Здравей Гост

ПОРОЦИ

• 97 Отговора
  • 12805 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:ПОРОЦИ
« Отговор #40 -: Януари 24, 2010, 11:50:21 pm »
За останалите ъгли не съм споменавала, а за тъй наречените даши и антардаши бе обяснено, отново неколкократно, че са планетни периоди.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #41 -: Януари 24, 2010, 11:54:49 pm »
За останалите ъгли не съм споменавала,

крайно време е и за тях да ни просветлиш! :P ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #42 -: Януари 25, 2010, 08:46:43 am »
никъде не видях да пишете за Нептун в 5 дом - сър голямата глътка  ;D ;D ;D

щото имам доста познати с Нептун в 5 дом, дето си фиркат за удоволствие  ;)  в една от картите Нептун е в широк съвпад с Луната в 5 дом - стрелец /интерсептиран/  и Нептун тригонира Марса в 1 дом - малиииии... тука се пие яко  ;)

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

nerealna

« Отговор #43 -: Януари 25, 2010, 08:52:51 am »
Аз имам нептун в 5 дом в стрелец в опозоция с луна. Споменхате и за аспект марс-плутон, в квадрат са ми. Много издържам на пиене  ;D . Като студентка и трева съм пробвала...по късно имаше опасност да се пристрастя към успокоителни, но се оправих. Сега само пийвам по малко алкохол от време на време :)
забравих - не пуша от 2-3 години.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #44 -: Януари 25, 2010, 09:13:15 am »
имама Нептун на МС /откъм 9 дом/ и точен съвпад с  Антарес в опозе на Марс в 3 дом, Луна съвпад със Сатурн, Луна квадрат Плутон. до преди по-малко от година много пиех и носех на алкохол  ;)  след литър водка ставах и си тръгвах, а разумът ми си беше наред. лошото беше, че ме хващаше алкохола някъде 10 часа след като спра да пия  ;D ;D ;D   а и като имаш доста приятели с Нептун в 5 дом и става майко мила  :-[

та при следните транзити отказах и месото и алкохола от раз и то без да съм си го поставяла за цел и да съм го искала - просто така стана:

транзитни Нептун и Хирон съвпад с Асцедента ми, в тригон към Сатурн+Луна в 4 дом, в тригон към Уран управител на АС в 8 дом,
транзитен Марс в опозе на Плутона ми в 7 дом,
транзитен ретро Сатурн в точен съвпад с Вертекса ми и опозе на Слънцето ми,
транзитен Мерк в квадрат към Асцедента...

вече почти не близвам алкохол - само някоя чаша бира или 1 пръст бяло вино веднъж-дваж в месеца и изобщо не изпитвам нужда от някакъв алкохол. дори спрях да пия енергийните напитки, а преди ги лочех като вода  :o  да видим сега дали някой транзит ще ме откаже от цигарите, че тях ги пафкам като счупена печка  ;D ;D ;D

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Diyana

• 2705
« Отговор #45 -: Януари 25, 2010, 10:10:41 am »
Цитат
другото което приемам като формула е нептун/луна-особенно съвпада.
Явно това е класика,защото няколко пъти са ме питали дали имам проблеми с алкохол и опиати заради този съвпад ;D За щастие нямам,ама хич,даже изпитвам страх от лекарства.Мисля,че и Хелото го има този съвпад,Рая също,а май и Лили-да споделят и те

Имам съвпад Луна Нептун в различни знаци, Луна е в последния градус на Скорпион, Нептун в началото на Стрелец, съвпадът е на върха на шести дом, но Луната си е в пети, а Нептун - в шести. Към това се прибавя и Венера (според мен и тя дава информация за вида приСТРАСТяване), която е на няколко градуса преди Луната, но е извън обрис за съвпад с Нептун. Мога да пия много и много нося. Знам го от опит. Не съм се напивала никога. Не съм губила контрол. Всъщност пия много рядко, обикновено червено вино. Нямам никакви зависимости и пристрастяване към храна, лекарства, спорт, и т.н. Пушех много, но един ден преди години реших, че може би съм се пристрастила, и от следващия ден не пуша. Понастоящем няма физическа субстанция, без която да "не мога да живея".

