Здравей Гост

Транзитно слънце

• 41 Отговора
  • 10644 Прегледи
*

Kaya

• 2893
Re:Транзитно слънце
« Отговор #20 -: Юли 30, 2009, 11:39:51 pm »
Мисля, че тенденцията е налице за всички земни венери :)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Helo

« Отговор #21 -: Юли 31, 2009, 09:35:56 am »
Мисля, че тенденцията е налице за всички земни венери :)

Каква тенденция? Към дебелеене ли?

Аз си стоя все с почти едни и същи килограми и варирам само до плюс минус два килограма. Като видя, че съм напълняла с един килограм над нормата ми, веднага намалявам храната и пак отслабвам. Но може да е защото Венерата ми в земен знак е в опозиция на Сатурн, а той ограничава яденето и дава повече дисциплина. :-\

Май обърках темата с темата за дебелеенето.  ;D ;D ;D Аз не мисля, че се разхубавявам повече през един определен сезон. Но много обичам моят месец - месец май, защото това е началото на лятото.  :P Птички пеят, дърветата  и цветята вече са цъфнали, предстоят почивки, слънце, лято, природа. Никак не ми се иска лятото да свършва. И есента би била чудесен сезон, ако не беше началото на края на лятото и не водеше към зимата и не започваше отново активната работа.  ;) Така, както неделя, макар и почивен ден да носи и тяготни чувства, защото следващия ден е работен (а преди така се чувствах и като беше учебен), така и есента, макар и чудесен сезон, не ми дава пълно удоволствие, като знам какво предстои. Аз обичам лятото и природата.  ::) ;D

А транзитното Слънце май не го усещам.  ???
« Последна редакция: Юли 31, 2009, 09:47:21 am от Helo »

*

freebird

• *
  • 278
  • Requiem
« Отговор #22 -: Юли 31, 2009, 09:46:16 am »
Мисля, че Kaya имаше предвид разхубавяването с напредване на възрастта :)
И мойта Венера е земна, мали мали, каква хубост ни чака само  ;D
The Tea Party
Jeff Martin
"Колкото и силно да стискаш портокала, няма да получиш от него сливов сок. Не можеш да реагираш с омраза, ако в теб има само любов."

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #23 -: Юли 31, 2009, 11:56:55 am »
Нормално е,в любовчийски период си тогава  ;D
При мен тази Венера в 5ти като мине повече ме избива на веселби,но и горе долу тогава и ми е рожденният ден .

*

Uran

• 6041
« Отговор #24 -: Юли 31, 2009, 12:02:14 pm »
Интересно сега меркурий транзитира през 1вият ми дом,но не съм станала по-приказлива ;D
Но все пак темата е за слънцето.
Отразява ли се зле на 7ми дом?(когато слънцето транзитира 1ви)
Вие имате ли наблюдения?
На мен ми се птразява добре, въпреки че е в опозиция на наталното си положение. Някакси ставам по-привлекателна за противоположния пол. ;)
Относно семейството, хм какво да кажа ОК е и секса е по-интензивен, ама на мен като ми е в 1 дом, на него е в 5 дом този транзит. ;) ;D ;D

*

mamma_mia

« Отговор #25 -: Юли 31, 2009, 03:19:55 pm »
Интересно сега меркурий транзитира през 1вият ми дом,но не съм станала по-приказлива ;D
Но все пак темата е за слънцето.
Отразява ли се зле на 7ми дом?(когато слънцето транзитира 1ви)
Вие имате ли наблюдения?
На мен ми се птразява добре, въпреки че е в опозиция на наталното си положение. Някакси ставам по-привлекателна за противоположния пол. ;)
Относно семейството, хм какво да кажа ОК е и секса е по-интензивен, ама на мен като ми е в 1 дом, на него е в 5 дом този транзит. ;) ;D ;D
Попитах ,защото не сме в цветущи взаимоотношения с моят мъж ;D
Е,то на мен по натал ми е дадено напрежение с партньорите(любовните).Господаря на 7дом-уран в опозиция с меркурий.
Но пък може и да е от тр.юпитер през 7ми в момента ретро.Тъкмо беше влязал в 8ми и усетих освобождение от напрежението с него,но откакто пак се върна към 7ми е някакъв ад.
Даже онзи ден го обвиних във енергиен вампиризъм ;D и му казах,че ми пие от енергията.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #26 -: Юли 31, 2009, 03:26:38 pm »

Даже онзи ден го обвиних във енергиен вампиризъм ;D и му казах,че ми пие от енергията.

Ти на ретро Юпитер в 7 ми се оплакваш за вампиризъм,ми ела да гледаш как ще се разпростре енергийно като ти влезе в 8мия-взимай мерки!

