Здравей Гост

Пушите ли?

• 331 Отговора
  • 53268 Прегледи
*

123

Re:Пушите ли?
« Отговор #60 -: Август 17, 2009, 06:55:05 pm »
чета, чета, чета и стигам до следното заключение:

тези, които не пушат - заклеймяват онези, които пушат. хората които пушат се опитват да се оправдават за "вредният си навик" и започват да се чувстват гузно пред хората и пред самите себе си заради това, че пушат....

дотук с изводите обаче...

ТОВА Е МОЯТ МАНИФЕСТ КЪМ ВАС:
ТИ човече, който пушиш, защо не приемеш вътре в себе си факта, че пушиш! дали ти вреди това или не си решаваш сам! доказано е, че рака се предизвиква от стрес. а не е ли най-големият стрес това, че се бориш с вътрешната си потребност да запалиш поредната цигара? после що имало пушачи починали от рак на белите дробове - ей затова има - собствената им непримиримост към така нареченият им "вреден навик" е виновна. а не е ли също така вреден навик да клюкариш, да се сбиваш с непознати, да караш околните да страдат, да навреждаш на съседа си или пък да позволяваш на правителството да те "клати" постоянно?  не смятате ли, че само като приемете едно нещо в себе си и тогава можете да го промените?! ако приемете, че сте заклет пушач и се примирите с това, вече съзнанието ви няма да се бори, а с приемането ще си имате ключ към отказването ако го искате!

е аз пък съм пушач! и съм го приела много отдавна! и не ми пука какво мислят другите по въпроса за това! ако някога реша ще ги откажа, но не защото някой е решил да мърмори, че му пречи или че мрази цигарите - той има своя избор дали да бъде край мен или не, както аз си имам моя избор дали да пафкам или не - а защото просто така съм решила! и дори да не вярвате в самопрограмирането - при мен си работи прекрасно! дори и да пуша - дробовете ми са чисти, колкото и да не се нрави на някого този факт или пък не искате да го приемете! моето тяло е храм на душата ми, а душата ми е чиста, следователно и тялото ми е чисто - невероятно, но факт!

това е от мен по тази тема  8)

По-добре не бих могла да го кажа... :)

« Отговор #61 -: Август 17, 2009, 06:57:11 pm »
Ми аз преди това живях една година с пушачка, след това още една с две пушачки, та те никога не са пушили в стаята и винаги са се съобразявали, затова реших, че не е толкова страшно някой да пуши :)
А и ти си Везни, нали? Големи преговори, голямо нещо правим ние.
Ама в моя случай с въпросния младеж не съм преговаряла въобще - той просто си се съобрази с мен и толкова. С момичетата също не съм имала проблем - просто в началото си изяснихме условията и толкова.
Де да можех и в другите сфери да се нуча да съм толерантна... Ама работя по въпроса, че съм голямо мрънкало и все ми идва отвътре да споря.

Майка ми беше Везна с АС Дева. :) Няма по-грижовен човек от нея. И забелжки от сорта: много ти е червена косата, много ти е тъмна косата; полата ти е много къса; разбери, не можеш да пееш  ;D  ;D  ;D. Хубаво е да си имаш някой с подчертана Дева наоколо. Само да кажеш "моля" и е твой!  :)

Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Uran

• 6041
« Отговор #62 -: Август 17, 2009, 06:59:50 pm »
Не пуша и никога не съм била изкушена въпреки бунтарският ми пубертет. С Нептун в 5 дом-скорпион в съвпад с Марс,в тригон с Венера и секстил с Плутон имам "потенциал" за саморазрушителни действия.
Кое ме е възпирало след като всички край мен димяха-незнам?!
Необичам да се пуши край мен, но намирам табачната миризма по ръцете на мъжа- за секси. ;) :)

*

veshti4ka

« Отговор #63 -: Август 17, 2009, 07:09:33 pm »
pokahontas, ти пък хахааааааааааа - гузен негонен бяга  ;D ;D ;D   да си видяла да визирам някого конкретно  :P

« Отговор #64 -: Август 17, 2009, 07:16:10 pm »
Майка ми беше Везна с АС Дева. :) Няма по-грижовен човек от нея. И забелжки от сорта: много ти е червена косата, много ти е тъмна косата; полата ти е много къса; разбери, не можеш да пееш  ;D  ;D  ;D. Хубаво е да си имаш някой с подчертана Дева наоколо. Само да кажеш "моля" и е твой!  :)
Не разбрах майка ти дали е правила тези забележки. А вярно е много лесно да се стигне до мен - една мила дума, един комплимент и всичко ще направя за другия. Ама ако не ми се оценяват усилията, край! И до война се е стигало.

Да, майчето ги правеше. Баща ми, каквото и да направя с косата казва - много хубаво е станало! И той е Везна  ;D

« Отговор #65 -: Август 17, 2009, 07:34:35 pm »
 ;D преди години пропуших покрай една мадама . пушеше като печка перник и а да не ме дразни миризмата започнах да запалвам по цигара ,а после , след радялата цигарения дим ме връщаше към нея.

