нептун в аспект на светец , ако имаш идея колко светци са с акцентиран нептун, би ли споделила с нас ,моля? 
Единствено което знам е от хороскопите на папите и епископи където забелязах че имат положителни аспекти нептун с юпитер, но това беше преди 20 години. За съжаление нямам данните им. За мен нептун е светец или крадец зависи от аспектите както знаеш.
Те данните, сигурно знаеш, са достъпни в астротема, така че нищо не си загубил. Юпитер в тригон с Нептун имам и аз в наталната си карта, но този аспект е малко пасивен и мързеливичък, ако няма други аспекти, които да дават тласък и дисциплина и активно отношение към живота. Това е "аспекта на бохема", може да се носиш по течението на живота и да не ти пука, но иначе гладен и неприютен никога няма да останеш. Този аспект има склонност да надарява хората с миролюбие, така че будят огромно доверие и съчувствие, дори у непознати. Като се "загубя" в чужд град и на непознато място, този аспект ме е спасявал винаги. Хората явно виждат, че съм заблудена бяла птица и сами предлагат да ме ориентират. Веднъж в София си висях на една спирка с куфарите, докато едно момче не ме светна по въпроса, че автобусът за гарата трябва да взема в противоположната посока (Нептун ми управлява 3-ти дом). С този аспект, общо взето се носиш по течението и то те отнася, където трябва.
Отношението към религията е традиционно, ако не е замесен и Уран.