Здравей Гост

Практикум

• 303 Отговора
  • 33298 Прегледи
*

Vision

• 3523
Re:Практикум
« Отговор #200 -: Октомври 04, 2010, 12:35:05 am »
Това е Карл Вилики - направил много за възраждането на изкуствата, религията и културата, разширява френските владения и е коронован от папа Лъв III за пръв император на Свещената Римска империя. У всичко са първи тез Овни, бееее.  ;D

Ето повече инфо за него: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D1%80%D0%BB_%D0%92%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B8

обичам овенската ти луна..и аз не мога да трая дълго на това мъчение да не знам..виж Стреличка как ни мъчи изкусно като инквизитор.. ;D

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Divna

« Отговор #201 -: Октомври 04, 2010, 12:40:02 am »
По картата на Стреличка.
Слънце, Меркурий и Марс в 6ти дом говорят, че човека влага много хъс в професията си. Слънце в 6ти дом – обича да се чувства полезен на другите. Тук Слънцето няма нужда да грее, да блести, както е в 10 дом, така че много вероятно е поста, който заема да не е ръководен, но това не значи, че не е активен, напротив, той влага много енергия в работата си /съвпад Слънце/Марс/.
Меркурий показва, че работат е свързана и с интелектуален труд или най-малкото да се изразява интелектуално на работното място. Мисля, че квадратурата Меркурий/Сатурн в случая показва заболявания /проблеми с дробовете, чувствителен е на студено/ отколкото връзката с професията.
К6 е в Рак, Луна е женски знак, така че вероятно професията е по-скоро женска /ако може да се разграничи една професия на мъжка и женска/ или другия вариянт е да бъде в услуга на жените или да работи в женски колектив. Ясно е обаче, че има много емоции на работното място, дори и умело да се крие това /Луна тригон Сатурн/.
Мисля си, че професията е свързана с женското съсловие. Може би дава някакъв вид консултации, напътствия, главно насочени към женското съсловие. Уран на К10 показва нестандартна професия, такава, която е свързана с оригинално, свободно мислене, професия, касаеща бъдещето.
Предложението ми може да е налудничево, но дане би мъжът да се занимава с някакъв вид дейност, свързана с разкрасяване на жената /Плутон е в 8ми дом и е в тригон с Венера/? Мисля, че използва аудиовизуална техника също.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #202 -: Октомври 04, 2010, 12:47:27 am »
Това е Карл Вилики - направил много за възраждането на изкуствата, религията и културата, разширява френските владения и е коронован от папа Лъв III за пръв император на Свещената Римска империя. У всичко са първи тез Овни, бееее.  ;D

Ето повече инфо за него: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D1%80%D0%BB_%D0%92%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B8

обичам овенската ти луна..и аз не мога да трая дълго на това мъчение да не знам..виж Стреличка как ни мъчи изкусно като инквизитор.. ;D

И аз си я обичам.  :blink: Толкова енергия и будност ми дава. Мразим да чакам и да се туткам. Това беше важно за медицинската ми професия. Бързината спасява доста народ.  ;)

« Отговор #203 -: Октомври 04, 2010, 12:49:52 am »

скорпи луната
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Vision

• 3523
« Отговор #204 -: Октомври 04, 2010, 12:56:14 am »

скорпи луната

твоята е скорпи, в опозиция с моята и затова ли така ме мъчиш?? :-[
то вече май всички си казаха, каквото имаха, може да ни кажеш.. :blink:

И аз си я обичам.  :blink: Толкова енергия и будност ми дава. Мразим да чакам и да се туткам. Това беше важно за медицинската ми професия. Бързината спасява доста народ.  ;)

на моя човек беше овенска луната и никога не можеше да скрие нещо от мен, осветявах му всичко с тригон от моето слънце и венера, ама не се е оплаквал..харесваше му.. :blink:

« Отговор #205 -: Октомври 04, 2010, 01:10:34 am »
СТреличка даде ли отговора на нейната задача?  :rolleyes:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #206 -: Октомври 04, 2010, 02:41:23 am »
Стреличка продължава да ни върти бавно на шиш.  ;D

Заинтригува ме тази карта, ще пробвам да обобщя кои би трябвало да са сигнификаторите на професията при този младеж.

Според някои школи това са:
- знакът на Сатурн (Скорпион)
- планети в знака Козирог (Нептун)
- планети в 10 дом от Слънце, Луна, АС и т.н.

Предполагам, че можем да включим и планетите (лични) в мажорен аспект със Сатурн. Поне при мен тази формула работи (Слънце и Меркурий в тригон със Сатурн), а и в картите на мои близки често съм проследявала такава връзка.

