Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1164978 Прегледи
*

missKapriz

Re:хорарен въпрос
« Отговор #920 -: Януари 07, 2010, 06:00:56 pm »
Но пък меркурий предстои да направи секстил с У10-Уран.Слава и почести ще има ;)Но нали е ретро Меркурия много заблуден ще ходи ,но накрая все пак ще се секстилни с Уран.А и Луната в конце концов ще направи тригони с У7 и У11-абе поне сред близки и познати ще имаш успех със сигурност :PДа не забравяме,че Луната е и У2,У8-чуждите пари е в твоя творчески 5 дом :)

*

Helo

« Отговор #921 -: Януари 07, 2010, 06:13:47 pm »
Но пък меркурий предстои да направи секстил с У10-Уран.Слава и почести ще има ;)Но нали е ретро Меркурия много заблуден ще ходи ,но накрая все пак ще се секстилни с Уран.А и Луната в конце концов ще направи тригони с У7 и У11-абе поне сред близки и познати ще имаш успех със сигурност :PДа не забравяме,че Луната е и У2,У8-чуждите пари е в твоя творчески 5 дом :)

Това е вече доста по-обнадеждаващо.

Иначе аз искам истината и самата истина!!!  ::)

*

sunrain

• 6710
« Отговор #922 -: Януари 07, 2010, 06:52:30 pm »
Виждам, че Уран е неаспектиран

Уран не е неаспектиран, има куинконкс с Луна, секстил с Венера, секстил със Слънце, куинконкс със Сатурн, който обаче няма да стане точен, както и предстоящ секстил с Меркурий, след като последният тръгне директно.

Аз нещо не виждам куинконс с Луна? Даже въобще не виждам престоящи аспекти на Уран.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #923 -: Януари 07, 2010, 06:53:13 pm »

Това е вече доста по-обнадеждаващо.

Иначе аз искам истината и самата истина!!!  ::)

хело, да не искаш да станеш Дж Роулинг? ;D ;D ;D
само да вметна ,че световно известните писатели имат ретро мерк във въ здушни или огнени знаци!твоя май не е такъв?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Helo

« Отговор #924 -: Януари 07, 2010, 07:00:49 pm »

само да вметна ,че световно известните писатели имат ретро мерк във въ здушни или огнени знаци!твоя май не е такъв?

Марая, не ме интересува в кой знак им е Меркурия. Понякога има изключения. Ако всеки мисли така пораженчески, хич няма да успее.

Тя Съдбата е определила и нито Меркурий, нито разни знаци могат да спрат това. Те ще действат в съответствие с това, което  Съдбата е предопределила.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #925 -: Януари 07, 2010, 07:09:59 pm »

само да вметна ,че световно известните писатели имат ретро мерк във въ здушни или огнени знаци!

тири-ри-рам ти-ри-рам  ;D ;D ;D  а къде ми е известността питам аз и освен това си имам и първодомно Слънце а  ;D ;D ;D

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Марая

• 28287
« Отговор #926 -: Януари 07, 2010, 07:12:11 pm »

Марая, не ме интересува в кой знак им е Меркурия. Понякога има изключения. Ако всеки мисли така пораженчески, хич няма да успее.

Тя Съдбата е определила и нито Меркурий, нито разни знаци могат да спрат това. Те ще действат в съответствие с това, което  Съдбата е предопределила.

не подценявай мерка ;D ;D ;D ;D ,ще ти изиграе лоша шега....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Diyana

• 2705
« Отговор #927 -: Януари 07, 2010, 07:15:06 pm »
Виждам, че Уран е неаспектиран

Уран не е неаспектиран, има куинконкс с Луна, секстил с Венера, секстил със Слънце, куинконкс със Сатурн, който обаче няма да стане точен, както и предстоящ секстил с Меркурий, след като последният тръгне директно.

Аз нещо не виждам куинконс с Луна? Даже въобще не виждам престоящи аспекти на Уран.

