Здравей Гост

СХОДЯЩИ И РАЗХОДЯЩИ АСПЕКТИ

• 43 Отговора
  • 11912 Прегледи
Re:СХОДЯЩИ И РАЗХОДЯЩИ АСПЕКТИ
« Отговор #20 -: Август 01, 2009, 03:32:06 pm »

Интересно е как Меркурий и Сатурн (секстил) остават изолирани от цялата мрежа,нещо като хладния разум който е просто свидетел на целия сложен обмен в мрежата  ;

не са изолирани имам взаимна рецепция по дом луна/меркурий, а от там се активира и управителя на мерка - сатурн ..

и как би се манифестирало в реалността подобен сложен взаимообмен на енергии според теб? :)
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #21 -: Август 01, 2009, 03:54:05 pm »

не са изолирани имам взаимна рецепция по дом луна/меркурий, а от там се активира и управителя на мерка - сатурн ..

Изолирани са-нямат аспект,а енергия се пренася чрез свързан знак или аспект,дома е само поле на изява.

А въпроса ти как се отразява това в реалността е дълго и сложно за детайлно определяне почвайки от единия до другия край на пренасянето на енергия,но ако вземем тая мрежа и останалия секстил,вероятно може да има някакв оясно разграничаване в живота ти между лични преживявания и поставени от средата задачи или просто такива които изискват само конструктивните качества на ума ти (Меркурий/Сатурн),изолирайки чувства и личност (останалата част)  ??? Но най-добре е да кажеш ти самата,това е само хипотеза.

« Отговор #22 -: Август 01, 2009, 03:55:41 pm »
   ПРочетох отгоре отгоре темата, но понеже освен че мисълта ми е абстрактна за останалите, за мен самата винаги трябва да е свързана с някаква логика....Естествено лично моя си. В случая като казах за Слънцето, че е Аза в един хороскоп, замислих се за хелиоцентричните радикси....дали пък те не отразяват точно нашето положение в космоса...като част от цялото. Другото, което си мисля четейки тук, автоматично в главата ми се ражда образ на кристална решетка - нашият натал /аспектите между планетите в момента на раждането/ е един вид молекула със строго определена кристална решетка и тя си остава такава за цял живот - пътя, карма, съдба и кото щете там е начертано предварително...А всички транзити /прогресии и дирекции, въобще всяко движение около нас в космоса/ впоследствие, задвижват процесите в кристалната решетка, един вид са катализатори на живота ни...Не знам дали успях да предам мисълта си....

« Отговор #23 -: Август 01, 2009, 04:46:47 pm »
Изолирани са-нямат аспект,а енергия се пренася чрез свързан знак или аспект,дома е само поле на изява

а чрез управителите не се ли пренася енергията на планети които нямат аспект,като при неаспектираните планети  ::)
меркурий упр. Асц., планети в 1 дом и МС плюс СЛВ
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

mamma_mia

« Отговор #24 -: Август 03, 2009, 08:45:27 pm »
Когато прогресивното слънце прави сходящ аспект с натална венера,но  е още далече(градус година) и да кажем,че остават още 8 гр(т.е 8 години ::)) до точният съвпад,значи ли че човекът ще срещне любовта точно на 8мата година или всяка следваща е предпоставка да я срещне?
Може и следващата година и по следващата и т.н?
Надявам се ми разбрахте въпроса 8)

« Отговор #25 -: Август 03, 2009, 08:50:57 pm »
Надявам се не означава само това, че до съвпада на моите Слънце и Венера остават 10 години. Съвсем ще одъртея. ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

mamma_mia

« Отговор #26 -: Август 03, 2009, 08:53:10 pm »
Когато прогресивното слънце прави сходящ аспект с натална венера,но  е още далече(градус година) и да кажем,че остават още 8 гр(т.е 8 години ::)) до точният съвпад,значи ли че човекът ще срещне любовта точно на 8мата година или всяка следваща е предпоставка да я срещне?
Може и следващата година и по следващата и т.н?
Надявам се ми разбрахте въпроса 8)
Да ,ще очакваме някой друг също ако може да отговори на този важен  въпрос :)

*

Uran

• 6041
« Отговор #27 -: Август 03, 2009, 08:55:19 pm »
Според мен може и градус преди и градус след точния съвпад. :) А може и в по-голяма орбиса  ;D.
Досега прогресивното ми Слънце не се е сблъсквало с натална планетка, но след 4-5 години ще ми натисне Венерата в 1 градус на овен. Хем ще смени тези риби, хем ще се сблъска със съвпада на Венера с Хирон и СЛВ.
Ако ме тресне кризата на средната възраст с некой романс ;) ;D, ще споделя (ама не ми се вЕрва много, много да стане).

