Здравей Гост

Дата за сватба

• 218 Отговора
  • 31455 Прегледи
Re: Дата за сватба
« Отговор #160 -: Ноември 20, 2013, 01:36:08 pm »
Любимият на повечето астролози АС Везни в случая не е подходящ - в знака са разположени Марс и Раху.
АС Телец също отпада - в опозиторния знак/дом ще е разположен Сатурн.
При АС Лъв има голяма вероятност Сатурн да е в ъглов дом.

Може да пробваме и с 18-19 април, но за тези две дати повече се колебая.
Мисля,че тази дата ми харесва.Трябва да нагласим Асцендента обаче.Хубаво е да е в неподвижен знак.Изобщо не държа да е Везни.Остава после и малефиците да ги настаним в падащи домове и всичко ще бъде 6  ;D
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

« Отговор #161 -: Ноември 20, 2013, 01:38:49 pm »
Оф то пък и хубав аспект трябва да има между У1 и У7  :angry:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #162 -: Ноември 20, 2013, 01:39:45 pm »
За другите две дати както и да въртиш домификацията, не ми изглежда добре. Пробвах и със следобеден час, не ми допада.

Евентуално в 14.50 щеше да е ок, но Сатурн се пада точно на ІС, него не можем да го игнорираме току така. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #163 -: Ноември 20, 2013, 01:41:23 pm »
Имам усет за тая дата,че е добра...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #164 -: Ноември 20, 2013, 01:49:26 pm »
5 май също евентуално бихме могли да изберем, но се пада в понеделник, а и точно тогава има опозиция между Венера в Овен и ретро Марс във Везни. Иначе аспектите на Луната са преобладаващо добри - тригон с Юпитер и Сатурн, секстил със Слънцето и Меркурий. Това е по западната. Мисля, че и този вариант отпада...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #165 -: Ноември 20, 2013, 01:51:17 pm »
5 май също евентуално бихме могли да изберем, но се пада в понеделник, а и точно тогава има опозиция между Венера в Овен и ретро Марс във Везни. Иначе аспектите на Луната са преобладаващо добри - тригон с Юпитер и Сатурн, секстил със Слънцето и Меркурий. Това е по западната. Мисля, че и този вариант отпада...
Гледам на 5-ти април в 2 и 30 следобед-Марс,Уран и Плутон в падащи домове.Венера е в 7-ми дом.Има съвпад между У1 и У7...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #166 -: Ноември 20, 2013, 01:52:52 pm »
В годината има много малко наистина благоприятни дати, така че ако чакаме всичко да се нареди идеално, рискуваме да не се оженим. :)))

В индийската мухурта не се препоръчват планети в 7 дом, включително бенефици.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #167 -: Ноември 20, 2013, 01:55:38 pm »
В годината има много малко наистина благоприятни дати, така че ако чакаме всичко да се нареди идеално, рискуваме да не се оженим. :)))

В индийската мухурта не се препоръчват планети в 7 дом, включително бенефици.
Е то,става дума за 5 градуса.Може да я бутнем към 8-ми дом ;D От друга страна по индийските карти нещата ще стоят другояче  :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #168 -: Ноември 20, 2013, 01:56:34 pm »
Гледам на 5-ти април в 2 и 30 следобед-Марс,Уран и Плутон в падащи домове.Венера е в 7-ми дом.Има съвпад между У1 и У7...

Накшатра Ашлеша на АС не е препоръчителна. Ако искаш да е в Лъв, да е в първа декада. Но тогава ще има Марс около ИЦ и Сатурн в 4 дом. Квадратурата Венера-Сатурн, макар и разходяща, попада в ъглови домове - 4ти и 7ми, не препоръчвам.

