Здравей Гост

Наследствеността

• 34 Отговора
  • 7304 Прегледи
*

honi

• *
  • 96
Наследствеността
« -: Юли 26, 2009, 09:32:49 pm »
От 5-те деца на Марая ми стана интересно за наследствеността, по-точно за връзката между знаците на върха на 5, 7 и т.н. дом и зодията на децата. Видях картата на моята майка - на върха на пети дом и е Везни - аз, първото и дете съм със Слънце във Везни. На върха на 7 дом е Козирог, брат ми е с асц Козирог.
Как е при вашите родители и деца? И как в картата на родителя можем да видим съдбата на детето? А ако в картата има показатели за осиновени деца, пак ли важат същите принципи за наследяване на аспекти? И също така искам да ви попитам дали картата на майката има по-силна връзка с картата на детето, въобще със съдбата му?
Отрежеш ли крилете на жената, тя ще полети на метла!

*

toroni

• **
  • 561
Re:Наследствеността
« Отговор #1 -: Юли 26, 2009, 09:42:03 pm »
Имам май някакъв  готов отговор.

5 ти дом ми  е в Дева с Плутон и Уран вътре.Седми дом ми е в Стрелец.Първото ми дете е Лъв с Асц. Дева. Второто е Козирог но със голям стелиум - 4 планети  в Стрелец . Те са още малки, но мисля, че тепърва връзката ще проличи. ;D
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

*

Nebesna

« Отговор #2 -: Юли 26, 2009, 09:47:30 pm »
Пети дом ми е в Телец, а Венера е в Риби. Дъщеря ми няма нищо общо с Телеца, нито с Рибите.

*

Nebesna

« Отговор #3 -: Юли 26, 2009, 09:53:26 pm »
Вижте правилото: "Везните на Хермес"!
Позицията на Луната в момента на зачеването се превръща в Асцендент на детето, ако луната е растяща или Десцендент на детето, ако Луната е намаляваща. Ако не си спомняте точната дата на зачеването, но си спомняте месеца, можете да си направите фертилна карта за съответния месец. Установено е, че най-голяма вероятност за зачеване има в деня, в който луната е на същото разстояние от слънцето, каквото е в рождената карта. Зет 7 Гео изчислява фертилни карти автоматично.

В моята фертилна карта за 20 декември 1987, когато съм заченала дъщеря си, Луната е в Стрелец и е намаляваща (което е естествено, щото и в наталната ми карта е намаляваща). Дъщеря ми е с Десцендент Стрелец (асцендент Близнаци, съответно).
« Последна редакция: Юли 26, 2009, 09:59:03 pm от Небесна »

*

Nebesna

« Отговор #4 -: Юли 26, 2009, 09:54:41 pm »
Пети дом ми е в Телец, а Венера е в Риби. Дъщеря ми няма нищо общо с Телеца, нито с Рибите.
A тогава 5 дом на бащата къде е? И по какъв начин са показани децата ти в картата в такъв случай?

Ами 5-ти дом просто показва пола на детето. В случая и Телеца, и Рибите са женски знаци - детето е момиче.

*

Nebesna

« Отговор #5 -: Юли 26, 2009, 09:57:05 pm »
методът везните на Хермес може да се ползва с голям успех, когато се прави ректификация. Особено, когато асцендентът "се колебае" на границата между два знака.

*

Nebesna

« Отговор #6 -: Юли 26, 2009, 10:15:21 pm »
A тогава 5 дом на бащата къде е? И по какъв начин са показани децата ти в картата в такъв случай?

Ами 5-ти дом просто показва пола на детето. В случая и Телеца, и Рибите са женски знаци - детето е момиче.
Ами и аз съм момиче, обаче на мама 5 дом и е във Везни - мъжки знак, а Венера е в Овен - пак мъжки знак. Вярно, че всички за момче са ме гласили и никой и не си е помислял, че може да съм момиче (реплика на баща ми в отговор на въпроса на майка ми как да се казвам, ако съм момиче - "искам да е момче"), ама все пак женскоото в мен надделява  ;D

А майка ти сигурна ли е в часа си на раждане? Има ли документ за това?

