Здравей Гост

Казуси

• 209 Отговора
  • 33948 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Казуси
« Отговор #140 -: Октомври 09, 2009, 11:42:23 am »
Айде стига повече, че баш на краставичаря тук съм седнала да си показвам корнишоните  8)

Напротив, страхотна интерпретация! Досега никой не ми е разплитал по този хороскопа.  :)
Къде, между другото, си учила астропсихология? Или и ти си самоука като мен?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #141 -: Октомври 09, 2009, 12:03:32 pm »
Айде стига повече, че баш на краставичаря тук съм седнала да си показвам корнишоните  8)

Напротив, страхотна интерпретация! Досега никой не ми е разплитал по този хороскопа.  :)
Къде, между другото, си учила астропсихология? Или и ти си самоука като мен?

Ъхъ, самоука, на свой гръб основно  ;)
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Lillie

• 30532
« Отговор #142 -: Октомври 09, 2009, 10:16:47 pm »
Не виждам коментар от Ревати, сигурно не е минавала през темата, но да допълня още нещо.
По принцип Нептун в съвпад с Кету предполага символична "жертва" в сферата на дома, в който попада, било то доброволна или наложена от външни обстоятелства. Нямаме типичен случай на безплодие, т.е. вродена или придобита впоследствие невъзможност да зачене, а доколкото разбрах, преди е имала две прекъснати бременности. Два направени избора тук и сега, дори и да са били наложени от обстоятелствата. По никакъв начин не искам да обезкуражавам дамата, надявам се да й предадеш само онази част от информацията, която прецениш, за да се предпазим от неправилното й разбиране, но акцентът върху знака Дева в съчетание с Луна в Козирог в 6 дом и Нептун в съвпад с ЮЛВ в 5 дом предполага друга "програма". Независимо от факта, че АС и куспидата на 5 дом попадат в плодовити знаци - Рак и Скорпион. Способността за създаване на потомство, т.е. репродуктивната функция като такава може и да не липсва, щом вече има две заченати, но неродени деца, друг е въпросът обаче какъв път е избрала душата в сегашната си инкарнация и дали майчинството стои на преден план в програмата й за развитие, както и дали случайно не е избрала да научи някакъв урок във връзка с майчинството и поетата в тази връзка отговорност.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #143 -: Октомври 09, 2009, 10:54:49 pm »
Не виждам коментар от Ревати, сигурно не е минавала през темата.
Много благодаря, Лили, за целия ти труд по темата. Не съм влизала във форума от вчера. Разбира се ще й предам само окуражаващите неща. Все пак си има и Божи пръст в тези неща. Вярата е много силно нещо.
Но при тях от снощи изникна нов много сериозен проблем. На съпруга й, който ми е приятел от детинство, му откриха злокачествени клетки в гърлото. Баща му е починал от същото. Направо не съм на себе си. Ожениха се сега на 20.09.2009. Толкова бяха щастливи, а и ние с тях. Не искам да се гневя, но това наистина не е честно... Моля се да му се размине, докторът е казал, че е лечимо. :'( :-X
Rem tene, verba sequentur! Cato Uticensis

*

Lillie

• 30532
« Отговор #144 -: Октомври 09, 2009, 11:04:18 pm »
Дано да му се размине, понякога вярата върши чудеса наистина.
А що се отнася до желаното от тях детенце и дали/кога ще се появи, би трябвало да се разгледа и картата на съпруга. Така се засичат нещата в прогностиката - и в двете карти трябва да има повтарящи се тенденции в рамкте на един и същи интервал от време. Различно ще е отношението им към нещата и това също присъства в хороскопите на двойката, но ако търсим събитийност, трябва да ги има съответните сигнификации и при единия, и при другия, заложени в перспектива.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Skarlet

« Отговор #145 -: Октомври 09, 2009, 11:05:23 pm »
Много лошо. Много съжалявам за случващото се,Ревати.  :'( Нико не го заслужава. Дано е открито в ранен стадий и да се оправи човека.Моите проблеми са бели кахъри в сравнение с подобни нещастия. Затова и вече млъквам,няма да се оплаквам от някакви си липси от детството.  :-X

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #146 -: Октомври 09, 2009, 11:09:13 pm »
Искам да постна картата му с транзитите, но не зная дали тази тема е правилната? Или да пусна хорар с въпрос дали ще оздравее? Благодаря ви за симпатията.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #147 -: Октомври 09, 2009, 11:12:50 pm »
Ако гледаме за деца, тогава мисля, че тук му е мястото.
Той няма други родени деца преди този брак, така ли да разбирам?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #148 -: Октомври 09, 2009, 11:16:23 pm »
Или да пусна хорар с въпрос дали ще оздравее?

