Здравей Гост

мидпойнтите в хороскопа

• 116 Отговора
  • 22842 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re: мидпойнтите в хороскопа
« Отговор #100 -: Януари 02, 2012, 10:22:02 am »
Не че ще кажа някаква новина, но ще съобщя лично наблюдение: транзитен Уран в мидпойнти Слънце/Венера и Луна/Венера действа като отстраненост от лични взаимоотношения и стремеж към необвързаност (Венера е У7 в разглежданата натална карта).

Надали стремежът към необвързване, индикиран от мидпойнти,  ще е много силен.
По-скоро съвпадът ще се прояви като не дотам традиционно обвързване.
И тогава въпросът опира до възможност и желание на партньора да приема нетрадиционно обвързване:)

Няма ли индикации в радикса на човека  за вкус към нетрадиционно обвързване? Ако има, със съвпад или без съвпад на тр.Уран върху мидпойнт, тоя стремеж се проявява. 

По-скоро човек ще забележи у другия желанието за необвързване, ако във въпросния момент при него има потребност от обвързване, дори да е за кратко – например, активирана натална Луна.

Човекът, за когото говоря няма традиционен брак, но желанието за свобода се подчертава още повече при транзитът на Уран през тези мидпойнти. Изразява се в дейности, ориентирани предимно към себе си. Разбира се, че е преходно това състояние и един подчертан мидпойнт не може да се сравнява със заложбите които дава наталната карта. По пак казвам, че при предишния съвпад на Уран с въпросните мидпойнти - реакцията на родения беше отново същата - засилване на стремежа към индивидуална свобода. Вероятно има значение и в кои знаци се намират мидпойнтите. В случай имаме Овен/везни - знаци които сами по себе си са свързани с брака и индивидуалността.

но ти си права, че една връзка може да се разклати много лесно при прехода на уран през такъв мидпойнт, особено, ако е съчетано с уранова опозиция в картата на постоянния партньор.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Grace

• 2257
« Отговор #101 -: Януари 02, 2012, 10:23:45 am »
Марая, един въпрос към теб :

транзита на Нептун и Хирон върху твоя МП Сл/Луна са почти приключили, би ли споделила как мина той при теб?

на мен ми предстои доста дълъг съвпад / с ретроградието / на Нептун през моя МП Сл/Луна на 1* Риби. А Нептун ми е важен, защото У7.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #102 -: Януари 02, 2012, 01:18:22 pm »
Марая, един въпрос към теб :

транзита на Нептун и Хирон върху твоя МП Сл/Луна са почти приключили, би ли споделила как мина той при теб?

на мен ми предстои доста дълъг съвпад / с ретроградието / на Нептун през моя МП Сл/Луна на 1* Риби. А Нептун ми е важен, защото У7.

Ако се разтърсиш из моите постове ще прочетеш...на различните етапи /три пъти/ какво съм изпитвала и на ментално и на емоционално ниво...Като събитийност ми донесе връзка с мъж...,чиято луна е в съвпад с нептун...Имам аспект на този МП с юпитер в близнаци.../неговото слънце е в близнаци/ Орбисата е 3*...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Grace

• 2257
« Отговор #103 -: Януари 02, 2012, 01:52:26 pm »
да, ще търся да прочета  :blink:

много интересно наистина, Юпитер = МП Сл/Луна и при това е в 7 дом.

Нептун при теб У ИЦ - имаше ли край на нещо или с дома? или просто те засегна много дълбоко, психологически, човека, както се казва, " до дъното на душата"  ?

*

Марая

• 28287
« Отговор #104 -: Януари 02, 2012, 02:14:53 pm »
да, ще търся да прочета  :blink:

много интересно наистина, Юпитер = МП Сл/Луна и при това е в 7 дом.

Нептун при теб У ИЦ - имаше ли край на нещо или с дома? или просто те засегна много дълбоко, психологически, човека, както се казва, " до дъното на душата"  ?

Опити за измама...от страна на други хора по отношение на дома...Смяна на дом...,а иначе по отношение на любовта си беше просто не дълбоко , а най-дълбоката точка в океана...И двамата се отзовахме там... ;D..,без да искаме...сякаш в началото..,а когато потънахме разбрахме , че към това сме се стремяли...дълго време...
При мен това е аспекта на Пепеляшка... :wub:

ЧНГ..,забравих да ти честитя новата година...Късмет, любов и здраве ти желая! :wub:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Grace

• 2257
« Отговор #105 -: Януари 02, 2012, 02:33:25 pm »
благодаря  :blink: и на теб, ЧНГ, пожелавам здраве на цялото семейство, късмет и да си мноого обичана жена през новата година !   :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #106 -: Януари 02, 2012, 02:35:50 pm »
благодаря  :blink: и на теб, ЧНГ, пожелавам здраве на цялото семейство, късмет и да си мноого обичана жена през новата година !   :blink:

:wub:..Да съм обичана от който трябва... ;D...С Плутон на МЦ...няма как да бъдеш обичан от всички..,слд като си избрал ролята на чистач...при инкарнирането... ;D

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #107 -: Април 10, 2012, 07:29:16 pm »
Имам един въпрос, ще съм благодарна за мнение...