Западната карта за 5.04 в 14:30 ч не е добра - заради Марс, Сатурн около 4 дом в съчетание с Венера и Юпитер в 8 и 12 дом - там направо ще ги затрием, за сметка на малефиците, на които придаваме сила. :)

« Последна редакция: Ноември 20, 2013, 02:01:12 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #169 -: Ноември 20, 2013, 01:57:59 pm »
Ами кой час според теб е що-годе добър на 5-ти април?  :rolleyes:

« Отговор #170 -: Ноември 20, 2013, 02:09:19 pm »
Абе най-важното е,че Венера и Марс като мунданни управители на 1-ви и 7-ми дом са в тригон  :blink: Изместих часа за 14 часа,за да преместя Венера от 7-ми дом.Сега е в 8-ми...Не знам дали това е хубаво или лошо.Марс не ме притеснява,че е около ИЦ.Все пак е на 5 градуса от куспидата му,пък и е ретро.Броя си го в 3-ти дом...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #171 -: Ноември 20, 2013, 02:12:37 pm »
Ами кой час според теб е що-годе добър на 5-ти април?  :rolleyes:

не, картата за 14.30 не ми харесва.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #172 -: Ноември 20, 2013, 07:46:18 pm »
Да ти кажа честно, 4ти е по-добрата дата. Аз лично бих я предпочела пред 5ти.

Първо защото е петък - ден на Венера, второ - пада се в един от най-благоприятните лунни дни - панчами! При това и Луната е в една от най-благоприятните накшатри и има благоприятни аспекти - рядко срещана комбинация!  :blink:

Докато 5ти се пада в събота (Сатурн) и лунният ден е шаштхи, не е толкова благоприятен.

Ако се гледа накшатрата на Луната - Рохини и Мригашира (4.04 и 5.04) - и двете са подходящи, но Рохини се счита за една от най-благоприятните.

Часът 14.30 за 4 и 5 април не е благоприятен, ако гледаме ведическата мухурта. Най-добрият възможен час е между 9.30 и 10.00 ч. По това време ще изгрее Алдебаран на хоризонта - една от силните звезди според античните астролози, дава просперитет и богатство.
В западната карта всички малефици са далеч от ъглови домове - Марс и Сатурн са в 6ти, Плутон в 8ми, Уран в 11ти. Светилата попадат в силни домове - Луна в 1 дом, Слънце в 11ти. Венера е в 10 дом, а У1 и У7 са в знаков тригон. Венера и Марс са в тригон, Луната го допълва до голям тригон (гледат се по знак, дори ако не са в обриса).

В картата за 18 и 19 април са заложени повече противоречия. На 19ти Луната е в неподходяща накшатра.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #173 -: Ноември 20, 2013, 07:54:10 pm »
Да ти кажа честно, 4ти е по-добрата дата. Аз лично бих я предпочела пред 5ти.

Първо защото е петък - ден на Венера, второ - пада се в един от най-благоприятните лунни дни - панчами! При това и Луната е в една от най-благоприятните накшатри и има благоприятни аспекти - рядко срещана комбинация!  :blink:

Докато 5ти се пада в събота (Сатурн) и лунният ден е шаштхи, не е толкова благоприятен.

Ако се гледа накшатрата на Луната - Рохини и Мригашира (4.04 и 5.04) - и двете са подходящи, но Рохини се счита за една от най-благоприятните.

Часът 14.30 за 4 и 5 април не е благоприятен, ако гледаме ведическата мухурта. Най-добрият възможен час е между 9.30 и 10.00 ч. По това време ще изгрее Алдебаран на хоризонта - една от силните звезди според античните астролози, дава просперитет и богатство.
В западната карта всички малефици са далеч от ъглови домове - Марс и Сатурн са в 6ти, Плутон в 8ми, Уран в 11ти. Светилата попадат в силни домове - Луна в 1 дом, Слънце в 11ти. Венера е в 10 дом, а У1 и У7 са в знаков тригон. Венера и Марс са в тригон, Луната го допълва до голям тригон (гледат се по знак, дори ако не са в обриса).