Иначе по критериите, които изброихте - имам мнго натоварени водни домове, скорпионов акцент и Юпитер в осми. За Кету/Сатурн на Асц. (лагна, Сатурн и Кету са в Ардра, Лили е споменала в другата тема за характеристиките на тази накшатра) също съм чела, че дава податливост към пороци и пристрастявания. Мисля, че при мен се манифестира по-скоро като стремеж към тотален самоконтрол (за язвителността и сарказма, няма да си признавам без бой :-[). Което е подчертано и от съвпада Плутон/Слънце, за който сме говорили по-рано. В картата ми акцентът не е Нептун. Освен, че на два пъти като малка се давих в морето, упойките трудно ме хващат и съм подозрителна към всеки медикамент, който ми се изписва  :-\
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Asol

• 4140
« Отговор #46 -: Януари 25, 2010, 10:24:12 am »

;D Що трябва да ни просветлява  :rolleyes: то вярно Джотиш има връзка със светлините  ;D, но за който желае си има информация в нета за четене  ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #47 -: Януари 25, 2010, 10:36:57 am »

;D Що трябва да ни просветлява  :rolleyes: то вярно Джотиш има връзка със светлините  ;D, но за който желае си има информация в нета за четене  ;)

баба ти цял живот нет ли е ползвала? ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

UnaDonna

« Отговор #48 -: Януари 25, 2010, 10:41:48 am »

Този човек има сериозни проблеми с алкохола от близо 10 години.
Луната е в тригон с Меркурий и квадрат с Венера.
Пиянството му е много лошо.
За съжаление не знам точния час на раждане.

Беше много красив мъж, но алкохола съсипа него, живота му и близките му.Сега не прилича на себе си.
« Последна редакция: Януари 25, 2010, 10:48:41 am от Рая »

*

Diyana

• 2705
« Отговор #49 -: Януари 25, 2010, 11:23:08 am »
Този човек има сериозни проблеми с алкохола от близо 10 години.
Луната е в тригон с Меркурий и квадрат с Венера.
Пиянството му е много лошо.
За съжаление не знам точния час на раждане.
Беше много красив мъж, но алкохола съсипа него, живота му и близките му.Сега не прилича на себе си.
Опозициите Слънце-Сатурн и Марс-Плутон са "класически" насилнически аспекти. Тук фигурата е утежнена до голям кръст чрез квадратите Слънце-Марс Марс-Сатурн Сатурн-Плутон/Юпитер и това последното в квадрат със Слънце  :o във фиксирани знаци. Това си е цъкаща бомба направо. Единствените положителни аспекти към това чудовище горе идват от ретро Нептун във Везни. Висока самооценка, претенции в материално отношение, може би позата "Аз съм петела в тая къща" - домашен тиранин, който иначе се вижда като жертва на обществото и търси постоянна анестезия за нереализирания си потенциал.
Квадратът на Луната с Венера според мен е по-лесен тук, защото двете са във взаимна рецепция, тоест, разменят си взаимно управлението и се подсилват една друга. Не знам това достатъчно ли е, за да елиминира проблематичните му отношения с жените и "хойкането"  :-[. Сигурно трябва да търсим Венера (т.е. Рак) или Везни на асц. или по ъглите.
Силно натоварените фиксирани знаци май също дават "вкостеняване", хронифициране на привичките. Трудно е да се каже без ъглите, но мисля, че сигнатурата му е фиксиран въздух - тоест Водолей. Не знам дали това, съчетано с Марс във Водолей и Уран в Рак не може да подсили войнстващия инатлък и някакъв вид фанатична фиксация и пристрастяване па макар и на битово ниво. На практика е неспособен да установи пълноценен човешки контакт за дълго.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Uran

• 6041
« Отговор #50 -: Януари 25, 2010, 11:40:41 am »
Аз имам нептун в 5 дом в стрелец в опозоция с луна. Споменхате и за аспект марс-плутон, в квадрат са ми. Много издържам на пиене  ;D . Като студентка и трева съм пробвала...по късно имаше опасност да се пристрастя към успокоителни, но се оправих. Сега само пийвам по малко алкохол от време на време :)
забравих - не пуша от 2-3 години.
Абе и аз имам Нептун в 5 дом и е добре аспектиран. Имам всички натални предпоставки за живот "бира, секс и рокендрол", ама не е така. Не държа на пиене. Като изпия 2 чаши вино, трябва да си полегна ;D ;D ;D. Единствено с кафето прекалявам - 3 чаши дневно.
С годините ставам все по- голям аскет.

