Здравей Гост

Лична Новобранска

• 111 Отговора
  • 15315 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Лична Новобранска
« Отговор #20 -: Юли 06, 2009, 09:47:23 pm »
Можеш да започнеш и така:

Личност (/впечатление): АС Скорпион + Нептун в 1 дом (аспекти).

Индивидуална съдба: господар на АС (дом, знак, аспекти) - Плутон и Марс;
Лунни възли - двойка полярни знаци, домове, мажорни аспекти.

Индивидуален Аз (/жизнено ядро): Слънце в Овен във втори квадрант, в съвпад с върха на 5 дом. Аспекти - опозиция с Плутон, голям огнен тригон със Сатурн и Нептун, квинконкс с Уран и Луна (конфигурация Йод).

Емоционален Аз (/нагласа): Луна в Дева, в съвпад с МС, опозиция с Марс, секстил с Уран, квадрат с Нептун.

Изразни средства: Венера, Меркурий (знак, дом, аспекти). Енергия, воля, начин на действие: Марс (знак, дом, аспекти).

Висшият Аз: Юпитер и Сатурн (вярвания, убеждения, възгледи, представи, етика и морал).

Външни/надличностни фактори (връзка с колективното несъзнателно): Нептун, Уран, Плутон.

Планети в близост до ъглите  - Луна, Марс, Юпитер.
В Гокленови зони - Уран, Марс, Сатурн, Луна, Юпитер (Луната е в горна кулминация, Марс е в долна, Юпитер залязва).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

missKapriz

« Отговор #21 -: Юли 06, 2009, 09:49:05 pm »
Миа21-аз за никъде не бързам и съм благодарна на всички които имат търпение да ми обясняват-за това съм създала темата-за моето обучение,нека не я разводняваме

*

Mia21

• 2502
« Отговор #22 -: Юли 06, 2009, 09:52:48 pm »
Аз се шегувам.Извинявай!Продължаваме... :)

*

Nebesna

« Отговор #23 -: Юли 06, 2009, 09:54:09 pm »
Добре, асцендентът показва първото впечатление, което създава тази личност. Лицето, което показва пред света. можеш ли да кажеш какво първо впечатление създава родената с Нептун в 1-ви дом?

*

missKapriz

« Отговор #24 -: Юли 06, 2009, 10:00:42 pm »
Няма проблем Миа21-просто се изяснихме :)
Нептун в 1 дом-чувствителна,мила,с лоши аспекти-илюзорна,живееща в измислен свят

*

missKapriz

« Отговор #25 -: Юли 06, 2009, 10:15:43 pm »
Със Слънце в Овен-борбена натура,активна,обича предизвикателствата,много привързана към дома и семейството си/4 дом/Луната в Дева я прави любознателна и практична

*

Lillie

• 30532
« Отговор #26 -: Юли 06, 2009, 10:18:03 pm »
Нептун в 1 дом-чувствителна,мила,с лоши аспекти-илюзорна,живееща в измислен свят

Позволи ми да не се съглася.  :)
Нека обаче несъгласието ми не те притеснява, а напротив да те окуражава да чоплиш по-дълбоко, да разсъждаваш, сравняваш.

"Чувствителна" е качество, присъщо на характера, на същността ни. Като "мила" може да ни оцени някой, комуто сме станали симпатични, но далеч не всеки; оценката е доста субективна.
А качествата си изразяваме по някакъв начин - чрез Луната, Меркурий, Венера, дори и Марс. Тук обаче говорим за първо впечатление, когато все още не познаваме човека отсреща.

Какво е впечатлението по Нептун в първи дом?
Определено няма да ни е много ясно що за човек стои пред нас, особено щом на Асцендента изгрява Скорпион.
Такъв човек може да излъчва харизма, мекота, умиротвореност, макар и да остава вътрешно неспокоен, променлив (Луна в опозиция с Марс, Луна в квадрат с Нептун).
Да има загадъчно излъчване, замечтан поглед, но същевременно дълбок и проницателен.
Мека, изпълнена с топлина усмивка. Магнетизъм, но не толкова натрапчив, по-дискретен и неуловим.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #27 -: Юли 06, 2009, 10:18:56 pm »

Мистична, мечтателна, обаятелна,
но и неуловима, създаваща фалшиво/измамно впечатление.

