Здравей Гост

Сатурн

• 507 Отговора
  • 84807 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Сатурн
« Отговор #60 -: Юли 26, 2009, 06:12:41 pm »
лили,ако не ме лъже паметта , твоя упр.на асц е скорпион.какво очакваш?!та ти си войн ,особенно в 11-ти дом.
транзита на сатурн през асц-миии време за диети и здравословен начин на живот.съветвам те да го направиш доброволно , особенно след като си отличен астролог.сатурн в аспект към светилата?!-най - накрая ще се наложи да решиш всички проблеми по сатурн сама!ама ти го можеш!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Helo

« Отговор #61 -: Юли 26, 2009, 06:28:06 pm »
лили,ако не ме лъже паметта , твоя упр.на асц е скорпион.какво очакваш?!та ти си войн ,особенно в 11-ти дом.
транзита на сатурн през асц-миии време за диети и здравословен начин на живот.съветвам те да го направиш доброволно , особенно след като си отличен астролог.сатурн в аспект към светилата?!-най - накрая ще се наложи да решиш всички проблеми по сатурн сама!ама ти го можеш!

При аспект към Слънцето да, но защо при аспект към Луната?

Ето какво пише в същия линк, който ви дадох по-горе за аспектите към Луната - не пише нищо за решаване на някакви съдбовни проблеми.  ???

Сатурн в съвпад, опозиция и квадратура с Луната. Характеризира се с емоционална депресия, финансови трудности и задължения. Множеството изисквания, които се предявяват водят до негативно емоционално състояние. Самият човек не е способен да проявява съчувствие, да има оптимистичен поглед върху живота. Грижи са възрастни хора, родители също могат да представляват проблем. Склонност към самосъжаление или връщане към неприятни спомени също са характерни са този период. Трудни отношения с жени, с майката на родения. Не е добре да се правят големи промени в дома и семейството. Семейните и професионални задължения разкъсват вниманието и силите, което води до неуспех и в двете посоки.

Ако някой си спомня такъв период, да разкаже.  ;D  ;)

*

holanda

« Отговор #62 -: Юли 26, 2009, 06:36:40 pm »
 явно при всеки е различно.В момента Сатyрн ми е в 11 дом при луната(като все още не съм излязла от периода Saty/или каквото там беше/)и както виждам си действа,тирана му с тиран,защото ме лиши напълно от приятели :-X :-X и завзе единственото място в картата ми,което не е белязано от негативни аспекти с останалите планети :'(.В този смисъл се чудя да се радвам ли или да плача,когато отиде в 12 и направи съвпад със Слънцето,Марс и Меркурии,които пък от своя страна са фокуса на тао-квадрат с всички останали планети :D
.Има ли изобщо човек със Сатyрн,транзитиращ през 12 дом,които не е изживял вътрешен катарзис? :( :o(явно близките 5 години ще са ми най-тежките)

*

Марая

• 28287
« Отговор #63 -: Юли 26, 2009, 06:48:39 pm »

При аспект към Слънцето да, но защо при аспект към Луната?

Ето какво пише в същия линк, който ви дадох по-горе за аспектите към Луната - не пише нищо за решаване на някакви съдбовни проблеми.  ???

Сатурн в съвпад, опозиция и квадратура с Луната. Характеризира се с емоционална депресия, финансови трудности и задължения. Множеството изисквания, които се предявяват водят до негативно емоционално състояние. Самият човек не е способен да проявява съчувствие, да има оптимистичен поглед върху живота. Грижи са възрастни хора, родители също могат да представляват проблем. Склонност към самосъжаление или връщане към неприятни спомени също са характерни са този период. Трудни отношения с жени, с майката на родения. Не е добре да се правят големи промени в дома и семейството. Семейните и професионални задължения разкъсват вниманието и силите, което води до неуспех и в двете посоки.