*

Марая

• 28287
« Отговор #51 -: Януари 25, 2010, 12:04:39 pm »
с риск да не се хареса  :blink: ,ще кажа ,че нептуните в 5-ти ,които познавам не са от най-големите щастливци.
проблемите с децата , проблемите с любовта , романтичните и розови нептуни сякаш създават сами.
прекалено идеализиране на връзките. и винаги има някакво разочарование , от самозаблудата. :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #52 -: Януари 25, 2010, 12:14:41 pm »
На мен и тригонът, който хвърля Нептун към планетите в пети дом, ми е достатъчен... Може и да не съм романтична или поне външно не го проявявам, но винаги съм била склонна да идеализирам отношенията си в по-малка или по-голяма степен, в зависимост от човека, което ми носи доста разочарования. Добре, че поне Сатурн горе в картата, хвърлящ тригон към същия стелиум в пети, ме освестява малко, че като тръгна с голямата юпитерова кошница накрая все с празни ръце оставам.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

UnaDonna

« Отговор #53 -: Януари 25, 2010, 12:16:51 pm »
Diyana, колко си права само... :'(

*

nerealna

« Отговор #54 -: Януари 25, 2010, 12:21:08 pm »

прекалено идеализиране на връзките. и винаги има някакво разочарование , от самозаблудата. :blink:
- много точно, марая :)
аз на всичкото отгоре имам и квадрат на венера и луна

*

Nebesna

« Отговор #55 -: Януари 25, 2010, 12:26:33 pm »

щото имам доста познати с Нептун в 5 дом, дето си фиркат за удоволствие  ;)  в една от картите Нептун е в широк съвпад с Луната в 5 дом - стрелец /интерсептиран/  и Нептун тригонира Марса в 1 дом - малиииии... тука се пие яко  ;)

От това, което прочетох дотук си вадя следните допълнителни изводи за пристрастяване към алкохола:

Стрелецът (Юпитер) е големият бохем, а
Рибите (Нептун) са класическия показател за
"любов" към опиатите;

Марс в съвпад с Нептун - забележете в Стрелец
Нептун в съвпад с Луната в 5-ти дом, отново забележете в Стрелец

*

Nebesna

« Отговор #56 -: Януари 25, 2010, 12:31:32 pm »
Квадратът на Луната с Венера според мен е по-лесен тук, защото двете са във взаимна рецепция, тоест, разменят си взаимно управлението и се подсилват една друга. Не знам това достатъчно ли е, за да елиминира проблематичните му отношения с жените и "хойкането"  :-[.

Не знам с какво му е помогнала тази взаимна рецепция, след като е хойкал като разпран. Поначало съм скептична към смекчаващото влияние на взаимната рецепция при квадратури и опозиции. Квадратурата Луна-Венера е класическият показател на изневеряващия мъж, който не може да примири в себе си образа на домакинята и любовницата.

*

Марая

• 28287
« Отговор #57 -: Януари 25, 2010, 12:35:42 pm »

От това, което прочетох дотук си вадя следните допълнителни изводи за пристрастяване към алкохола:

Стрелецът (Юпитер) е големият бохем, а
Рибите (Нептун) са класическия показател за
"любов" към опиатите;

Марс в съвпад с Нептун - забележете в Стрелец
Нептун в съвпад с Луната в 5-ти дом, отново забележете в Стрелец

интересно....,а девите и близнаците? ;D :unsure:
някой има ли наблюдения.
като сме го почнали мутабела ,да го довършиме ;D ;D ;)

*

UnaDonna

« Отговор #58 -: Януари 25, 2010, 12:36:37 pm »
Квадратът на Луната с Венера според мен е по-лесен тук, защото двете са във взаимна рецепция, тоест, разменят си взаимно управлението и се подсилват една друга. Не знам това достатъчно ли е, за да елиминира проблематичните му отношения с жените и "хойкането"  :-[.

Не знам с какво му е помогнала тази взаимна рецепция, след като е хойкал като разпран. Поначало съм скептична към смекчаващото влияние на взаимната рецепция при квадратури и опозиции. Квадратурата Луна-Венера е класическият показател на изневеряващия мъж, който не може да примири в себе си образа на домакинята и любовницата.

хойкал е като млад.
Ако изневерята спада към пороците, значи и този порок не му е избягал.

*

nerealna

« Отговор #59 -: Януари 25, 2010, 12:57:42 pm »
Ако гледаме по слънчев знак само, според мен, най-склонни към пороци са телците :blink:
..или пък със силно влияние на телец в картата