Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 861706 Прегледи
*

Smarta

• **
  • 575
Re: Натални карти - практикум
« Отговор #6100 -: Август 31, 2013, 07:53:01 am »
Смарта, мога ли да те помоля да погледнеш един натал? Интересуват ме вътрешният сват на човека, бракове и деца.
Дай.
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

« Отговор #6101 -: Август 31, 2013, 10:11:46 am »
Smarta, мога ли и аз да се вредя понеже Плутона ми минава на Слънце сега, а имам и квадратура и е голям УЖАС в момента всичко изживявано, търся отговори, искам да знам кога ще свърши ужаса, искам да знам и какво да преработвам, за да имам най-накрая до себе си подходящ за мен  партньор. Имам Венера -Сатурн опозиция. Пратила съм данните на лични, файлът с картата не ми го приема, голям е. Мерси! Ако можеш ти да качиш карта...

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #6102 -: Август 31, 2013, 10:15:52 am »
Давам:

« Отговор #6103 -: Август 31, 2013, 11:07:53 am »
Ето и моята карта. Форматът не е за предпочитане, но нямам др. опция на компа.

« Отговор #6104 -: Август 31, 2013, 11:21:16 am »
Смарта, мога ли и аз да се наредя на опашката  :blink: Ако нямаш време сега, че гледам доста сме на клончето, когато имаш. Ще се радвам да кажеш нещо и по моята натална карта

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #6105 -: Август 31, 2013, 11:51:26 am »
Selena, заради тежкото положение и предстоящата операция, ще гледам картата ти с транзитите и прогресиите за някои справки, но няма да съм изчерпателна в тях, защото не разбирам много.

Първо ми се набива на очи, че другия месец съвпадът на транз.Сатурн, транз.СЛВ и транз.Венера ще се случи върху наталната ти Луна. Това ще засегне следните неща. Първо Козирог е интерсептиран в 1 ти дом. Рак пък е заключен в 7. Това, което ще се случи, ще има за цел да изясни отношенията ти с партньорите – лични, служебни, може би самото естество на „що е то партньорски отношения“. Второ, пряко ще са замесени професионалната ти реализация и творческата ти изява + любовен живот (Венера ти управлява 5 и 10 дом, затова любовта и кариерата при теб се движат винаги синхронно). Намесата на СЛВ, който пък е в 1 дом в Козирог в натала, трябва да ти укаже пътя на развитие в изброените сфери. Сатурн ще поиска да изчистиш всичко старо и ненужно, Венера – да си преподредиш ценностната система, СЛВ – да определиш накъде отиваш, всичко това върху добре изорания от тях твой емоционален живот (чувствителната ти скорпионска Луна, но ти не плачи за нея, тя е яйце, снесено от Феникс, само го измъти и ще видиш чудо!). Сигурността ти е дълбоко накърнена, но този транзит трябва да го ползваш като сигурно стъпало, на което да опреш новата си сигурност, когато той отмине. Нова, но качествено нова. Помисли за това дали опорната точка може и трябва да бъде опряна на външните неща, били те одушевени или не. Повсеместните загуби, които търпиш, както и мястото, на което ще бъде операцията ти, ги осмисли в светлината на какво се опираш и правилно ли е. Виж логиката – шия (Телец/Венера), прешлени (Сатурн), защо? Ако не стабилизираш (Сатурн) вътрешното си разбиране (Венера) в друга посока (СЛВ), ще се получи притискане на гръбначния мозък (нервна система – Водолей/Уран, който отговаря за бъдещето) и парализа, т.е. ще се блокира бъдещето ти, ще се затвори възможността за реализиране на потенциала ти. Защо бъдещето? Защото Уран ти стои на МЦ в 10 дом – максимумът на възможностите ти. Ето още: в картата имаш една конфигурация, наречена „полукола“ – тригон Сатурн Уран, секстил Уран Меркурий, опозиция Меркурий Сатурн. Когато мине транзитираща планета в долната страна на картата къде 15-22* на Овен, полуколата се затваря до пълна кола. Сега от там минава Уран. Това не е зле, води се добра конфигурация, заради двата секстила и двата тригона, тригоните ти дават защита. Но тя е динамична и изисква поемане на още отговорност (секстилите) + необходимостта да се откажеш от крайни гледни точки (образуват се две опозиции между ъглите на колата). И забележи кои са опозициите:

