Здравей Гост

Крупни бизнесмени и предприемачи

• 262 Отговора
  • 40027 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Крупни бизнесмени и предприемачи
« Отговор #140 -: Октомври 17, 2009, 11:40:05 pm »
Айдеее,ся Марая пусна бомбата и ша стани страшно.  :P Кой пък те излъга,че измежду бедните хора не може да има духовно богати? Аз лично измежду богатите рядко съм виждала,да не кажа никога,духовно богати. И отиде темата за предприемачествотооооо.  ;D
Лягам си,щото утрото е по-мъдро от вечерта.  :-*

а защо някой трябва да ме лъже? :o и нима нямам право да си правя изводи?! не може да си беден ,да нямаш какво да ядеш , да нямаш къде да спиш и да си духовен. не може да си хрраниш децата с духовна храна , защото доколкото знам и твойте обичат пържолки. ;D познавам много хора скарлет.повече отколкото можеш да си представиш. участвала съм и участвам дейно в обществения живот на няколко политици и партийни централи. аботя и си гледам децата , имам пари ,коли и имоти , имам и много деца , имам много приятели и познати. покай ванга познавам ВСЯКАКВИ ХОРА.
СИРОМАХ ЧОВЕК-ЖИВ ДЯВОЛ!ДУХОВНИТЕ ХОРА НЕ ГОВОРЯТ ЗА ДУХОВНО.ТЕ ГО ИЗЛЪЧВАТ И УЧАТ ДУГИТЕ НА СЪЩОТО.ДУХОВНИТЕ ХОРА СА БОГАТИ ХОРА. БЕДНИТЕ НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ДУХОВНИ! НАВЯРНО ПРАВИШ РАЗЛИКА М/У ВЯРВАЩИ И ДУХОВНИ!

ПОЗНАВАМ МНОГО БОГАТИ ХОРА! ПОЗНАВАМ И МНОГО ДУХОВНИ ХОРА!ПОЗНАВАМ БЕДНИ ХОРА!ПОЗНАВАМ И МНОГО ЛАЙЦИ ,СКРИТИ ЗАД АСТРОЛОГИЯ ,НОМЕРОЛОГИЯ И ЕЗОТЕРИКА.
ВСЕЛЕНАТА СЕ ГРИЖИ ЗА ВСЕКИ И ДАВА ВСЕКИМУ СПОРЕД ЗАСЛУГИТЕ.
НЕ ПРИЕМАМ СЪВЕТИ ОТ ХОРА ,КОИТО СЕ КРИЯТ ЗАД ДУХОВНАТА МАСКА , А ТЪРСЯТ ДЕБНИ ПАРИ И ПОЛЗВАТ ЦЕНОРАЗПИСИ ;D.
НЕ МОЖЕ , ЧОВЕК , КОИТО ИМА ПРАЗЕН ХЛАДИЛНИК ,ДА МИ ДАВА ДУХОВНИ СЪВЕТИ.
айде стига сме се крили зад духовното , търсейки оправдания за ежедневието и неуспехите си! ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Mia21

• 2502
« Отговор #141 -: Октомври 17, 2009, 11:41:47 pm »
Кайли,мен шефа не ме интересува какво кара,по-важно ми е дали мен ме устройва работата и заплатата,която ми дава.
Или приемам работата и работя за тези пари,за които съм се договорила или го сменям за някой друг.Въпросът е,ако напусна и нямам друга работа какво ще стане-той ще продължи да си кара лъскавата кола,а аз няма да имам и два лева в джоба.Усети ли къде е разликата?!
Не трябва да се гледа в паницата на другия.Моите възможности са тези на този етап,неговите други.Ако не ми отърва,намирам начин и си правя свой бизнес.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #142 -: Октомври 17, 2009, 11:49:36 pm »
Миа, не е така, повярвай ми, достатъчно дълго и достатъчно внимателно съм обмисляла всички налични факти и обстоятелства.
За да си направиш собствен бизнес, той ще е дребен до среден, трябва да има достатъчно платежоспособно търсене, иначе няма как да ти оцелее бизнеса. А за тази цел трябва да има пари у населението, а не те да се прибират от единици, каращи скъпи коли, защото парите тия единици няма да ти ги дадат на теб, те си пазаруват отдругаде.

А заплатата в България не е достатъчна и това се знае от всички. Обаче всички работодатели държат ниска заплата, за да изкарват в пъти по-висока норма на печалба. Така че където и да отидеш в рамките на държавата, парите няма да ти стигат. С много малки изключения за определени специалисти. Обществото ни е бедно и болно, какъв бизнес ще развиваш в такова общество или къде ще търсиш по-висока заплата в рамките на тоя кръг?
Аз имам навика, като минавам по магазините, да се заслушвам в разговорите на продавачките, няма оборот никъде в малките или средни магазинчета, мини през пазара, мини през пешеходните зони, пари няма. Имаше докато банките даваха кредити и хората купуваха на кредит. Просто 90% от парите се прибират и не се инвестират обратно. Не чете ли каква част от бизнеса фалира? Скоро имаше статистика.

