Здравей Гост

съвпадите на раху и кету в натала

• 88 Отговора
  • 14281 Прегледи
*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Re:съвпадите на раху и кету в натала
« Отговор #40 -: Септември 11, 2009, 10:29:22 am »

СЛВ в 5-ти дом; ЮЛВ в 11-ти дом
По натал: Вашата карма са децата: „Плодете се и се размножавайте!” ...

???

Как ще имаш карма по СЛВ,тя е по ЮЛВ !!! :o Голям автор ще да е бил тоя,можеше да каже-вашата нова и балансираща ви опитност,път на бъдещо развитие и ангажиране...

СЛВ може да показва кармично обвързване само с ретро управител или ако управителя съвпада с ЮЛВ и то в дома където е управителя,тъй като задачата на СЛВ е вече активирана и натоварена със следствия от минал живот,но и там е възможно да е имало някакво объркване/зарязване на целта и много други ...  ;)

*

Mia21

• 2502
« Отговор #41 -: Септември 11, 2009, 10:34:18 am »
СЛВ може да показва кармично обвързване само с ретро управител или ако управителя съвпада с ЮЛВ и то в дома където е управителя,тъй като задачата на СЛВ е вече активирана и натоварена със следствия от минал живот,но и там е възможно да е имало някакво объркване/зарязване на целта и много други ...  ;)

Ами сигурно е имало.Аз и в тоя живот бягам като дявол от тамян от некои работи!Страаах...
И аз на тоя автор му се зачудих да ти кажа.... ;D

*

sunrain

• 6710
« Отговор #42 -: Септември 11, 2009, 10:40:40 am »
Вероятно се има предвид, че децата ще са карма, тежки отговорности, грижи по 5 дом. Не е описано добре.

При мен северния е в 11, в съвпад с Плутон, южния е в 5.. в знаците Везни/Овен, трябвало да се откажа от децата, тъй ли. Е да, не съм бързала деца да правя, така се стекоха нещата, но пък отказ ... наистина доста крайно, незнам може и така да трябва.  
 Въпреки това как мога да го сторя, след като си нося опита от минал живот по 5 дом, след като знам, че имам потенциала да възпитам и дам много от себе си, след като дори ми е хрумвало да си отворя детски център, където да има забавления за малките, докато големите си гледат своя кеф.  :P    
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #43 -: Септември 11, 2009, 10:44:50 am »
нухе , донякъде съм съгласна с теб.но...само донякъде!защото говорим за сатурн.а той дали е стационарен,ретро или директен , все си е сатурн. ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Mia21

• 2502
« Отговор #44 -: Септември 11, 2009, 10:49:18 am »
Вероятно се има предвид, че децата ще са карма, тежки отговорности, грижи по 5 дом. Не е описано добре.

При мен северния е в 11, в съвпад с Плутон, южния е в 5.. в знаците Везни/Овен, трябвало да се откажа от децата, тъй ли. Е да, не съм бързала деца да правя, така се стекоха нещата, но пък отказ ... наистина доста крайно, незнам може и така да трябва.  
 Въпреки това как мога да го сторя, след като си нося опита от минал живот по 5 дом, след като знам, че имам потенциала да възпитам и дам много от себе си, след като дори ми е хрумвало да си отворя детски център, където да има забавления за малките, докато големите си гледат своя кеф.  :P    

Според мен е точно обратното.Явно с децата си е така,както трябва.По сферата на 11-ти има какво да учиш...Ама знам ли и аз вече...

*

Марая

• 28287
« Отговор #45 -: Септември 11, 2009, 10:49:27 am »
възлите са карма сами по себе си! и за мен е така , и аз бих казала СЛВ-5-ти следното:
вашата карма и задача в този живот е творчеството и любовта,забавлението и децата.в предишен живот сте получавали повече отколкото сте давали. сега следва да се научите да обичате и да създавате ,да творите и раждате.... :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
« Отговор #46 -: Септември 11, 2009, 10:54:34 am »
Мia21, разбира се, че по 11 дом трябва да е стремежа към развитие. Не съм го отрекла. Разсейваш се нещо, съвсем друго имах предвид.  :) Казах, че според мен отказ от делата по 5 дом е доста крайно мнение и тълкуване и обясних защо например така смятам аз.

