.gif&res=100&va=&cid=5mbfilexT5iLx-u1264359610

Луната е У на 9-ти дом и прави сходяща опозиция с Марс - управител на питащата.

Аз само за протокала да се похваля,че ме приеха на второто класиране,снощи проверих!
Много съм щастлива,че чак не мога да повярвам!   :blink:

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #4674 -: Юли 28, 2010, 12:10:40 pm »
Точно това пише. След този цитат следват всички причини, които трябва да спрат астролога да разглежда картата или поне да подходи с особено внимание. 

аз по-принцип го следвам това правило и за това се съмнявам и питам....вие как мислите...но е гадно, защото ми звучи някак обричащо.... :(...ама за всяко нещо си има причина...и изключение...пък и много се надявам както Небесна каза, в моя случай да е от изключенията... :-\ :blink:
куку-то да е здравичко....
а пък Сатурн сигурно наистина показва моето състояние, защото аз това нещо го разбрах от майка ми(тя обича малко да преувеличава нещата и да всява паника), която "хвърли бомбата" и после ми казва "не мога да говоря имам работа" или нещо от сорта и ме остави в неведение, а пък сестра ми не можах да я намеря, за да ми каже тя(а тя е доста по-спокойна )...иначе племенницата ми снощи бях с нея, днес пак я чух и е жизнерадостна, играе, вика... :blink:
та сигурно Сатурн показва ограничеността ми от към информация по случая....

*

sunrain

• 6710
« Отговор #4675 -: Юли 28, 2010, 12:21:48 pm »
Тук Сатурн вероятно показва твоето състояние.

Въобще не е достатъчно това да си мислиш, че картата не може да бъде разгледана, но това го решаваш ти. Виж и други случаи, сравни и направи извод за себе си.

При твоя въпрос се е запечатал страха ти и мисълта за болест, неяснотите и ти явно си много свързана с детето на сестра си, но да се надяваме, че нямаш повод за това безпокойство.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #4676 -: Юли 28, 2010, 12:26:41 pm »
Здравейте :

Пускам една карта :

http://www.astro.com/cgi/showgif.cgi?lang=e&gif=astro_2gw_08_h.24146.29858.gif&res=100&va=&cid=ymyfileG1ZX30-u1268507650

Обадиха ми се за една много перспективна работа за мен, преминах и тестова част и въпросът е как ще се развият според вас нещата понатам ? Благоприятно за мен или не ?

Благодаря .

Какво е естеството на работата, ако не е тайна?

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #4677 -: Юли 28, 2010, 12:39:21 pm »
При твоя въпрос се е запечатал страха ти и мисълта за болест, неяснотите и ти явно си много свързана с детето на сестра си, но да се надяваме, че нямаш повод за това безпокойство.

много често съм забелязала, че при мен за хорарите когато съм много притеснена се запечатва точно страха и объркаността ми .... :lol: amazing
предполагам утре ще има резултати....

*

Nebesna

« Отговор #4678 -: Юли 28, 2010, 02:12:45 pm »
Здравейте!Според картата от линка долу,ще ме приемат ли аудиовизуални комуникации в университета в Бургос?
Благодаря ви предварително!

http://www.astro.com/cgi/showgif.cgi?lang=e&gif=astro_2gwgw_07_shte_me_priemat_li_audiovizualni_komunik.55532.30412.gif&res=100&va=&cid=5mbfilexT5iLx-u1264359610

Луната е У на 9-ти дом и прави сходяща опозиция с Марс - управител на питащата.

Аз само за протокала да се похваля,че ме приеха на второто класиране,снощи проверих!
Много съм щастлива,че чак не мога да повярвам!   :blink:

Браво, мила! Много се радвам за теб. Това си е голямо постижение. Дано да завършиш успешно и да се реализираш по специалността, която си харесваш. Късметлийка си, с което не изключвам, че си се постарала и си положила усилия, но това си награда...браво!

*

holanda

« Отговор #4679 -: Юли 28, 2010, 04:22:07 pm »
ще ви задам един хорарен въпрос.На мен ми е изключително любопитно в момента,но е избора е ваш,защото не е въпрос на живот и смърт  :blink:

Д. обмисля ли интереса си към С.? /ситуацията е странна,няма как да формулирам въпроса по друг начин/

въпроса е зададен от мен,в 17.01. гр.Русе