*

Helo

« Отговор #7 -: Юли 26, 2009, 10:47:15 pm »
Вижте правилото: "Везните на Хермес"!
Позицията на Луната в момента на зачеването се превръща в Асцендент на детето, ако луната е растяща или Десцендент на детето, ако Луната е намаляваща. Ако не си спомняте точната дата на зачеването, но си спомняте месеца, можете да си направите фертилна карта за съответния месец. Установено е, че най-голяма вероятност за зачеване има в деня, в който луната е на същото разстояние от слънцето, каквото е в рождената карта. Зет 7 Гео изчислява фертилни карти автоматично.

В моята фертилна карта за 20 декември 1987, когато съм заченала дъщеря си, Луната е в Стрелец и е намаляваща (което е естествено, щото и в наталната ми карта е намаляваща). Дъщеря ми е с Десцендент Стрелец (асцендент Близнаци, съответно).

Я сега да направя едно изчисление. Аз е трябвало да се родя на 22 май - тогава е бил терминът на майка ми. Но съм се родила на 17 май. Като се върна 9 месеца назад датата на зачеването би трябвало да е около 22 юли, нали? Като гледам транзитната карта за тогава, излиза, че Луната е била в знака Дева - към последните и градуси.
Сега, ако изчисленията ми са правилни, може ли да се каже, че асцендентът ми е Везни?

*

Nebesna

« Отговор #8 -: Юли 26, 2009, 11:02:06 pm »

Цитат
Я сега да направя едно изчисление. Аз е трябвало да се родя на 22 май - тогава е бил терминът на майка ми. Но съм се родила на 17 май. Като се върна 9 месеца назад датата на зачеването би трябвало да е около 22 юли, нали? Като гледам транзитната карта за тогава, излиза, че Луната е била в знака Дева - към последните и градуси. Сега, ако изчисленията ми са правилни, може ли да се каже, че асцендентът ми е Везни?

Коя транзитна карта гледаш? Трябва да направиш фертилна карта на майка си, но за целта е необходимо да и знаеш точните данни. За положението на Луната няколко минути са от значение.

*

mamma_mia

« Отговор #9 -: Юли 27, 2009, 08:21:18 am »
Ако жената има един аборт,той 5 ти дом ли е?
Следователно прърво родено дете след аборта 7ми дом ли е?

*

mamma_mia

« Отговор #10 -: Юли 27, 2009, 08:53:56 am »
Мисля, че да, абортът се счита за първо дете, поне така пише в блога на Скарлет
Благодаря ти :)

*

Skarlet

« Отговор #11 -: Юли 27, 2009, 09:14:18 am »
Мисля, че да, абортът се счита за първо дете, поне така пише в блога на Скарлет

Така съм го чела на много места от авторитетни астролози,но го потвърждавам и по моята карта.Обикновено в картата си има индикации за аборти или други затруднения с износването или раждането,пък и със забременяването.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #12 -: Юли 27, 2009, 10:06:27 am »
Обикновено аборта е по 5 дом .Както и при наранена Луна.Но сега се питам дали не е възможно някой път да се проявява и чрез 8 дом-все пак там са общите постижения и загуби на партньорите,плода на връзката?

*

ga3l

« Отговор #13 -: Юли 27, 2009, 10:12:06 am »
Обикновено аборта е по 5 дом .Но сега се питам дали не е възможно някой път да се проявява и чрез 8 дом-все пак там са общите постижения и загуби на партньорите,плода на връзката?

При мен се прояви вероятно поради Урана в Скорпион и квадратурата Луна с Нептун. В една медицинска астрология го видях като информация.  А може и заради ЮЛВ в 5 дом.   ::)

*

ga3l

« Отговор #14 -: Юли 27, 2009, 11:09:15 am »
Всъщност по отношение на абортите, каква точно им е дефиницията в астрологията?! Понеже в медицината на аборти до 3 месец никой не им обръща внимание. Да не говорим, че повечето жени, при които ако бременността не е била планирана, изобщо даже и не разбират че са били бременни.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #15 -: Юли 27, 2009, 11:34:24 am »
Ами какво е абортът?
1во загуба на дете,плод-следователно 5 дом.
2ро-даден резултат от определена връзка,материални изменения във връзка (2 от 7 дом)-8 дом.
3то- лично физическо изменение-1 дом+6 дом.

