Здравей Гост

Лява полусфера, дясна полусфера

• 41 Отговора
  • 8306 Прегледи
Re:Лява полусфера, дясна полусфера
« Отговор #20 -: Октомври 04, 2009, 06:57:52 pm »
Ох, ужасно е  ;D Сега пък естъпила на десния и се върти обратно на часковниковата стрелка  ??? ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #21 -: Октомври 04, 2009, 06:58:49 pm »
Ох, ужасно е  ;D Сега пък естъпила на десния и се върти обратно на часковниковата стрелка  ??? ;D

Ето това е реалното и положение. Така и го виждам и аз и освен това не се променя.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #22 -: Октомври 04, 2009, 07:05:44 pm »
Момичета, с две думи "проблемът е във вашия телевизор"  ;D. Току що четох в мрежата, че това е може би една от най-добрите компютърни илюзии, казват че посоката може да се промени, ако се съсредоточим в ханша. Е, аз не мога и не мога да я  сменя, върти ми се само по часовнокивата стрелка. Преди няколко години, мисля Валда, беше пуснала тема с много добри илюстрации-илюзии. Ако я намеря, ще сложа линк.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

veshti4ka

« Отговор #23 -: Октомври 04, 2009, 07:09:57 pm »
абе мацки, това е компютърна програмка - не можете да я контролирате със собствения си мозък - ама че сте оптимисти  ;D ;D ;D ;D ;D  тази програмка си има задание - толкоз завъртания на едната и толкоз завъртания на другата страна  :P  помислете малко, не оставяйте да ви води написаното в статията и собствения ви поглед - понякога погледа лъже. замислете се - това е невъзможно един да го вижда на едната, а друг на другата страна или пък един път така и един път вака - има си задание и то се изпълнява от програмата.

не се лъжете по въртенето, което виждат очите ви - завъртанията по часовниковата стрелка са две-три, а обратно са много повече. предполагам, че това е така защото се предполага, че са малко хората които ще го забележат...

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #24 -: Октомври 04, 2009, 07:12:31 pm »
Вещичке, никой не твърди, че контролираме компютъра с мозъка си  ;D.
Идеята е, че мозъка контролира възприятията ни.

*

veshti4ka

« Отговор #25 -: Октомври 04, 2009, 07:17:45 pm »
Вещичке, никой не твърди, че контролираме компютъра с мозъка си  ;D.
Идеята е, че мозъка контролира възприятията ни.

бе да бе - туй на го имам в предвид  :P  ама това си е компютърна програма и нема как един да види едно, а друг друго - това си е заложено в програмата все пак и така ти омотва възприятията, че евалата на програмиста  :-[

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #26 -: Октомври 04, 2009, 07:31:56 pm »

Това е още една илюзия. От коя страна на сградата е прозореца-ляво или дясно?

Как да не може един да види едно, а друг-друго? Това е първото нещо, на което трябва да се научим. Може би това е и единствения свободен избор, който имаме - начина по който възприемаме заобикалящия ни свят? Нямам предвид на черното да казваме бяло  ;)

*

Nebesna

« Отговор #27 -: Октомври 04, 2009, 09:35:23 pm »
Е, това вече го виждам като променящо се. Ако съсредоточиш погледа си върху горния корниз, тогава прозорецът е отляво. Ако съсредоточиш погледа си върху долния корниз - от дясно. В първия случай е отворен навън, а във втория случай-навътре. Съжалявам, но в първата картинка не можах да открия илюзията.

Има един много интересен тест с кубчета за оценка на зрителната умора. Ако го открия ще го кача тук.

*

ga3l

« Отговор #28 -: Октомври 13, 2009, 09:01:15 pm »
Ее., тоя прозорец е неточно нарисуван., по-точно са го нарисували усукан .. Каква е илюзията в случая не мога да разбера., това си е направо измама .. ;D  

Ето и от мен една илюзия: http://apod.gsfc.nasa.gov/apod/ap091004.html

« Отговор #29 -: Октомври 13, 2009, 09:46:35 pm »
    Аз съм май доста смотана  :D :D - на мен тооо прозорец ми се струва в средата - ни отляво ни отдясно  ;D ;D ;D ;D.  А долната илюзия - хич не ме впечатли даже....

« Отговор #30 -: Октомври 13, 2009, 09:50:15 pm »
     А долната илюзия - хич не ме впечатли даже....

Е, прочети условието де! ;) Всъщност цвета на двете квадратчета с буквите е един и същ.  :)
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #31 -: Октомври 13, 2009, 09:52:40 pm »
   Е да де, аз веднага го отбелязах тоо факт, после прочетох условието - за да разбера къде е илюзията - ама явно не съм в състояние да отбелязвам че има илюзии въобще.

*

kris

• 2298
  • (:
« Отговор #32 -: Юни 19, 2010, 07:16:40 pm »
 :blink:
« Последна редакция: Декември 22, 2013, 09:51:38 pm от kris »

*

kris

• 2298
  • (:
« Отговор #33 -: Юни 20, 2010, 02:44:16 am »

« Последна редакция: Декември 22, 2013, 09:52:05 pm от kris »

*

gal

• *
  • 351
« Отговор #34 -: Декември 18, 2010, 06:20:58 pm »
А аз на това ..   / ма бая се озорих първия път докато скивам нещо, де ..  :P

Only the open mind can be ready to listen to something that goes against it. The closed mind can listen only to that which supports it.

*

Uran

• 6041
« Отговор #35 -: Януари 04, 2011, 03:21:28 am »
Чайник, чашка, прозорец?

*

gal

• *
  • 351
« Отговор #36 -: Януари 04, 2011, 07:22:52 pm »
Да!  :blink: И слънце ..
Only the open mind can be ready to listen to something that goes against it. The closed mind can listen only to that which supports it.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #37 -: Януари 04, 2011, 08:19:48 pm »
И аз успях, голям кеф, чайника е повдигнат и от него се изсипва течност в чашата. Не го държи ръка, просто си виси във въздуха.

За тези, които се чудят как става номера - погледнете към картинката, но фокусирайте погледа си зад нея  примерно на 10-20 см и споделета резултата

« Отговор #38 -: Януари 04, 2011, 08:39:46 pm »
Аз пък нищо не виждам,може би само някакви малки фигури,нещо като делфини или фигури на мъж и жена  :-\

*

gal

• *
  • 351
« Отговор #39 -: Януари 04, 2011, 10:19:18 pm »
Я опитай да се приближиш много близо до монитора и после бавно се отдалечавай, докато намериш фокуса ..  :P