Ако някой си спомня такъв период, да разкаже.  ;D  ;)

луната е отговорна за телесното тегло на всеки индивид!тя управлява и психиката!освен майката , тя отговаря и за жената. луната е тази , която отключва кармата.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Helo

« Отговор #64 -: Юли 26, 2009, 06:54:46 pm »
Поне Сатурн учи, транзитите му са полезни, макар и трудни. Та дори да ти е тежко, ще извлечеш полза от това.

;D Дотук разбрахме, че Покахонтас при транзитен Сатурн върху Луната и я накарал да се затвори и да за почне да се интересува от астрология. А Гал при опозиция на транзитния Сатурн към нейния Марс също се затворила и започнала да се интересува от астрология.  ;D
Ето я ползата от Сатурн.  ::)

При мен интереса се появи от самосебе си - докато си разучавах хороскопа. Сега вече наистина имам интерес и постепенно се задълбочавам в тази наука. Но в момента и то от миналата година съм в период на съвпад на Плутон с Нептун, което е период на вътрешна трансформация и се препоръчва изучаване на неща, които могат да дадат по-дълбоко разбиране на човека за себе си - неща като астрология, окултизъм и други подобни. И наистина точно в този период започнах да се интересувам от астрология и не само. В astro.com пише, че след този период на вътрешна трансформация на човека ще му бъде трудно да познае личността, която е бил преди това. И мога да потвърдя, че е така. Промених се много и то за добро.  ;D

*

holanda

« Отговор #65 -: Юли 26, 2009, 06:59:00 pm »
доста депресиращ е съвпада на Сатyрн с Луната,изобщо не е за пренебрегване.Аз имам чувството ,че съм незабележима-освен,че съм в чужбина и нямам контакт с приятелите си,тормозят ме все едни вътрешни проблеми за бъдещето,любовния живот и особено професионалната ми реализация. ;) ;)
Освен това(ето една малка шежичка)-на няколко пъти засичам,че дори и да задам въпрос тук във форума,така се извъртат обстоятелствата,че написаното от мен остава незабелязано ;D.Примерно,пускам мнение,но същевременно с това някои пуско друго и монолога се завърта/само че моя въпрос не е актуален вече ;D/.А и не само с форума,като че ли не успявам да хвана точния момент на дадено събитие/нещо,което преди ми помагаше особено много,но сега Сатyрн(времето) си прави бъзици ;D :D.

*

Helo

« Отговор #66 -: Юли 26, 2009, 07:08:19 pm »
А това значи ли, че при един аспект на транзитен Сатурн с Луната е възможно напълняване? Защото аз вярно качих тогава, а съм слаба по принцип и килограмите не се задържат при мен ;D Ама се бях освинила здраво тая пролет.
ми да,поне аз направих добре оформени паласки и коремче ;D ;D :-X :-X (това беше по време на точния съвпад на Сатyрн с Луната).Но Плутон ми е на куспидата 1/2 дом,така че бързо си влизам във форма.

Значи Сатурн освен депресия дава и напълняване. Е, сигурно напълняването е от депресията. Вие двете какво ще кажете по въпроса?  :P

*

holanda

« Отговор #67 -: Юли 26, 2009, 07:09:04 pm »
Холанда, на колко градуса ти е Луната? Маи са ни на близки градуси, и аз се чувствам така.
Луната ми е на 4 град.28'' в Дева,а Сатyрн вече я е подминал(ако не стане скоро ретро де) и е на 18 гр.49'' в Дева.
Запътил се е към 12 дом,където ми е най-големия ад и сигурно затова го чувствам толкова :-X

*

holanda

« Отговор #68 -: Юли 26, 2009, 07:15:42 pm »
А това значи ли, че при един аспект на транзитен Сатурн с Луната е възможно напълняване? Защото аз вярно качих тогава, а съм слаба по принцип и килограмите не се задържат при мен ;D Ама се бях освинила здраво тая пролет.
ми да,поне аз направих добре оформени паласки и коремче ;D ;D :-X :-X (това беше по време на точния съвпад на Сатyрн с Луната).Но Плутон ми е на куспидата 1/2 дом,така че бързо си влизам във форма.