*

mamma_mia

« Отговор #27 -: Юли 31, 2009, 08:30:20 pm »

Ти на ретро Юпитер в 7 ми се оплакваш за вампиризъм,ми ела да гледаш как ще се разпростре енергийно като ти влезе в 8мия-взимай мерки!
какво става тогава? ???

*

Helo

« Отговор #28 -: Август 01, 2009, 07:18:55 pm »
Сега искам да попитам нещо, но не за транзитното, а за наталното Слънце. В astro.com пише, че когато то е в 8-ми дом, то в средна възраст човека ще преживее някаква криза. Ако я преодолее успешно, ще има дълъг живот и постепенно увеличаваща се жизненост.

Дали става въпрос просто за кризата на средната възраст или за друг вид криза?  ::) Вие имате ли познати с тази позиция на Слънцето, които са минали средна възраст и дали имате наблюдения през каква криза са минали?  ???

*

Nebesna

« Отговор #29 -: Август 01, 2009, 10:05:45 pm »
Хм! Всички имаме кризи в средна възраст и на 29,5 (кажи-речи 30), заради сатурновия възврат, дали на 40-42 г., заради Урановата опозиция. Обаче всяка планета в 8-ми дом си е в рискована позиция. това е домът на риска. когато става дума за Слънцето, обаче нещата загрубяват, щото слънцето е нашия основен източник на жизнена енергия, здраве и сила. Един транзит на Сатурн например върху Слънцето в 8-ми може да бъде твърде опасен. Казаното дотук придобива значение, само ако Слънце управлява Асцендента - опасност за физическото тяло, или има отношение към домовете на здравето.

*

Helo

« Отговор #30 -: Август 01, 2009, 10:59:32 pm »
Хм! Всички имаме кризи в средна възраст и на 29,5 (кажи-речи 30), заради сатурновия възврат, дали на 40-42 г., заради Урановата опозиция. Обаче всяка планета в 8-ми дом си е в рискована позиция. това е домът на риска. когато става дума за Слънцето, обаче нещата загрубяват, щото слънцето е нашия основен източник на жизнена енергия, здраве и сила. Един транзит на Сатурн например върху Слънцето в 8-ми може да бъде твърде опасен. Казаното дотук придобива значение, само ако Слънце управлява Асцендента - опасност за физическото тяло, или има отношение към домовете на здравето.

А когато знакът Лъв управлява 10-ти дом, там е и МС, дали кризата ще бъде по отношение на кариерата?

*

Nebesna

« Отговор #31 -: Август 01, 2009, 11:04:32 pm »
А когато знакът Лъв управлява 10-ти дом, там е и МС, дали кризата ще бъде по отношение на кариерата?

Възможно е да засегне кариерата и имиджа в обществото (репутацията), особено, ако Слънце квадратира МЦ.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #32 -: Август 02, 2009, 01:04:32 pm »
От вчера транзитното Слънце ми прави секстил към Луната и секстил към Юпитер/Сатурн (2 дом-енергия),като така прави бисекстил:
това което се случи е че имах толкова много енергия-съзнанието ми просто беше много бодро,че днес си легнах чак в 8 сутринта и станах точно като Луната влезе в Козирог   :)

Слънцето определено дава жизнена сила и виталност,усетих го едно към едно.Може и да има значение факта,че сега е на трон и отделно,че вчера на Луна в Стрелец се смях толкова много (както и на историите на Небесна в темата за Марс  ;D),чак до сълзи и също така през деня се бях заредил с много енергия от слушане на ония филипинчета,които носеха в себе си толкова много емоция.
По принцип си имам в повече жизненост и дори съм имал постижение да не спя около 3 дена при активна работа и развлечения и доколкото се сещам транзитното Слънце пак е било в Лъв. ;)

*

aiia

« Отговор #33 -: Август 02, 2009, 01:14:35 pm »
Аз не мога да разбера себе си, както и другите около мен не ме разбират. Имам Слънце на 13 гр. Дева в 12 дом. От 365-те дни в годината, рождения ми ден е най-тъжния ден. Откакто ударих 25-те години, НЕ ПРАЗНУВАМ.  Затварям се в себе си на този ден, а миналата година даже се бях заключила и никой не исках да виждам. И телефона си бях изключила. При поздравленията започвам да плача.
Стандартно си вземам една кутия бонбони и това е. Мнооооооооооооого рядко празнувам и то в компанията на 1 човек, но не го усещам специален този ден.
Защо съм тъжна ли? Ами давам си сметка, че още една година се е изтъркулила и ставам все по-дърта  :( и ми е мъчно  ???. Живее ми се, не искам да ставам стара  >:(