В картата за 18 и 19 април са заложени повече противоречия. На 19ти Луната е в неподходяща накшатра.
Лили,страшно съм ти благодарна за усилията и труда.Най-странното е,че родителите на моя приятел са женени на абсол'тно същия ден-на 4-ти април.Явно това е някакъв знак,съдба...Сега ще говоря с него...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #174 -: Ноември 20, 2013, 07:55:19 pm »
Евентуално може да видим и някоя по-благоприятна дата през май, но сега пак трябва да избираме всичко наново и да пробваме различни варианти.

Обаче не съм сигурна кой момент трябва да се отчете като символично начало - влизането в Ритуалната зала или когато полагате подписи. По-важният момент би трябвало да е този, когато си казвате "да". Мисля, че преди него има около половин час гайди и народни танци  ;D, но не съм засичала с точност колко време изминава.
« Последна редакция: Ноември 20, 2013, 08:01:18 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #175 -: Ноември 20, 2013, 08:11:20 pm »
Евентуално може да видим и някоя по-благоприятна дата през май, но сега пак трябва да избираме всичко наново и да пробваме различни варианти.

Обаче не съм сигурна кой момент трябва да се отчете като символично начало - влизането в Ритуалната зала или когато полагате подписи. По-важният момент би трябвало да е този, когато си казвате "да". Мисля, че преди него има около половин час гайди и народни танци  ;D, но не съм засичала с точност колко време изминава.
Народните танци и гайдите ще ги избегнем.  ;D Въртя картата за 10 и 30.Притеснена съм,че няма да мога да се оправя навреме.Планетите остават горе долу в същото положение.Само Луната преминава в 12-ти дом,а Юпитер в 1-ви...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #176 -: Ноември 20, 2013, 08:15:55 pm »
При час 10.30 се запазва същата домификация във ведическата карта, но на ръба - АС е в 29 гр. Телец. Може и този час, но да не е по-късно - планирай началото така, че в 10.30 да е подписването, т.е. евентуално да започне от 10 ч церемонията (не знам колко време изминава). Ако пък е само за подпис без тържествена част, би трябвало да можете да спазите с точност часа, който изберете.

В западната карта Луната минава в 12 дом, а Марс в 5ти, но в крайна сметка това не е елекция за деца и майчинство и съм на мнение, че няма отношение към тази тема (за зачеване се правят други елекции).

Ще си позволя да изразя мнение, че понастоящем цялата концепция за направа на "хубава" елективна карта е доста сбъркана и не дава никакви гаранции, нищо че някои практикуващи астролози правят пари от това.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #177 -: Ноември 20, 2013, 08:21:05 pm »
При час 10.30 се запазва същата домификация във ведическата карта, но на ръба - АС е в 29 гр. Телец. Може и този час, но да не е по-късно - планирай началото така, че в 10.30 да е подписването, т.е. евентуално да започне от 10 ч церемонията (не знам колко време изминава). Ако пък е само за подпис без тържествена част, би трябвало да можете да спазите с точност часа, който изберете.

В западната карта Луната минава в 12 дом, а Марс в 5ти, но в крайна сметка това не е елекция за деца и майчинство и съм на мнение, че няма отношение към тази тема (за зачеване се правят други елекции).

Ще си позволя да изразя мнение, че понастоящем цялата концепция за направа на "хубава" елективна карта е доста сбъркана и не дава никакви гаранции, нищо че някои практикуващи астролози правят пари от това.
Лили,страхотна си! Ще се разберем с тия в дома да е в 10 и 30 подписването и нито минута по-късно.Аз ще ги строя  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #178 -: Ноември 20, 2013, 08:22:39 pm »
Ако все пак успеете за 9.30, би било по-добре... Хайде де, не може ли да си нагласиш будилника за по-рано?  ;D

Ммм, ами в 10? Хаха, почваме да се пазарим вече.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #179 -: Ноември 20, 2013, 08:23:56 pm »
Ако все пак успеете за 9.30, би било по-добре... Хайде де, не може ли да си нагласиш будилника за по-рано?  ;D
Мога,ама през целия ден ще спя права  ;D