От там се взимат предвид управители,аспекти и т.н.

Като планети основна е функцията на Луната.И ако при домовете няма определени сигнификатори за проблем,то аспектите към Луната (натални и транзитни/всякакви),може и да го показват.

Аборта си е аборт,без значение в кой месец.Последното ти изречение нещо не го разбрах-в крайна сметка си остава факта,че са били бременни.Астрологията се занимава със събития и положения,а не за това някой знае ли за тях-нашето знание или незнание за нещо, не пречи то да си съществува обективно.Някои се гътват внезапно от определено заболяване без да знаят за него-и така си и умират изведнъж-това че не са знаели за него не променя факта,че са били болни или че са умряли.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #16 -: Юли 27, 2009, 11:47:03 am »

Синухе, казваш, че наранена Луна е индикация за аборт. А ако в пети дом има ранени планети или управителят на пети дом е ранен?

За това говорих в предният си пост-че се взимат определени домове + Луната.Ако има напрегнати аспекти е много възможно да се случи такова събитие,но не е задължително.Енергията на тези аспекти може да се реализира и само на емоционално равнище (емоционални загуби,разочарования и т.н.) или просто да укаже някои физически особености с които е редно да се съобразява самата жена.

Иначе си мисля,че има специална тема за абортите в сайта,може да се поразровиш  ;)

*

Nebesna

« Отговор #17 -: Юли 27, 2009, 12:02:57 pm »
А тогава какво че кажеш за наследяването на аспекти, знаци и т.н. Ти например взел ли си нещо от картата на майка си?

Покахонтас, каквито и аспекти да има в картата на децата и родителите, то те ще попадат в различни домове, а това коренно променя начина на тяхното проявление. Различни ще бъдат житейските сфери и ситуации в които ще действат съответните аспекти, а и зависи какви други аспекти има към въпросните планети. Всичко е строго индивидуално.

За себе си мога да кажа, че съм "наследила" позицията на възлите от своята майка (Телец-Скорпион), само че в различни градуси и домове. Също така съм "наследила и точната позиция на Юпитер от своя баща. Обаче Юпитер в моята и в неговата карта е аспектиран съвършено различно. Въпреки това баща ми успяваше да ме възпитава много добре с абстрактни пословици и поговорки и се получаваше мигновено философско разбиране.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #18 -: Юли 27, 2009, 12:12:43 pm »
А тогава какво че кажеш за наследяването на аспекти, знаци и т.н. Ти например взел ли си нещо от картата на майка си?

Определено доста съм взел.Няма да изброявам всичко,но от баща ми-възлите и позицията на Луната,от майка ми АСЦ ми е нейният Слънчев знак(нейният АСЦ е противоположен на моя Слънчев),както и някои планетни връзки (не точно вид аспект).Майка ми има съвпад Венера/Марс,който "прехвърли" на брат ми ( е аз пък съм с точно децилче  ;D ).С баба ми с която бях много близък имахме възел на един и същи градус.

*

ga3l

« Отговор #19 -: Юли 27, 2009, 12:21:42 pm »
..Аборта си е аборт,без значение в кой месец.Последното ти изречение нещо не го разбрах-в крайна сметка си остава факта,че са били бременни.

Вероятността една бременност да завърши с аборт е свързана най-вече със самия срок на бременността и с възрастта на жената. Смята се, че около 30 до 50 % от ембрионите са губят в първите дни или седмици от бременността. В много от тези случаи жените дори не разбират, че са били бременни – кървенето протича като редовна менструация или малко по-обилна, с или без няколко дневно закъснение. До третия месец 12 - 15% от всички потвърдени с преглед бременности завършват с аборт.

Идеята ми беше следната, след като една жена не е планирала бременност и съответно не си е направила на момента тест за бременност, как аджеба ще разбере, че е била бременна и е имала аборт.   ::)