« Отговор #47 -: Септември 11, 2009, 10:58:20 am »
Ааа вижте кво намерих, темите се припокриват....Марая, явно по това време започват да те човъркат някви  въпроси, свързани с кармата  :) http://astrosite.org/forum/index.php/topic,2507.0.html

има разлика в темите! въобще не се припокриват.тук говорим за натала , а там за транзитите.... ;D,аспектите ;D.
а и вече беше тръгнало усирането в друга тема , по отношение на нодалната ос.
нищо не ме човърка по отношение на кармата. ;D ;D тези аспекти ги преживях,да му мислят другите.и да се учат. ;) :)

Знам Марая, нарочно не се поправих, но ми стана интересно - темите и двете са зададени от теб и то горе-долу с разлика от 1 година. Това ми направи впечатление. Тогава конкретно за теб как си го преживяла ми е интересно. Какво е било усещането него време и сега ?

*

Mia21

• 2502
« Отговор #48 -: Септември 11, 2009, 11:01:18 am »
Мia21, разбира се, че по 11 дом трябва да е стремежа към развитие. Не съм го отрекла. Разсейваш се нещо, съвсем друго имах предвид.  :) Казах, че според мен отказ от делата по 5 дом е доста крайно мнение и тълкуване и обясних защо например така смятам аз.

Ами може и да съм разсеяна малко,понеже почти не съм спала,ама на мен твоя пост,т.к пишем и по-трудно улавяме интонацията,ми прозвуча все едно се чудиш,дали е така или не е така.Цитирам:"наистина,доста крайно,незнам може и така да трябва"...Заради това сигурно малко съм се подвела... ;)

*

veshti4ka

« Отговор #49 -: Септември 11, 2009, 11:05:25 am »
Е стига с тоя стационарен Сатурн,бре!  ;D Това е само едно от нещата.Сатурн си е Сатурн-закона,кармата,там където създаваш най-стабилна структура ако ще и да е вечна (стационарност).Носи си ограничения,стига си го отричала-да ги речем граници в които да се вместваме.На теб ти е кацнал на ЮЛВ в 4ти и те закотвя в дома,семейните ангажименти и т.н. и дава най-сериозните ти уроци и ограничения именно чрез тази област.Ако искаш го отричай,но си е факт.Можеш по цял ден да си разширяваш ума и да медитираш,но Сатурн в 4ти дом винаги ще те връща към семейните задължения и там каквато карма имаш да изплащаш в тази сфера! :D Сатурн на ЮЛВ може дори да блокира развитието на СЛВ в 10 дом! Защото семейните фактори и условия,тези в дома могат да бъдат доста ограничаващи или сурови.А и като цяло Сатурн обича познатото и сигурното...

Едит: Вещичке защо си мислиш,че именно управителя на ЮЛВ-Меркурий е ретро ? Това не говори за много "освободен" възел ако въобще мога така да се изразя  ::)
И недей се тряска,с Мерк/Юпитер във Водолей може и да си безпристрастна,но позицията им в 1 дом е трудна за постигане на обективност спрямо себе си  ;)

добре - а ти откъде знаеш, че на мен не ми е по-добре и се чувствам по-добре в къщи  ;)  и нямам проблем с извършването на семейните си задължения  :P  - все пак не забравяй, че там е и Луната на трон по дом и знак... така че зависи от гледната точка. за едни може и да е тежко задължение и закотвяне, а за други удоволствие... да имала съм тежки периоди за отработка в семейството, но те вече са минало...