Разглеждам взаимоотношения между мъж и жена, като включвам и мидпойнта слънце/луна.

Марса на жената е в Бинонагон с мидпойнта на мъжа

АЦ на мъжа е в септил с МП на жената

За какво биха могли да говорят така наречените кармични аспекти към МП при синастрия?- негативен..позитивен ньоанс :-\?
« Последна редакция: Април 10, 2012, 07:35:47 pm от zikovu »
"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

Yaya

• 2265
« Отговор #108 -: Ноември 21, 2012, 02:48:34 pm »
Един въпрос за мидпойнтите - в случая при мен е Сатурн/Нептун. Сатурн и Нептун са в квадрат - 89гр.
На 141гр от Сатурн е Венера, а
на 139гр от Нептун е пак Венера.

Все пак, окръжността има 360гр.... ;D ;D броя от 10 минути и не излиза. Както и да е.

Мисълта ми е кой е мидпойнта на Сатурн/Нептун - дали Венера е там (откъм дългата дъга на градусите) или се гледа разстоянието в квадрата между тях, т.е. на 45гр от всяка планета.
Астрокома ми го дава в табличката на 7гр и 58" в Скорпион, значи не е Венерата (която ми е в Телец), но дали е така?

(изследвам си съвпада на Венера с Хирон в Телец и търся причини за някои събития  ;))
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Papy

• 4343
« Отговор #109 -: Ноември 21, 2012, 03:03:33 pm »
Смятай и минути, аз ги изкарах 369, нещо множко :)
За мидпойнтите се взема дължината на дъгата на всяка планета, сметната от овен, събират се, делят се на 2 и там е мидпойнта
Например: 28* овен и 28*близнаци (=88*)=>28+88=116/2=58* от овен, което е 28* телец, там е мидпойнта

Справка:
http://www.astrophoenix.at/astrologie_bg.htm
« Последна редакция: Ноември 21, 2012, 03:10:44 pm от Papy »

*

Yaya

• 2265
« Отговор #110 -: Ноември 21, 2012, 03:26:24 pm »
не съм объркала, нали казвам, че 10 мин броя и смятам.... и излизат странни неща.....  ;D ;D ;D Пък знам ли....
ей ме, на. Като ида вкъщи на по-спокойно пак ще броя, но..... Започнах да си проверявам картата, като разбрах, че тригона на Сатурн и Венера не е тригон  ;D

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Grace

• 2257
« Отговор #111 -: Ноември 21, 2012, 04:45:51 pm »

ето един линк за улеснение на тези, които нямат програма за изчисление на midpoints

http://www.noendpress.com/pvachier/midpoints/index.php

*

Yaya

• 2265
« Отговор #112 -: Ноември 21, 2012, 05:19:36 pm »
ок, мерси за табличката.  ;D Толкова им се дзверих на градусите  ;D Е, успокояващо е, че не е Венерата на мидпойнта, но остава проблема, че е неаспектирана

А Шопенхауер

*

Papy

• 4343
« Отговор #113 -: Ноември 21, 2012, 07:24:11 pm »
Цитат на: akruks
... тресе ме и мен от няколко дни ретроградния Мерк в моя 3д в точен секстил е с моя Мерк У1 в 1д  :rolleyes:
виж ти  :blink:

На мен ми мина през слв, ама нищо не донесе
Аз си мислех, че възлите са ми неаспектирани, а то се оказа, че доста мидпойнти са в/у тях-някои точни, други - в допустимия орбис-2*

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #114 -: Септември 12, 2013, 05:22:12 pm »
Някой има ли лични впечатления от съвпад на дирекционна планета с мидпойнт ,по -конкретно ме тревожи предстоящ  дир.Сатурн на Сатурн/Марс.Преди 4 год. преживях транзитен Сатурн на този Мидпойнт,а транзитен Уран беше в опозиция,на другия край на остта.В резултат,животозастрашаващ инцидент,счупени кости и две операции.Да очаквам ли по-силно проявление на дир.Сатурн.И евентуално как да отработя аспектта.

« Отговор #115 -: Септември 12, 2013, 08:12:00 pm »
Здравейте, има ли опция за автоматично отбелязване на мидпойните в/у картата в астрокома, намерих само таблиците, допълнително ли трябва да ги нанасям :(
Всичко е възможно. Невъзможното просто отнема по-дълго време.

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #116 -: Септември 12, 2013, 08:31:07 pm »
Мисля,че нямаше,аз ползвам мидпойнт калкулатор от др.програми и по-важните си ги знам.