*

mamma_mia

« Отговор #28 -: Август 03, 2009, 08:57:16 pm »
Според мен може и градус преди и градус след точния съвпад. :) А може и в по-голяма орбиса  ;D.
Досега прогресивното ми Слънце не се е сблъсквало с натална планетка, но след 4-5 години ще ми натисне Венерата в 1 градус на овен. Хем ще смени тези риби, хем ще се сблъска със съвпада на Венера с Хирон и СЛВ.
Ако ме тресне кризата на средната възраст с некой романс ;) ;D, ще споделя (ама не ми се вЕрва много, много да стане).
Защо не ти се вярва?
Няма лошо в това. :)

*

Uran

• 6041
« Отговор #29 -: Август 03, 2009, 09:10:46 pm »
Защо не ти се вярва?
Ами много драматично ще бъде  ;D  ;D, а и "не навреме".

*

mamma_mia

« Отговор #30 -: Август 03, 2009, 09:13:42 pm »
Защо не ти се вярва?
Ами много драматично ще бъде  ;D  ;D, а и "не навреме".
Е,то и при мен е така ;D ама аз да попитам ::)
Дано се включи някой по-вещ да каже :)

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #31 -: Август 03, 2009, 09:22:52 pm »

При мен мина и замина 2004 - съвпад с натална Венера. Е, замота се един, с който бяхме наистина много близки, чувствахме се близки един с друг. Ма не оцеля.
Нямаше как.

*

mamma_mia

« Отговор #32 -: Август 04, 2009, 07:54:32 am »
Аха,значи при точният съвпад се е "замотал" :)доколкото разбирам.
А не няколко градуса преди това..

*

Asol

• 4140
« Отговор #33 -: Август 04, 2009, 09:37:23 am »
Силата на аспекта при дирекцията и прогресията е когато е апликиращ в орбис от 1 градус. А иначе всеки имащ Венера преди Слънцето в периода  на 40-те си години има подобен съвпад Венера - Слънце. Вече до колко при този аспект всички преживяват голямата любов, не знам.

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #34 -: Август 04, 2009, 11:32:14 am »
Понеже имам натална ретроградна Венера, след около 8 години прогресивната такава ще съвпадне със  наталното ми Слънце и Венера, които са в съвпад, така, че очаквам емоционална "криза на средната  възраст"  :-[ 
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

*

Nebesna

« Отговор #35 -: Август 04, 2009, 11:34:19 am »
Силата на аспекта при дирекцията и прогресията е когато е апликиращ в орбис от 1 градус. А иначе всеки имащ Венера преди Слънцето в периода  на 40-те си години има подобен съвпад Венера - Слънце. Вече до колко при този аспект всички преживяват голямата любов, не знам.

При мен точният съвпад на прогресивно Слънце с Венера се случи в края на 22-та ми година. На орбис от 1,5 градуса преди точтия съвпад забременях и се омъжих. Венера ми управлява 5-ти дом и МЦ, и е в секстил със СЛВ. Мисля, че има значение и това Венера кои домове управлява. А първият ми брак беше като по учебник. През това време прогресивен МЦ беше в съвпад с Марс и прогресивната Луна се придвижваше в 10-ти дом. Чета в интерпретациитена Зет-а, че пр. Луна в 10-ти дом често дава брак, особено, ако хвърля аспекти към светилата.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #36 -: Август 04, 2009, 12:07:33 pm »
Аз съвпад на пр.Слънце с Венера нямам шанс да доживея,но сега се изумих ,като видях,4е при то4ния му съвпад с натално МЦ-то съм по4нала работа за сефте. :o
Сори,за 4-ките,ама на тоя комп пак не намирам букви.. :D

*

Nebesna

« Отговор #37 -: Август 04, 2009, 12:10:08 pm »
Аз съвпад на пр.Слънце с Венера нямам шанс да доживея,но сега се изумих ,като видях,4е при то4ния му съвпад с натално МЦ-то съм по4нала работа за сефте. :o
Сори,за 4-ките,ама на тоя комп пак не намирам букви.. :D

Ти съвпад може и да не доживееш, ама все ще доживееш някои от другите аспекти - тригон или секстил.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #38 -: Август 04, 2009, 12:18:41 pm »
Секстила отдавна е минал без нищо запомнящо се..
Понеже про4етох,градус -година и писах,ама се поправям..Зна4и при съвпад на прогресивни Луна и Слънце на 2 градуса преди МЦ съм приета за студент,а работата съм я по4нала,когато Слънцето е било на 2 след МЦ-то

« Отговор #39 -: Август 04, 2009, 01:52:30 pm »
Здравейте, преди 4 год. имах аспект прогр.Венера съвпад Слънце-нищо в областа на любови и удоволствия, но бях добре финансово , направих голям ремот в къщи. Венера господар на 4д. Слънце госп. на 2 дом. Слънце Везни Венера в Дева в съвпад Плутон, в радикса аспекта е 45градуса.
С тези задачки обаче се замислих за следното в в картат си-Луна 8гр.Водолей, Слънце в 16гр. на Везни и Марс на 22гр Везни. Според вас Луната в аспект ли е с Марс, поради тригона със Слънцето ::)