*

kaily

• 5145
« Отговор #143 -: Октомври 17, 2009, 11:53:11 pm »
Марая, колко даваш на домашната помощница, която търсиш?

*

Mia21

• 2502
« Отговор #144 -: Октомври 17, 2009, 11:57:50 pm »
В момента сме във финансова криза.Не само ние-целият свят.И сега какво да правим?!Да напуснем,защото са ни ниски заплатите и ни е яд на шефа,да легнем по къщята и да чакаме да умрем.Ами и така не става.

За бизнеса си права.Не е сега момента,изтървахме го.Беше преди години.Ще чакаме по-светли времена.

Горката тема,съвсем се увлякохме... :-[
« Последна редакция: Октомври 18, 2009, 12:03:31 am от Мia21 »

*

Марая

• 28287
« Отговор #145 -: Октомври 18, 2009, 12:00:21 am »
В същото време шефът му кара джип с еднакви номера и не го и кара, ми си има и шофьор.

това е проблема в Б-я! всичко си има цена! и това да имаш шофьор се плаща :).
Ти ми говориш за варианта, при който аз давам нещо и в замяна получавам нещо равностойно, аз ти говоря за българския вариант, при който аз давам себе си, в замяна на което получавам недостатъчно за оцеляване дори.

търси грешката в себе си! това ,че не си попаднала на добър работодател ,не е само негов проблем ;) , а и твой!

Нали по закон имаш право да избираш за кой доставчик да се вържеш.

да!но пазара е разпределен. ;D ;D в софия е чез!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #146 -: Октомври 18, 2009, 12:03:19 am »
Марая, колко даваш на домашната помощница, която търсиш?

450 евро месечно! без ангажимент към готвене!

*

kaily

• 5145
« Отговор #147 -: Октомври 18, 2009, 12:09:42 am »
Миа, не знам на колко години си, обаче ние сме в перманентна криза от 20 години. Освен това другите страни вече излизат от кризата. Освен това имам предостатъчно близки познати от други страни на Европа - Франция, Испания, Италия, Германия, Полша, Унгария. И мога да ти гарантирам, че у нито един от тия ми приятели не съм усетила паника от кризата. В Испания една приятелка остана без работа, от две години е там, дават и по 1000 евро месечно обезщетение.
Така че не е причината кризата, промили са ти мозъка, преди това беше преходът виновен, после Европа искаше да изравним всички цени с нейните, обаче отбележи без цената на стоката работна сила, после Европа искаше акцизи, после дойде кризата - причини от 20 години непрекъснато се намират.

Цитат
и това да имаш шофьор се плаща
Марая, не знам осъзнаваш ли, че се плаща, ама от работника, който получава по-малко, за да има собственикът достатъчно за джип и личен шофьор, някои се гласеха и хеликоптер да си купуват миналата година, познавам такива работодатели, да си ходят до хотела на морето бързо, и хеликоптерът да каца на покрива на палата им, който щяха да вдигат в Банкя.

Няма добър работодател в България, или ако има, те са единици, масова практика е да се плаща мизерно. Ако не вярваш, отвори сайтовете за работа. Именно, в София е ЧЕЗ, а на пазара на труда е 90% мутроработодател. Имаш толкова избор за работа, колкото и за друг електроразпределител. На теория имаш възможности за избор, на практика нямаш.
Що се правиш, че не разбираш.

450 евро с осигуровки ли? Колко часова работна седмица?

*

Nebesna

« Отговор #148 -: Октомври 18, 2009, 12:17:10 am »
450 евро с осигуровки ли? Колко часова работна седмица?

Засрами се, вече го обърна на пазарлък.  :-[

върви да си спамиш в темата за втори дом.

*

Марая

• 28287
« Отговор #149 -: Октомври 18, 2009, 12:19:16 am »
кайли , не ми се спори по темата , защото всеки гледа от своята камбанария. българина винаги гледа в чуждата паница  >:( и това е основния проблем! затова е много тудно и на такива като мен. знам за какво говориш ,но приеми ,че всяко правило има изключение. не може само мутрите да се визират.още повече точно сега не е много здравословно. ;D ;D ;D.
за личните неща ,ще ти пиша на лични. наистина ми трябва жена.ще бъда благодарна ,ако ми помогнеш!

*

kaily

• 5145
« Отговор #150 -: Октомври 18, 2009, 12:20:34 am »
Драга, уточнявам детайли, къде видя пазарлък?
Имам човек, който мога да и предложа, щото тя се оплаква, че няма свестни.
Само че тоя човек ще иска подробности.
Освен това и двете, че и трите с Марая сме бизнесмени и сме абсолютно наясно, че всяка една оферта е ценна с детайлите си, а не без тях.
Какво значи пазарлък, моля ти се? Да попитам колко часова работна седмица, как се работи и как е с осигуровките? Твоите служители при назначаването си не питат ли същото, как изобщо ти хрумна да наречеш уточняването на тия важни детайли пазарлък, с какъв акъл?

