Здравей Гост

Голямата Любов!

• 320 Отговора
  • 44786 Прегледи
Re:Голямата Любов!
« Отговор #40 -: Август 22, 2009, 11:49:55 pm »
съгласна съм с теб, но защо всички така гледате тези транзити, ами ако объркате нещо и не видите някой транзит, любовта ще мине покрай вас, но няма да повярвате, защото не е подходящ транзита ли???

Астрологията е тук, за да ни обясни случките, а не ние да стъкмяваме случките според асрологията. Едва ли някой може да моделира съдбата си до такава степен.

Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

veshti4ka

« Отговор #41 -: Август 22, 2009, 11:51:10 pm »
съгласна съм с теб, но защо всички така гледате тези транзити, ами ако объркате нещо и не видите някой транзит, любовта ще мине покрай вас, но няма да повярвате, защото не е подходящ транзита ли???

Астрологията е тук, за да ни обясни случките, а не ние да стъкмяваме случките според асрологията. Едва ли някой може да моделира съдбата си до такава степен.

напротив, не си поискала, не си го направила  ;)

*

Nebesna

« Отговор #42 -: Август 22, 2009, 11:55:13 pm »
имам предвид, че някак прекалено фаталистично ми се струва чак такова взиране, кога остава време за срещи от гледане на транзити /майтап/ :)

Оценявам майтапа, обаче ти смесваш нещата. Любовта и срещите са едно на ръка, а интелектуалното любопитство - нещо съвсем друго. Що пък едното да е за сметка на другото. Това са различни потребности, които човек се стреми да удовлетвори.

« Отговор #43 -: Август 22, 2009, 11:56:15 pm »

напротив, не си поискала, не си го направила  ;)

Достатъчно събития съм предизвикала с думите си  :'( Аз трябва да се науча да се нося по потока.  :)

*

veshti4ka

« Отговор #44 -: Август 23, 2009, 12:03:01 am »

точно така, защото никой ум не може да е по- съвършен от този, който ни е измислил, така че за какво съзнателно моделиране може да става въпрос :)

я пак помисли  ;)

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #45 -: Август 23, 2009, 12:10:00 am »
Нали ти казвам - Уран разваля всичко, когато е в негативен аспект с Венера и Слънце (възпрепятства обвързването и засилва стремежа към свобода и независимост на всяка цена. Уран не търпи ограничения.
Небесна, на мен сега тр. уран ми прави квадрат с натално слънце!  :o  Имам известни трудности с настоящата си връзка, затова питам. Има ли шанс?
Rem tene, verba sequentur! Cato Uticensis

*

veshti4ka

« Отговор #46 -: Август 23, 2009, 12:12:10 am »
я пак помисли  ;)

не казвам, че не е възможно, а че няма да е най- доброто възможно, ако човека го измисли и предизвика сам...

това пък откъде го измисли  ???  така или иначе ти сам/сама си градиш живота със собствените си мисли във всеки един момент, както и кармата ти от минали инкарнации ти помага да си учиш уроците. Бог изобщо не е намесен в тая каша...

*

Helo

« Отговор #47 -: Август 23, 2009, 12:17:17 am »
Бог изобщо не е намесен в тая каша...

Ха ха хаааааааа  ;D ;D ;D

;D ;D ;D

*

Nebesna

« Отговор #48 -: Август 23, 2009, 12:18:02 am »
например някой чува за себе си, примерно, другия месец според транзитите има голяма вероятност да се запознаеш с мъж, защото венерата и марса не знам си през къде ти минават, този човек ако повярва, че е настроен очкавателно, ще излъчва такива сигнали и все някой ще му отговори, но ако човека има нужда, трябва постоянно да е настроен очаквателно и с надежда, а не само във времето на транзита, като дойде и каже- запознах се с Х и мисля, че съм влюбена, добре дошло :)

Той и без да е настроен очаквателно, при транзита на Марс и Венера ще започне да излъчва сигнали. Друг е въпросът обаче дали ще се запознае с мъж!  ;D ;D ;D

Всичко се случва, тогава когато сме готови за него. А и външните транзити могат да помогнат да това да пренасочим приоритетите си в даден момент. И ако това са транзити на планети, които дават трайност на отношенията, тогава чудесно. Иначе транзитът ще мине, а заедно с него и съответното увлечение.