Всъщност може и в тази насока да му се разгледа картата, но предполагам, че малко от пишещите тук се занимават с медицинска астрология, а и дори онези, които се занимават, не биха се ангажирали с категорична прогноза.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #149 -: Октомври 09, 2009, 11:17:08 pm »
Не и двамата нямат деца, а той не се е женил досега.
http://i692.photobucket.com/albums/vv285/mila_66/Gam_radix.gif
Не искам да ви ангажирам. Лили и Скарлет, много ми помогнахте досега. Когато и ако имате време.
Ще съм благодарна и на всеки, който има желание и време да коментира, по който и да е от двата казуса. Деца и здраве. 
« Последна редакция: Октомври 09, 2009, 11:29:55 pm от Revati »

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #150 -: Октомври 10, 2009, 12:02:54 am »
Видях картата на мъжа,за съжаление има силна предпоставка в радикса именно за сериозно заболяване на гърлото, ларинкса, щитовидната жлеза:

6 дом в Телец
Сатурн и упр на 6 дом Венера са в съвпад вътре в дома

Сатурн може да даде опасност за живота,когато е в 6 дом засягайки съответният орган.Виждам че и Плутон е в съвпад с диспозитора на Слънцето-Луната,а това може да говори за израждане на клетките отделно.

Плутон упр на АСЦ е в Дева,както и Луната-добре е да започне първо сериозно изчистване на червата (не само тънките,но и дебелото тъй като АСЦ е Скорпион).Да се проследят хормоналните жлези в последствие (Телец).Защото в крайна сметка гърлото е просто крайният резултат в случая явно.

Видях само че Сатурн е в Дева-вероятно е отключил заболяването на Сатурн съвпад Луна в тригон с Венера (упр на к6),ако си говорим за скоро време.Добре е да се види как е преживял тогавашният период и дали не е подтиснал проблематика от тогава.

Така като гледам само транзитите в тая карта,смъртна опасност или тежка форма на болест може да се очаква около Сатурновата опозиция и тъй като има време до тогава-ако се подходи сериозно и внимателно,до тогава може и да се оправи  ;)

Сега видях,че откриването на заболяването е станало на съвпад на Сатурн с Юпитер? ??? Трудно ми е още да го схвана това,освен че Юпитер е в съвпад с упр на АСЦ Плутон и е част от една мрежа започвайки с Луната,но може и да означава,че сигурно лекарят е авторитетно лице в областта.Което пак ме навежда на първия транзит-Сатурн/Луна като вероятно начало.
« Последна редакция: Октомври 10, 2009, 12:11:24 am от Синухе »

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #151 -: Октомври 10, 2009, 12:13:33 am »
Много, много благодаря, Синухе.
Видях само че Сатурн е в Дева-вероятно е отключил заболяването на Сатурн съвпад Луна в тригон с Венера (упр на к6),ако си говорим за скоро време.Добре е да се види как е преживял тогавашният период и дали не е подтиснал проблематика от тогава.
Идея нямаш колко си прав, точно и аз му гледам транзитите, но нищичко не разбирам от медицинска астрология. Преди месеци започнаха проблемите, той се лекуваше при личния лекар с антибиотици.  >:(
А е оперен певец.  :D

Така като гледам само транзитите в тая карта,смъртна опасност или тежка форма на болест може да се очаква около Сатурновата опозиция и тъй като има време до тогава-ако се подходи сериозно и внимателно,до тогава може и да се оправи. 
Дано да си прав и тук. Аз вътрешно все пак имам усещане, че развръзката ще е положителна.
Съветите ти са много уместни. Дано послуша.
Бъди здрав!

« Последна редакция: Октомври 10, 2009, 12:17:59 am от Revati »

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #152 -: Октомври 10, 2009, 12:18:47 am »
Значи е певец човека-така планетите в 6 му дом са и работата която извършва (Венерина),отгоре на всичко използва органа указан от 6ти за да работи.Със този Сатурн обаче там-трябва да намали темпото,да си почива повече-както се казва опънатата струна лесно се къса.Дано се оправи и аз вярвам,че има доста време за това,но задължително този орган временно трябва да премине на друг режим!А Сатурн в 6ти може да е работохолик,мисля че тук се крие голям проблем-дано човека е разумен поне в настоящата ситуация  ;)

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #153 -: Октомври 10, 2009, 12:34:16 am »
дано човека е разумен поне в настоящата ситуация  ;)
Животът ще го принуди да е разумен. С болка и съжаление го казвам. Още веднъж ти благодаря и за съветите, и за коментара по картата. :)

*

Nebesna

« Отговор #154 -: Октомври 10, 2009, 12:38:33 am »
Всички професионални болести идват от много работа. Нали 6-ти дом е домът на здравето и работата. Трудовият травматизъм е по 6-ти дом, както и професионалните заболявания.

А има ли разсейки? Ако приемем, че заболяването е по Венера и Сатурн в Телец, то болестите, които идват по фиксираните знаци се диагностицират късно, лечението им е упорито и продължително, но остават в рамките на един орган. Венера е в широка опозиция с Нептун - може да е имало замъгляване на клиничната картина или да понесе трудно химиотерапията.
« Последна редакция: Октомври 10, 2009, 12:50:03 am от Небесна »

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #155 -: Октомври 10, 2009, 12:50:48 am »
Всички професионални болести идват от много работа.
Небесна, при певците няма директни професионални заболявания. Те са научени как да се пестят. И ако работят (пеят) правилно, дишат правилно, няма как чрез пеене да си увредят гърлото.
При моя приятел има увреждане на сливиците, което довежда и до затрудненост при използване на гласа. Баща му е починал от рак на гърлото. А е работил друго. Затова е ужасът у всички нас.  :-X
Благодаря ти за коментара. И аз се опитвам да осмисля ситуацията.