Значи Сатурн освен депресия дава и напълняване. Е, сигурно напълняването е от депресията. Вие двете какво ще кажете по въпроса?  :P
ей Хело,голямо зло си,значи :P.Иначе за напълняването-при мен идва от това,че бях доста слабичка и все исках да ми напълнеят крачетата ;D.Но не съм знаела,че заедно с тях,ще се закръгля и на други места :D
.А Везните са любителки на сладкото,особено в моменти на депресия.Май покахонтас беше Везни и тя.
  ;)

*

Helo

« Отговор #69 -: Юли 26, 2009, 07:20:15 pm »
Понеже си говорим за аспектите на Сатурн към Луната и напълняването, се сетих, че на 17 и 18 годишна възраст напълнях почти по необясними причини и изобщо не можех да отслабна. А по принцип си стоя с все един и същи килограми. На мен Луната ми е в края на 2-ри дом, тогава транзитният Сатурн ми е бил в срещуположния 8-ми дом. Тогава бяха големи мъки да отслабна и все не се получаваше. Всеки ден спортувах между 1 и 2 часа, ама не отслабвах. И това продължи две години. Но като станах на 19 години постпенно и сравнително бързо отслабнах и оттогава не съм имала проблеми с килограмите, макар, че за разлика от онзи период, след това ядях много сладки неща, както и сега между другото, Като отслабнах Сатурн вече ми е бил в 9-ти дом.  ;D

*

holanda

« Отговор #70 -: Юли 26, 2009, 07:21:08 pm »
Аз пък си мислех, че скоро е бил този транзит при теб.
Хело, аз доколкото разбрах не Сатурн, а Луната дават напълняване. Малко вън от темата, но ми стана интересно дали Юпитер, който е склонен към разточителство, в аспект с Луната пак води до напълняване?
Mоже,що да не,Юпитер си е планета на големите проекти и разширявания(каквито и да било разширявания ;D ;D). ;)

*

Nebesna

« Отговор #71 -: Юли 26, 2009, 07:21:50 pm »
Сатурн в опозиция на светилата преживях наскоро, когато Сатурн беше в Лъв. 
Финансови трудности не съм имала, макар, че Сатурн беше в 8-ми дом, а светилата ми са във 2-ри, може би защото аспектът се съчета с тр. Юпитер на МЦ в тригон със светилата. Работа имах много, а и постъпления-също. Обаче онова, което ми направи впечатление при опозицията на Сатурн към светилата беше многото отговорности и задължения, които се струпаха върху плещите ми. И най-вече отказ на морална подкрепа от хора, с които бях в отношения на йерархично подчинение. Оттегляне на протекции и каквото и да станеше, все аз бях виновна. Със Сатурн във водни домове, сърцето ти сякаш се вкаменява, усещаш такава студенина около себе си, че наистина в един момент вече не си способен да изпитваш съчувствие. Слава Богу, че премина.

И да, напълнях, наистина. Сатурн забавя обмяната на веществата.   

*

Nebesna

« Отговор #72 -: Юли 26, 2009, 07:23:56 pm »
Момичета, оста 2/8 е на поглъщането и отделянето. така, че 2-ри дом донякъде се свързва и с храненето и с хранителните навици.

*

Helo

« Отговор #73 -: Юли 26, 2009, 07:27:44 pm »
Цитат
ей Хело,голямо зло си,значи :P.Иначе за напълняването-при мен идва от това,че бях доста слабичка и все исках да ми напълнеят крачетата ;D.Но не съм знаела,че заедно с тях,ще се закръгля и на други места :D

Що?  ;)  ;D Много питам ли?  ;D

Вижте само как са нагласени нещата - първо Стаурн минава през 11-ти дом - евентуално губиш приятелите си. После през 12-ти - самоизолираш се и си тъжен. В 1-ви - постепеннно се съвземаш.