Марая, българинът не гледа в чуждата паница, на мен ми стана изключително болно и обидно в чужбината ,когато един грък почна с жал да говори за българите и да ми обяснява как ние сме навсякъде в Гърция и вършим черната работа. И наистина изпитваше жал към нас като към прокълнат народ, това ме жегна, признавам си.
Един евреин, младо момче студентче, същото, в Израел има много българи. И той така гледаше.
Разпръснали сме се по цяла Европа и навсякъде ни гледат с ирония, подигравка или в най-добрия случай със съжаление.
Боли ме за народа, пък вие както искате.

Затова искам и карти на български предприемачи, на Черепа примерно, на Валентин Моллов, на Тилев, на некой от групировката ТИМ, на СИК, ВИС или поне на Иво Карамански - все предприемачи от сой.
« Последна редакция: Октомври 18, 2009, 12:26:22 am от kaily »

*

Nebesna

« Отговор #151 -: Октомври 18, 2009, 12:26:15 am »
Не му е тука мястото. Обърни се на лични.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #152 -: Октомври 18, 2009, 12:30:30 am »
Затова искам и карти на български предприемачи, на Черепа примерно, на Валентин Моллов, на Тилев, на некой от групировката ТИМ, на СИК, ВИС или поне на Иво Карамански - все предприемачи от сой.

Кайли,представяш ли си да имат като твоята карта,с хиляди аспекти показващи богатство.Ще падна направо! ;D ;D ;D
Хайде лягам си вече!Лека нощ! :-*

*

kaily

• 5145
« Отговор #153 -: Октомври 18, 2009, 12:32:17 am »
Ми затова искам да видя, представям си и това, затова ми е много любопитно какво ще им излезе от картите.
То и аз си лягам, че стана утре.
И до утре.  :)

*

Марая

• 28287
« Отговор #154 -: Октомври 18, 2009, 12:33:25 am »
кайли, ;D ,аз на грък доверие нямам! той дори и да реве , не му знам гадните мисли.
като са толкова великодушни , що продават нашто сирене в америка с гръцки етикети.гамото маляка,стомани >:(.
еврейте ;D ;D ;D , майка ми е еврейка кайли ;D ;D ;D.целият и род е разпръснат по света.....
що да не работят българите в чужбина?! :o
а колко ЧУЖДОПОКЛОНИЦИ ИМА?!

*

Helo

« Отговор #155 -: Октомври 18, 2009, 12:36:28 am »
кайли, ;D ,аз на грък доверие нямам! той дори и да реве , не му знам гадните мисли.

Сигурно гърците казват същото за българите.  ;)

*

kaily

• 5145
« Отговор #156 -: Октомври 18, 2009, 12:40:08 am »
О, Марая, стига. На сестра ми мъжа и е грък (тоя беше друг грък) и за толкова години не е имало случай да ме разочарова.
Освен това е факт, че българи масово работят там защото са изгонени от немотията ,разбирай от ниските заплати на родните ни "бизнесмени" тук.
Та не виждам на кое точно не вярваш - че са ни прокудили като народ именно родните бизнесмени, или че той ни съжалява. Ми и да не ни съжалява, да ни се подиграва, от това по-леко ли ти става?

*

Nebesna

« Отговор #157 -: Октомври 18, 2009, 12:41:44 am »
ПРЕСТАНЕТЕ ДА МИ ОСПАМВАТЕ ТЕМАТА.
Кайли, пиши си в твоята тема.
Ще престана да пиша в тоя форум. вече ми писна тотално от егоизма на някои хора тук..

*

Марая

• 28287
« Отговор #158 -: Октомври 18, 2009, 12:45:53 am »
ПРЕСТАНЕТЕ ДА МИ ОСПАМВАТЕ ТЕМАТА.
Кайли, пиши си в твоята тема.
Ще престана да пиша в тоя форум. вече ми писна тотално от егоизма на някои хора тук..

извини ни небесна.... :( , ама исках да се защитя! щото съм богата и материално и духовно..... :'( и ми е много мъчно , когато говорят така .
ТРУДНО МУ Е НА ЕДИН БОГАТ ЧОВЕК ДА ПРИЕМЕ , ЧЕ ХОРА ,КОИТО ЕДИН КЕНЕФ НЕ СА ПОСТРОИЛИ ИМАТ ПРЕТЕНЦИЙ....

*

Nebesna

« Отговор #159 -: Октомври 18, 2009, 12:48:39 am »
А на мен ми омръзна да чета в темите си житейските драми и лиричните отклонения на Кайли. да си направи отделна тема за жертвите и да си пише вътре.