Здравей Гост

мъдрите мисли на астросайта-виртуалния ни дом

• 129 Отговора
  • 34649 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
тук предлагам , да поставяме наистина само мъдри мисли с цитат ,като посочваме и автора им. но тук без шеги и офтопик. който ,когато се сети и има желание и възможност да се включва , възможно е да са и повече от два три реда , но да не прекаляваме.струва ми се , че ще бъде есенциална част за всички ни.
наред с това , няма да се забравят стойностните неща в нашта "виртуална библиотека". :) ;)
очаквам да се включите :) :-*

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

Re:мъдрите мисли на астросайта-виртуалния ни дом
« Отговор #1 -: Октомври 21, 2009, 11:28:20 pm »
Moonlady:

"Кардиналните квадратури на Сатурн не ти оставят възможност
за избор, просто си принуден да действаш и то в доста стеснени граници"

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #2 -: Октомври 22, 2009, 01:33:52 pm »
Daisy696 (независимо кой е автора,това е от неин пост)

Ако една планета се намира в последния градус на който и да е знак от Зодиака, т.е 29 до 30 градуса, тя е разположена в градуса на Анарета, на който му е присъдено да бъде "градус на съдбата". Работите на които влияе планетата в този градус са постигнали критична фаза на развитието й.
В определено време трябва да се осъществява контрол върху тези работи, които управляват планетата в градуса на Анарета. Това обикновено става, когато планетата се активизира от някой от методите в предсказателната астрология – транзити, прогресии, дирекции, солар, затъмнения и т.н. Когато планетата се активизира човек ще изпитва крайна необходимост от действия в тази посока. Всеки опит да се задържи или да се попречи на показаните от планетата работи води до сериозни неудачи и разочарования. За да се разберат детайлите, касаещи тези работи трябва да се направи по сериозен анализ на положението на планетата в знак, дом и аспекти. Трябва да се вземе под внимание и планетата, която контролира, която е диспозитор на Анарета. Когато тази планета е аспектирана чрез транзити от Сатурн, Уран, Нептун или Плутон във фокуса се оказват събития, които дават важни кармични уроци и правят дълбоко впечатление на личноста.

« Отговор #3 -: Октомври 25, 2009, 02:59:43 am »
Ако знаехме как да различим "шега" от "офф-топик" и от "мъдри мисли" всички щяхме да пишем в тази тема :))

*

Марая

• 28287
« Отговор #4 -: Октомври 26, 2009, 03:56:30 am »
небесна

"Усещам апликиращите аспекти като концентриращи енергията, вследствие на което напрежението нараства, а освобождаването на енергията настъпва при разпадането на аспекта, т.е. проявява се под формата на някакво събитие или решерие за действие, което ми въздейства освобождаващо и разпускащо."

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Ноември 01, 2009, 04:17:15 pm »
Цитат от Revati:
Цитат
Аз не мисля, че болката лекува или дава сили. Чрез нея ние разбираме и научаваме за себе си. Слагаме брони, маски, тупаме колената и твърдим, че сме Нови. Порастваме. Убиваме най-естествени и детски пориви. Социализираме се. Ставаме по-добри актьори в живота. И се кълнем, че никога и нищо повече няма да ни рани. И често така се получава. А това е много тъжно. Защото животът е да се живее, а не да се пазим от него.

Още снощи исках да го копирам в тази тема, после излязох и забравих... А днес покрай закачките във форума не ми остана време.
Мога да кажа само едно и мисля, че е достатъчно - впечатлена съм!  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #6 -: Януари 18, 2010, 10:22:49 am »
AH: Ако пожелаем, можем да забележим тих, кротък човек, следващ човешките и Божествените закони, а на пътя му все се изпречват изпитания, несполуки, нещастия....
И можем да забележим и друг – нахален, напорист, преуспяващ и щастлив...Някак е толкова естествено и човешки, да поискаме да сме щастливи....
Добрият вариант е да спазваме законите и да сме щастливи....

Същото е с народите – един народ, десетилетия или столетия търпял чуждо иго, устремен към щастието си, ако забрави за Законите, ще трябва да плати.....

Сатурн дава заслуженото, след като се плати цената....
Цената понякога е удавени деца и моряци или убити войничета....

Налага ни се да мислим кои Закони нарушихме, но без да губим смирението и Вярата си....

Сатурн при висшите си изяви ни научава да свързваме съдбата си с родината или със социалната среда.
Но най-вече ни научава да работим над себе си....
Тогава разбираме, че вътрешното ни състояние влияе върху успехите или неуспехите ни...
Изследвайки вътрешното си състояние, не ни е скучно....
Препятствията, отстрочките, забавянията, изпитанията, ги използваме като възможност за духовно израстване....
Научаваме как вътрешните промени ще разрешат външните проблеми....
Дали сме на правилния път с вътрешната си работа, разбираме по външните събития....