1) Сатурн – Меркурий. Ролята на Сатурн я разгадахме, а Меркурий, който управлява мисленето има подсказвателна роля – да преосмислиш менталните си модели. Той това ти и управлява в картата – 9 дом – системите от вярвания и ценности, и целият ти 6 дом се е наврял в Близнаци, а 6 дом това е на първо място домът на личната трансформация, в 6 дом е жътвата, завършваш първи цикъл на развитие на ниво личност и се изправяш пред  резултатите от това, което си творила от 1 до 6 дом (под хоризонта), т.е. каква работа си извършила върху себе си. Не казвам да седнеш да се съдиш, нищо подобно, това развитие върви в по-голямата си част неосъзнато, просто сега е времето да седнеш и да го осъзнаеш, кое, какво, защо. И понеже това е 6 дом, в който се случват малките лични кризи, то засяга ежедневния ти живот до най-дребните детайли и здравето ти. Образно казано (образно, защото всъщност развитието се осъществява едновременно последователно и успоредно по всички сфери/домове), душата ти ще си обръща погледа към втория цикъл (7-12 дом), където ще има по-активно взаимодействие аз-другите и обменът на енергия е по-сложен и взаимно обусловен. Пак да уточня, не казвам, че досега не е имало такъв обмен или си била центрирана само в себе си, напротив, но съзнанието ти прави някакъв преход от домовете под хоризонта към тези над – символичното преминаване от 6 в 7 дом изисква инвентаризация на осъзнатото до момента, което се съпровожда от кризата на 6 дом. Преходът ти е в ход с тези интерсептации в 1 и 7.

2) Втората ти опозиция, която е транзитна и затваря полуколата в кола, е между наталния Уран и транзитния Уран (ориентираш се в главните играчи сред планетите, нали?). Уран е новото, бъдещето, което е дошло сега при тебе и те побутва напред. Уран е бил напред в градусите в Овен, сигурно тогава ти се е активирал здравословният проблем. Сега върви назад. Но когато пак тръгне напред, трябва да си готова с новото мислене (Уран), за да преминеш през критичната точка и след нея да си друг човек. Ти си мислиш, че проблемът ти е в гадния Плутон, който ти тормози Слънцето и се чудиш, кога ще си иде. Той рано или късно ще си иде (сега също върви назад, значи мислиш го както Уран), но после след известно време ще ти пресече СЛВ/Юпитер. Плутон в момента е главен изпълнител на строежа, който душата ти сама е почнала преди време (конфигурацията на наталната карта). Затова не го мисли Плутон, той е само един изпълнител, ти си главният инвеститор на строежа и стабилизация ще получиш, когато се занимаеш целенасочено с чертежите му, а именно горните въпроси, вместо да стискаш зъби да свърши всичко по-бързо. Ако зарежеш строежа, той няма да се построи сам по-бързо, колкото и да те мъчи Плутон. А може би Плутон точно за това те юрка. За това, че нещата са свързани, недей да имаш ни грам съмнение – Слънцето и Луната са в тригон, за Луната това е единствен мажорен аспект, и те търпят едновременни транзитни влияния от различни планети. Квадратът на Слънце Плутон е една особена машина в твоя проект, която си си доставила на обекта преди да се родиш, за да ти свърши определена работа. Това че е шумна и пръска кал навсякъде... е не е за хубаст, за работа е.