« Отговор #49 -: Август 23, 2009, 12:19:58 am »
добре, нека да има и хубави страни, например някой чува за себе си, примерно, другия месец според транзитите има голяма вероятност ...

Нали знаеш приказката - като те е страх от мечката, не ходи в гората. Обикновено хората се омръщат към теб за обяснение, когато са затруднени или в беда. Познавам хора,които с години влачат накакви интимни връзки. Не можеш да има обясняваш с нашата терминология. Те те питат кога. И ако не им хареса отговора пак те питат кога и така отново и отново. Не мога да слушам едни и същи въпроси от хората, които нямат намерение да променят статуквото в живота си.

Както казва Шишо-Бакшишо - Животът е радост и тъга  ;D

Чак сега, когато Плутон е вече в Козирог осъзнавам ефекта от транзита му през Венерата. Какъв ли ще е ефекта от опозицитята му с Луната ми  :) И не мога да се правя, че няма такъв транзит или че не знам за него  ;D

*

Helo

« Отговор #50 -: Август 23, 2009, 12:21:55 am »

Чак сега, когато Плутон е вече в Козирог осъзнавам ефекта от транзита му през Венерата. Какъв ли ще е ефекта от опозицитята му с Луната ми  :) И не мога да се правя, че няма такъв транзит или че не знам за него  ;D

На мен сега ми е в съвпад с Луната, ама нищо не усещам. Всъщност, сега се замислих и схванах кое в мен се е променило. Промяната е положителна. Това би трябвало да засили емоциите. Да, от известно време наистина имам истински и хубави емоции, каквито май преди това доста време нямах.

*

Nebesna

« Отговор #51 -: Август 23, 2009, 12:23:08 am »
Нали ти казвам - Уран разваля всичко, когато е в негативен аспект с Венера и Слънце (възпрепятства обвързването и засилва стремежа към свобода и независимост на всяка цена. Уран не търпи ограничения.
Небесна, на мен сега тр. уран ми прави квадрат с натално слънце!  :o  Имам известни трудности с настоящата си връзка, затова питам. Има ли шанс?

Когато тр. Уран направи съвпад със Слънцето ми във водолей се засили моето свободолюбие, но това не се отрази негативно на брака ми. Зависи дали партньора ти има нещо от Водолея. Моят първи съпруг има Сатурн и Меркурий тук. А зависи също от това дали Слънцето ти има отношение към 7-ми/5-ти или 8-ми дом. Тогава можеш да очакваш изненади в брака, любовта или секса.

*

Nebesna

« Отговор #52 -: Август 23, 2009, 12:24:19 am »

Чак сега, когато Плутон е вече в Козирог осъзнавам ефекта от транзита му през Венерата. Какъв ли ще е ефекта от опозицитята му с Луната ми  :) И не мога да се правя, че няма такъв транзит или че не знам за него  ;D

На мен сега ми е в съвпад с Луната, ама нищо не усещам.

Абе, Хело, ти усещаш ли нещо въобще?

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #53 -: Август 23, 2009, 12:25:14 am »
например някой чува за себе си, примерно, другия месец според транзитите има голяма вероятност да се запознаеш с мъж, защото венерата и марса не знам си през къде ти минават, този човек ако повярва, че е настроен очкавателно, ще излъчва такива сигнали и все някой ще му отговори, но ако човека има нужда, трябва постоянно да е настроен очаквателно и с надежда, а не само във времето на транзита, като дойде и каже- запознах се с Х и мисля, че съм влюбена, добре дошло :)

Той и без да е настроен очаквателно, при транзита на Марс и Венера ще започне да излъчва сигнали. Друг е въпросът обаче дали ще се запознае с мъж!  ;D ;D ;D

Всичко се случва, тогава когато сме готови за него. А и външните транзити могат да помогнат да това да пренасочим приоритетите си в даден момент. И ако това са транзити на планети, които дават трайност на отношенията, тогава чудесно. Иначе транзитът ще мине, а заедно с него и съответното увлечение.
Много добре казано, тук намирам своите отговори. Благодаря!

« Отговор #54 -: Август 23, 2009, 12:27:07 am »

На мен сега ми е в съвпад с Луната, ама нищо не усещам.