*

missKapriz

« Отговор #28 -: Юли 06, 2009, 10:28:37 pm »
Разбира се че ще ме опровергавате смело-нали това е целта.
Благодаря на всички за търпението-ще разгледам внимателно картата и ще напиша каквото "видя",но за да не е толкова досадно на дребно,ще го направя утре,малко по-подробно,Лека вечер на всички .Очаквайте прозренията ми  ;Dкато шута в двореца съм май ;D ;D ;DНо се надявам някога да се гордеете с мен:0

*

Lillie

• 30532
« Отговор #29 -: Юли 06, 2009, 10:32:19 pm »
Да ти подхвърля още един жокер.  :)
Слънцето в картата е на върха на 5 дом. Планета в последните 2-3 градуса на дома се води в съвпад с куспидата на следващия дом.
Марс и Луна също са в подобна позиция, освен това са и ъглови.
Но най-добре ще е собственичката на хороскопа да сподели в кои домове усеща по-силно енергията на тези планети.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #30 -: Юли 06, 2009, 10:40:05 pm »
Ще ми се да споделя впечатленията си по тази карта, но се опасявам, че ми е трудно да бъда напълно обективна, тъй като в по-голямата си част повтаря моя хороскоп, с излючение на позицията на Луната.  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

missKapriz

« Отговор #31 -: Юли 07, 2009, 08:35:06 am »
Ще се опитам да определя аспектите-до сега само по таблиците съм се ориентирала:
Луна опозиция Марс
Слънце опозиция Плутон
Слънце ,Нептун и Сатурн-голям огнен тригон
Венера,нептун и Сатурн-голям тригон
Венера опозиция Плутон
Луна секстил Уран
Слънце-Уран-квинкокс
Мерк и Луната образуват ли квинкокс?
Уран квадрат Сатурн
Слунцето,Венера,Меркурий и Хирон(?)образуват стелиум в 5 дом и в Овен
СЛВ-Везни 11 дом
Кои важни аспекти съм пропуснала и кои от изброените не са от голямо значение?Чела съм че аспектите на колективните планети не са особено важни в радикса.

Огнена стихия,Кардинален тип

*

malina

« Отговор #32 -: Юли 07, 2009, 09:05:05 am »
Какво е впечатлението по Нептун в първи дом?
Определено няма да ни е много ясно що за човек стои пред нас, особено щом на Асцендента изгрява Скорпион. Загадъчно излъчване, замечтан поглед, но същевременно дълбок и проницателен. Мека, изпълнена с топлина усмивка. Магнетизъм, но не толкова натрапчив, по-дискретен и неуловим.

Мистична, неуловима, създаваща фалшиво/измамно впечатление.

Тези няколко реда много точно ме описват като за първо впечатление!  :) 
Също мога да добавя, че  вътрешният ми микроклимат оказва силно влияе на визията и излъчването ми. Понякога съм жизнерадостна и открита като дете, друг път- мрачна и затворена. На хората, които не са ми в обкръжението им е трудно да свикнат с тези метаморфози..  :-[

*

missKapriz

« Отговор #33 -: Юли 07, 2009, 09:24:30 am »
Слънцето в картата е на върха на 5 дом. Планета в последните 2-3 градуса на дома се води в съвпад с куспидата на следващия дом.
Марс и Луна също са в подобна позиция, освен това са и ъглови.
Но най-добре ще е собственичката на хороскопа да сподели в кои домове усеща по-силно енергията на тези планети.
ga31 ,как ще отговориш на въпроса на Lillie

*

malina

« Отговор #34 -: Юли 07, 2009, 09:29:30 am »
Слънцето в картата е на върха на 5 дом. Марс и Луна също са в подобна позиция, освен това са и ъглови.Но най-добре ще е собственичката на хороскопа да сподели в кои домове усеща по-силно енергията на тези планети.