Ти ме питаш за Венерата ти – твоята любов. Венерата ти не случайно е в 12 дом, за да ти улеснява осъзнаването на горните въпроси. Тя все пак се занимава на първо място с партньорските взаимоотношения, които сега са ти активни по оста 1-7. Тя е в широк съвпад с Меркурий в Стрелец – цялата тема за даване-получаване по правилния начин, с необходимото поемане на отговорност, както и пространството, което трябва да оставяме на партньора си, за да може и той да поеме своите отговорности (а не да го задушаваме и лишаваме от правото да стане по-зрял и самостоятелен), също „докъде съм аз, откъде е другият“... не мога да ти облека с морални стойности значението на аспекта, защото не знам какво ти е в главата, ти сама трябва и съм сигурна, че го правиш – ревизия на отношението към любовта. Имаш съвпад и с Нептун, и той широчък, но го имаш. От това, че идеализираш, вече втръсна тази интерпретация. Ще ти кажа как го виждам в светлината на духовната еволюция. Когато казах в анализа на картата на Гери, че всички преработваме колективното съзнание и несъзнавано през себе си, го имах най-сериозно предвид. Виж ти с каква част си се нагърбила: съвпад Венера Мерк Нептун. Нашето човечество в ерата на Рибите е деляло и не е могло да смеси, както олиото не се смесва с вода, духовната безусловна божествена любов (по Нептун/Риби/Христос) с личната, човешка, плътска любов (Венера). Любовта обаче си е любов и си е все едно и също, просто протича в различни честоти, несъвместими за момента. Всички с този аспект (понеже сме си алхимици) търсят формулата за хомогенното смесване на водата с олиото. Трябва да развиваш „пълен“ поглед към партньора, не в началото да виждаш запленено само хубавото е него. Да се научиш да виждаш и злото в хората, защото във всички ни има зло, да напипваш къде е човекът и за какво го държи злото (защото ние сами по себе си не сме лоши), да неутрализираш злото в него, като не му даваш от своята енергия (а то ще те закача, за да си вземе), и в същото време да обичаш човека заради чистата му душа, ако ще и цялата да е обвита в паяжини. Да не нападаш човека заради паяжините му. Непрестанно да виждаш вътрешното и външното и с вътрешното да свързваш своето вътрешно, а външното – със своето външно, както се казва „Божието – Богу, кесаревото – кесарю.“ Целият човешки род напада личността заради поведението и и наричат глупак човек, който се държи глупаво. Затова са нещастни в любовта. Сатурн в опозиция с Венерата ти в 12 е благословия, бъди му благодарна, защото я заземява, тежко на тези, които не стъпват по земята, не ги знам, как се оправят в клуба на Морфей! Да, наистина, кара те да премисляш, а на теб ти се иска щастливо да се отпуснеш в едни влюбени ръце и да се забравиш, познавам го това чувство, но има време за любов, има време и за работа (това е твоята опозиция) и сега е време за работа. Отпускането е измамно. Това е нещо, останало от детството, когато сме били едно с мама (или част от Бога, както ви харесва повече) и сме заспивали блажено в ръцете и (евентуално, някои не са) без да се налага да работим върху себе си. Това е инфантилната зависимост, все още характерна черта на мнозинството хуманоиди, които даже не си дават сметка (и пак заради това страдат). Истинската връзка се осъществява с едно прояснено съзнание, контактът е много по-дълбок, кристално ясен и удовлетворителен (това ще ти го даде Плутон, ако не му се бъркаш), имаш шанс да го постигнеш със съвпада с Нептун и опозицията със Сатурн. И в дъното на цялата работа с всички трудни венерини аспекти е, че трябва да се научим да даваме любов на самите себе си, нежно и безкористно, а не да търсим друг, който да го прави. То е същото като да обичаш друг, на едно ниво ние всички сме едно, в края на краищата.

Въпроси?
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #6106 -: Август 31, 2013, 11:53:33 am »
Смарта, мога ли и аз да се наредя на опашката  :blink: Ако нямаш време сега, че гледам доста сме на клончето, когато имаш. Ще се радвам да кажеш нещо и по моята натална карта

Може бе, всичките ще ви... изредя!  ;D Докато почна работа, после ще видим.