В случая има три планети в знака Лъв - Слънцето, Марс и Меркурий. В 10 дом от Лъв се пада Телец. В знака Телец се намира само СЛВ, но негов диспозитор е Венера (в Рак, женски знак). Венера е в мажорен аспект с планета в Козирог (Нептун). Нептун пък управлява АС (освен ако не е роден малко по-рано) и би трябвало връзката му с Венера да е изиграла съществена роля в избора на професия. Не е задължително това да бъде венерианска или "женска" професия, това може да бъде също така популярна или добре платена професия (СЛВ в Телец в 10 дом от планетите в Лъв).
Най-точният мажорен аспект на Сатурн в картата е с ретро Меркурий в Лъв. Меркурий обаче няма достойнства в този знак и може би следва да се разгледа позицията и аспектите на неговия диспозитор. Слънцето също се приема за естествен сигнификатор на професията, в картата слънчевите характеристики са подчертани чрез съвпада с Марс (мунданен управител на първи дом), Слънцето има и опозиция с Юпитер (мунданен управител на 9 дом). Слънцето и Марс са в тригон с Уран на МС. Професията трябва по някакъв начин да е свързана с масовост, популярност, за което говори и Луна в първи дом в аспект с Уран на МС.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #207 -: Октомври 04, 2010, 03:01:42 am »
Интересно, но според индийците има и индикации за лекарска професия, медицина. Жалко, че му нямам данните, тогава бих разгледала и навамша.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #208 -: Октомври 04, 2010, 01:08:55 pm »

Други въмможни сфери: бизнес, финанси, индустрия.
Работа, свързана с анализиране, бизнес и пазарни поручвания, маркетинг, финансови косултации. Също така медицина или пътувания.Индустриален мениджмънт или бизнес, свързан с метали.

Поздравления за Лили, признавам ги индийците ! ;D

маркетинг+ статистика/ иконометрия,
това е завършил и това работи
силен 6 анализи, 8 финансите на другите

за женското съсловие, работи една година като счети в такъв колектив,
 това е средното му образование

« Отговор #209 -: Октомври 04, 2010, 01:15:33 pm »
уран на мц- , за мен е свързан с машините и новите технологии- ако се е насочил към технически специалности младежа, може да е комп. инженер, телевизионен техник, или нещо друго с телевизията, електро нещо си, не им знам имената на всичките специалности..сръчни ръце има,

така е права си може да ти разглоби и сглоби компютър каквато конфигурация искаш
първият си компютър го разглоби и развали, но така се научи и следващите ги сменява,
 абгрейдва постоянно

« Отговор #210 -: Октомври 04, 2010, 01:16:45 pm »
както всичко свързано с рекламата

маркетинг и реклама

« Отговор #211 -: Октомври 04, 2010, 01:17:38 pm »
....не е казваш и финансист, сараф или кое да е свързано с пари и пазари. ;D

да ,свързано с пари и пазари :blink:

« Отговор #212 -: Октомври 04, 2010, 01:20:03 pm »

С У4 в 6-ти сигурно това е работа,наследена от баща му, с ателие у дома /Венера в 4 д/.

докато следваше работи с баща си "правим ремонти всякакви, вътрешен интериор", научи и занаят ;) ;D

« Отговор #213 -: Октомври 04, 2010, 01:22:16 pm »

Няколко професии , или доходи от 2 места...

така е ... ;D

« Отговор #214 -: Октомври 04, 2010, 01:23:49 pm »
Нептун в Козирог,10 дом се свързва със статистиката, която е  стъкмистика у нас
Марс в 6  е анализатор, освен сръчност и техничност

« Отговор #215 -: Октомври 04, 2010, 01:29:11 pm »

Във всеки случай ми се струва, че е човек с характер.

така е, и то тежък

Благодаря на всички за включването, Нептун /10 - фотографията му е хоби

*

Vision

• 3523
« Отговор #216 -: Октомври 04, 2010, 01:33:25 pm »

Марс в 6  е анализатор, освен сръчност и техничност

да, марса в шести както може да бъхти денонощно, така и не обича да се хаби напразно, а първо преценява къде точно да бутне, за да се задвижи системата и да си свърши работата сама..мислех че е заради мерка в дева при мен, но сега осъзнавам, че ако не беше склонен към сътрудничество марс, нямаше да допуска да му влияе меркурий, а това явно не е от водолея при мен, а от шести дом..всъщност няма значение, важното е работа да се върши..залудо работи, залудо не стой, в края на краищата.. ;D :-[ добре че е слънцето да ги кара да се припичат на слънце от време на време, да ги вразумява, иначе ще ме уморят..

« Отговор #217 -: Октомври 05, 2010, 03:39:00 am »
Поздравления за Лили, признавам ги индийците ! ;D

маркетинг+ статистика/ иконометрия,
това е завършил и това работи
силен 6 анализи, 8 финансите на другите

за женското съсловие, работи една година като счети в такъв колектив,
 това е средното му образование

Защо пък точно индийците да бъдат признати?! Изредихме повечето неща, с които се занимава или има способност да ги извършва, така или иначе след като ти отрече повечето първоначални предположения. 

А и с този негов Уран на МС буквално sky is the limit.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #218 -: Октомври 05, 2010, 03:47:13 am »
Това е болна тема с предразсъдаци, не я засягайте. ;D

Коя? За Уран на МС или за възможностите на индийската астрология?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #219 -: Октомври 05, 2010, 03:52:58 am »
Тук уранианките май се броят на пръсти.  ;D