*

veshti4ka

« Отговор #66 -: Август 17, 2009, 07:36:17 pm »
pokahontas, ти пък хахааааааааааа - гузен негонен бяга  ;D ;D ;D   да си видяла да визирам някого конкретно  :P
Не, но не изказа общо за всички, включително и мен, а аз държа всичко да е точно както е :) Виж, че има непушачи, които не заклеймяват пушачите. Това ми беше интимната мисъл. И така и пушачите би следвало да уважават нежеланието на непушачите да им дишат дима, защото не всички сме с толкова чисти души и дробовете ни се цапат по-лесно от твоите :)

знаеш ли, аз съм много толерантен човек. изтърпявам какво ли не, защото всяка жива твар на тая планета си има собствената си индивидуалност и личното си право на избор па било то и за простотия. чивиите ми избиват само тогава, когато е нарушено правото ми на лична свобода и тогава се включва не Уран, ами цялата подземна армия на Плутон да ми помага  :P  тези които не поставят клеймо върху изконното право на личен избор на всеки човек са приветствани от мен, но с тези които вървят и раздават лично "правосъдие" без да се съобразяват с правото на личен избор и лична свобода съм готова да се бия дори без да се замисля  ;)  та това беше моята интимна мисъл  ;D

« Отговор #67 -: Август 17, 2009, 07:40:00 pm »
Аз много се радвам, че в замеденията разделиха помещения на пушачи и непушачи. В зоната на непушачите винаги има свободни места, освен другото, че не ми прекаждат манджата.

*

veshti4ka

« Отговор #68 -: Август 17, 2009, 07:48:55 pm »
виж сега аз съм пушач, което означава, че който ми идва на гости си го знае. цялата ми дружина от близки приятелки и приятели са пушачи, а тези които не пушат ни търпят. в къщи пуша в кухнята и в хола - в другите стаи не се пуши, така че децата ми са защитени от пушека. когато отида на кафе, предпочитам да седна навън през хубавите дни, а не да се тъпча в задушните кафета. на ресторант също обичам да пуша и нямам нищо против да седя в зали за пушачи. ако пък си имам гостенка дето не ще да и мирише - сядаме на терасата, където гората е на 10м от къщи и пак няма проблем  :P   пък има една странна особеност в къщи - понеже живея на тавански етаж и тавана е дървен - никога не мирише на цигари. ако съм пушила цяла вечер и на другата сутрин дори и да не е проветрено не мирише на цигари. явно дървото попива миризмата  :-[  така, че не виждам забележки  ;D ;D ;D

*

ga3l

« Отговор #69 -: Август 17, 2009, 08:24:46 pm »
;D преди години пропуших покрай една мадама . пушеше като печка перник и а да не ме дразни миризмата започнах да запалвам по цигара ,а после , след радялата цигарения дим ме връщаше към нея.

То и аз така - пропуших покрай един барабанист., че и хеви метъл прослушах ..  ;D

*

Nebesna

« Отговор #70 -: Август 17, 2009, 11:08:09 pm »
Такааааа!
Новината е, че от 1 юни 2010 г. се въвежда тотална забрана на тютюнопушенето на обществени места и на работното място. Навсякъде -  в заведения, в службата, може само в къщи и на открито. Справка - Закона за здравето.

Когато въведоха определени места за пушене в службата ми, намалих цигарите, но после се усетих, че започвам да наваксвам в извън работно време, което не е хубаво. Цигарите се спират от раз. И най-важното трябва да има силна мотивация. Обаче и външните стимули вършат работа. Например на мен не ми се пуши след секс, след приятна разходка на чист въздух, а след активно спортуване цигарите не са ми приятни. Сега, като въведат тоталната забрана, май ще трябва да наваксвам с позитивни външни стимули, щото вътрешната мотивация нещо ми куца.

*

aiia

« Отговор #71 -: Август 17, 2009, 11:36:26 pm »
Ами и аз като една изгряваща Дева, смея да твърдя че съм едно ужасно мрънкало, нетърпимо. Мърморя НЕПРЕКЪСНАТО за цигарите. И не само. За алкохол също. Който пие, каква тирада му чета само.... Всички болести на света се изреждат само и само да не се пие. Вредно е за мен и това си е. Карам се непрекъснато когато видя, че се върши нещо вредно, но само на близки хора, разбира се. МРАЗЯ СЕ! Едвам ме понасят околните, ЗНАМ!   ???

*

Helo

« Отговор #72 -: Август 17, 2009, 11:43:43 pm »
Обаче аз вярвам в изцелителните свойства на ракийката, по-точно на домашната, защото лично съм ги изпробвала ;D Нищо не помага толкова за възпалено гърло, така че против алкохола нямам нищо :) Е, стига да е в нормални количества

Че така е. Бабите столетници почти всички са пили и си пийват ракийка или по изклчение друго вечер.