*

supersonic

« Отговор #7 -: Февруари 09, 2010, 09:29:48 am »
Отстрани някои незабелязани и незабелязващи се черти имат свойството да се виждат по-отчетливо и ясно, затова се плюе по огледалото.  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Февруари 09, 2010, 09:24:54 pm »
Небесна:

Цитат
Онова нещо дето е застинало в собствената си хармония не се развива, то е застинало в собственото си съвършенство.
Именно защото всичко в природата е дуалистично има ПРОГРЕС.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

supersonic

« Отговор #9 -: Февруари 15, 2010, 02:53:59 pm »

Много често ни се случва да възприемаме обективността като надменност, студенина и критикарство. А това, от своя страна, загатва за проблем с интеграцията на Сатурн.

*

Nebesna

« Отговор #10 -: Февруари 15, 2010, 03:55:12 pm »

Много често ни се случва да възприемаме обективността като надменност, студенина и критикарство. А това, от своя страна, загатва за проблем с интеграцията на Сатурн.

Много точно. Имах подобен сценарий:
Аз - Марс във Везни
Той - Сатурн във Везни в съвпад с моя Марс
Аз: изстивам от думите му и питам: "Мразиш ли ме!"
Той: "Нито те обичам, нито те мразя!"
Аз: двойно повече изстивам.
Вероятно това се нарича обективност.

*

Asol

• 4140
« Отговор #11 -: Март 31, 2010, 08:36:27 am »
Не че онова което правиш изморява, а представата която имаш за себе си изморява, а това е така, защото ти все още продължаваш да се грижиш за своята самопредстава, а това е най-изморителното нещо на тоя свят.

*

Марая

• 28287
« Отговор #12 -: Март 31, 2010, 08:18:54 pm »
цитат на лили:

Добрият астролог според мен трябва да умее не само да чете между редовете, а и да получи максимум информация от минимум фактори. И познаването на есенциалната природа на планетите е задължително.

*

abroad

« Отговор #13 -: Април 01, 2010, 05:46:25 pm »
Смирението не значи, че няма да си прицелиш юмрука и да мунеш досадното същество срещу теб в добре премерен момент, така че да му изпопадат всички зъби.

« Отговор #14 -: Април 01, 2010, 09:25:58 pm »
   Цитат на Кайли : При равни други условия винаги е по-силна оная истина, която е по-близо до Истината.
   От тук си правя извода - ПО ДЕЛАТА ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ !

*

Марая

• 28287
« Отговор #15 -: Април 03, 2010, 03:18:54 pm »
цитат на синухе- смятам ,че е валиден за всяка планета ,не само за плутон

"Не трябва да се бърка областта в която една планета влияе ,с начина и на влияние.Плутон никога не оставя това което е засегнал в същият вид,а измененията по системата ИН/ЯН, са точно ЯН действие."

*

Nebesna

« Отговор #16 -: Април 21, 2010, 10:59:01 am »
Лили написа:
"Само този, който е интегрирал Сатурн в картата си, може да се качи на нептуновия облак с възможност за връщане назад."

Изключително мъдро.

*

Марая

• 28287
« Отговор #17 -: Април 21, 2010, 01:53:53 pm »
синухе каза за сатурн:

Аз пък смятам,че подтискането,не е проява на интегриран Сатурн.Определени желания могат да идват от сърцето, дадени импулси от душата,Сатурн е добре да им даде ясен път за реализация и осъзнаване за тяхната полза или степента на такава,но не и да ги стопира.Много хора са болни (психически,физически,дори и по отношение на социалните си роли) от прекалено стопирване и подтискане на истинските им желания.Желанието движи целите и за това Марс екзалтира в знака на Сатурн,нужен е огън и енергия,импулс да се действа.А за Сатурн постигането на целите е важно,защото той търси реализация без значение-на това което се съдържа.Проблема с интегрирането му идва ако има вкопчване в постижението или зависимост от него,а другата му крайност е отказа и подтискането.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #18 -: Април 25, 2010, 02:30:42 pm »
За тези, които са го забравили, да си го припомним:

''Невъзможно'' е само силна дума, използвана от слаби хора, намиращи за по-лесно да живеят в света, който им е отреден, вместо да открият силата в себе си и да го променят!
''Невъзможно'' не е факт, то е убеждение! ''Невъзможно'' не е твърдение, то е предизвикателство! ''Невъзможно'' е осъществимо! ''Невъзможно'' е временно! ''Невъзможно'' е -НИЩО....!

:blink:
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #19 -: Април 25, 2010, 04:41:22 pm »
Това е като една мисъл на която се натъкнах преди и ми беше любима:

Everything is possible,impossible just takes longer!