Слънцето повече го усещам в 5-ти дом, Марс - в 4-ти, Луната си я усещам в 9-ти., а  Плутон - в 11   :)

Ще ми се да споделя впечатленията си по тази карта, но се опасявам, че ми е трудно да бъда напълно обективна, тъй като в по-голямата си част повтаря моя хороскоп, с излючение на позицията на Луната.  :-[

Ех Лили, и на мен ще ми е интересно да споделиш впечатленията си ..    :-[

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #35 -: Юли 07, 2009, 09:47:05 am »

Мистична, мечтателна, обаятелна,
но и неуловима, създаваща фалшиво/измамно впечатление.

Това ,което е написала Небесна е много точно казано ,живея с човек с Нептун на Асц   и имам преки наблюдения с малка разлика ,че на него Асц му попада в Стрелец ,а не Скорпион.Мисля,че и Скорпиона добавя  още потйност и допълнително обаяние.Магнетичен поглед.

Ако съдя по моите наблюдения ,хората с Нептун на Асц обичат да украсяват и преувеличават нещата в своя полза.За моя човек знам ,че не го прави нарочно и злонамерено ,така му идва от вътре.Също умее да се представя пред хората в добра светлина .

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #36 -: Юли 07, 2009, 09:58:16 am »

И понеже нали почваме от 1 дом ,ga3l с какъв ръст си ? Иска ми се да направя предположение ,но се затруднявам  ,мисля ,че  по-скоро среден ,не много висок  ???

*

malina

« Отговор #37 -: Юли 07, 2009, 10:09:42 am »

И понеже нали почваме от 1 дом ,ga3l с какъв ръст си ? Иска ми се да направя предположение ,но се затруднявам  ,мисля ,че  по-скоро среден ,не много висок  ???

Да, среден - 163 см.  :)

.. хората с Нептун на Асц обичат да украсяват и преувеличават нещата в своя полза.

Това не мога да го потвърдя, просто защото не се сещам в някаква ситуация да съм имала нужда да украсявам и преувеличавам., дори обратното! Или може би не съм разбрала добре.. Това като за първо впечатление или?!   :-[

« Последна редакция: Юли 07, 2009, 10:13:59 am от ga3l »

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #38 -: Юли 07, 2009, 10:36:10 am »
Не ,имах предвид моите лични наблюдения ,но при него Нептун е по-близко до Асц ,а и зодията му е Риби .Иначе е обаятелен и чаровен,създава добро впечатление ,аз обикновено след време ,понеже помня като слон съпоставям и се оказва ,че се разминават нещата .По моите критерии си украсява ,а по неговите аз не съм разбрала правилно.

При теб може да не е така ,от друга страна това може би се вижда от страни ,от другите хора ,а самия човек не го приема по този начин ,нали Асц показва точно това - нашето лице пред хората ,как те ни виждат.

*

malina

« Отговор #39 -: Юли 07, 2009, 10:50:41 am »
Не ,имах предвид моите лични наблюдения ,но при него Нептун е по-близко до Асц ,а и зодията му е Риби .Иначе е обаятелен и чаровен,създава добро впечатление ,аз обикновено след време ,понеже помня като слон съпоставям и се оказва ,че се разминават нещата .По моите критерии си украсява ,а по неговите аз не съм разбрала правилно.

Ох сега се сетих за един приятел Риби, който по същия начин обича да си украсява нещата, особено в присъствие на жени, които го привличат по някакъв начин ..    ;D ;D ;D  

Цитат

При теб може да не е така ,от друга страна това може би се вижда от страни ,от другите хора ,а самия човек не го приема по този начин ,нали Асц показва точно това - нашето лице пред хората ,как те ни виждат.

Конкретно за първо впечатление, съм сигурна в това което говоря, тъй като съм се изследвалав тази посока.  :P  Години наред страдах много от това, че хората ме възприемат като надута и високомерна.., а аз съм просто дистанцирана. Е, случва ми се отвреме на време да срещна 'непознати', които вибрират на моята честота ., и ела тогава да гледаш какво значи да ми 'светят ирисите на душата' ..    :P