Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1165504 Прегледи
*

Nebesna

Re:хорарен въпрос
« Отговор #4320 -: Юли 05, 2010, 10:40:04 pm »
не ме бива по хорари така че само си измислям, но има някаква измама в картинката (или вече въпросът е предварително решен)

И аз това щях да кажа, ама то има ли смисъл. Важното, че Сатурн в 7-ми "забранява" на астролога да гледа. Каквото и да каже-няма да е прав.

*

Nebesna

« Отговор #4321 -: Юли 05, 2010, 10:45:15 pm »
Хайде, дами!  ;D
Имам много интересен въпрос за хорар. Ще се омъжа ли за Х.?  ;) ;D

[

Картата не е радикална. не се отговаря със Сатурн в 7-ми, според класическите правила. Още повече, щом става дума за брак.

Небесна, а ако за същата карта въпросът беше: Ще се омъжа ли през настоящата година? (като цяло, без да се визира определен човек) Тогава кои домове се гледат? 1, защото е сигнификатора на питащия, Луна и може би 3ти или 9ти?

Класическите астролози ще потърсят аспект между Слънцето и Луната. Аз ще попитам за кой под ред брак става дума и ще погледна за връзка между господарите на домовете.
« Последна редакция: Юли 05, 2010, 10:50:08 pm от Небесна »

*

Mia21

• 2502
« Отговор #4322 -: Юли 05, 2010, 10:45:49 pm »
Не мога да разбера защо, но винаги, когато попитам за един точно определен човек нещо конкретно и то само за един и същ, картата е нерадикална и въобще не може да се гледа по нея.Започва вече да ми става странно. :unsure:

*

Mia21

• 2502
« Отговор #4323 -: Юли 05, 2010, 10:47:21 pm »
Класическите астролози ще потърсят аспект между Слънцето и Луната. Аз ще попитам за кой под ред брак става дума и ще погледна за връзка между господарите на домовете.

За първи брак.

*

Nebesna

« Отговор #4324 -: Юли 05, 2010, 10:49:16 pm »

За първи брак.

за тебе знам. отговарях на Дивна.

*

Divna

« Отговор #4325 -: Юли 05, 2010, 10:50:50 pm »
Благодаря, Небесна!
Разбирам тогава, че ако питаме за 1ви брак се гледат: сигнификаторите на питащия (У1) и Луна и У7,
съответно, ако се пита за втори брак, се гледат: сигни. на питащия (У1) и Луна и У9.
Правилно ли съм разбрала?

*

Nebesna

« Отговор #4326 -: Юли 05, 2010, 10:54:26 pm »
Благодаря, Небесна!
Разбирам тогава, че ако питаме за 1ви брак се гледат: сигнификаторите на питащия (У1) и Луна и У7,
съответно, ако се пита за втори брак, се гледат: сигни. на питащия (У1) и Луна и У9.
Правилно ли съм разбрала?

да, аз така бих погледнала, а също и аспект Слънце-Луна като допълнителни класически показатели.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #4327 -: Юли 05, 2010, 10:56:46 pm »
Не мога да разбера защо, но винаги, когато попитам за един точно определен човек нещо конкретно и то само за един и същ, картата е нерадикална и въобще не може да се гледа по нея.

Няма да е случайно.  :blink: Като ти остане време можеш ли да ги събереш на едно тук или в другата тема. Да видим повтарящите се моменти. Помня, че скоро пита някакъв въпрос, пак за него ли беше? 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Divna

« Отговор #4328 -: Юли 05, 2010, 11:01:56 pm »
И аз вече взех да се чудя, защо нито един хорар на Мия свързан с този мъж не работи? Дори от нейно име съм задавала въпрос и пак или Луна ще е без курс, или не знам си какво ... :-\

*

Mia21

• 2502
« Отговор #4329 -: Юли 05, 2010, 11:12:07 pm »
Между другото, кой е господаря на 5-ти дом? :unsure:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #4330 -: Юли 05, 2010, 11:14:26 pm »
Символичния ли питаш?
Ако е за твоята карта - Луната. 