относно ретро Мерка като управител на ЮЛВ - ми ретро е за да не забравям определени уроци от миналото и да не ги повтарям или пък да запазя определени знания.  доста от нещата, които зная в момента дори и не съм чела за тях някъде - ПРОСТО ГИ ЗНАМ и това е също от ретро Мерка. нещата са толкова многопластови, че не е редно да се съди за едно нещо строго специфично.

всеки човек е различен и факторите при едни влияят по един начин, а при други по друг начин и изобщо няма база за сравнение. хората са различни, на различни еволюционни нива и затова тълкуванията са толкова многопластови и строго специфични за всеки индивид...  аз си познавам своята си карта и наистина претендирам да зная кое как се отразява в личен план, а за бъдещето много не ми пука, защото то е грижа на собствения ми ум и ще е такова каквото аз си го направя  ;D ;D ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #50 -: Септември 11, 2009, 11:08:14 am »
Ааа вижте кво намерих, темите се припокриват....Марая, явно по това време започват да те човъркат някви  въпроси, свързани с кармата  :) http://astrosite.org/forum/index.php/topic,2507.0.html

има разлика в темите! въобще не се припокриват.тук говорим за натала , а там за транзитите.... ;D,аспектите ;D.
а и вече беше тръгнало усирането в друга тема , по отношение на нодалната ос.
нищо не ме човърка по отношение на кармата. ;D ;D тези аспекти ги преживях,да му мислят другите.и да се учат. ;) :)

Знам Марая, нарочно не се поправих, но ми стана интересно - темите и двете са зададени от теб и то горе-долу с разлика от 1 година. Това ми направи впечатление. Тогава конкретно за теб как си го преживяла ми е интересно. Какво е било усещането него време и сега ?

с много любов и грижа за другите :),аз цял живот съм така....,ако не се грижа за другите -страдам.

*

Uran

• 6041
« Отговор #51 -: Септември 11, 2009, 11:22:10 am »
Ako СЛВ съвпада с управителя на ЮЛВ за какво се борим?

*

Синухе

• 4978
« Отговор #52 -: Септември 11, 2009, 11:25:24 am »

добре - а ти откъде знаеш, че на мен не ми е по-добре и се чувствам по-добре в къщи  ;)  и нямам проблем с извършването на семейните си задължения  :P  - все пак не забравяй, че там е и Луната на трон по дом и знак... така че зависи от гледната точка. за едни може и да е тежко задължение и закотвяне, а за други удоволствие... да имала съм тежки периоди за отработка в семейството, но те вече са минало...

Просто ти показах другата страна на Сатурн,която не е за пренебрегване.Виж нормално е да се чувстваш по-добре,защото ЮЛВ е там където са нашите навици и където се чувстваме естествено,защото ни е познат опит.Но именно тук се крие голямата опасност и ограничение за всички ни-да легнеме на ЮЛВ и да спинкаме и така да пренебрегнем задачата на СЛВ !  ;)

*

veshti4ka

« Отговор #53 -: Септември 11, 2009, 11:26:38 am »

първото което ми хрумва е да продължиш започнатото от минал живот в тази инкарнация

*

Синухе

• 4978
« Отговор #54 -: Септември 11, 2009, 11:28:09 am »

В какъв смисъл за какво да се бориш? Щом си тука значи има защо.

Това може да е задължително условие да се използват наработените качества на планетата от минал живот,в сферата на дома на СЛВ, а не в тази на ЮЛВ.Вероятно постиженията по нея ще се отдават лесно.Може и да е някакъв талант,който завършваш от миналото или някакъв път.