« Отговор #6107 -: Август 31, 2013, 12:02:57 pm »
Смарти, разбиваш просто с тези широчки и знаещи постове! Браво :clap:
« Последна редакция: Август 31, 2013, 12:11:04 pm от romantica »

« Отговор #6108 -: Август 31, 2013, 12:09:23 pm »

Много ти благодаря  :88: Когато ми дойде редът, казвай да качвам картата  ;)

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #6109 -: Август 31, 2013, 12:12:37 pm »

И аз се включвам в опашката, кой е последен?  ;D
последното сериозно  :mellow:

Ще пусна машината с номерцата.  ;D

Акрукс, на неразбиращите да правя карти иди-дойди. Но ти знаеш поне 10 пъти повече астрология от мен! Просто не знам има ли какво да ти кажа. Това не е отказ, напротив! Възхищавам ти се на хорарните познания!  :-[

*

3apa

• **
  • 829
« Отговор #6110 -: Август 31, 2013, 12:18:06 pm »
Акрукс, на неразбиращите да правя карти иди-дойди. Но ти знаеш поне 10 пъти повече астрология от мен! Просто не знам има ли какво да ти кажа. Това не е отказ, напротив! Възхищавам ти се на хорарните познания!  :-[

Ооо, тя и на транзити и синастрии е много добра - личен опит!
В тая връзка, Акрукс, да ти върна ОВ за онзи Телец - нещата приключиха за нас преди да са започнали. Огнената ми Луна се измори да чака телешкото му Слънце да се задейства и си намери Лъвче :) И за да е пълна картината, освен, че е слънчев Лъв, има и Луна в Козирог. Дали ще ти прозвучи познато? :)

« Отговор #6111 -: Август 31, 2013, 12:18:35 pm »
Според мен Акрукс, има не само астрологически познания, но и гадателски  :72:

« Отговор #6112 -: Август 31, 2013, 12:21:52 pm »
Smarta, за всичко си права, и операцията е свързана с прешлени и гръбначния мозък, сигурността е засегната от всички посоки, започване на живот от нулата, и трябва да се трансформирам в духовна насока, да променям издълбоко ценности, и трябва да се науча да обичам с душата, не с очите и разума, и трябва да науча партньора да поема отговорност, а аз трябва да изляза от инфантилната си защитна черупка. Много още "И"-та може да има, направо бръкна в душата ми.
Благодаря още веднъж! :wub:
Момичета, да не я изтощите, ей! Пазете я, такива хора, а също и Crabby са мехлем за болните ни души.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #6113 -: Август 31, 2013, 12:58:44 pm »
Съвършено вярно! Използва астрологията за прикритие. :)

Който иска, да си пусне данните/картите, може и на лични.

ПП. Акрукс, обичам такива Венери, ох! Няма нужда да чакате ред, пуснете, пък аз все в някой момент ще ви "обслужа"! :)

« Отговор #6114 -: Август 31, 2013, 01:01:28 pm »
да, веднага се оправда, че градусите и планетите показвали голямата разлика във възрастта, която никъде не бях споменавала  ;D ;D
« Последна редакция: Август 31, 2013, 01:05:33 pm от _perla_ »

« Отговор #6115 -: Август 31, 2013, 01:33:50 pm »
моята карта май с лупа трябва да я гледаш  ;D ако те затруднява в този вид, ще ти дам данните на лични, защото не знам как да я увелича

« Отговор #6116 -: Август 31, 2013, 01:50:04 pm »
Ето я пак. Този път стана работата  ;)

*

3apa

• **
  • 829
« Отговор #6117 -: Август 31, 2013, 02:11:40 pm »
И за да е пълна картината, освен, че е слънчев Лъв, има и Луна в Козирог. Дали ще ти прозвучи познато? :)
познато ми е в обратния вариант- Слънце пръч и Луна лъв, с пооплешивяла грива  ;D

Нееее, имах предвид предишната си връзка. Нали оревах форума за него, то не бяха хорари през два часа, синастрии, композити и т.н.

« Отговор #6118 -: Септември 03, 2013, 04:16:58 pm »
Съвършено вярно! Използва астрологията за прикритие. :)

Аркус, вЕрно ли? Да те вземам при мен тогава??!!!!!
Вече съм другаде!  На по-артист-ично място! Лесно ще се сетите къде....

« Отговор #6119 -: Септември 03, 2013, 04:54:52 pm »
Имаме такива подозрения, но тя упорито отрича  :-[