Проследи им хранителните навици и ще видиш. Аз си водя статистика в главата си за столетниците, когато ми попаднат материали за тях. Повечето пийват по малко, ама за сметка на това редовно.

*

aiia

« Отговор #73 -: Август 17, 2009, 11:51:05 pm »
То така се почва.  Ракийка, салатка, докато в един момент вече не можеш без спирт. Опазил ме БОГ от тези пороци. Пийте, нямам нищо против, нали няма да слушам пиянски речи. Полудявам да слушам неща от типа ''ти мен ся уважаваш ли ме, хлъц''.

*

Nebesna

« Отговор #74 -: Август 18, 2009, 12:05:54 am »
Откак тр. Нептун се махна от светилата ми, се скарах с алкохола, струва ми се завинаги. Предпочитам мозъка ми да бъде чист. Сега пийвам много рядко (1 чаша вино или 50гр. уиски, на 2-3 месеца веднъж).

« Отговор #75 -: Август 18, 2009, 07:41:23 am »
така,така....

да си дойдем на думата - пушачите и китайците са виновни за глобалното затопляне, тютюна се гледа трудно, мъка къртовска и то защо за едното удоволствие

Небесна го каза, след секс, разходка на чист въздух, активно спортуване не й се пуши - защо - защото вече си е доставила УДОВОЛСТВИЕ по др.начин, пушиш повече при стрес за да тушираш напрежението, да си възвърнеш спокойствието, което можеш да направиш и с активен спорт,разходки сред природата, секс, лов,риболов, да твориш,всичко,което теб лично те заражда позитивно и ти носи удоволетворение,и т.н без да посягаш към цигарата
пропушваш от любопитство и продължаваш като навик, вреден ама навик, който ти носи удоволствие и затова ставаш зависим от това усещане...
Мъж ми дълги години пушеше с цигаре,това което вадеше отвътре
през няколко дена, черно като смола и вонящо отвратително , с него една бабка премахваше брадавици, който иска да се откаже да си
близне от подобен концентрат- натрупан в цигарето,усещането е неповторимо, може да сме - мрънкащи Асц.Деви, но това което казваме се крепи на база проверен в практиката личен или споделен опит от самият живот, в моргите пазят хубави колекции от бели дробове на пушачи , е да ама те са с три черни дроба завалиите...

скачайте колкото искате пушачите, ама сте си напаст като скакалците, виждали сме какво остава след нашествието им...

хайде, останете си със здраве :)
« Последна редакция: Август 18, 2009, 07:46:59 am от strelicka »
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

crazy_666_999

« Отговор #76 -: Август 18, 2009, 10:20:55 am »
Пуша,а в последно време мога да кажа че прекалявам ???Искало ми е се е да ги откажа,и ми се иска още де...Но не става...Без цигари изтрещявам буквално :(Не стига че съм си нервна в последно време,ако реша да ги откажа ще трябва да ми се слага ризата ???

*

Helo

« Отговор #77 -: Август 18, 2009, 10:54:42 am »
Сега проявих любопитство да видя как изглеждат белите ... или да ги нарека черни дробови на пушачите, сравнени с тези на непушачите.

>:( >:( >:(Отврат!  >:( >:( >:(

http://www.freewebs.com/pickleheadsgang/Lungs%20and%20Heart.jpg

http://www.vitamins-nutrition-good-health-info.com/images/lungs2.jpg

Този е с белодробна емфизема.

http://www.uh.edu/engines/lungs.jpg

Тук има една много приятна снимка на част от черен бял дроб на хроничен пушач, заедно със статия по въпроса. Ама вие не се срамувайте да гледате. Все пак и вие сте в кюпа.  ;D

http://www.bami.us/Resp/Smoking.html

*

Mia21

• 2502
« Отговор #78 -: Август 18, 2009, 11:00:22 am »
Сега проявих любопитство да видя как изглеждат белите ... или да ги нарека черни дробови на пушачите, сравнени с тези на непушачите.

>:( >:( >:(Отврат!  >:( >:( >:(

http://www.freewebs.com/pickleheadsgang/Lungs%20and%20Heart.jpg

http://www.vitamins-nutrition-good-health-info.com/images/lungs2.jpg

Този е с белодробна емфизема.

http://www.uh.edu/engines/lungs.jpg

Тук има една много приятна снимка на част от черен бял дроб на хроничен пушач, заедно със статия по въпроса. Ама вие не се срамувайте да гледате. Все пак и вие сте в кюпа.  ;D

http://www.bami.us/Resp/Smoking.html

От това,къде пушачите пушат до непушачите,може и на вторите да са същите. :P ;D.
То има и непушачи и хора,които не употребяват алкокол,а умират от рак на белите дробове и цироза.Така че,всичко е Божа работа.Не се връзвай много с тези картинки. ;)

*

Helo

« Отговор #79 -: Август 18, 2009, 11:14:05 am »
От това,къде пушачите пушат до непушачите,може и на вторите да са същите. :P ;D.

Ето, че вече почна да злобееш. А после си защитаваш правото да пушиш на обществени места.  ;)