И аз това щях да кажа, че скицата е много дебелокожа. ;D

Хело, сега видях долния пости ще прочета какво си писала.  :)

*

Helo

« Отговор #55 -: Август 23, 2009, 12:27:33 am »

Преправих поста. Върни се назад и ще видиш. Сетих се каква промяна е имало в мен. Да, променх се и това го знам отдавна, но чак сега го свързах със съвпада на транзитния Плутон с Луната. Просто не отчетох, че това е доста дълготраен транзит и че промяната, започнала в мен преди време може да се дължи на това.

Да, промяната започна с наближаването на Плутон към Луната ми. Сега погледнах транзитите за миналата година. Промяната е за добро и станах по-щастлива.  :)

Но не знам какво да очаквам от съвпада му с моя Нептун. Някаква идея? Не знам дали сега се отървавам от илюзии.  ??? Мисля, че е точно така. Но пак имам само положителни емоции.  ;D ;D ;D Сега се сетих, защото видях, че и миналата година Плутон е бил на същото място. Да, наистина отпаднаха някои не мои илюзии, а просто заблуди, наложени от обществото и от определени хора. Просто осъзнах, някой измами, направени през историята на човечеството. Аз така си обяснявам тази загуба на илюзии от съвпада на Плутон с моя Нептун. А някои хора така и не осъзнават тези неща цял живот.  ;) Част от това се дължи на навлизането ми в света на сравнителната митология и така започнах да откривам доста измами от миналото и настоящето.

« Последна редакция: Август 23, 2009, 12:40:17 am от Helo »

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #56 -: Август 23, 2009, 12:33:51 am »
Когато тр. Уран направи съвпад със Слънцето ми във водолей се засили моето свободолюбие, но това не се отрази негативно на брака ми. Зависи дали партньора ти има нещо от Водолея. Моят първи съпруг има Сатурн и Меркурий тук. А зависи също от това дали Слънцето ти има отношение към 7-ми/5-ти или 8-ми дом. Тогава можеш да очакваш изненади в брака, любовта или секса.
Партньорът ми има уран в 1-ви (управител му е на 7 -ми!). Май ще трябва да се оглеждам за нов...  :'(

*

Nebesna

« Отговор #57 -: Август 23, 2009, 12:36:32 am »
Значи по принцип и Плутон действа така. Много е необясним, понеже действа на подсъзнателно ниво и си иска време за осъзнаване. С Плутон промените се чувстват като външни, наложени от вън. Обаче си искат извършването на вътрешни трансформации или по-скоро промяна на нагласите и пренастройка към новите ситуации, които трябва да се извършат вън и независимо от нашата воля. Правиш нещо и чак като премине транзита осъзнаваш какъв е бил смисъла. Много е инстинктивен Плутон.

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #58 -: Август 23, 2009, 12:44:07 am »
скоро ми направиха нещо като соларен хороскоп за следващата година, след рождения ми ден, който беше на 13-ти август, знаеш ли как го четох: бла бла бла, а любов...бла бла бла, а пари и т.н.  ;D винаги очаквам да ми се случват само хубави неща, лошите за мен са бъг в системата, но аз си знам, че системата не е съвършена, затова оправям каквото мога и продължавам, не мисля, че съм отчаян позитивист, просто се фокусирам върху това, което ми харесва, а на мен ми харесва да ми се случват хубави неща и те са доста повече от лошите, което пак го отдавам на начина си на мислене, а не на някаква щастлива случайност.. :)
Мисля, че това е разковничето на щастието. Позитивното мислене и вярата, че доброто е пред нас. Аз също мисля, като каза и Вещичка, че щастието може да се моделира и да се извика. Вяра и добри намерения могат да случат всичко.

*

Helo

« Отговор #59 -: Август 23, 2009, 12:55:15 am »
Да допълня пак за съвпада на транзитния Плутон с наталния ми Нептун. Сетих се, че в astro.com четох към краткото предсказание - тълкуване на транзитите при мен, че там пише за този съвпад. Започнал е още в края на януари 2008 и се очаква да приключи към края на тази година. Пише, че това е период на вътрешна трансформация и че когато приключи този период и погледна назад, може изобщо да не позная личността, която съм била преди това. Това е точно така! При мен промяната е САМО ЗА ДОБРО!!!  ;D ;D ;D  :P :P :P  ;D ;D ;D

Да, вече съм друг човек и много се радвам, че това е така.  :)
Чак ми е мъчно, че в края на тази година ще приключи.  ;D

Сега съм по-щастлива и повече се радвам на живота.