Като се замисля, края на септември когато тр. Слънце минава в 1 дом, октомври и ноември ми е най-готино настроението. Любим сезон си ми е есента и зимата. Не харесвам март месец, ама хич. Тогава тр. Слънце е в опозиция на наталното.
Декември и Юни при квадрата, добре ми е. Харча много пари.  ;D
Особено за празниците, Коледни, Новогодишни.
« Последна редакция: Август 02, 2009, 01:27:33 pm от Asla »

*

Helo

« Отговор #34 -: Август 02, 2009, 01:38:35 pm »
Любим сезон си ми е есента и зимата. Не харесвам март месец, ама хич. Тогава тр. Слънце е в опозиция на наталното.
Декември и Юни при квадрата, добре ми е. Харча много пари.  ;D
Особено за празниците, Коледни, Новогодишни.

Просто от любопитство... а месец май и следващите летни месеци и въобще пролетта и/или лятото харесваш ли ги?  ::)

*

aiia

« Отговор #35 -: Август 02, 2009, 01:50:52 pm »
Ами НЕ, хич не ги харесвам. Пролетта не я харесвам, понеже излизаме от зимата, докато си оправим тела мела дрехи докато се нагласим за лятото. Ужасссс.
А за лятото, само си повтарям, че е кратко и ей ся ще свърши. Писна ми да ходя с ветрило. хахаха  Климатиците не ги харесвам. Опасни са, даже вредни. Въртят един прахоляк.... :-[
Рак, Лъв са ми в 10,11 дом. Чак края на септември се чувствам добре, живея пълноценно.
Тази жега ме убива просто.

*

Helo

« Отговор #36 -: Август 02, 2009, 02:04:35 pm »
Ами НЕ, хич не ги харесвам. Само си повтарям, че лятото е кратко и ей ся ще свърши.
Рак, Лъв са ми в 10,11 дом. Чак края на септември се чувствам добре, живея пълноценно.
Тази жега ме убива просто.

Лятото е кратко и ей сега ще свърши. Младостта е кратка и ей сега ще свърши.  Никой не иска да остарява! Харесваш есента (на дните) и зимата (краят на дните) на човешкия живот. Пролетта е напъпващата младост, лятото са плодовете на зрелостта. Ти харесваш края... на годината, на живота. Отказваш да празнуваш рожденния си ден, отказваш да приемеш живота такъв, какъвто е. Това ме се стори, че виждам при теб и затова те попитах. Ти отричаш живота, досущ като един християнин, който отрича предните вярвания в това, което дава живот, включително и жената, като създател на живота, която докарва хората в този толкова лош свят като ги ражда.

Да се затвориш на рожденния си ден и да отречеш това, което ти носи според мен не е най-доброто решение. Забавлявай се с пълна сила, докато можеш.  ;D

Ще прощаваш за моят малък психологически портрет. Това са си мои лични интерпретации.  ;)  ;D

И аз непрекъснато си мисля, че лятото ей сега ще свърши и не мога да се насладя с пълна сила на момента. В разгара на лятото аз се тревожа за есента. Сега се опитвам да преодолея това и да се науча да се наслаждавам на този момент. Аз много обичам лятото. Не обичам зимата. А есента, макар и красив сезон ми напомня, че е време пак за задължения, а не за безделие и забавления.  ::)

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #37 -: Август 02, 2009, 02:07:11 pm »
За мен винаги най-омразен месец е бил ноември и отчасти октомври..По това време Слънцето ми е в пети,ама никога нищо романтично не ми се е случвало през есента,загубвам мерак за всичко със намаляващия ден и приближаващата зима..А пък самата зима не ми се отразява така депресивно.
Всички връзки са почвали през пролетта или ранното лято.

*

aiia

« Отговор #38 -: Август 02, 2009, 02:09:08 pm »
Човече, навън може да е фортуна, да има сняг до кръстта, виелица, буря, аз ще изляза и ще се забавлявам. Може да няма жив човек навън, аз пак с кеф ще изляза. Кеф ми е да вали дъжд, да вали сняг. Да се сгуша в любимия човек и да гледам как вали.
Лятото слънцето ме убива просто.  Размеква ми се мозъка, спирам да мисля. Не понасям жега и това си е. Сорри.
Аз съм есенно бебе, и септември, октомври, ноември и декември са ми любими месеци. Както и Февруари, тогава слънцето ми преминава през 5 дом.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #39 -: Август 02, 2009, 02:12:17 pm »
Сега,когато се замислих при мен най-често връзките са започвали ноември,декември,януари.Моят пети дом започва със Скорпион,и Стрелец го допълва.По-принцип обичам зимата,защото след лятото всички се завръщат и стават най-яките купони. ;D
Пролетта също ми харесва като сезон.Лятото никога не съм го харесвала с тези жеги.