*

veshti4ka

« Отговор #55 -: Септември 11, 2009, 11:29:40 am »
Просто ти показах другата страна на Сатурн,която не е за пренебрегване.Виж нормално е да се чувстваш по-добре,защото ЮЛВ е там където са нашите навици и където се чувстваме естествено,защото ни е познат опит.Но именно тук се крие голямата опасност и ограничение за всички ни-да легнеме на ЮЛВ и да спинкаме и така да пренебрегнем задачата на СЛВ !  ;)

аааааааааа не, аз си спинкам на ас-то в момента  ;D ;D ;D ;D ;D  

разбирам прекрасно какво имаш в предвид, нооооооо ... няма страшно - до около 30тата година година си лежкунех на ЮЛВ, но Сатурн като ме изпра по задника и ми предаде начален старт  :-[  а вече нямам спиране, щото ми е интересно... тъй че споко  ;)

*

sunrain

• 6710
« Отговор #56 -: Септември 11, 2009, 11:30:57 am »
нухе , донякъде съм съгласна с теб.но...само донякъде!защото говорим за сатурн.а той дали е стационарен,ретро или директен , все си е сатурн. ;)

Не съм много сигурна, но освен, че Сатурн си е Сатурн, стационарната фаза не е ли дори още по-голямо задържане и застой, сякаш времето спира?
 Тук говоря само принципно разбира се, предвид това, че се обсъжда един изолиран аспект.    
Дори да се счита за кармична награда, аз бих си го обяснила като един вид фиксиране, концентрация, закотвяне, един стар дух, както се твърди, сигурно има такива по-специални "задачки", та понякога и ограничения, не е толкова страшна тази дума, нали спънките форсират израстването.       

*

Uran

• 6041
« Отговор #57 -: Септември 11, 2009, 11:35:07 am »

В какъв смисъл за какво да се бориш? Щом си тука значи има защо.

Това може да е задължително условие да се използват наработените качества на планетата от минал живот,в сферата на дома на СЛВ, а не в тази на ЮЛВ.Вероятно постиженията по нея ще се отдават лесно.Може и да е някакъв талант,който завършваш от миналото или някакъв път.
Ами аз си се занимавах със сферата на дома на СЛВ, но...в тийн възрастта. :) :) Понеже говорим за Венера- с изкуство, но не бих казала, че съм много добра. Там човек не трябва да е добър, а гениален. ;D ;D ;)
Изведнъж спрях да се занимавам с изкуство и тръгнах в противоположната посока- точни науки. :) :)

*

Синухе

• 4978
« Отговор #58 -: Септември 11, 2009, 11:43:17 am »
Ами аз си се занимавах със сферата на дома на СЛВ, но...в тийн възрастта. :) :) Понеже говорим за Венера-

А как си със социализацията?Интересното е,че кармични връзки са ти кодирани като срещи покрай пътят на СЛВ или призванието ти (макар че то не е само по СЛВ).Възможно е и да продължаваш кармичен урок по обвързване,по зачитане на чужди интереси или еротичните нужди на тялото ти,както и много други,но ти си знаеш картата разбира се  ;) Можеш да споделиш още някои наблюдения за тази позиция тъй като е интересна и какво става с упр на ЮЛВ и има ли аспект с Венера?

*

Синухе

• 4978
« Отговор #59 -: Септември 11, 2009, 11:48:05 am »

до около 30тата година година си лежкунех на ЮЛВ, но Сатурн като ме изпра по задника и ми предаде начален старт

По принцип до първият Сатурнов възврат,повечето хора си стоят спокойно на Южното възелче (то е с природата на Сатурн/Луна)  ;D
Разбира се има изключения-виждал съм много млади хора да си активират мноооого от рано СЛВ сами,целенасочено,но те често имат я там Марс,Слънце или Юпитер-нещо огнено да ги импулсира и отделно да не се бавят,при други мисля като при повечето се забелязва бумеранг между двата възела (я малко там,пък после тук),докато след 1ият Сатурнов възврат горе долу миналото (ЮЛВ) и приключването на задачите му се изчерпва и се тръгва по адекватно по СЛВ.Това е много обобщено и не работи за всички карти едно към едно,но поне аз имам такива наблюдения.