Ъхъ... На тая карта дето е постната, не се виждат аспектите.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Марая

• 28287
« Отговор #928 -: Януари 07, 2010, 07:18:07 pm »

само да вметна ,че световно известните писатели имат ретро мерк във въ здушни или огнени знаци!

тири-ри-рам ти-ри-рам  ;D ;D ;D  а къде ми е известността питам аз и освен това си имам и първодомно Слънце а  ;D ;D ;D

НИКОГА не е късно , не ме карай да ти припмням КОКО ШАНЕЛ къде ти е силата! :) ;)

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #929 -: Януари 07, 2010, 07:19:58 pm »

НИКОГА не е късно , не ме карай да ти припмням КОКО ШАНЕЛ къде ти е силата! :) ;)

къде бееееееееее не ме връщай пак в дизайна на дрехи много мола... не ми е интересно вече  :(  ... лошоооо ... че и не знам кво ми е интересно.... тююююююююю заспала работа начи....

*

Марая

• 28287
« Отговор #930 -: Януари 07, 2010, 07:26:06 pm »

къде бееееееееее не ме връщай пак в дизайна на дрехи много мола... не ми е интересно вече  :(  ... лошоооо ... че и не знам кво ми е интересно.... тююююююююю заспала работа начи....

;D ;D ;D ;D ;D ;D ,КОКО ШАНЕЛ прави страшни кремове и парфюми! :) ;)

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #931 -: Януари 07, 2010, 07:35:54 pm »

а  :o  тъй ли  ???  ебаси, туй съм го изтървала  ;D ;D ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #932 -: Януари 07, 2010, 07:40:41 pm »

а  :o  тъй ли  ???  ебаси, туй съм го изтървала  ;D ;D ;D

вече знаеш! :) ;)

*

missKapriz

« Отговор #933 -: Януари 07, 2010, 08:47:07 pm »
Цитат
Има предстоящ,сигурно ще и се наложи да се примири с по-малък от желания успех.По принцип още не съм стигнала до ниво да гледам минорните аспекти в хорара ::)Иначе,Хело,писах ти истината,която е според моите скромни познания,нищо,че е в шеговит тон.
п.п.Някой писа за срока на въпросите.До сега се упражнявам само с краткосрочни събития,но в книгите,които съм чела има отговори в дългосрочен план.Гледат се градусите между осн.сигнификатори и в какви знаци и домове се намират-кардинални,променливи,фиксирани,ъглови,падащи,следващи.От там се изчислява срока-дни,месеци,седмици,години.Мисля ,че Марч и Макевърс бяха едни от авторите,които говорят за това.Ако някой се интересува ще напиша подробно сроковете според знака и дома.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #934 -: Януари 08, 2010, 08:27:45 am »
По принцип още не съм стигнала до ниво да гледам минорните аспекти в хорара ::)
Да внеса някои уточнения по моя метод на хораруване..., че да не се обърка някой и да ми се върже :25:.
1. За сигнификатори ползвам само класическите управители на домовете. Трансатурновите ме занимават, ако не мога да ползвам класическия по някаква причина и ако няма планети в дома на квезита. Примерно в горния хорар Сатурн веднъж е класическият управител на Водолей, но освен това е и естественият сигнификатор на делата по 10-ти дом, което според мен го превръща в безапелационен избор.
2. Винаги гледам само мажорни предстоящи аспекти за отговора. Ако ме интересува кое е довело до настоящата ситуация, тогава ще врътна сепариращите. Обикновено не ме интересува.
3. Според мен куинконксът си е мажорен аспект и си работи задоволително в хорарната карта. Тълкувам го като отговор да, ако участват бенефици - помощ свише и отговор не, ако е с малефик - неочаквано препятствие или връщане в старо състояние.
4. Винаги гледам само аспектите, които се сключват в рамките на знака. И винаги пълнознаковите аспекти.
5. Като не ме мързи и съм достатъчно сериозна, проверявам винаги есенциална и аксидентална сила на сигнификаторите и на Луната, според както искат класиците. Подозрителна съм към изгорени, заточени, дебилитирани и въобще затиснати по някакъв начин сигнификатори, щото мога да не се справя с отговора коректно. Не че имам кой знае какъв опит, но тъй като хорарната не ми се вижда никак лесна, а си е висш пилотаж, гледам да се придържам максимално близко до правилата за отразяване на въпроса, радикалност, сила и слабост на сигнификаторите и т.н.
6. Ако случайно придобия увереност при спряването с горните пет точки, гледам да отговарям само на това, което се пита, по възможност с да или не. Почна ли да чопля при какви условия, при какви обстоятелства, кога, защо, и да правя физическо описание на замесените лица - свършена съм.