Всичко е нагласено и натъманено в една логична последователност.
« Последна редакция: Юли 26, 2009, 07:32:57 pm от Helo »

*

Nebesna

« Отговор #74 -: Юли 26, 2009, 07:32:50 pm »

И да, напълнях, наистина. Сатурн забавя обмяната на веществата.  
А защо тогава ако в натала е в квадрат с асц, дава слаби хора?

Ти това проверила ли си го? При мен Сатурн е в квадрат с Асцендента и в тригон с управителя на Асцендента (Юпитер). Никога не съм била нито много слаба, нито много дебела. Средно-статистическа българска жена. В своя пост коментирах опозицията на Сатурн с Луната + засегнати осите 2/8.

ПП. Разглеждам нещата винаги в контекст, а не по принцип.

*

holanda

« Отговор #75 -: Юли 26, 2009, 07:32:58 pm »
сега забелязвам още нещо-Сатyрн квадратира с наталните Венера и Плутон във 2 дом,и транзитен Юпитер също.Значи ако трябва да obob6tavam-11 и 2 дом в картата ми(които не сключват негативни аспекти с останалата част от картата) в момента са под окъпацията на Сатyрн и Юпитер,а аз се чудя що ми тежко ;D ;D :-X

*

holanda

« Отговор #76 -: Юли 26, 2009, 07:37:37 pm »
Цитат

Що?  ;)  ;D Много питам ли?  ;D

Вижте само как са нагласени нещата - първо Стаурн минава през 11-ти дом - евентуално губиш приятелите си. После през 12-ти - самоизолираш се и си тъжен. В 1-ви - постепеннно се съвземаш.
е не е толкова просто,чак ;D.Ако нямаш планети в тези домове,които пък те задължават да гледаш къде са им управителите ,тогава-да.Ма аз имам планета в 11,планетИ в 12 и планета в 1 дом,така че нещата се разширяват ;)

Всичко е нагласено и натъманено в една логична последователност.

*

Марая

• 28287
« Отговор #77 -: Юли 26, 2009, 08:17:36 pm »
чета ви момичета и не вярвам на очите си!сатурн и напълняване-просто невъзможно!соларната луна в телец и стрелец дава склонност към напълняване,както и натална в същите знаци.юпитер е онзи , които носи затлъстяване и напълняване.по време на сатурн асц задължително се слабее.видяла съм го в много карти.

« Отговор #78 -: Юли 26, 2009, 08:18:21 pm »
Ще ми бъде интересно, ако някой, който е имал Сатурн в съвпад, опозиция или квадратура с Марс, разкаже как се е чувствал по това време и дали му се е налагало да работи много, да бъде дисциплиниран и т. н.

транз.Сатурн при първият съвпад с Марс/Асц ми спретна конфликт с работодателя ми по повод  некоректно негово отношение и съответно урока беше колко съм търпелива,а удара беше по авторитета ми  , ама как да издържа нечия провокация при наличието на троен съвпад на Асц. - марс/уран/плутон- напусах веднагически, стоях си няколко месеца у дома, докато тр.Сатурн беше ретро, чувствах се като блокирана,без постоянни доходи, нищо което предприемах, не се реализираше, но най- милото,бе,че много приятели и съмишленици ме подкрепиха и чрез тях си намерих работа,която ме удоволетворява ,  това стана при второто директно преминаване на тр. Сатурн през Марс /Уран ;)
по натал  имам Сатурн Водолей/6 дом ,Марс упр.8 дом
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Skarlet

« Отговор #79 -: Юли 26, 2009, 08:20:21 pm »
Аз пък днес обрах целия жълт кантарион от Витоша.  ;D От 2 месеца спазвам лунната диета и съм свалила 5 кг без да се мъча много. Хем това в д.....,хем душа в рая.  ;) Само на Новолуние и Пълнолуние съм на чай и минерална вода.В останалото време си хапвам всичко,което обичам до 18 часа. И няма Сатурн, няма Марс.Мислех си,че вече на моята възраст е невъзможно слабеенето,но се оказа,че съм мислела погрешно.