*

Divna

« Отговор #4331 -: Юли 05, 2010, 11:16:42 pm »
Между другото, кой е господаря на 5-ти дом? :unsure:

ако е мунданно е Лъв

*

Mia21

• 2502
« Отговор #4332 -: Юли 05, 2010, 11:26:18 pm »
Прави ми впечатление, че е точно на границата между Близнаци и Рак в хорара.Къде е точно началото на 5-ти дом, в кой от двата знака? :unsure:

*

Divna

« Отговор #4333 -: Юли 05, 2010, 11:31:59 pm »
Мия, то и с неговия 5ти дом е така (съвсем в началото на Козирог).
Аз обаче продължавам да се взирам в картата ви и да си задавам най-различни въпроси. Виждам, че неговия сигнификатор (Слънце) е в твой 5ти дом, а твоя сигн. (Уран) е в негов 7ми дом.

*

Divna

« Отговор #4334 -: Юли 05, 2010, 11:40:24 pm »
Интересно ми е, че и на двама ви в 5те домове има акцент. В твоя 5ти дом е неговия сигн. (Слънце), а в неговия 5ти дом е СЛВ, който е в опозиция на Слънце.
Какво би означавал съвпада на ЮЛВ със Слънце в този хорар?
Седмите домове също са доста акцентирани.
Нямам представа от хорарана за съжаление.

*

Nebesna

« Отговор #4335 -: Юли 06, 2010, 08:57:00 am »
Всичко се гледа последователно по метода на отхвърлянето или потвърждаването.
Не можем да зададем въпроса : "Кога ще отида във Венеция", преди да сме отговорили на въпроса: "Очертава ли ми се излизане в чужбина?" Има йерархия на въпросите...А то иначе е ясно, че на мен ми се ходи...И кво от това?

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #4336 -: Юли 06, 2010, 11:26:23 am »
По картата на Рънуей 

Сигнификаторите на Х са без есенциални достойнства ,но слънцето и луната са в рецепция трон-екзалация,но според Фрули това не усилва свойствата им,по-скоро смегчава положението.Соред него планетите в перегрин са като бездомен станник или оказват някой ,който е на далечно пътешествие.Луната му е в 9,да не би да е в чужбина,или другото ,което си мисля понеже слънцето у2,а луната е в 9 да води някави имуществени дела  :-\ Също и присъствието на ЮЛВ ми е интересно,може би показва нещо.

Понеже в този въпрос не се търси  някакво развитие ,а е статичен както казва Дейзи ,по-скоро мисля ,че статуса на сигнификаторите би показал ситуацията.

Някой ако му се занимава може да погледне жребия на развода ,не знам в астро имали такива или само в Зет ?

*

sunrain

• 6710
« Отговор #4337 -: Юли 06, 2010, 12:08:40 pm »
Прави ми впечатление, че е точно на границата между Близнаци и Рак в хорара.Къде е точно началото на 5-ти дом, в кой от двата знака? :unsure:

Ако е за твоята карта - Луната.  

Мия, върха на 5 дом е в Рак. Тези неща ги пише долу под планетите и градусите.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #4338 -: Юли 06, 2010, 12:13:02 pm »

/като се има предвид, че дори и да е несемеен и да се обвърже с нея, пак няма да е за нейно добро, или това е вече прекалено, както каза Небесна да не се отговаря на въпроси, които не са зададени/..

Принципно не се търси под вола теле и само да се каже нещо да се отговаря на други неща от картата. Съгласна съм с Небесна.
Ако прецениш, че са от полза по съответния въпрос някакви детайли или нещо много важно, да, но като цяло е излишно да се прави. Така, който се опитва да отговори може да се обърка съвсем, а за питащия да не говорим...

Другото не съм сигурна, че те разбрах какво имаш предвид, аз писах какво мисля, но довечера като вляза пак може да се пробваме.  :blink:

« Последна редакция: Юли 06, 2010, 12:17:27 pm от sunrain »

*

sunrain

• 6710
« Отговор #4339 -: Юли 06, 2010, 12:16:59 pm »
Не можем да зададем въпроса : "Кога ще отида във Венеция", преди да сме отговорили на въпроса: "Очертава ли ми се излизане в чужбина?" Има йерархия на въпросите...А то иначе е ясно, че на мен ми се ходи...И кво от това?

Ами, да. Не го приемам като йерархия, че не може примерно, но няма да се види отговора. То няма и да се зароди в ума ти, освен, ако не си правиш ластик с хорарната.
Самата мисъл, възникването на въпроса е енергия, състояние, което се отразява в картата на въпроса.

Подобни въпроси с известни отговори, Бойко и Айнщайн, както питахте, как да бъдат разгледани... Не, защото са статични.