Това е, май за друго не се сещам. А, определянето на сигнификаторите ми е голяма мъка понякога. Сега тествам една хитрина, която не знам къде съм прочела - ако нещо не знаеш по кой дом е и сигнификаторът му не е очевиден - бухаш го в 10-ти. Може да работи, може и да не - още не знам.
Моля хораруващите да си споделят методата, тъй отгоре-отгоре, за сверка кое-как се потребява. :wink2:
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

sunrain

• 6710
« Отговор #935 -: Януари 08, 2010, 09:05:50 am »
МисКаприз, напиши ги тия срокове моля те, аз на няколко места срещам, но нищо обобщаващо, а на Марион Марч книгата е изчерпана навсякъде и я имам само на руски, малко трудно се справям. 

Дияна, после и аз ще напиша горе-долу каква логика следвам, но все още имам доста практика да натрупам, за да си изработя окончателно своя методика. Затова сега се упражнявам усилено, има време за всичко.   :blink:

*

Nebesna

« Отговор #936 -: Януари 08, 2010, 09:07:30 am »
МисКаприз, напиши ги тия срокове моля те, аз на няколко места срещам, но нищо обобщаващо, а на Марион Марч книгата е изчерпана навсякъде и я имам само на руски, малко трудно се справям. 

Дияна, после и аз ще напиша горе-долу каква логика следвам, но все още имам доста практика да натрупам, за да си изработя окончателно своя методика. Затова сега се упражнявам усилено, има време за всичко.   :blink:

Сънрейн, сега виждам, че твоят никнейм е позеленял - вече ставаш почетен член на форума.

*

Nebesna

« Отговор #937 -: Януари 08, 2010, 09:16:34 am »
Сега тествам една хитрина, която не знам къде съм прочела - ако нещо не знаеш по кой дом е и сигнификаторът му не е очевиден - бухаш го в 10-ти. Може да работи, може и да не - още не знам.
Моля хораруващите да си споделят методата, тъй отгоре-отгоре, за сверка кое-как се потребява. :wink2:

Това е по книгата на М. Марч и Дж. Макевърс, но и аз още не съм проверила дали работи. Те ползват и други хитрини по 7-ми дом (когато се пита за отношения, независимо дали другите хора, са назовани или не) и по 2-ри дом (когато се пита за изгубени вещи, независимо от природата на вещта).

*

sunrain

• 6710
« Отговор #938 -: Януари 08, 2010, 09:42:08 am »

Сънрейн, сега виждам, че твоят никнейм е позеленял - вече ставаш почетен член на форума.

;D За регистрация от 2006-та крайно време е.   ;) Но аз така ... бавно, бавно.  :P

*

missKapriz

« Отговор #939 -: Януари 08, 2010, 10:48:37 am »
Цитат
3. Според мен куинконксът си е мажорен аспект и си работи задоволително в хорарната карта. Тълкувам го като отговор да, ако участват бенефици - помощ свише и отговор не, ако е с малефик - неочаквано препятствие или връщане в старо състояние.
Права си за това,Дияна.Сега се сещам,че веднъж и Синухе ме беше поправил на тази тема.От сега ще използвам по-активно куинконсите или поне ще ги наблюдавам повече.Иначе относно 10 дом,че е всичко,което не знаем къде другаде да отнесем-да и аз съм го чела,или Марч/Макевърс или Цв.Борисова са авторите.