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #156 -: Октомври 10, 2009, 12:53:32 am »
А има ли разсейки? Ако приемем, че заболяването е по Венера и Сатурн в Телец, то болестите, които идват по фиксираните знаци се диагностицират късно, лечението им е упорито и продължително, но остават в рамките на един орган. Венера е в широка опозиция с Нептун - може да е имало замъгляване на клиничната картина или да понесе трудно химиотерапията.
Още не знаем за разсейки. Ох, дано си права и да няма. Има голямо петно на едната сливица. Предписали са лъчетарапия.
Не е приятна тема за тоя час и още веднъж благодаря за труда.
« Последна редакция: Октомври 10, 2009, 09:48:58 am от Revati »

*

Skarlet

« Отговор #157 -: Октомври 10, 2009, 10:13:11 am »
Revati,разгледах и аз картата на човека,но не искам да повтарям Синухе и другите.Човекът има наследствени предразположения към ендокринни и карциномни заболявания-Нептун управлява 4 дом-корените и е на асц. в опозиция с Венера.А Венера дава също както и Нептун трудни или малко позакъсняло диагностициране на болестите.Сатурн в 6 дом,освен описаното дава и хронични заболявания по знака,а тук той е в Телец-гърлото. Има и слаба имунна система-Меркурий в опозиция с Марс-кръвта....ако беше потърсил някой астролог,който да му каже,че трябва да очиства организма....Има и няколко скрити и силно действащи аспекта-квадрат и половина на Венера с Юпитер и на Сатурн с Плутон.
Юпитер-планетата на разширението и съуправител на 4 дом в Риби е в заточение по знак и в падение по дом. Още повече,че е и диспозитор на Марс в Стрелец,който пък от своя страна съуправлява асц. и 12 дом. Та,въпросният Юпитер е в съвпад с Уран-внезапните действия и влияния,в квадрат със Слънцето-сърцето на хороскопа и в квадрат и половина с Венера-управител на 6 дом-дом на здравето.
В картата с прогресиите и дирекциите прогресивната му Луна е в Риби в 4 дом, в малко разходяща опозиция с Луната/това явно е довело до научаването за болестта/ и й предстои опозиция с нат. Плутон-упр. на 12 и асцендента. Соларният МЦ е в 6 дом,в съвпад с нат. Сатурн,а сол. Асц. е в 9 дом в съвпад с прогресивен Меркурий-управител на 8 дом. Дирекционната Венера е на куспидата на 8 нат. дом и е в квадрат с нат. Плутон. Допълнително и транзитния Юпитер е в квадрат към наталния Нептун,както и опозицията на Плутон към нат. Слънце,което също е неблагоприятно за развититето на болестта му.
 Има около 2 години да направи всичко,което е необходимо да подпомогне здравето.Най-важното е да започне да изчиства организма на Пълнолуние и Новолуние с билкови чайове и глад. Защото 2011 година му е доста критична. Не,че и сега е лека.

*

Nebesna

« Отговор #158 -: Октомври 10, 2009, 10:18:50 am »
Всички професионални болести идват от много работа.
Небесна, при певците няма директни професионални заболявания. Те са научени как да се пестят. И ако работят (пеят) правилно, дишат правилно, няма как чрез пеене да си увредят гърлото.

Не си права. Работила съм трудова медицина и ще ти кажа, че при певците, говорителите и музикантите има професионални заболявания на гласа, гласните струни и на дихателната система, особено фарингити, придружени със загуба на гласа и прегракване (това е най-безобидното). Някои от тях пеят в много задимени заведения и пред много хора, където кръжат много вируси и бактерии. Мой познат беше музикант, свиреше по сватби и почина от рак на белия дроб. Сега разбирам, че при твоя приятел има и генетична предиспозиция (фамилна обремененост). При всички ракови заболявания има генетична предразположеност.

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #159 -: Октомври 10, 2009, 10:35:13 am »
Revati,разгледах и аз картата на човека....ако беше потърсил някой астролог,който да му каже,че трябва да очиства организма.
Има около 2 години да направи всичко,което е необходимо да подпомогне здравето.Най-важното е да започне да изчиства организма на Пълнолуние и Новолуние с билкови чайове и глад. Защото 2011 година му е доста критична. Не,че и сега е лека.
Аз пред него за астрология не говоря, той е религиозен. Жена му обаче постоянно ме пита за разни неща. Нямаше как да изместим и датата на сватбата, той си беше наумил. Само за часа опитах да помогна, по съвети, от тук научени. Пак не стана съвсем точно. И девешкия стелиум им дойде в 8-ми.
Сърдечно благодаря за отделенето внимание. Аз снощи много разглеждах също. Сега ще я видя пак чрез твоите обяснения. Тъкмо ще науча нещо.
Съветите са много хубави и най-малкото "не вредят". Дано, дано послуша. Много напълня последните две години. Това също пречи на доброто здраве според мен.